cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 08:53

Dobrý den,
před nedávnem jsem u Berouňáků narazil na toto, strana 3:

[www.mesto-beroun.cz]

Jedná se o 'modulární školku' a protože se mně ten nápad zamolouval, tak jsem si řikal, zda by se podobné řešení nedalo uplatnit i u nás a navýšit tak kapacitu školek, třeba i jen na pár let, než odezní největší porodní boom...?

S pozdravem J.Linhart

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 13:53

tohle reseni neni nic noveho, pouziva se bezne jiz leta. u nas by se o nem asi doplnkove uvazovat dalo, ale vzhledem k poctu chybejicich mist je nova "cihlova" skolka treba tak jako tak - dnes jich chybi 100, skolka na vapenici resi nejakych cca 40, coz je dejme tomu pocet, ktery by mohl byt adekvatni situaci po odezneni soucasne vlny "husakovych vnoucat" smiling smiley.

jen me v souvislosti se skolkou napada otazka, esli jeste zije onen genialni napad z hlav nasich marxleninskych ekozemedelskych tanecniku u tyce, tedy prodat skolku v topolske, ci byl-li uz uznan za na hlavu padly a ulozen do stejneho kontejneru jako mestsky kalendar.

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 14:47

Dobrý den,

znám to také již z dřívějška,jen ale spíše někde na velkých stavbách - nebo od Vsetína.
S předškoláky jsem si to do teď nějak nespojoval. Ale říkal jsem si, že v blízké budoucnosti by se k té nové cihlové školce třeba ještě dvě třídy dali postavit z tohoto, například někde v horním rohu Karlické, nebo třeba i u té nové školky, pokud by na to tam byl prostor. A finance, samozřejmě...

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2011 21:46

Modulární školku z barevných kontejnerů rozhodně nebrat - všimne si toho nějaký multikulturní hlupák, potřebující si odůvodnit vlastní potřebu a grant, budeme obviněni z rasizmu a Kocábové a Uhlové si u nás budou podávat dveře. Vzpomeňte si, jak to dopadlo ve Vsetíně, když takovéto kontejnery město v dobré víře poskytlo osobám s hodnotnější barvou pleti! :-))))))
Nechápu ale, proč Kraj, který nemá na školky, sype desítky milionů do cyklostezek, které mi přijdou v této době jako zbytný luxus.
Pro ty, co nevědí -
1) kdesi jsem zahlédl, že se má stavět plně asfaltová cyklostezka od dobřichovického mostu po pravém břehu až k tomu mokropeskému!!! Chápete to? To tam dnes není po čem jezdit?
2) Asfaltování břehu řeky ze Srbska na Alkazar právě probíhá - tamní šotolina byla pro cyklisty smrtící pastí!

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 12:06

Jestli by spíš nebylo potřeba uvažovat o něčem univerzálním a modulárním (a také svým umístěním), co by podle potřeb šlo měnit ze školky na školu a nakonec na domov důchodců. Podle demografického vývoje.

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 15:18

to je slovo do pranice-super nápad!!!

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 23:51

Josefe, potlesk (bez ironie), v té Karlické bych to já osobně docela viděl - uvažovalo se kdysi o tom, že se tam na to "hodí patro", pak s toho nějak sešlo. Ty moduly se mi jeví jako dobré řešení- možná by to stálo za exkurzi do Berouna - nejsou tam - ani v minulosti tam nebyli na radnici žádní blbečkové.

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2011 18:13

"Asfaltování břehu řeky ze Srbska na Alkazar právě probíhá - tamní šotolina byla pro cyklisty smrtící pastí!"
Pán tam patrně nikdy nejel, že? Ale má evidentně patent na rozum...

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2011 11:05

tady se bavíme vo školkách,nebo cyklostezkách-nějak mne matete :-)))



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil lojzaryba (05.02.2011 11:10)

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2011 12:23

Obě témata jsou pro Tebe přínosem.Školka bude časem aktuální a onehdá jsem zahlédl tvé kolo z dětských let v kočárkárně.Dlouho nevyjelo..Kdyby to šlo vrátit.Co Petře?Bral bych to hned...SK

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2011 12:29

kola už dlí v dobřichovicích a dítě zatím v barce :-)))
línej tenis sem hrál naposledy s tebou před bytovkou,ale nevracel bych to,páč si furt myslim,že člověk má žít v přítomnosti...
co bude zejtra neví nikdo a na včerešku je nejlepší to,že už byl :-)))
hezkej vejkend všem!!!

Re: Tip na zvýšení kapacity školek
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2011 23:05

Reaguji na příspěvek o něco výše:

Na financování stavby nové školky na Vápenici opravdu minulé vedení města uvažovalo s prodejem školky v Topolské. My si chceme nechat otevřené obě možnosti. V úvěrové smlouvě na stavbu MŠ Vápenice (mimochodem, detailní info o nové MŠ jsou na www.mestocernosice.cz/evropske-projekty/materska-skola-vapenice/) bude možnost mimořádné splátky, ale již to nebude povinné a z prodeje Topolské. Budeme se rozhodovat podle aktuální finační situace města, demografického vývoje apod.

Při prodeji Topolské a současném uzavření i její dislokované třídy v ZŠ bychom stavbou nové školky celkově navýšili kapacitu školek ve městě jen o asi 30 dětí, což je za cca 30 mil. Kč (stavba + projekt + řízení dotace + vnitřní vybavení) dost luxus - milion Kč za jedno nové místo.

Ale taky je tu možný pohled z opačného extrému: z těch 30 mil. nám cca 11-13 dá EU, zakže kdybychom vzali v potaz jen vlastní prostředky (cca 18 mil. Kč) a předpokládali, že zachováme aspoň nějakou dobu jak třídu v ZŠ, tak MŠ Topolská, kapacita se navýší o celých 76 míst a rázem to vychází na méně než čtvrt milionu na nové místo.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.