cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2013 18:12

výstavba cyklostezky napříč Lavičkami probíhá a to včetně sanace skály nahoru od hospody. Prý to má být do 30.6. hotové. Dešťová voda z toho brutálního kopce bude prý odvedena do Berounky.

Uvidíme

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 30.09.2013 17:23

Úsek od hospody v Lavičkách nahoru je již vyasfaltován. Též je hotová příprava zabezpečení skály - několik zaražených traverz, mezi které přijde asi nějaké pažení.
Mladým dynamickým jezdcům bych si dovolil doporučit max. opatrnost při sjezdu, jakékoliv ostré brzdění je o hubu!

Re: Cyklostezky
Autor: Jan Liska (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2013 13:54

Ja myslim, ze tato cyklostezka se velmi povedla, ocenuji vyhybaci pruh uprostred krpalu do Lavicek. Tato cesta je mnohem prijemnejsi, nez pres zeleznicni most, clovek dojede po levem brehu nerusene az do Revnic.

Doufejme, ze nebude dochazet ke konfliktum mezi chatari a projizdejicimi cyklisty, kteri pouzivaji jejich novou asfaltovou prijezdovou komunikaci;-)

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2013 19:45

Výhybna je dobrá pro normální lidi, ti ostatní ji ani nezaznamenají,,,, Jinak dneska maníci ukládali klády do traverz a vypadá to, že do konce týdne bude hotovo. Ten kopec by byla docela dobrá a zároveň srandovní časovka do vrchu, asfalt je zatím perfektní!

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 03.10.2013 18:20

V Lavičkách začala instalace retardérů - z dlažebních kostek do šlicu, vyfrézovaného v asfaltu. Je jich tam asi 6 (nepočítal jsem přesně),dole u hospody je trojitý, sloužící i jako svod vody do vpustě dešťové kanalizace.
Důvodně se domnívám, že mokré listí na tom namrzne a bude "veselo" pro auta i kola, protože s krajními obrubníky to udělá malou "přehradu". Nicméně bych se rád mýlil.

Re: Cyklostezky
Autor: Petr D. (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2013 09:55

Taky nemám rád ty asfaltové cyklostezky. Člověk se tam bojí už normálně chodit, cyklisti prostě jezdí rychle a nedávají tam takový pozor.. A o tom, že by tam člověk mohl nechat proběhnout psa už vůbec nemluvím... Na cyklo v pohodě stačí štěrk něbo něco takového. Když člověk jede po rovném asfaltu, cesta mu jednak rychleji uteče, ale taky jí věnuje míň pozornosti a tak si ji míň užije, prostě už tam člověk jezdí jako robot... A nejlepší na tom je, že většina lidí se bez ní doopravdy obejde, raději se projdou po ne tolik rovném terénu smiling smiley

Re: Cyklostezky
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2013 10:41

než mi šlohli kolo,tak sem jezdil po česku měsíc s plnou náloží na nosiči a nemůžu si asfaltky vynachválit :-)))

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2014 18:29

A už je to tady - přesně, jak jsem předpokládal:

[www.ceskatelevize.cz]

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2014 06:41

Oni hasiči nemohou zahnout na cyklostezku mezi mostem a lávkou (49°55'41.366"N, 14°16'44.936"E)? Jejich technika nepřekoná brod přes veletok Kluček (odbočka z II/115)? Hasiči nemohou mít klíč od té závory za skládkou? Hasičů si opravdu vážím, ale toto vystoupení se opravdu nepovidlo....Spíš to vypadá, že někdo z televize má chatu V lavičkách a nechce si špinit auto při jízdě brodem. Nebo že by to byl začátek tlaku na výstavbu pravobřežní cyklostezky, tzv. Rittigovy? Parkoviště pod všenorskou zastávkou se už chystá...

Re: Cyklostezky
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2014 10:02

Viz diskuze zde...
[www.k-report.net]

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2014 11:30

Oprava! Projel jsem dnes cyklostezku a pod lávkou v Dobřichovicích by mohl být problém. Stezka ji podchází přesně pod ukotvením vnitřních nosných lan, takže průjezdný profil nic moc. Pročež hasiči musí zahnout až na 49°55'47.535"N, 14°17'0.695"E. Poznají to snadno, je tam zákaz vjezdu :-)
Těm, kteří se po stezce svezou doporučuji sledovat svislé dopravní značení a to v obou směrech. Je to sqost a moc by mě zajímalo, kdo že to posvětil úředním razítkem...

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2014 12:40

Ono ale nejde jen o ty hasiče. Představte si, že i v dnešní sluníčkové době žijí přízemní zpátečníci, kteří namísto salonních debat o udržitelném rozvoji potřebují vyvézt žumpu, přivézt písek, přistavit kontejner. Toto všechno tedy má jezdit po 2cm silném asfaltu po cyklostezce?
Za peníze z eurosojuzu /které jsme tam napřed poslali 2x/ jsme postavili nesmysl, a ještě podpořili vědomí některých jedinců, že veškerý svět se musí točit výhradně kolem nich.
P.S. jel jsem dnes /autem/ od dobřichovického nádraží do Všenor. V obou směrech jsem míjel/předjížděl na tomto cca kilometru cca 15 cyklistů. Po extra cyklistickém pruhu z nich jeli 3 /slovy tři/.

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2014 14:03

Nikterak se nezastávám sluníčkových lidí, naopak mě velmi kakají. Přes Lavičky jezdím na kole již desítky let. Jen bych ale podotknul, že zmíněná nákladní vozidla do Laviček jezdila už dřív. Brutálním tankodromem z obou stran. A takovým tankodromem bude brzy i ona stezka, když se bude jezdit po ní a ne od Klučku. V oblastí bývalé pontonové lávky ze Všenor už jsou boule od pampelišek, které bují pod asfaltem...
Pravým důvodem zhotovení stezky asi bylo něco jiného než pohodlí cyklistů, jak jsem byl již napsal dřív. Navíc do "vnitřních" Laviček stejně velké auto nevjede, ať je tam povrch jakýkoliv, dneska jsem na to extra koukal.

Re: Cyklostezky
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2014 23:34

si vosadníci kapku šoupli plotama :-)))

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2014 13:15

Report z dneška: Stojíte-li s autem v Lavičkách u hřiště a chcete odjet, tak legálně není kudy.
1) Směr Dobřichovice - značka Zákaz vjezdu motor. vozidel, na konci pak závora, beton
2) Směr Mokropsy - značka Zákaz vjezdu motor. vozidel, závora /otevřená/
3) Směr Klůček - značka Průjezd zakázán

Vítejte v blázinci.
Ač cyklista, tak držím chatařům v Lavičkách palce v boji proti úřední zvůli.
Menšina si opět vyřvala svoje "práva", jak je poslední dobou zvykem, viz vyjádření dobřichovického starosty na:

[www.facebook.com]

Re: Cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2014 13:44

nahlédneme-li do "Našeho regionu" (včera ve schránce"), tak jádro problému je v tom, že se to postavilo jako cyklostezka za evropské peníze. Kdo to tak vymyslel nevím. Asi chtěl hodně muziky (asfalt pro chataře i cyklisty) za málo peněz/hodně europeněz a ono to nevyšlo... Ale zase jsou tam úžasné barevné betonové lavičky!!!
Patrně se spustily nějaké eurokontroly, protože i v Berouně směrem k čističce to není CYKLOSTEZKA, dál "ke koním" je cedule "Cyklostezka za 600 metrů" - včera jsem se na to koukal.
Na řešení jsem zvědav, protože smysluplně to přes eurodotace asi nepůjde. Možná by pomohla tak 50-ti letá povodeň a rekonstrukce za české prachy na účelovou komunikaci.

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2014 09:58

Podobný případ, budiž pro Lavičky příkladem:

[pardubice.idnes.cz]

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 19.05.2014 13:08

Omlouvám se, uzavření je správné. Nějaký agresivní řidič by tam mohl srazit cyklistu - jako zde:
[9gag.com]

Re: Cyklostezky
Autor: jarda (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2014 15:11

Zřejmě se to jmenuje cyklostezka, protože je určená pro cyklisty a ne pro pěší nedejbóže se psi. To je nejlepší zastavit a páničkovi dát "na holou" aby si to zapamatoval.

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 03.06.2015 11:06

Že by se i v Lavičkách mohlo něco změnit?
Jihlavský soud se nyní postavil na stranu chatařů a obcí a nařídil Rostislavu Prokešovi, aby z cesty odstranil balvany znemožňující průjezd aut i cyklistů.
„Nesmí se na ní nacházet žádné pevné překážky,“ rozhodl soud.

Zdroj:
[jihlava.idnes.cz]

Re: Cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 12.03.2016 19:44

Inspirace pro Lavičky - kdyby tam byli vytrvalejší, třeba by se jim to také povedlo:

[jihlava.idnes.cz]

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.