cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Pošta
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 17:27

Z únorového IL:
• Vedení města zahájilo jednání s Českou
poštou o zvýšení nájemného (dnes cca
16.000 Kč čtvrtletně) a o přesunu pošty na
jiné vhodnější místo.
O jakém "vhodnějším" místě se uvažuje? Jak je známo, pošta plánuje rušení některých poboček/jejich převedení pod obce. Hlavně tedy, aby se pošta nakonec nepřesunula do ztracena...

Re: Pošta
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2011 19:14

šestnáct tisíc korun za tři měsíce... sním či bdím? čím to, že ČP musí platit městu tolik peněz za tak málo prostor?

Re: Pošta
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2011 11:31

páč tam topěj a uklízej...

Re: Pošta
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2011 14:37

taky tam jedí svačiny. sedět tam jiná firma, bylo by to za šestnáct tisíc na čtvrt roku?

Re: Pošta
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2011 16:52

mohli by tam sídlit zastupitelé z prahy-třeba by prořídli :-)))
a zadara...

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2011 22:31

"Vhodnějším místem" se myslí zejména větší prostor. Česká pošta pro město naší velikost potřebuje podle svých standardů pobočku cca 300 m2. Ta stávající má jen zhruba 110 m2. Pokud by se našel vhodný prostor k pronájmu, mohla by se přestěhovat docela brzy (nutností je, aby to bylo v přízemí). Pokud ne, jedinou další možností je novostavba, ale to by asi kvůli značným nákladům chvíli trvalo.

Re: Pošta
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2011 12:29

Děkuji, pane starosto, za upřesnění. S rozšířením prostor lze jen souhlasit. "Vhodnější místo" jsem si 'překládal' poněkud jinak, než pokud by v textu stálo jednoznačně "o přesunu pošty do větších prostor, pokud budou k dispozici".

Re: Pošta
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 11:16

A nekoupila náhodou Česká pošta od města výhodně nějaký pozemek v katastru města s původním záměrem, že na něm postaví novou poštu?

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 21:15

Ano, koupila - v centrální části Černošic, v zadní části ulice Ke Švarcavě (tj. jakoby vedle bývalých stavebnin). Jenže se ke stavbě zatím nějak neměla, asi na to neměla/nemá (vyčleněné) prostředky. V rámci jednání s Českou poštou jsem proto již nadnesl, že pokud pobočka pošty bude v budoucnosti nakonec někde jinde, bude město usilovat o získání toho pozemku zpět do svého vlastnictví.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 23:31

Pane Kořínku, chcete koupit pozemek za Švarcavou? Proč?
M.S.

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 00:00

Pošta ho koupila za údajně výhodných podmínek (podrobnosti jsem si ještě nezjišťoval), aby tam postavila novou pobočku. Pokud by to neudělala, není naplněn ten cíl, kvůli kterému se jí to prodávalo výhodně, a pošta jej nebude potřebovat. Pak by pro město podle mého názoru bylo lepší jej získat zpět a využít jinak a lépe. Konkrétní záměr nemám.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 00:45

A nebylo by lepší investovat do něčeho již definovaného? Např. pokud uvažujete o zachování MŠ v Topolské (finanční výpadek cca 7 mega na MŠ Na Vápenici, který by se tím pádem musel dotáhnout z rozpočtu města), nebo dalších asi 30 km ulic (třeba Domažlická ?, jak zde již někdo napsal)
M.S.

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 21:18

Ale jistě - využít jinak a lépe samozřejmě může znamenat opětovný prodej - za lepší cenu. To je ale trochu na dlouho, takže do souvislosti s financováním MŠ Vápenice to nelze dávat.

Novou školku budeme financovat z dotace + úvěru (nelze jinak). Neprodat Topolskou neznamená výpadek rozpočtu 7 nebo 10 milionů v tom roce, co ji případně proti původnímu plánu neprodáme. Úvěr se splácí konstantně vysokými splátkami tak dlouho, dokud není splacen. Pokud uděláme mimořádnou splátku, bude úvěr splacen dříve, pokud ne, bude na 8 let. Neprodat Topolskou tedy znamená NEzkrátit dobu splácení a celkově zaplatit o něco více na úrocích (za delší a vyšší úvěr). A to si město nejspíš bude moci dovolit. Máme na to detailní propočty. Zdá se mi velice vhodné ji ještě podržet, přinejmenším než se sníží deficit v kapacitě školek ve městě. Bližší info (analýza, odhady počtu dětí, kapacity školek) v příštím IL.

Ohledně rekonstrukce 30 km ulic - to by bylo v řádu stovek milionů korun. V nejbližšímu výhledu předpokládáme rekonstrukce pouze těch ulic, na které případně získáme dotaci - Puškinova, Rumunská, Komenského. Na více město aktuálně nemá.
Prašné ulice, resp. jejich úseky ve špatném stavu (např. Erbenova, Domažlická (úsek mezi Mokropeskou a Táborskou) a další) budou průběžně opravovány (první taková oprava začne asi již zítra v Erbenově ulici). Děravé asfaltové ulice budou na jaře zazáplatovány - na záplaty město dá nejspíš okolo jednoho milionu korun.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 23:21

Rozumím, a když už jsme se k těm financím dostali, uvítal bych v příštím I.L. nějaký strategický plán rozvoje města na toto volební období. Něco jako "programové prohlášení vlády" (tedy pokud jím není volební program VČ). Zajímají mě především investiční priority a jejich plánovaný objem.
M.S.

Re: Pošta
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 10:54

dejte tam desatero filipe-je vosvěčený a neprůstřelný :-)))

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 14:54

Pane Strejčku;

v příštím (březnovém) čísle to nebude, ale zřejmě v tom dalším ano. Samozřejmě se držíme svého volebního programu, ale cosi jako programové prohlášení zřejmě také připravíme. Druhou věcí jsou konkrétně investiční priority - na jejich stanovení pracuje mj. komise pro investice a strategický rozvoj, i to bude ve vhodné chvíli prezentováno. Třetí věcí je formální "strategický plán" - v letošním roce v rámci evropské dotace na "Zlepšení kvality procesního řízení a strategického managementu města Černošice" půjde část prostředků na aktualizaci již existujícího strategického plánu města a strategického plánu úřadu.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 15:58

Děkuji, výstup z komise, tedy zápisy z jednání předpokládám najdu na úřadě.
M.S.
P.S.: S ohledem na požadavek vedení města, kterým se členové komise svým podpisem zavázali nezveřejňovat informace se kterými přijdou při výkonu své funkce do styku to doufám nebude problém.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (11.02.2011 16:05)

Re: Pošta
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 20:46

Michale, nic ve zlém, ale je opravdu škoda, že jsi se takhle zradikalizoval až teď. Kdyby to přišlo tak před dvěma roky, byly by na tom Černošice asi líp. Ale těch dalších 30 km ulic nám nesliboval ani pan magistr Rádl...

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 21:04

Komise svuj navrh investicnich priorit predlozi rade az v prvni polovine brezna (schuzku mame 3.3) - jeste jsme ho nesestavili. Objevi se pak samozrejme v zapisu z rady na internetu i v IL, popripade Vam jej poslu emailem apod.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 23:16

Ahoj Karle, nic radikálního nedělám. Jenom bych rád věděl, co nás příští čtyři roky čeká. Minulé i předminulé vedení města svoje záměry zveřejnilo měsíc po volbách, teď máme tři měsíce po volbách a pořád nic. Tak se toho chci prostě nějak dopátrat.
Co se týče podpisu "závazku mlčenlivosti", to zatím nepožadoval nikdo. Možná to špatně chápu, ale zkus mi to tedy nějak dešifrovat (viz. P.S.)
Pane Kořínku, děkuji za odpověď. Než v zápisu z rady očekával bych investiční priority promítnuté v návrhu rozpočtu města.
Měj se
M.S.
P.S.:

Město Černošice, okres Praha – západ
Městský úřad Černošice
Riegrova 1209, 252 28 Černošice

telefon: 251 081 521, fax: 251 642 329
e-mail: podatelna@městocernosice.cz



Prohlášení člena komise / výboru


Prohlašuji, že jsem si vědom – vědoma, že při výkonu funkce člena komise / výboru budu pracovat s osobními a citlivými údaji týkajícími se města Černošice, členů zastupitelstva města, zaměstnanců města, obyvatel města Černošice apod. ve smyslu ustanovení zákona č. 101/2001 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů.

Dále prohlašuji, že jsem si vědom - vědoma, že budu pracovat s dokumenty, které mohou obsahovat obchodní tajemství a tímto přebírám odpovědnost za jejich náležitou ochranu ve smyslu zachování obchodního tajemství.

Beru na vědomí, že všechny informace získané při výkonu funkce člena komise / výboru mohu využít pouze k výkonu své funkce.
Jsem si vědom - vědoma, že odpovídám v plném rozsahu za škody způsobené porušením právních předpisů vztahujících se k této problematice.



jméno a příjmení člena datum a podpis

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 23:59

Pane Strejčku,

naše záměry jsou známy již z volebních programů, a protože naše koalice nebyla nějak "horko těžko lepena za cenu významných programových ústupků" ale náš program zůstal vznikem koalice neměnný, podle mne nevznikla (z žádné strany) potřeba obsah naší práce hned nějak znovu formulovat; odstup mezi volbami a sestavením nějakého programového prohlášení navíc bude jen ku prospěchu věci, protože mezitím máme k dispozici kvalitnější informace a větší znalost města a úřadu zevnitř.

Investiční priority komise předloží radě a samozřejmě budou prezentovány i zastupitelstvu v rámci schvalování rozpočtu. To předpokládáme někdy ve druhé polovině března, jako každým rokem.

Prohlášení členů komise nebylo požadavkem vedení, ale doporučením/žádostí našeho úřednického aparátu (městského úřadu). Myslím, že to dokonce je potřebné podle zákona. Zastupitelé a zejména členové komise tímto přijali závazek chránit případné osobní a jiné citlivé informace, ke kterým se v rámci své práce dostanou. Nejde vůbec o nich proti duchu doby a našich postojů. Jde jen o to, že např. sociální komise, komise pro děti a mládež, ale i další komise, dostávají do rukou osobní údaje, jejichž zveřejněním by došlo k porušení zákona.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2011 00:11

Děkuji, ale podle zákona by členové komisí a výborů vůbec neměli osobní údaje kohokoliv do ruky dostat. Je to obdobný případ jako návrh kontroly majetku zastupitelů kontrolním výborem.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.02.2011 00:12)

Re: Pošta
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 01:05

Nevím o žádném "návrhu na kontrolu majetku zastupitelů kontrolním výborem". Zřejmě máte na mysli etický kodex zastupitelů (http://www.mestocernosice.cz/mesto/mesto-cernosice/vedeni-mesta/zastupitelstvo-mesta/). Je pravda, že všichni zastupitelé za Věci černošické a někteří další se dobrovolně zavázali mj. jednou za rok sdělit, v jakých firmách figurují a jaké vlastní v našem katastru nemovitosti, aby bylo předem zřejmé, zda by se mohli v některých rozhodnutích dostat do konfliktu zájmů. Jedná se zpravidla o informace, které lze nalézt v katastru nemovitostí,resp. obchodním a živnostenském rejstříku. To, že je sami sepíšeme a předložíme kontrolnímu výboru, má spíš symbolický, psychologický a praktický význam. Nazývat to kontrolou majetku kontrolním výborem podle mne může být bez bližšího vysvětlení mírně zavádějící. Ale nejde samozřejmě o nic zásadního.

Re: Pošta
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 03:15

Pane Kořínku, pokud jsem tedy odmítl odevzdat soupis svého majetku kontrolnímu výboru, měl bych být tudíž z "psychologického hlediska" z něčeho podezřelý? To si ovšem na obecní úřad můžete rovnou vyvěsit rudou hvězdu. A to celkem zásadní je.
S pozdravem M.S.

Re: Pošta
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 14:14

Pane Strejčku, s dovolením se vložím do této diskuze: Vraťme se zpět do nějakých racionálních kolejí prosím. Etický kodex má mimo jiné za cíl vytvořit v zastupitelstvu transparentní prostředí a eliminoval možné konflikty zájmů. V minulosti jsme takových případů měli dost a toto je jedna z věcí, které mohou pomoci k nápravě. Jakákoliv souvislost s "rudou hvězdou" mi opravdu uniká. Vaše odmítnutí podpisu je samozřejmě Vaším právem, nikdo Vás kvůli tomu nepranýřuje, ale pojmenovávejme věci pravými jmény prosím a nedělejme z dobrého počinu směrem k transparentnosti nějakou pseudokomunistickou záležitost.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Pošta
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 14:56

:-)
k tomu bych tedy s dovolenim mel neco zase ja :-). Treba to VC dokazou vecne a uspokojive vysvetlit :-)

1) jaka existuje souvislost mezi tim, ze nekdo poda "jakesi priznani", a mezi tim, ze se chova v ramci pravidel ?
2) jaka existuje souvislost mezi tim, ze nekdo poda "jakesi priznani", a faktem, zda to je nebo neni priznani pravdive a uplne ?
3) co se stane, kdyz se zjisti, ze nekdo neuvedl vse presne do puntiku ?
4) a co se stane, kdyz dokonce bude hlasovat jakoby "ve svuj prospech"? A podle ceho se ten "svuj prospech" bude merit?
5) jak takove priznani resi fakt, ze ti co se priznali nejsou (ciste nahodou samozrejme :-) ) jen prodlouzenou rukou nekoho jineho, kdo tu podily ve firmach ma, a kupuje zde pozemky? Minimalne jedna takova osoba v blizkem kontaktu s VC je a byla (hospoda U Mlynare...)

Mno, na odpoved jsem sam zvedav, ale dovolim si predjimat: NEEXISTUJE zadna souvislost, a nelze z toho dovodit tudiz ani zadnou skutecnou transparentnost. Stejne tak krome soudu neexistuje zadny "urad", ktery by mohl rozhodnout o pripadnem trestu, apod. Pak ovsem je jedinym duvodem zadosti o takove priznani bud zasterka neceho uplne jineho, a nebo pokus o zcela neoduvodnene a bezduvodne spiclovani soukromych zalezitosti nekterych vybranych obcanu (jen s tim rozdilem, ze se to poda tak, aby to ti lidi na sebe naprasili sami, aniz by to bylo k cemukoliv dobre nebo prospesne - jen se pripadni gauneri dostanou k nekterym informacim tak rikajic zadara :-) ). A v obou mnou prejimanych zaverech je zminka o rude hvezde presne na miste - bohuzel. Komunisti nam to tady predvadeli dost dlouho - jak iluze, tak lhani, a to vse s cilem, aby si nekteri byli rovnejsi nez "obycejny pracujici lid" :-) :-) ...

Ja dovedu sice pochopit, ze tady vladne jakasi averze k minulym praktikam ohledne pozemku. Ale tahle ptakovina s priznavanim majetku, apod, to rozhodne neresi, ani nevyresi. Jde jen o nesmyslne placnuti do vody - uplne srovnatelne s nesmyslnym resenim presunu skateparku (oboji je reseni ptakovin). Takze, sice se mozna bude dit mene gaunerin, zato vice ptakovin. Z pohledu "pracujiciho lidu" to ma ale bohuzel dosti stejny vysledek, a sice, ze prospech pro obec je v obou pripadech nula.

Re: Pošta
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 15:13

Díky za vskutku racionální pohled k věci, vidím, že za tu dlouhou dobu, co jsme spolu naposled diskutovali, jste neztratil nic ze své plodnosti. Zklamu Vás a odpovím pouze stručně: etický kodex není samospasitelný, je to opatření, které transparentnosti napomáhá a nikoliv, že by jí beze zbytku řešilo. Nic víc, nic míň, kdo chtěl podepsat, podepsal, nepovažuji za nutné k tomu cokoliv dalšího dodávat.

S pozdravem, TH

Re: Pošta
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 15:28

:-)
jiste, ono se k tomu nic vic rici neda :-) - tedy ciste vecne :-)

Faktem zustava, ze to priznani nekterych nepomaha (ciste vecne) nicemu konkretnimu, pouze to "priznani" uspokoji zvidave dusicky "pavlacovych drben" :-) (v horsim pripade pak i poskytne udaje nekomu horsimu...). Snad se to oznaceni "pavlacova drbna" nedotkne vsech volicu VC :-), ale jinak to nazvat opravdu neumim :-). Paklize by to cemukoliv konkretnimu napomahalo v dobrem, jiste by nebyl problem uvest cemu a jak :-). Vase odpoved tedy v mych ocich bohuzel jen potvrzuje pokracujici naivitu nejen VC - a uz zase vidim, jak z toho nekdo nejen z VC bude prekvapeny :-) :-)...

Takze s tou rudou hvezdou bych to porad az tak nevidel jako neaktualni :-) :-) Scenka s "podepis!" - samozrejme "dobrovolne" - z krasneho serialu z 50 let muze slouzit jako pripomenuti "dobrych umyslu" tehdejsi doby, a kam to ty dobre umysly privedly by si i zastupci VC jeste mohli vcelku dobre pamatovat. A jakze to rika to krasne ceske uslovi ? Cesta do pekla je vzdy dlazdena dobrymi umysly...

Re: Pošta
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 16:07

Krásně jste to napsal, milý Tomme, máte fakt talent. Opravdu stojí jeden podepsaný papír za tuhle debatu? Snad všechny kodexy na světe jsou, jak z jejich podstaty plyne, pouze velmi "měkkým" nástrojem k definování určitých mantinelů chování a jednání. Např. většina profesních komor v ČR má své kodexy, které jsou na tom stejně. Ne, opravdu to nejsou zákony a opravdu není možné jejich obsah nějak právně vymáhat. To ale neznamená, že jsou k ničemu. Možná vás to překvapí, ale stále existují lidé s určitou úctou a respektem k tomu, co podepisují a cítí z toho plynoucí morální závazky. A pak samozřejmě existují lidé, kteří tím pohrdají a smějí se tomu, že někdo třetí možná uvěřil, že se podle toho budou chovat. Já chci věřit tomu, že v našem městě žije většina lidí z té první skupiny (stejně jako ti, kteří kodex podepsali) a vůči nim to bylo také směřováno jako gesto a signál, jak se chceme chovat, že nemáme konflikty zájmů a že případné budoucí konflikty nebudeme skrývat. Nechápu, co vás na tom tak strašně dráždí. Já si nedělám ambice, že tento kodex zabrání případné budoucí akci Dalmatin II, vím že to není všespasitelné, ale z výše uvedených důvodů to přesto považuji za smysluplné.

TH

Re: Pošta
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 16:40

:-)
skoda, ze porad mate pod kuzi ten populismus - to michani faktu s domnenkami a s nevyrcenym :-)

Takze
- kodex me nijak nedrazdi
- drazdi me zadost o podavani nesmyslneho priznavani majetku a pozic ve firmach - a to je to, co je pravne nevymahatelne, nic to nezarucuje, natoz neci chovani, a pouze to slouzi bud jako maskovani neceho jineho, nebo jako ziskavani informaci, na ktere nikdo nema narok (viz zakon o ochrane osobnich udaju), a nebo pro uspokojeni "pavlacovych drben". A bohuzel jde o informace, ktere muzou byt snadno zneuzitelne kymkoliv, a v tomto pripade jsou naivne vydavany vsanc "s dobrymi umysly" (doufejme, ze se zadneho prekvapeni s jejich zneuzitim nedocka nikdo - ani zastupci VC :-) )

Takze zkuste si precist znova tech cca 5 otazek, a rici mi vecnou souvislost mezi tim priznavanim majetku a pozic ve firmach, a etickym a cestnym jednanim a jeho vymahanim ? Pokud ta souvislost existuje, OK, ma to smysl priznani takovychto udaju poskytovat. Jestli neexistuje, jde o naprostou hovadinu a naivitu.

Mimochodem, jak vidno, ani kodex nebrani resit nesmysly typu "presun skate parku". Kolik to asi uz stalo zbytecnych hodin prace zastupce mesta a uredniky? O zbytecnem utraceni prostredku mesta na ptakoviny kodex ale primo nic nerika, bohuzel...

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.