cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Zpoplatnění parkování u nádraží
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2011 19:37

Dobrý den. Slyšela jsem dnes ve zprávách, že se v Černošicích plánuje placení na parkovišti u nádraží, jelikož lidé nechávají auta na parkovišti celý den, když jedou do práce - což ovšem je přece pochopitelné, a že zdarma bude parkování pouze po dobu 2 hodin. Mohl by se k tomu, prosím, vyjádřit někdo kompetentní? Nemám problém zaplatit za parkování, ovšem pouze tehdy, pokud se bude jednat o parkoviště celodenně hlídané,aby byl poskytnut také určitý komfort. Jinak je to podle mne kontraproduktivní - přece je v zájmu všech, když necháme auta u nádraží a pokračujeme v cestě do už tak dost zacpané Prahy vlakem. Od toho přece parkoviště je. Děkuji. Ema

Re: Zpoplatnění parkování u nádraží
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2011 09:07

Dobrý den,

na několika vybraných úsecích poblíž černošického nádraží (Karlštejnská, Vrážská) bude parkování omezeno na 2 hodiny (zdarma), u trafiky jen 20 minut. Delší parkování na těchto vybraných místech nebude možné. Logika je taková, že tato centrální parkovací místa by měla zůstat volná pro návštěvníky přilehlých obchodů a restaurací. Kdo potřebuje nechat auto zaparkované celý den, může využít parkovací místa dále od nádraží, anebo - ještě lépe - parkoviště u morkropeského nádraží, které se v blízké době (snad) bude z dotace rozšiřovat.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Zpoplatnění parkování u nádraží
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2011 10:56

Omezení doby parkování v centru Černošic pokládám za velmi rozumný krok. Radním děkuji. Ještě bych doporučil vedení města, aby se o zavedení téhož dohodlo s majitelem parkoviště u Billy, které řidiči zjevně využívají rovněž jako odstavné, a pro klienty je velmi složité na něm ve všední dny přes den vůz na dobu nákupu odstavit.

Paní Emě bych připomněl, že v centru Prahy placené parkování je a nelze tam zadarmo zastavit ani na pět minut. Placené a nehlídané.

V centru Černošic, doufám, placené nebude vůbec. Jen omezené dobou. A kdo bude stát déle než stanovenou dobu, dostane pokutu. Věřím, že strážníci budou v této věci aktivní.

Dotaz: uvažuje se i o odtazích? Pokuta parkovací místo neuvolní.

Re: Zpoplatnění parkování u nádraží
Autor: AK (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2011 10:59

Pane Hlavacku,
chtela bych se zeptat, jedna se s CD, aby v Mokropsich zastavovaly vsechny vlaky, kdyz tam bude centralni celodeni parkoviste pro Cernosice a okoli?

Re: Zpoplatnění parkování u nádraží
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2011 13:00

Misak: Ano, s majitelem parkoviště u Billy o tomto budeme pravděpodobně jednat, osobně považuji za logické, aby režim parkování na tomto parkovišti byl stejný jako na přilehlé ulici, tj. do budoucna max. 2 hodiny. Městská policie určitě toto omezení bude hlídat a případně pokutovat. Na odtahy zatím nemáme technické vybavení, ale věřím, že hrozba pokuty je dostatečnou motivací k tomu zákaz systematicky neporušovat. Pokud by to dlouhodobě nefungovalo, můžeme pak přemýšlet o jiném řešení.

AK: Ano, o tomto s nimi kolegové jednají celkem intenzivně. Problém, jak ho podávají ČD, je v tom, že jízdní řády na této trati jsou tak napnuté, že tato jedna dodatečná zastávka tam nejde jen tak zahrnout a je potřeba spolu s tím změnit časy spousty jiných průjezdů vlaků. Každopádně v tlaku na ČD v tomto směru budeme pokračovat, protože u černošického nádraží velké odstavné parkoviště pravděpodobně nikdy nebude a v Mokropsích naopak to místo máme. Už nyní tam zastavují všechny vlaky ráno (odpoledne zatím jen každý druhý). Do budoucna v rámci připravované rekonstrukce trati ČD dokonce uvažují o variantě, že by v Mokropsech byla dostavěna třetí odstavná kolej, kde by se obracely zrychlené vlaky, které dnes jezdí jen do Radotína.

TH

Re: Zpoplatnění parkování u nádraží
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2011 18:52

Pane Hlaváčku,
děkuji za info, takto je to naprosto pochopitelné a správné. V rádiu to bylo prezentováno tak, že se nebude moci stát ani u mokropeského nádraží, takže proto jsem se ptala. Omezení ve smyslu, jak uvádíte, je samozřejmě ok.
Ema



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.