cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Nemocnice
Autor: Vlasta Radlova (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 10:40

Bendl v kurníku aneb loupež století


Tak nám místopředseda ODS Petr Bendl nechává prodat většinu špitálů ve středních Čechách. Při pohledu na cenu mi místo slova „prodal“ vyskakuje přiléhavější „rozdal“. Včera jsem navštívil skoro prodanou nemocnici v Rakovníku. Je docela pěkná a velká. Má řadu budov, rozlehlé pozemky, na kontě prý nějakých 30 milionů v hotovosti, další desítky milionů na cestě od pojišťoven. Má i vlastní dialýzu, kterou by šlo obratem pronajmout, třeba na 10 let za 50 milionů.

Účetní hodnota, před dvěma lety byla přes 200 milionů, před pár měsíci asi 120 milionů a bude prodána za 61 milionů. Nemocnice hospodaří bez dluhů a dokonce i v posledních letech investovala do svého rozvoje. Novým majitelem, světe div se, je vybrána firma směřující svým vlastnictvím k rodině hejtmana z ODS Zimmermana (Plzeň). Určitě jde o náhodu. Před časem jsem byl i v hořovické nemocnici. Pěkná nemocnice. Stát do ní v posledních letech nalil na rekonstrukce přes 200 milionů. Hospodaří vyrovnaně, má pěkné budovy a rozlehlé pozemky. Za ní kraj dostane nevídaných 50 milionů korun.

Před týdnem mi místopředseda ODS Petr Bendl veřejně sděloval, že privátní nemocnice jsou lepší než ty státní. Tak jsem se ho zeptal, proč šel nedávno na plánovaný a banální zákrok do státního IKEM a nevyhledal „lepší“ soukromou nemocnici, kterých má v kraji hned několik a takto běžný zákrok by přitom zvládl každý městský špitál. Prý ho nechtěli rychle objednat, ale v IKEM asi žádné pacienty nemají, tak ho vzali rovnou…

Nemocnici v Brandýse nad Labem prodávají za necelých 8 milionů korun. Není to překlep, je to jen „podnikání“ made in ODS. Pěkně jsme se všichni na to složili a nastal čas, kdy to někdo dostane. Tím to ale nekončí. Soukromý majitel natáhne ke státu – městu – kraji brzy prázdnou dlaň a bude žádat dotace. Ty také z našich daní dostane (mnozí je už dnes dostávají). Má přeci právo na výdělečný byznys. Má právo být bohatý a my mu to musíme z našich daní samozřejmě zajistit. Že se vám to nelíbí? Že z vás někdo dělá úplného hlupáka? To je sice pravda, ale byli jste to vy co jste „pustili kunu do kurníku“ ve volbách. Tak se nedivte, když vám zůstanou oči pro pláč.

Re: Nemocnice
Autor: POP (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 12:44

No a největší zájem je o Třebotovskou nemocnici.

Re: Nemocnice
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 13:49

Nejsou to jeste nasledky komunistickeho temna kdy hrstka luzy, se samopalem v ruce, diktovala vetsine?

Neni to tim ze narod se jeste uci si sam zase vladnout?

Mozna ano.

Ludvik

Re: Nemocnice
Autor: P.K (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 16:46

Dejme strane dostatek casu, jiste se to nauci.....

Re: Nemocnice
Autor: Zvedavec (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 16:50

A to se to za tech 40 let nenaucili? Ja myslim ze jo. Tak vo co de?

Re: Nemocnice
Autor: Ludvik (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 20:05

Vse vezme cas.

USA se uci dobre, a uci se jiz pres 200 let a stale dela chyby. To patri k zivotu.

Delat chybu jednou je lidske, ale opakovat chybu nekolikrate je hloupost.

Ludvik

Re: Nemocnice
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 09:29

Paní Radlová,

prodělala jste mezi okamžikem, kdy jste "navštívil skoro prodanou nemocnici v Rakovníku" a napsáním vašeho příspěvku změnu pohlaví, nebo snad po vzoru pana Koláře prostě nepodepisujete převzaté články?

Omlouvám se, pokud to považujete za malichernost, ale není snad tak obtížné projevit trochu slušnosti jak k autorům převzatých textů, tak ke čtenářům a k textu připojit těch několik písmen, ať víme, kdo že je tak oduševnělým pozorovatelem veřejného dění.

Příkladem nám budiž Lojzík Nedělů, který nikdy neopomene sdělit, jestli jím prezentovaný názor je jeho vlastní nebo snad pana Pátka, či jiného dne kalendáře.

Děkuji.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.