cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2013 23:13

Úprava křižovatky v Radotíně je již v běhu - asi po třech letech našeho naléhání na MČ Radotín, která o to dále musela žádat na TSK Praha. Snad již letos na podzim bude průjezd Radotínem plynulejší.

(Jinak s prvním příspěvkem, že předjíždění skrz sídliště je nefér, naprosto souhlasím. Dříve jsem žádal MČ Radotín aspoň o značku průjezd zakázán, ale v tomto nám vstříc nevyšli.)

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2013 01:08

:-)
Tak na "vysledek" si rad pockam. Pokud se zmeni "jen" to, ze tam bude odbocovaci pruh, tak se situace prakticky nezmeni. To ze to obcas blokuje nekdo, kdo odbocuje doleva je od zmeny intervalu s pouzitim zelene sipky spise mensinovy problem. To zase bude prekvapeni, ze utracene statisice se mijeji ucinkem, a kolona ve spicce stale zustava prakticky beze zmeny :-). Strasne rad bych se mylil.

Jinak co se tyce vymysleni hovadin s ruznymi znackami a pricnymi prahy kvuli nekolika jedincum (navic jen par minut denne vs. trvala buzerace 7x24h pro v miste bydlici), v tom Vas bohuzel opet poznavam. A co takhle misto plytvani energii na vymysleni nesmyslnych instalaci buzer znacek, pripadne jejich posunovanim (jedno i druhe bez efektu v realite, a bez dozoru a bez vyzadovani policii), venovat tu energii na osvetu ridicu ? Jsem napriklad presvedcen, ze vyrazna, a treba i kontroverzni, cedule nabadajici k rychlemu prujezdu na semaforu by v Radotine problem resila podstatne lepe i efektivneji ("Na zelenou necum, voe, a jed" :-) ).

Idealni by bylo, kdybychom se jako ridici naucili ridit, ale to je v CR bohuzel utopie. A spise nez clanek s osvetou pro ridice se spise dockame clanku o "dopravnich skudcich", kteri nekolik set metru dlouhou kolonu vytvorili tim, ze zacali na konci tech nekolika set metru (na konci uz vznikle kolony) jezdit jakousi "zkratkou"...

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 08.07.2013 09:34

A... pan zamindrakovaný, který se lekl toho, že by mu někdo mohl vzít jeho "zkratku" opět zplodil poučný komentář ;-)

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.07.2013 11:36

:-D

ano ano ano, podle sebe soudim Tebe, ze MichaleT ? :-D

To je uzasny, jak dobre me znate, a jak dobre vite, co bych chtel nebo nechtel. Ja zadnou zkratku nepotrebuji (takze klidne at nekdo utrati desetitisice za zbytecne znacky a dopravni opatreni, a at buzeruje tu slusnou vetsinu), a verte, ze i kdyz Vy a Vam podobni, vcetne pana Korinka, budete vymyslet nesmysly typu "posun znacek", instalace retarderu, instalace znacek prujezd zakazan, a dalsi nesmysly, ktere ve finale budou buzerovat tu slusnou vetsinu, tak ze se nezmeni vubec nic, a to ani na tech kolonach v Radotine (a nejen pro Vas spatna zprava - kazde takove opatreni, ktere Vy a Vam podobni vymysli v touze "cosi vyresit u druhych misto u sebe", bude vzdy mit nejaky nedostatek, kvuli kteremu to bude neucinne a pujde to obchazet jinak - v tomhle jsou cesi zase extremne vynalezavi, pripadne to bude mit vyrazny negativni dopad nekde "o kousek dal", tedy u jinych "sousedu"). A muj pesimismus je v tomto ohledu jeste vetsi. Neverim totiz, ze pomuze utraceni statisicu az milionu na upravu te krizovatky. Zasadni problem je predevsim v chovani vetsiny ridicu, presne tak, jak je to popsano v tom clanku. Nic vic, nic mene. Pouzivani "sidlistni zkratky" casti ridicu je az jen dusledek, nikoliv pricina (se zamenou techto dvou stavu mame take v CR pomerne znacny problem).

Jestli uz se nekam maji utracet miliony, aby prokazatelne ovlivnily zmizeni kolon v Radotine, tak at se politici konecne domluvi a nechaji udelat obchvat Radotina (pokud je tech par minut denne opravdovym problemem, kvuli kteremu se vyplati utracet miliony az miliardy). Tedy udelat napojeni II/115 primo na Strakonickou. Jenze, my radeji po cesku nejprve utratime (z penez poplatniku, ne z vlastnich) minimalne polovinu castky na ten obchvat za kraviny a nesmysly (proste klasicke overeni po 1001, jestli fakt vdechovanim koure do vody to zlato preci jen nevznikne), a nakonec ty prachy za ten obchvat utratime taky (takovy double bonus predevsim pro uplatky a pro prisate firmy na verejnych financich - proc by nekoho zajimaly naklady vs prinos, kdyz to jsou vlastne "cizi" prachy, ze ?)

A pokud obchvat nebude, tak budou dal kolony, dokud se ridici nenauci jezdit tak, aby kolony nevytvareli zbytecne (tedy ohleduplne k ostatnim - ani to ale nepomuze pokazde), a aby na semafor projelo maximum aut, a ne polovina z maximalni mozne kapacity krizovatky... Dilci reseni by mozna slo jeste dosahnout zmenou preferenci v dobe vzniku kolon (v dobe kolony tedy maximalne preferovat smer od kolony, a zbyle dva smery poustet jen na nejnutnejsi dobu - podle registrace aut na te ktere vetvi; osobne jsem presvedcen, ze ten semafor uz takove rizeni umoznuje).

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 09.07.2013 12:18

Tomme 1, zajímalo by mě, co by se podle Vás mělo odehrát v Černošicích, když by byl sveden obchvat Radotína přímo k nám ze Strakonické? Nyní je v ÚP drženo řešení pro tranzit silniční dopravy Černošicemi megalomanským tunelem srovnatelným s dílem Blanka v Praze. K tomu je v poslední verzi vedena přeložka od Radotína II/115 v zářezu svahu nad tratí. Díky.
PK

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.07.2013 23:40

Pane Kubine, mozna bude nejlepsi si nejdrive znovu rict ty priciny/duvody a nasledky. Predevsim, nejsem to ja, kdo rika, ze je potreba obchvat Radotina, navic jen kvuli tomu, ze "nekdo" par minut ve spicce musi stat v kolone v Radotine (jasne jsem rikal, ze v CR se nejdrive utrati polovina penez za obchvat za kraviny, a pak se jeste postavi obchvat, a ze pak je z meho pohledu uz lepsi ten obchvat stavet rovnou, bez proinvestovani te predchozi poloviny navic). Ano, bylo by to jiste krasne moci jezdit 90 az skoro do centra Prahy, ale nutnost za stovky milionu to urcite neni (dnes nikdo neumi ani poradne udelat stavajici II/115, aby vydrzela alespon 10 let bez zavad a oprav, tak moc neverim, ze by to u staveb za stamiliony a vice bylo lepsi - takze to radeji nic). Nejsem to ani ja, kdo vymysli ruzne hovadiny na silnicich, ktere uplne ignoruji to, ze jako ridici proste neumime jezdit - a je uplne jedno, jestli ted pres Radotin, nebo nekdy v budoucnu po obchvatu a po Strakonicke (ja po Strakonicke od pristavu uz dlouho nejezdim, pokud opravdu nemusim - a vetsinou nemusim). No, a nejsem to ani ja, kdo vymysli neskutecne drahe reseni vedeni II/115 v zarezu za trati. A v neposledni rade, pokud si pamatuji jakysi historicky pruzkum, tak mezi Radotinem a Cernosicemi byl denni objem aut cca 10000, zatimco za Cernosicemi uz jen 5000. Takze kvuli 5000 denne ma cenu resit jakykoliv obchvat Cernosic ? Podle me je to dalsi pitomost. Vetsinu dopravy na tomto useku si obstaravaji Cernosice samy. Jedine, co dava v nejake podobe smysl, je mimourovnove krizeni alespon II/115 s trati. Ale ani to neni jednoduche, natoz levne, diky pomerum v zastavbe.

Osobne jsem cim dal vice proti jakymkoliv resenim, ktere nemaji dlouhodoby hmatatelny vysledek a efekt, a jsou hrazeny z verejnych penez. Patri mezi ne hybani se znackami, ruzne prestavby krizovatek, ktere se ani zdaleka jeste neblizi ke svym moznym dopravnim maximum, a casto i neefektivni a nesmyslne osazovani semafory (ktere casto dopravu spise pridusi a pribrzdi, nez ze by pomohly plynulosti - existuji i jina reseni, bezpecna i pro chodce, v zahranici je jich k videni dostatek skoro na kazdem rohu), a patri mezi to i presuny silnic mimo jejich puvodni historickou stopaz, a pokud mozno v parametrech dalnice (vcetne drahych vykupu pozemku), a samozrejme v Cernosicich napriklad i velky asfaltovy tresk (predevsim z toho duvodu, ze neverim v takovou kvalitu praci, aby to melo vyznamny dopad na snizeni objemu penez do udrzby na desitky let dopredu - spise to bude znamenat vyznamny narust financi na udrzbu, a obavam se ze jeste driv, nez to danovi poplatnici splati).

Jinymi slovy a strucne, dle meho by obchvat Radotina neznamenal prakticky zadny narust dopravy v Cernosicich (ale ja ho nevidim jako nutnost, jen neco jako "bylo by hezke to mit", takovy maly luxus, na ktery ale nejsou prachy, zatimco na mnoho drobnych kravin paradoxne zatim ano). Nevim o zadne dalsi doprave, ktera by se stahla do udoli navic "odnekud z okoli". Kdo udolim jezdit musi, ten tudy jezdi uz dnes. A tech kdo dnes nemusi nebude treba nasobne tolik, aby je obchvat Radotina pritahnul pres Cernosice.

Ale hlavne, je uplne jedno, co si ja myslim, nebo co bych chtel...

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 10.07.2013 15:18

Tomme 1, ptal jsem se, aniž bych z toho vyvozoval, že jste ten, kdo sem tlačí přímé spojení s R4. Na to jsem četl ten text dost pozorně. Jste ale zpravidla ten, kdo je ochoten rozvést svůj vlastní pohled na věc. Byl jsem tedy celkem zvědav, jak posuzujete dopravní možnosti samotných Černošic.
V mnohém s Vámi souhlasím, hlavně co se týká efektivity nesmírně nákladných dopravních projektů. Jen si myslím, že s dopravou je to podobné jako s vodou. Najde si také rychle cestu kudy se vylít nejsnáze. Odhaduji, že v sidelní aglomeraci nad námi (Dobřichovice, Lety, Řevnice a další místa) je o něco víc aut než v Černošicích. Tam obyvatelé volí velmi citlivě nejrychlejší trasu na Prahu. Pak i drobná změna průjezdnosti v naší ose způsobí výraznou změnu chování tamních řidičů. Dnes ještě podstatná část z nich jezdí přes Jíloviště.
Ještě mi z toho není zcela jasné, jak byste si představoval obnovu nevyhovujících místních komunikací, jak byste tu věc řešil jinak.
Toto fórum se mi nezdá jako marnost, za kterou ho mnozí považují.
PK

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.07.2013 23:41

Tak co se tyce strasaka narustu dopravy po pripadnem obchvatu Radotina, v tom se asi neshodneme. Cernosice zadny obchvat mit nebudou, respektive ja se toho nedoziju, takze minimalne nekolik desitek, spise ale i stovek let (levne reseni tady neni a nebude, a penez bude spise mene). A nakrasne i kdyby byl obchvat Radotina, a doprava kratkodobe narostla, tak se pres Cernosice a v jejich okoli vytvori horsi kolona ve spicce, nez je ted v Radotine, a to predevsim diky prejezdu v Cernosicich. Kolona by pak znamenala takove zdrzeni, ze by stejne radsi vetsina zacala zase jezdit jinudy. Takze narustu bych se nebal. A to ani kdyz by bylo mimourovnove krizeni s trati - v takovem pripade by tady pro zmenu vzniklo nekolik kruhovych objezdu a nahore na Vrazi asi i semafor, a jak ridici zvladaji takove prujezdy ve spicce bylo donedavna pravidelne k videni na jedinem kruhovem objezdu v Plane nad Luznici na I/3.

Co se tyce mistnich komunikaci, to je samozrejme problem, ale problem podstatne vetsi, nez zrejme umime dohlednout. Mit vsude krasny, hladky asfalt je sice paradni predstava. Jenze ma to sve "mouchy".
Prvni na rade je cena. Ti co prosazuji asfaltovy tresk vcetne zadluzeni argumentuji nizkou cenou praci i uveru. Fajn, zni to dobre. Presto jsou ty ceny porad vys, nez kdyz si stejnou kvalitu obstara clovek sam (takze zadne napojeni na verejne finance, zadne uplatky, zadne maxiprovize, zadne zbytecnosti). Tezko to radnici muzu vytykat. Bohuzel radnice jsou svazane mnoha nesmysly, radu z nich si na sebe dokonce vymysleli sami (klasikovo "to mate: povoleni, projekt na tohle, projekt na tamto, posouzeni mnoha vlivu, posudek od policie, od hasicu, schvaleni na komisi, schvaleni na zastupitelstvu, ..."). Takze se pak neni moc cemu divit, ze cena vychazi tak draho, protoze to co by normalne mel resit zdravy rozum za par dnu resi 50 "odborniku", a potrebuji na to casto i nekolik let.
Druha na rade je udrzba, spolecne s kvalitou provedenych praci. Na kazde ceste je problem voda, ta tam fakt nepatri, a presto je tady spousta cest udelanych a udrzovanych zcela cilene tak, ze z nich voda neodteka tam kam logicky ma, a tak aby pokud mozno neskodila. A to i kdyz se podivam na dve paterni komunikace, Slunecnou a Dr.Janskeho, ktere obe mely odvodneni udelane na Cernosicke pomery nadstandardne, tak je krasne videt, kde uz voda spolu s mrazem, pripadne jen nedobre odvedena spodni voda, spolu s mizernou kvalitou praci udelala svoje. Jinymy slovy, kde maji Cernosice ty kvalitni cestare, kteri by vedeli, kde je jaky problem a umeli se s nim vyporadat vcas a kvalitne (vcetne napriklad usazeni kanalu tak, aby nebylo nutne je predelavat hned po polozeni noveho asfaltu) ? Pro zacatek by uplne stacilo, kdyby se umeli vyporadat s tim, ze voda tece nejkratsi cestou dolu, a ze fakt neni dobry napad udrzovat sterkove cesty takovym zpusobem, aby na nich voda zustavala stat v pojizdene casti (pak se v nich totiz udelaji nejdrive obri diry a pak i obri baziny). Pritom bezna udrzba dobre udelane sterkove cesty neni nijak extra draha ani narocna, jen se nekdo musi obcas starat.
A to je ta posledni, treti cast. Nejenom, ze by se mela starat obec, kdyz uz vybira takove dane, ale meli bychom se starat predevsim my, co kolem tech cest bydlime. Nejsou to "jejich" cesty, jsou to nase cesty, a my (ne "oni") budeme mit problem, kdyz se o ne nebudeme starat. Je utopii si myslet, ze "oni" se budou starat lepe a levneji. Nebudou. Bude to horsi, a drazsi - vzdycky. Jenze dokud si budeme myslet, ze nase konci nasim plotem, a dal nas to nemusi zajimat (vcetne toho, ze kdyz nekdo projede autem louzi, tak si neuvedomuje, ze tim vlastne vytvari tu diru - stacilo by to objet, a pak vcas kostetem zarovnat), tak se to nezlepsi. Ano, sterkova cesta ted v lete obcas prasi. A asfalt skutecne prasi mene. Dani za to bude, ze to bude umoznovat podstatne rychlejsi jizdu (a opet jsme u tech zbytecnosti, protoze neni napriklad vubec nutne delat ty ulice siroke vsude bez vyjimek - videl jsem na zapad od nas spoustu reseni mimo hlavni tahy, kde naopak byla silnice pravidelne zuzena z obou stran na sirku prujezdu nakladaku, respektive hasicu, aby to bylo opticky uzke a nutilo sundat nohu z plynu, ale u nas v CR je to pry nemozne...).

A kdo neveri, at tam bezi. Neni to napriklad tak dlouho, co Cernosicemi teklo dost vody na to, aby se jasne ukazalo, kde jsou slaba mista. Kolik Cernosickych cestaru bylo venku a makalo a monitorovalo problemy s vodou na cestach ??? Rad bych rekl, ze alespon jeden, ale jsem pesimista, takze si myslim, ze nikdo (nikdo kvuli bezne udrzbe a prevenci). Muj deda byl v desti venku prakticky pokazde, a nejen o cestu se staral (predevsim, aby tam voda skodila co nejmene). Bylo je a bude totiz vzdycky levnejsi odvest vodu z problemovych mist hned, a pripadne dodatecne jen resit technicke provedeni. A co bylo napriklad videt v kopci na Vrazske U Zvonu a bytovek ? Na jizni strane uz prakticky uplne zmizel prikop (dnes uz zrejme nikdo nema tuseni, proc tam asi byl, a nekterym "za plotem" desne "prekazel", takze ho nekde i aktivne zavezli, amohli lepe vjizdte za plot, nebo tam aspon parkovat...), a po silnici tekla krasna mala reka. A po skonceni destu bylo krasne videt, jak nacucana zem pousti tu vodu i uprostred silnice dirami (co se s nimi stane pri dalsi zime bude pro mnohe asi dalsi prekvapeni...).

Takze velky asfaltovy tresk vypada dobre pred volici, ale dlouhodoby efekt bude podle me mizivy (pamatuji se, jak derava napriklad byla asfaltova Slunecna pred provadenim kanalizace, ale i dalsi ulice, a proc nebylo mozne to opravit - kvuli drahym opravam). Vzhledem ke stale jeste rezervam v cene a kvalite praci jsem zastancem spise provadeni praci postupneji, a nemit svazany rozpocet dluhem na nekolik let dopredu. To, ze se doted za nektere stavebni prace casto vydavalo penez podstatne vic, nez na zapad od nas neznamena, ze se to zase vrati. Je to jen otazka toho, jak se my i "ti oni = nami voleni" budou starat v budoucnu (rozhodne to neni tak, ze ted je to nejlevnejsi a levnejsi uz to nikdy nebude...). No, a diky mizerne udrzbe bude na konci velkeho tresku potreba zacit udrzovat/opravovat ty cesty tam, kde se na zacatku tresku zacalo. A to nebude zadarmo. Takze nekde sice bude asfalt, ale na dalsi velky tresk uz penize nebudou (dan z nemovitosti je ted na strope, a dle meho tam uz asi zustane, protoze neni kam ji snizit, a pochybuji, ze nekdo prosadi jeste nekolika nasobne vyssi strop, aniz by z nej byla prinejmensim politicka mrtvola). Budou penize tak akorat na tu mizernou udrzbu. Dle meho neni v silach obce udelat v Cernosicich asfalt vsude, a dle meho je to i kravina. Na rade mist by mozna byla vhodnejsi dlazba, nebo proste dobre udelana sterkova cesta, nebo jiny nez hladky asfalt. Obzvlaste, pokud by v miste bydlici byli schopni a ochotni cast udrzby prevzit. Kdyz jsem sveho casu pobyval v nemecku, tak mi to tam v okrajovych castech mesta prislo vcelku samozrejme, a mistnim evidentne taky. V CR i Cernosicich zatim tezka utopie. Tady kazdy konci za svym plotem/zdi, a dal uz jsou jen "oni" (a u "nich" je ta chyba, rozhodne ne u nas...)

Takze jak rikam, zrovna tohle je problem, jehoz dusledky a koncu tezko dohlednout... Zadne z reseni, ktere znam, neni idealni. Ale ve velkem tresku zadne extra vyhody a prinosy nevidim (jen nekdo, a jen nekde bude mit asfalt, docasne i pekny, na ktery zacnou "jim" prichazet brzy zadosti o instalaci zpomalovacich prahu a jinych dalsich buzer opatreni, aby po tom asfaltu pokud mozno nejezdil nikdo jiny, nez par v miste bydlicich - pokud by si to ale platili v miste bydlici, chovali by se od zacatku uplne jinak a i cesty by vypadaly jinak, ale z "ciziho krev netece", tak proc by se nekdo staral)...

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Ama (IP zapsáno)
Datum: 11.07.2013 19:17

Děkuji p. Kořínkovi za info.

Nějak VŮBEC nemám sílu číst předlouhé elaboráty Tomma1 - a nemyslím, že jsem sama :-))))

Ema

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2013 07:35

[ekonomika.idnes.cz]

Tak s tim mi nezbyva nez temer doslova souhlasit. Proste v CR je potreba nejdriv utratit hromadu penez, abychom zjistili, ze je to kravina, a pak utratit jeste penize za skutecne reseni. No nic. Podivat se na zapad od nas, kde jsou o tech X let napred je evidentne stale jeste prilis slozite, a bylo by z toho malo uplatku, malo provizi, malo zakazek, ... . Jenze v CR je jeste problem, ze se jedno rika, a druhe (neco uplne jineho) dela ve skutecnosti (takze uvidime, jak to bude tentokrat)...

Jestli se objevi politicka strana, ktera zacne drsne prosazovat plosne skrty penezovodu do verejnych rozpoctu (a do rukou politikum a urednikum), vcetne vsech dotaci, tak ja je budu asi volit (obavam se, ze to ale bude neco jako ultraultrapravice, kterou volit nedokazu). Jedine vyznamne priskrceni penez by mohlo konecne zarazit tohle nesmyslne plytvani a akce.

A ted zpatky k tem kolonam v Radotine. Takze, onen inteligentni semafor, ktery je zminen v clanku, tam jiz dle meho je. Doprava tam velmi vyrazne prevazuje z jednoho smeru (meni se podle denni doby). PROC je tedy "NUTNE" delat prestavbu krizovatky, kdyz zatim nikdo neresil vyznamne jiny zpusob rizeni te krizovatky ve spicce ?? Opravdu je nutne utratit miliony az desitky milionu za prestavbu, aby se pak zjistilo, ze to nepomohlo ? Njn, v clanku zminovany inteligentni pristup se Cernosicim a okoli zatim vyhyba velikym obloukem. Tady vitezi bezmozkovite posunovani znacek (navic i bez efektu), instalace omezujicich znacek, ktere nic neomezuji (jen jeste vice zneprehlednuji uz tak dost neprehlednou situaci na silnici), prosazovani nesmyslne drahych uprav krizovatek (casto jen z duvodu uvedenych v clanku, pripadne proto "ze vedle ve vesnici to maji taky"), instalace retarderu retardovanymi, vysoke obrubniky (nejen pro matky s kocarky a malymi detmi, a pro vozickare opravdove "poteseni"), a dalsi nesmysly...

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Ruda Pivrnec (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2013 10:08

Úplně souhlasím s Emou - neexistuje něco jako spam-filter pro diskuzní fóra, podobně jako pro emaily? Že bych si tam dal Tomma na black-list, to jsou fakt děsné slátaniny, kterými nás tady oblažuje. V zásadě stačí vědět, že:

1. vedení obce (naší i všech okolních), kraje, státu i EU jsou, byli a budou magoři
2. Tomm to VŠECHNO ví
3. všichni ti magoři z bodu 1. si nedají od Tomma poradit, i když on to se všemi myslí tak dobře (je to marný, je to marný, je to marný...)

To shrnuje v zásadě všechny Tommovy příspěvky a vše ostatní můžeme hodit do spamu.

Admine, půjde to zařídit? smiling smiley

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2013 20:23

:-D
nejlepsi, nejjednodussi a nejlevnejsi spam filtr je jednoduchy - proste to necist, a preskocit :-). Ale po Cesku je preci "nejjednodussi a nejlevnejsi" tim zaukolovat nekoho jineho. Preci JA nebudu trpet "nepohodlim", kdyz to muze ve svem volnem case nebo dokonce za svoje (jine nez moje) penize udelat nekdo jiny, ze ? :-)

O magorech na radnicich jsem tady ja nemluvil. Nicmene Vas prispevek je vzorovou ukazkou toho, ze to v CR jeste hodne dlouho nebude fungovat jinak a lepe. Presne ten pristup "at to 'nekdo' zaridi, abych JA nemusel nic delat" je tim problemem napric spolecnosti. A stejne jako se projevuje tady volanim po jakesi cizi aktivite diky vlastni neschopnosti, tak se stejne projevuje za volantem (kolony zpusobuje ten a onen, JA rozhodne ne...), a stejne se projevuje i na radnicich (kde se bude penezi za podobne zbytecnosti pro "pohodli" nekterych nesoudnych jedincu plytvat tak dlouho, dokud budou - odriznout se od jednou zavedenych toku penez dobrovolne je utopie, tak jedine mozna pri bankrotu).

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2013 21:21

Filtr existuje. Kterákoliv adresa se dá zablokovat a je ticho. Ale to jde proti podstatě otevřeného diskuzního fóra. Naopak si myslím, že nejenom názorová, ale i stylová pestrost je to co je potřeba podporovat. Samozřejmě v mezích nastavených pravidel, což doposud nebyl problém.
M.S.:
K tomu stylu - četl jste např. román Marka Frosta "Seznam sedmi"? Obsah by se dal shrnout do dvou vět, ale kdyby neměl 450 stránek, ty dvě věty by nikoho nezajímaly :-)

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 21.08.2013 13:30

Koho jen mi ten prvni komentující připomíná??? ;-)
[www.lidovky.cz]

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2013 02:39

Citace prvniho prispevku:
"Hm, Škoda, že ten parchant nepošel."

Ze by tedy slo o Vas projev souzneni s cisi agresivitou ? Me osobne by to od Vas vubec neprekvapilo, protoze nejvetsi agresivitu na silnicich v CR vykazuji dle mych zkusenosti prave jedinci, kteri maji o druhe vetsi starost, nez o svoje chovani (jinymi slovy, chybu delaji vzdy Ti druzi, nikdy ne "ja" = v tomto pripade MichalT).

Clanek a prohresek hodnotit nechci. Nicmene, je dobre se zamyslet, k cemu takovehle akce police CR vedou (priklad: nedavne uhoreni mladeho, jeste pitomeho kluka na D1 po podobne honicce). Prekracovani predpisu a norem je nepochybne na trest. Otazek je kolem toho ale vice, napriklad zda jsou zakony a predpisy v poradku (a to v rade pripadu nejsou ani omylem), jakym zpusobem se ma pripadny trest vymahat a kdy, a zda napriklad i neci smrt (vcetne smrti nekoho, kdo se nicim neprovinil a jen se k tomu priplete) po takoveto honicce je obecne akceptovatelnym vysledkem (pro me ne - rozhodne ne do doby, dokud jine mnohem vaznejsi prohresky v opravdu nebezpecnych mistech, a v jasne nebezpecnych hodinach, bude policie CR dal ignorovat; priklad: na stare Benesovske se po dostaveni okruhu stalo uz nekolik tezkych, tragickych nehod mladych ridicu a lidi, a presto se policie CR radeji dal honi za nekym na dalnici, kde se tezke tragicke nehody stavaji statisticky vyznamne mene...)

No nic, opet jsem se ted pri navratu autem do CR presvedcil, ze v CR je i diky podobnym aktivitam policie na silnicich v podstate anarchie, protoze misto rutinnich a pravidelnych kontrol tam, kde je to potreba, se radeji honi za nekym 250 (takze pokud na dalnici nekdo jezdi "rozumne"="pomaleji", zamerne nerikam v limitu, tak se zdejsim policejnim kovbojum vyhne, i kdyz jinak jezdi jako bezohledne hovadko). Jen vyjimecne, a spise vubec, jsou k videni napriklad u kontrol zipu, na krizovatkach, aby popohnali cumily a bezohledne laxni ridice, a na 50 posunutych "do poli", aby tam zajistili bezpecnost obcasneho chodce, ma kontrolach prujezdu na cervenou, atd atd. Zatim stale je to pokazde smutny navrat do zdejsiho absurdistanu (a obavam se ze bude jeste hur)...

Mimochodem, ta krizovatka v Radotine je po uprave krasna ukazka bezmozkovitosti=bezohlednosti ceskych ridicu :-). Skoro pri kazdem prujezdu tam vidim tak jednoho trotla, co ma dojem, ze ridi kamion s dlooooouhym navesem (nebo dloooouhy autobus), takze si potrebuje pri odboceni doleva poradne nadjet doprava (takze ani po tom rozsireni kolem nej nejde projet - jsem zvedav, jak dopadne prvni zatezkavaci zkouska te upravy po prazdninach). Je to fakt smutny, ze ani tak jednoduchou vec nejsou ridici v CR schopni pobrat sami od sebe, a bude nutne jim tam jeste domalovat delici cary, aby pochopili, pripadne jim to bude muset osobne vysvetlit policie CR. A na druhe strane, skoro pokazde, kdyz vidim odbocovat 244 na konecne, se najde aspon jeden bezmozkovitej pitomec, co i kdyz ten autobus blika doleva, a nadjizdi si doprava, ho zleva klidne zkusi predjet (a nekterym se to uz i pred mymi zraky podarilo - nastesti zatim autobusak pokazde vcas zastavil...).

Re: Ranní kolony v Radotíně
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 04.09.2013 15:14

Ano, ano, dnešní den jsem ráno stála až skoro k přejezdu. Asi by nemělo, ale překvapuje mne také, když vidím auta jedoucí vlevo a stojící přes celou křižovatku. Je krásně vidět, ža každý by měl začít sám u sebe. A to se týká všeho, nejen řízení auta....
Ema

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.