cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2012 14:14

je to špatný postup, ale spíš v rovině teorie. Je jednoznačné, kdo platí vozovku a silnice je zatříděná jako veřejná. Takže o nic prakticky nejde. V případě, že by to jelo z dotací, by to asi takto nešlo.

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2012 14:20

Jde o princip. Samozřejmě, že město může investovat do veřejné komunikace i když pozemek je soukromý. Pak se ale ptám, proč by mělo město někomu platit vjezd do garáže a po ostatních požadovat, aby si to zaplatili sami a proč se do budoucna vystavuje možnému problematizování souhlasu vlastníka, když bude muset do vozovky tzv. kopnout. No nic, počkám si na tu darovací smlouvu.
M.S.

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2012 09:43

Dobrý den.
Můžete mi poradit, zda vůbec má smysl vznášet dotaz ( příp. komu- panu starostovi, vedoucímu stavebního odd.?) v jakém postavení jsme, pokud jsme bydlící v Tyršové ulici?
Máme novou silnici bez chodníku, což jsem vnímala jako pochopitelné ve srovnání s Karlickou ulicí. Nemáme žádný chodník či prostor pro chodce, protože asi nejsme natolik „hlavní“ a páteřní silnicí. Z diskuse výše jsem vážně překvapená.
Nemáme totiž ani asfalt či dokonce zámkovou dlažbu, která by řešila vstup/ příjezd od silnice k domům. Namísto toho jakýsi udusaný štěrk ( omlouváme za neodbornost, ale nejsem stavebník). Tato hmota se podvoluje dotyku, tedy asi časem vymizí.
Darování nám nemohlo být nabídnuto, protože se jedná o pozemky města. Můžeme městu bez jeho souhlasu na jeho pozemcích dát zámkovou dlažbu ze svých finančních prostředků? Nebo je třeba rezignovat, protože se nejedená o náš majetek a na asfaltovou silnici časem vcházet třeba přes prkna?
Díky za odpověď
H.Řepová

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2012 10:06

Vážená paní Řepová,

nevím, jestli dobře chápu, na co se ptáte, ale nájezd ze silnice do vlastní garáže přes pozemky města je možné z vlastních prostředků vybudovat na základě souhlasu města (ten je vydáván v zásadě vždy). Není bohužel v možnostech města tyto vjezdy budovat všem v kvalitě asfaltu nevo zámkové dlažby. V minulosti to město nedělalo vůbec nijak, letos se dělá alespoň provizorní řešení ze stříkaného asfaltu. Z tohoto pravidla existují výjimky, např. když se v důsledku rekonstrukce stávající nájezd zničí. Karlická je kapitola sama pro sebe, kde konečné řešení je výsledkem vleklých jednání s družstevníky, kteří pozemek pod komunikací vlastní. Tímto způsobem si rozhodně nemůžeme dovolit plošně postupovat ve všech ostatních ulicích a nechápejme to tedy prosím jako nějaký precedent do budoucna.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2012 13:51

Takže nakonec měl pan x pravdu. Někomu dáme a někomu ne. Když se dělala Mokropeská, tak jsme zámkovou dlažbu pro odstavení vozidel na pozemcích města také museli zaplatit. A to i přes to, že pozemky nebyly naše a nevzniklo žádné privilegium k jejich užívání. Jedná se nadále o veřejnou komunikaci, kterou může bez omezení užívat každý. Takže SBD buďto daruje pozemky městu, nebo jejich rekonstrukci zaplatí. Na tom bych trval, jinak se budu vážně zlobit :-), kam že to doputovala moje daň z nemovitosti.
M.S.

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2012 14:01

Pane Strejčku, toto moc nechápu, co přesně Vám vadí? SBD si samo zaplatí vjezd z Karlické směrem do areálu bytovek (původně mělo platit i toto město, ale podařilo se to SBD přejednat). Město platí Karlickou a vjezdy do garáží na druhé straně, a to z toho důvodu, že bez vybudování těch vjezdů by se majitelé do těch garáží prakticky nedostali - změny ve výšce vozovky byly příliš velké. Jak jsem psal výše, takto se snažíme postupovat všude. V Mokropeské a na jiných "rovných" ulicích, kde se výstavbou vjezd neznemožní, město vjezdy neplatí.

V každém případě znovu opakuji, že Karlická je v mnoha ohledech jedinečná a není to precedent pro žádné jiné ulice. Zajistit souhlas s výstavbou mnoha desítek spolumajitelů, který vyjednal Tomáš Kratochvíl, byl skoro nadlidský úkol a, ačkoliv já sám bych tam rád z pozice města udělal řadu věcí jinak, jsem velmi rád že se nějaký kompromis vůbec podařil.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2012 17:41

Vadí mi, že platíme SBD ty vjezdy. Že se bez vjezdu do garáže nikdo nedostane je mi celkem jasné, ale proč si je SBD nezaplatí stejně jako si ho musí zaplatit všichni ostatní, viz. paní Řepová. Jednoduše řečeno, všichni ostatní investují peníze do městského majetku a tady je to přesně naopak.
M.S.
P.S.: Dříve zmíněnou představu, že ty vjezdy ze strany obce nejenom zainvestujeme a ještě si je obec bude pronajímat (byť za jednu korunu) neberu vážně.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (07.09.2012 17:42)

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2012 17:48

Mimochodem, zajímala by mě ta smlouva, podle které se tato investice realizuje. Slíbili jste, že všechny smlouvy budou veřejně dostupné na webu. Prosím, můžete mi sem dát odkaz?
M.S.
P.S.:
1 - Vyjednavačem je pan Tomáš Kratochvíl (VČ), člen zastupitelstva co bydlí v bytovkách?
2 - Je členkou SBD i paní místostarostka co taktéž bydlí v bytovkách?
3 - vlastní bratr pana starosty stavební parcelu hned vedle garáží, kde jsou v současné době čersvě vylité základy?



Upraveno 4 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (07.09.2012 18:40)

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2012 12:14

Vážený pane Hlaváčku,
nu, já zase nerozumím důvodu platby města majitelům, protože by možná nemohli vyjet autem ze své garáže.
Pokud se nám rozdrolí hmota u vjezdu do garáže a do domu ( což už se začíná dít), budeme si muset na vlastní náklady vjezdy vybudovat. Tak to je a bylo vysvětleno i v IL. Dlažbu si již pořizujeme, nemáme na výběr.
Bylo by možné nedráždit hady bosou nohou a třeba napsat, že město nestihlo sepsat s vlastníkem pozemku takovou dohodu, která by byla pro obě strany přijatelná a ostatní obyvatelé Černošic nedopláceli?
Čím je „Karlická“ TAK ZVLÁŠTNÍ ? Protože tam v krátkém úseku vyskytuje více vlastníků pozemku na metr čtvereční, než jinde? Třeba sto? V dokumentaci ke stavbě se praví ( bod.4. Zhodnocení staveniště: ) že stavba je nenáročná. Tak co vlastně řešit, že?
Karlickou využívá hodně chodců z Vráže na cestu na vlak. Je tedy třeba pro obyvatele obce hlavně chodník. Jako hlavní rozdíl mezi naší ulicí a zmiňovaným úsekem vnímám právě tuto UŽITKOVOST A POTŘEBNOST.
Ale tím rozdíly končí a tedy i jiná pravidla končí. Naopak bych řekla, že vše ostatní by mělo být pro všechny obyvatele obce stejné.
O referendu, zavazující budoucí generace, už je rozhodnuto a zdá se, že čas i peníze se našly. K rozhodování o zvýšení daní na asfalt prý čas nebyl a nyní se to dohání obskurními argumenty ( shánění podpisů v časovém presu, problémy při vyjíždění- viz.výše, apod.), nad kterými by oko zaslzelo.
Můžete, jako zástupce Věcí veřejných, tuto veřejnou dohodu zveřejnit?
Byla jsem v poslední době na několika jednáních: o dostavbě starého náměstí, dani na asfalt a nyní se připojuji k diskusi o Karlické.
Moc informacích zveřejněných na dané téma jsem si jako veřejnost ve všech případech neužila.
Díky za případnou změnu v postupu.
H.Řepová


Bu
Přeji hezký denH.Řepová

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 09.09.2012 21:44

co je Bu před přáním hezkého dne ???

:-)))

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 08:45

No přece únava materiálu a omyl!
Mohlo být hůřsmiling smiley)
h

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 10:34

Vážená paní Řepová, Vážený pane Strejčku,

jen ve stručnosti si dovolím reagovat na některé podněty ohledně Karlické.

V Karlické se kompromis s vlastníky pozemků (bez jejichž souhlasu by se ani silnice ani chodník nedal vybudovat) nehledal lehko. Z výsledku (který zahrnuje i to budování vjezdů) sice sám za sebe nejsem nadšen, ale považuji jej za přijatelný. (Ustoupit ostatně museli i spolu/vlastníci pozemků – ohledně majetkových poměrů doporučuji pohled na katastrální mapu a výpis z katastru nemovitostí).
Jak již psal Tomáš Hlaváček, Karlickou jsme brali za výjimečnou, a to proto, že slouží pro mnoho chodců z Vráže pro chůzi na vlak (a budovat chodník bez vozovky by nebylo příliš rozumné) a že byla takřka neprůjezdná. Pokud bychom kompromisu nedosáhli (a jsem přesvědčen, že bylo dosaženo maximum možného) zůstala by Karlická asi ještě dlouhou dobu ve velmi neuspokojivém stavu.
Pokud vím, tak příprava úseku Karlické u bytovek nebyla až tak úplně jednoduchá zejména s ohledem na výškové poměry a nutnost vyřešit odvod dešťové vody, které tam teklo docela dost.

Viz bod 2.10 zápisu z rady č. 55 ze dne 16.7.2012.
K PS pana Strejčka. Zeptejte se přímo dotčených, určitě Vám odpoví.

Zdravím

Šimon Hradilek

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 10:48

Vážená paní Řepová,

ve Vašem příspěvku se poněkud ztrácím, některé jeho části nechápu, tak alespoň odpovím na ty ostatní. Chápu, že od doby zvýšení daně z nemovitostí nám nemůžete přijít na jméno, ale toto je přeci jenom jiné téma, tak to zkusme prosím držet oddeleně.

V prvé řadě nejsem a nikdy jsem nebyl "zástupce" Věcí veřejných. Věci černošické, na jejich kandidátce jsem figuroval, nemají s Věcmi veřejnými nic společného. Možná to byl jen Váš překlep, možná cílený úder, tak jen pro jistotu vysvětluji. Jinak nemáme problém se zveřejněním čehokoliv, ale nerozumím, jaké dohody se dožadujete.

Zpět ke Karlické - Karlickou považuji za jednu z důležitých páteřních komunikací, která je využívána chodci, cyklisty i auty výrazně více než okolní ulice včetně té Vaší. Proto jsme považovali za důležité najít takové řešení, které umožní její dobudování. Tankodrom, který tam byl až do současnosti, byl už ostudou. Jak všichni víme, současná dohoda se podařila po mnoha a mnoha letech marných jednání s vlastníky, květináči "na truc" postavenými do cesty, volání policie na stavební firmu, atd.

Pokud budeme důsledně aplikovat zásady, které považujeme za správné, i tady, nikdy by se Karlická nepostavila. Karlická je opravdu zvláštní tím, že jí spoluvlastní skoro necelých 100 osob, jakkoliv toto ironicky označujete za zástupný důvod, a jejich souhlas s výstavbou je nutné získat. Takže jsme měli na výběr: buď budeme trvat na svém a budeme jezdit dále po tankodromu, anebo přistoupíme na nějaký kompromis, který výstavbu umožní. Výstavba těch několika vjezdů byla součástí dohody s SBD (naopak vjezd směrem do areálu bytovek si SBD platí samo, viz výše).

Pasáži o dráždění hada nerozumím. Tím myslíte Vás vjezd nebo vjezdy u bytovek nebo něco jiného? Já Vám tady píšu, jak to ve skutečnosti je, nebudu si vymášlet historky o čemkoliv jen proto, že nějakého hada nepodráždím.

Nevím, jak byste situaci řešila Vy sama: jsou podle mě jen dvě možnosti, buď budeme "spravedliví" a budeme platit vjezdy do garáží všem a všude, na což v rozpočtu opravdu peníze nejsou, anebo je nebudeme platit nidky nikomu, ani v Karlické, což by znamenalo pokračování tankodromu. Současný kompromis považuji za vhodnější než kterákoliv z těchto variant.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 11:05

Vážený pane Strejčku,

ohledně vjezdů, viz můj příspěvek výše. Taky se mi to nelíbí, ale považuji to za přiměřenou "cenu" za dokončení celé rekonstrukce. Jiná varianta byla zůstat zakopán v zákopech v diskuzích s SBD a dál jezdit po blátě.

Smlouva s SBD - zjistím stav a dám vědět, sám to teď nevím.

Tomáš Kratochvíl je, pokud vím, členem SBD a narážíte předpokládám na jeho možný konflikt zájmů? Uvědommě si prosím, že výsledek dohody schvalovala rada, jejíž členem Tomáš Kratochvíl není a, pokud si dobře vzpomínám, tak hlasování bylo nakonec jednomyslné. Naopak si myslím, že jeho známosti v rámci SBD pomohly prolomit několik "ledů", které by se komukoliv zvenčí prolamovaly velmi těžko a že na úspěšné dohodě má zásadní podíl. Jinak právě proto, že členů je cca 80 (to číslo teď nevím přesně, ale tak nějak to je), tak jeho možný konflikt zájmů je omezen právě na tu cca 1/80 z výsledku, tak to jen pro úplnost.

Paní místostarostka v bytovkách nebydlí už hodně dlouho.

Parcela vedle garáží patří přítelkyni bratra starosty. To ale s Karlickou moc nesouvisí. Snad jen tolik, že původní stavební projekt nebyl radou města odsouhlasem kvůli kácení několika velkých stromů. Nový projekt, podle kterého se teď staví, se naopak kácení vyhýbá.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (10.09.2012 11:08)

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 12:16

Vážený pane Hlaváčku,
tedy jednodušeji:
Kdo platí v Karlické vjezdy do garáží ze zámkové dlažby?
Kdo platí v Karlické dvě plochy, zřejmě prostory na popelnice, ze zámkové dlažby?
Kdo platí v Karlické prostor mezi garážemi ( snad na lavičky) ze zámkové dlažby?
Je majitelem těchto pozemků: družstvo nebo město?
Pokud město, existuje nějaká dohoda o prodeji?
Pokud družstvo, poskytuje město dlažbu za úhradu?
Je možné si za stejných podmínek od města koupit prostory před naším domem, abychom si zámkovou dlažbu pokládali za své peníze na vlastním pozemku?
Není smyslem příspěvků, které píšu, vysílat jakékoliv cílené údery. Ano, název Věci veřejné a Věci černošické se mi plete již od doby změny. Původní název VČ přece byl VV. Pokud to berete úkorně, omlouvám se. Na druhou stranu uvítám, pokud nebudete interpretovat, komu, od kdy a proč nemůžu přijít na jméno. Není to tak, jak píšete.
Zvýšení daní z důvodů „velkého třesku“, či jak je to nazývané panem starostou v poslední čísle IL, přece souvisí s přestavbou silnic v obci a tedy s našim zadlužením. Je to tedy pro mne téma velmi spojené.
Kdybychom byli informování jinak a třeba dřív, mohli jsme se s dělníky v ulici domluvit včas nejen na časovém rozvrhu opravy, ne/ možnosti parkování u domů a odvážení popelnic ( řešili jsme s ostatními sousedy až po, můj mail v poště úřadu je jistě k dohledání atd.), ale třeba i formu úpravy a kompromis, jak skloubit v budoucnu stávající stav s tím, který bude opravdu sloužit. Tzn., že i ten navezený štěrk město něco stál a předpokládám, že v průběhu času dojde k nutné výměně i u ostatních domů. Nabídku připlatit si a nechat si firmou rovnou udělat výjezdy a vchody z dlažby jsme nedostali.
Pokud píšete, že část dlažby si družstvo platí, pak i to pro mne znamená jiné zacházení: dostali a využili možnost dohodnout se předem na konečných úpravách.
Obracím se na Vás jako zastupitele a není mi jasné rozdělení finančních prostředků města i rozhodování města při rekonstrukcích ulic Tyršova a Karlická. Uvítám, pokud zůstaneme ve věcné rovině a maily nebudou přesouvány do osobních útoků.
Děkuji předem za stručné a jasné zodpovězení otázek, pokud byste věděl odpovědi.
S pozdravem
H.Řepová

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 13:48

Vážená paní Řepová,

děkuji, za posun do věcné roviny budu také velmi rád.

CELOU rekonstrukci platí město s jedinou výjimkou - vjezd to areálu SBD. Město není vlastníkem pozemků pod komunikacemi, ale získalo souhlas vlastníka (SBD) s rekonstrukcí. Město neposkytuje družstvu dlažbu za úhradu, protože tato rekonstrukce se nedělá pro potřeby SBD, ale pro potřeby města. Rádi bychom samozřejmě pozemek pod komunikací vlastnili, ale tak daleko se jednání dotáhnout nepodařilo. Nicméně souhlas vlastníka je pro tuto rekonstrukci postačující. Jedinou výjimkou jsou ty již několikrát zmiňované vjezdy do garáží, které jsou pouze pro uživatele těčh garáží a přesto je platí město, ale to jsme si již řekli proč.

Pokud si chcete koupit kus městského pozemku mezi silnicí a Vaším pozemkem, schválit to může jedině zastupitelstvo. Já sám bych to ale asi nepodpořil, protože si myslím, že z pohledu města je žádoucí, aby pozemky pod celým veřejným prostorem vlastnilo, min. z důvodu nějaké budoucí rekonstrukce nebo vybudování chodníku nebo čehokoliv jiného. Srování s Karlickou není podle mého názoru úplně na místě, protože SBD od města tyto pozemky nekoupilo, naopak, město by je rádo získalo do svého vlastviství.

Ohledně komunikace s vlastníky pozemků v ulicích - vím, že na počátku roku pan Jiránek plánoval prezentaci plánované rekonstrukce pro všechny dotčené obyvatele, kde se měly řešit všechny související věci včetně vjezdů. Nevím, zda to proběhlo i pro Tyršovu, každopadně to prběhnout mělo, zeptám se ho.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 15:01

Vážený pane Hlaváčku,
děkuji za Vaši odpověď
S pozdravy
H.Řepová

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 15:39

Ještě doplním informaci od pana Jiránka ohledně veřejné prezentace projektů rekonstrukce ulic obyvatelům - akce proběhla 16.5., přítomen byl projektant, který zodpovídal otázky obyvatel. Informace o této prezentaci byla zveřejněna na městském webu a obyvatelé dotčených ulic dostali pozvánky do svých poštovních schránek.

Toto osobně považuji za dostatečné pro informování občanů o probíhajících rekonstrukcích, proběhlo to i s dostatečným předstihem pro přípravu např. úpravy vjezdů.

Pokud jste na to pozvánku nedostala, muselo to být nějaké momentální nedopatření někoho, kdo to roznášel, za což se omlouvám, ale systémově je to takto myslím správně.

Děkuji. S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 15:46

A ještě poslední slíbená informace ohledně zveřejnění smluv. Existuje jednak souhlas SBD se samotnou rekonstrukcí (protože ulice zčásti leží na pozemku SBD), kde je jen krátký text "My níže podepsaní souhlasíme s rekonstrukcí Karlické ulice dle projektové dokumentace XYZ" + podpisy vlastníků. Není to tedy smlouva, pokud ale někdo projeví zájem, asi není problém zveřejnit i toto.

Nad rámec toho existuje smlouva o příspěvku SBD na vybudování vjezdu z Karlicé do areálu SBD ve výši cca 150 tis. Kč - SBD se zavazuje zaplatit městu, město se zavazuje to zrealizovat, nic víc tam není. Tato smlouva se ještě nevrátila se všemi podpisy na městský úřad, ale až tam bude, dáme jí také na web.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 19:20

Jen pro uvedení na pravou míru - spoluvlastníky diskutovaných pozemků jsou pouze tzv. "vlastníci jednotek", tedy konkrétní lidé, vesměs manželé. Ti, co vlastní řadové garáže vlastní příslušné části obou dotčených pozemků, ostaní pak jen jednoho (na straně k bytovkám). SBD nevlastní ani metr žádného z dotčených pozemků.

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2012 21:48

Vážený pane Hlaváčku,
naším skoro sousedem v ulici je zastupitel z Věcí černošických. Spolu s ním i ostatními z ulice jsme stáli na rozkopané silnici a nevěděli, co se bude dít.
I on nevěděl a sliboval zjištění informací od pana starosty " ještě ten večer nebo druhý den.."
Asi také o jednání 16.5. nevěděl, nevím.
V každém případě bych ale naši situaci nepopsala systémově správně. Veškeré informace jsme obdrželi až na základě našich dotazů po zahájení stavby, nedostali jsme informace předem o schůzce či oprůběhu stavby v ulici .
S pozdravy
H.Řepová

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: TomasKratochvil (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 08:32

Hezký den, po přečtení příspěvků bych rád připojil několik komentářů jako spoluautor řešení Karlické ulice.

Projekt a jeho mnohé verze vznikaly celkem 3 měsíce s cílem najít funkční kompromis. Rekonstrukce Karlické není výjmečná, jen bych rád uvedl některé body, které bylo ve spolupráci s projektanty nutno řešit:

- svody dešťové vody – již realizovaná horní část Karlické nemá vyřešen svod dešťové kanalizace, veškerá voda dosud tekla na cestu k vodárně
- vjezdy a nájezdy - na délce cca 100m je celkem 18 nájezdů a vjezdů po obou stranách komunikace, jsou velmi blízko sebe v různých výškách, komunikace má poměrně velké klesání
- stání kontejnerů na tříděný odpad - bylo nutno řešit stání kontejnerů na tříděný odpad, které dosud stály uprostřed vozovky
- chodník - Karlická ulice je jednou hlavních pěších spojnic z Vráže na vlak, napojení na již realizované úseky v horní a dolní části
- výškové poměry sítí (kanalizace, voda) – niveleta Karlické ulice nebyla nikdy přesně dána, po mnoha úpravách (kanalizace, přivaděče pitné vody do vodojemu, sítě pro projekt Skanska) se výška výrazně zvyšovala, úrovně jednotlivých kontrolních šachet byly často velmi rozdílné, dešťová voda dlouhodobě zatékala do řadových garáží po levé straně

K řešení:
- jedinou možnou variantou umístění chodníku byla levá strana při pohledu z Vráže dolů (přirozené pokračování již existujících úseků chodníku nad a pod rekonstruovanou částí). Úpravu nivelety komunikace (tři různé sklony) a realizaci rozumného profilu chodníku nebylo možno oddělit od změny sklonu a realizace nájezdů do řadových garáží

- šířka komunikace – jsou splněny všechny normy pro obousměrný provoz, úsek je rovný a přehledný, je vytvořen dostatečný prostor pro vyhybání aut a pro zastavení vozů na svoz komunálního odpadu tak, aby při zastavení neblokovaly dopravu

Majetkové vztahy:
SBD Černošice v současné době nemá žádný nemovitý majetek - je pouze správcem několika pozemků, které má různé majitele (je jich celkem cca 100, někteří žijí trvale v zahraničí). Další pro rekonstrukci klíčový pozemek vlastní manželé Gerberovi. Projekt byl dostatečně prezentován, souhlasy majitelů byly písemně stvrzeny. Proti realizaci se postavil pouze jeden spolumajitel (což však, vzhledem k malé % majetkové účasti, nemá na celkový souhlas negativní vliv)

Finanční spoluúčast / majetkové poměry
Realizovaný úsek je cca na 2/3 na pozemku města, 1/3 je na soukromých pozemcích. Spolumajitelé se podílejí částkou 145.964,20,- Kč na realizaci nájezdů k domům Vrážská 1005-6 a Vrážská 1007-8.

S přáním hezkého dne

Tomáš Kratochvíl

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Petr Hrala (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 10:10

I když se toto vlákno týká především principu při rekonstrukcích komunikací, které nejsou v majetku města, rád bych se s Hankou Řepovou (kterou tímto zdravím) podělil o naši zkušenost s minulou rekonstrukcí ulice Střední – tehdy posledního úseku od transformátoru (plně v majetku města). I když tuto rekonstrukci realizovalo ještě minulé vedení města jako svoji poslední zoufalou předvolební akci (celou zimu byla rozkopaná a dokončovala se až v únoru), její výsledek je zdá se v souladu s dnešní zavedenou praxí. Rekonstrukce proběhla pouze v případě vozovky, chodníků se nedotkla a vzhledem k podstatnému snížení úrovně vozovky jsme po obou stranách získali chodník + vsakovací pás s příčným sklonem cca 30%. Díky podstatně nižší vozovce se také stal obtížnější (ne-li nemožný) vjezd do garáže – tam je ale v zásadě nemožné se dostat i díky tomu, že naše část ulice byla zjednosměrněna a na jediném možném místě legálního najetí do garáže byl vybudován ostrůvek (neboť bývalý starosta prý miloval stromy). Nemluvě o pěkném terénním schodu mezi novou a starou nerekonstruovanou částí. Tedy plně v intencích předchozího vyjádření p. Hradílka. Podle posledních informací z investičního odboru se o další, původně slibované, úpravě chodníků apod. v naší části ulice již neuvažuje, a to ani v souvislosti s aktuální rekonstrukcí dalších úseků naší ulice (naposledy se ptal soused).

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: Petr Hrala (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 10:14

Oprava: narážel jsem pochopitelně na argumentaci pana Hlaváčka, že bez vybudování nájezdů by se vlastníci do svých garáží nedostali.

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: pavelk (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2012 10:31

Pár poznámek ke Karlické. Asi málokdo ví, že se nedélá Karlická jen z obecních peněz. My jsme se dozvěděli 10 dnů před započetím stavby , že naše vjezdy si pěkně zaplatíme.Stavba začala vlastně jen s naším předběžným souhlasem, kdo ví kde skončily naše podpisy.
Ten chodník je vlastně skoro celý na našem pozemku.Kdo z Vás by si nechal takto sebrat
kus zahrady?Na staré cestě se jezdilo pomalu, vyhýbali jsme se dírám. Teď máme pěkný asfalt, provoz se zvýšil o 300%, zpomalovací prahy se dají přejet v plné rychlosti.Takže k nějaké nehodě může dojít.Zdravím

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 11:29

Včera jsem si poprvé projel "novou karlickou" a musím říci, že byla zcela symbolicky otevřena v době 45.výročí národního velikána Járy Cimrmana. Její provedení - šíře a ještě k tomu nesmyslné zpomalovací hrby jsou zcela ve smyslu Mistrova "průkopnictví slepých uliček" a též mne napadá parafrázovaný výrok "chtěl ulici, ale vadila mu auta"
Co tahle tuto část ulice přejmenovat na "Cimrmanova" ?

Re: Karlická - tak jsme se konečně dočkali
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 17:02

Odpovím slovy jiného klasika:"takových generálů mělo Rakousko mnoho" (narážka na Bedřicha Klause von Zillergut).
Pán je evidentně internetový vševěd, realitou všedního provozu Karlické zcela nepolíbený, není-liž pravda? Jinak by takovou kravinu nemohl napsat!

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.