cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
V neděli TICHO
Autor: Heidi (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2013 15:40

Dobrý den!

Už na podzim jsem v IL zaregistrovala iniciativu p. Bajgara pro zavedení klidu (alespoň v neděli). To, co mi jen cukalo koutky úst se stalo skutečností...

Vůbec nevím, kdo a proč hlasoval pro tuto vyhlášku, stejně tak si neumím představit její uvedení v život.
Nemám nic proti respektu k sousedům, ohleduplnosti vůči svému okolí a už vůbec proti dodržování pravidel. Jen musí dávat smysl.
Jak se proměňuje struktura obyvatel Černošic, přibývá více úhledných "automatických" zahrad než cirkulárek, je tu stále více více rodin s dětmi než drobných kutilů se sekačkami vyrobenými z motoru vyřazené pračky. Ani ty pozemky (zahrady) nejsou tak velké, aby se nedaly 1x týdně - a to ještě v sezóně květen/červen) - posekat do 1 hodiny. Některé sekačky svým "hlukem", navíc jen dočasným, obtěžují maximálně ty, které s nimi křižují své trávníky.

Aby byla vyhláška dokonalá doporučuji ji rozšířit na následující oblasti:

1) Zamezit štěkotu psů, zejména těch, kteří blafají vytvale a bez udání důvodu. Tito jedinci nerespektující náš pátek-svátek by měli projít speciálním výcvikem a blafat v neděli od 8.00-20.00 alespoň o stupeň méně.
2) Používat tlumítka dětského výskotu při hrách v zahradách anebo v bazénech. Ještě lepší by bylo tyto aktivity dětem zcela zakázat a to v neděli od 8.00 do 20.00.
3) Nepovolit dospělým (i dětem) pořádat party nebo jakákoli přátelská setkání, neboť smích, družný hovor, cinkání skleniček a pod. může taktéž narušovat poklid čtvrti. Taktéž grilování by se mělo zakázat, neboť kouř z neuměle rozdělaného ohně je mnohdy horší než řev popáleného....
4) Rozháraným manželským a partnerským svazkům bych vydala doporučení, ať se povraždí v termínu po-so (kdykoli), jen ne v neděli od 8.00 do 20.00.
5) Jako dodatek přidávám tip na technické pomůcky na obranu proti všem - měřiče hluku s časosběrným záznamem. Mohou posléze sloužit jako důkaz, že např. můj pes blafe méně hlastitě než běžný spotřebič (pračka?).

A vůbec - co uděláme s ptactvem, zvony, vlaky, auty... ?
Bude možnost pořídit si nějaký úřední odpustek pro sekání zahrady třeba s odůvodněním, že v neděli konečně po týdnu přestalo pršet a jindy to nestihnu?
Je vůbec stanovena hladina hluku povoleného proti přestupkovému?


Co si o tom myslíte?

Hezký den přeje (do jara daleko :-()

KK

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2013 21:24

vše dobré v roce 13!
...tudle v létě v neděli jsme se pokoušeli přehlušit sekačku ze sousedství smíchem, družným hovorem, cinkáním skleniček, dětským výskotem a moc to nešlo. Ani krátké kouřové signály nebyly pochopeny...jinak neděle je jeden den ze sedmi.
Názor o změně Černošic nesdílím (stačí se projít po městě), sice je hodně rozšířený, ale nemyslím, že je prospěšné na město koukat jen "aktuální" optikou…
Koukám, že zdejší "duch" se rychle otřepal z novoroční kocoviny - no, asi je to dobře:-)

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2013 00:25

Slovy klasika, "ja si myslim, ze je to takova hezka vlastovka...". jinymi slovy, vyhlasek/narizeni/zakonu/..., a to vse jeste mnohdy okoreneno pridomkem "euro" mame evidentne jeste zalostne malo. Porad si ten zatracenej lidskej faktor muze delat prilis mnoho veci jinak, nez si preje urednik a politik - ti preci nejlepe vi, co je pro nas "nejlepci", a kdy je pro nas nejlepsi milostive povolenou cinnost delat (napriklad u sekani travy uz urednim osobam zbyva vyresit uz jen drobny kaz na krase - aby vsichni zase makali hezky od 6ti od rana do pul treti odpoledne a meli tak cas si odpoledne mimo nedeli posekat a udelat jine prace na pozemku, a pak samozrejme porucit vetru desti, aby zasadne neprselo nebo nebyl jiny nevhodny necas zrovna v dobe, kdy urednik povolil tu ci onu cinnost vyzadujici odpovidajici pocasi). Pri kazdem podobnem nesmyslu se mi vzdy zive vybavuji hesla typu "kupredu leva, zpatky ni krok (mysleno vsichni stejne, a vyjimky do kriminalu...)", pripadne "porucime vetru desti...". No nic, ponauceni jsme si stale nevzali.

Navic je to idealni stav do te nasi kotliny, kde napriklad za nase rozplacnuti na zimnim chodniku nemuzeme my (zatimco kdyz se rozplacneme za uplne stejne situace, na te same silnici, autem, tak za to sami muzeme :-) ), a muzeme se hezky hojit na majiteli chodniku (drive prilehle nemovitosti), a zase na sebe za vlastni blbost volat draby, psat zaloby, prudit, ... . Proste dalsi takova hezka vlastovka do pravniho bordelu, abychom na sebe mohli volat vice policejnich drabu, a aby spravedlnost nebyla vymahatelna vubec. Jeste bych navrhoval zridit obecni satlavu, a u Berounky podium pro machani v rece pro obzvlaste vyhlasko-vzpupne jedince...

K zamysleni vsem vyhlasko-tvorivym maniakum (od soudce me to prekvapilo, zejmena proto, ze to ma vcelku hlavu a patu, a zda se, ze aspon nekde je jeste v CR rozum preci jen stale pritomen, i kdyz je evidentne znacne oslaben a v mensine proti presile hloupych a neschopnych, respektive casto vseho schopnych):
...V současných zákonech se často nevyznají ani právníci...
[zpravy.idnes.cz]

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2013 00:31

...tudle v létě v neděli jsme se pokoušeli přehlušit sekačku ze sousedství smíchem, družným hovorem, cinkáním skleniček, dětským výskotem a moc to nešlo. Ani krátké kouřové signály nebyly pochopeny...

A co prosta lidska a osobni domluva se sousedem ? Evidentne to neslo, takze priste podle vyhlasky zavolat mestske kovboje a vymachat preventivne v Berounce ?? :-))) Nebo rovnou do nove zrizene obecni satlavy ? Takova satlava je jednoznacne obecny zajem, takze tu bych smeroval na ty pozemky, co jsou ted od posledniho "vetsinoveho referenda" vynaty z dalsiho jakz takz svobodneho nakladani se soukromym majetkem. Stejne si tam obec uz ted chce prosazovat svou bez ohledu na vetsinovy nazor, takze ani proti obecni satlave se nikdo branit nebude (podobna vetsina jako minule to jiste posveti...). Navic to bude hezky na kraji obce, aby vyhlasko-rebelove neobtezovali "centrum".

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2013 14:19

Nepřijde mi nesmyslné na neděli zastavit pokrok, což neznamená, že bych na úderníky hned musel volat esenbáky. Tomme1, zbytečně zacházíte daleko. Nevidím nic divného na tom, že lidé, kteří mají sekání trávy rádi, nemohou sekat 1 den ze 7. Nabídka dohody se sousedem může fungovat naopak - když už je tedy tráva nebezpečně narostlá, lze se domluvit se sousedy, že mě neprásknou :-)) Vyhláška má svůj účel především jako informace. Jestli - "v naší kotlině" - si z vyhlášky uděláme nástroj k práskání a buzeraci - to už je o nás a ne o vyhlášce… Nedělní klid s referendem nemá nic společného. Jinak absurdní je skoro všechno .-) Pěkný den!

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 00:08

Kazdy to holt vidime jinak. Me prijde mnohem dustojnejsi pro dnesni dobu spise doporucovat, apelovat, nabizet vysvetleni, alternativy, lepsi reseni. Lidi nejsou zas tak neschopni, aby se spolu nenaucili zit a domluvit se primo, pokud budou chtit, a ne pres urad a mestske draby. Ale nutit je k tomu zakonem, vyhlaskou nebo jinou buzeraci jeste nikdy nic dobreho neprineslo. A v pripade CR to jen zapleveluje pravni stat, takze vymahatelnost prava je cim dal mensi. Nepotkal jsem za svuj zivot nikoho, kdo by sekacku (nebo jiny stroj) poustel v nedeli jen proto, ze by chtel otravovat sousedy. Vsechno ma svuj duvod, a kazda vyhlaska a zakon samozrejme take - omezit svobodu a volnost, bez ohledu na nasledky.

A ze doporuceni a vysvetleni funguji nekdy az moc je videt dnes a denne v prazskem metru, kde sveho casu mel nekdo "genialni" napad dat doporuceni "stujte vpravo". Ze ted vpravo stoji vsichni (ovsem nejdriv se vetsina nacpe nesmyslne doleva - jako na viceproude silnici, tam je to nemlich to same), a ze se tim zmensuje prepravni kapacita je uz jina kapitola :-)

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 09:57

jasně, prostě to vidíme jinak. Například příklad eskalátorů v metru vidím také přesně naopak. Ten totiž, tedy dle mého názoru:-) dobře ilustruje funkci podobných "předpisů" - lidé si po čase zvyknou a bez problémů a automaticky považují za normální stát vpravo, čímž umožňují rychlý pohyb po eskalátoru cestujícím, co jdou. Zácpy před eskalátory jsou víceméně stejné jako dříve a jen ve špičkách a v uzlech jako je Anděl.
Asi se shodneme, že nějaká norma je potřebná ve společnosti, kde je tolik lidí - ale je rozdíl mezi Ústavou USA a Lisabonskou smlouvou...

Re: V neděli TICHO
Autor: Vladimír Müller (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 11:55

Souhlasím s Tomm1. Myslím, že by mělo stačit nepsané pravidlo, že se v neděli seká jen výjímečně odpoledne, když už to v sobotu z nějakého důvodu nevyšlo. Tak to praktikuji já a , vyhláška nevyhláška, budu praktikovat nadále.

Osobně si myslím, že by se zastupitelstvo a příslušní úředníci neměli vysilovat ve vytváření dalších pravidel jak se mají občané obce chovat a měli by se soustředit na to jak vymoci dodržování pravidel, jejichž dodržování je x krát důležitější než nějaké sekačky. Mám tím na mysli hlavně zamořování vzduchu z komínů některých našich sousedů. Až začne zase trochu mrznout, opět budeme svědky toho jak dva tři komíny zamoří půlku města.

Loni jsem na svůj dotaz dostal z města odpověď na dvě A4 jak to vlastně nejde řešit. Pochopil jsem, že se spíš nechce.

VM

Re: V neděli TICHO
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 12:53

sekám dvakrát za sezónu,vždy v neděli a vždy kosou...
na eskalátorech stojím vpravo,když spěchám dost ocením,že vlevo se nikdo nemrcasí a dá se jít...
topim uhlim a to i v létě,páč na kamnech vaříme...

AŤ ŽIJE ROK S TROJKOU :-)))

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 16:13

nepsané pravidlo - to bylo dobré, když se klan sešel a dohodl si nepsané pravidlo, které stvrdil nějakým rituálem - před vynálezem písma. Nyní se nescházíme - to by to vypadalo (6000 lidí) a proto píšeme vyhlášky - vyhlašujeme. Rozdíl je pouze ve formě (nepsané X psané pravidlo) - a jediný obsahový rozdíl je, že tenkrát se za porušení nepsaného pravidla trestalo a asi přísně :-))
Kouř z komína je důležitější pro toho, koho se týká, jako je hluk od sekaček podstatný pro člověka, jehož sousedé sekají křovinořezem trávu na rovině… Jasně - v zimě kouř... v létě hluk, ano znám to :-)
Prostě aby se lidé něco dozvěděli, je třeba to vyhlásit a písemná forma je optimální.
A zrovna vyhláška o nedělním klidu mi nepřijde tak vysilující.

Re: V neděli TICHO
Autor: Vladimír Müller (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 17:45

Podstata mé poznámky je jinde.

Vydat vyhlášku o sekačkách je jednoduché a samotný problém je relativně směšný. V naší "vesnici" nezní každý den rozbrušovačky a cirkulárky jako leckde jinde a občasný zvuk sekačky ten klid příliš nenarušuje. To je můj subjektivní pocit.

Když někdo pálí "Bursíkovy brikety" nebo jiný odpad celou zimu, tak tím ohrožuje zdraví poměrně širokého okolí. Jestli někdo seká nouzově v neděli trávu, to je otázka komfortu. Pokud někdo zamořuje okolí celou zimu, to je otázka zdraví.

To je, myslím, výrazně důležitější téma, na které by se měli zastupitelé a úředníci zaměřit.

VM

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 17:56

s tím souhlasím, ale není nutné vylučovat omezení hluku, který má na zdraví vliv také - zvláště v neděli je jeho vliv zvláště nebezpečný :-)

Re: V neděli TICHO
Autor: Vladimír Müller (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 18:09

... tak to jistě; kováříci v hlavě po sobotě ... a do toho sekačka. To by člověk střílel :-)

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 20:32

Vyhlasky a jine kraviny maji vzdy pouze jediny cil. A sice pokusit se zavrit pusu tem, co si stezuji, zaroven se alibisticky tvarit, ze tim jsme pro blaho vsech zatocili s problemem, a jako bonus dat nekterym neschopnym normalni lidske domluvy se sousedy (hezky v ramci maleho klanu - nikdo tady totiz nema 6000 sousedu, ale spise spocitatelnych na prstech jedne ruky) karabac a pendrek do ruky, a sice v podobe mestskych drabu (nejlepe s rakoskou jak z Ferdy mravence, a leckdy i se stejnym pristupem)

Pokud se nechcete schazet a staci Vam to dat pisemne, tak bohate postaci pravidelny apel treba v IL, presne po vzoru tech eskalatoru (a i se stejnym efektem). Vyhlaska je nesmysl. A mimochodem, pokud mi diky pocasi vyjde sekani na nedeli, budu sekat uplne v klidu vyhlaska nevyhlaska, maximalne upravim cas po dohode se sousedy, pokud prijdou slusne rict, ze s tim maji aktualni problem (ale v drtive vetsine mi to vychazi na soboty, stejne jako vetsine ostatnich, takze i z tohoto pohledu jde jen o ten klacek do ruky pro nekolik malo jedincu, kteri se ale nedohodnou nikdy, at uz s vyhlaskami, nebo bez nich)

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2013 23:43

Nemyslíte, že je lepší problém vůbec nezpůsobit než nutit sousedy v neděli tolerovat hluk nebo jít prosit???
Nemyslíte, že právě tento Váš postoj je pravým důvodem pro vznik vyhlášek a podobných nesmyslů???
Nebo Vám prostě vadí nedělní klid - to bych bral jako názor, ale nesouhlasil bych.

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2013 00:45

> Nemyslíte, že je lepší problém vůbec
> nezpůsobit než nutit sousedy v neděli tolerovat
> hluk nebo jít prosit???

A ona nejaka vyhlaska ("kus papiru") zamezi zpusobovani hluku ??? To si necham podrobneji vysvetlit, jsem asi natvrdly...
Dle meho je vyrazne ucinnejsi dohodnout se primo tam, kde hluk, ktery momentalne obtezuje/vadi, prave vznika, a je uplne lhostejne, o ktery den v tydnu jde, a jestli na to je nejaky uredni papir nebo neni. Asi jste jeste napriklad nezazil, ze Vam prave usnulo mimino po nekolika hodinovem placi, a proto jste stastni, a hluk nariklad sekacky (i mimo nedeli) by to zase obnovil. Vyhlaska pro zakaz hluku v nedeli, ta by to ovsem "jiste vyresila lepe" nez prosta lidska domluva... A verte nebo ne, domluva fungovala, bez potizi (on totiz zadny duvod pro klid netrva vecne, a konkretni ve vsi slusnosti domluveny odklad na jiny cas jeste nikdy nikoho nezabil - i bez zbytecnych vyhlasek a zakonu)

> Nemyslíte, že právě tento Váš postoj je
> pravým důvodem pro vznik vyhlášek a podobných
> nesmyslů???

Jaky postoj??? Ze mi vadi zbytecna obecni/policajtska/statni/euro buzerace, ktera neprinasi vubec nic, protoze kdo si s takovymto narizenim bude chtit utrit zadek, tak to udela klidne i pred "strazci jedinych spravnych zpusobu" bez ohledu na vyhlasky a zakony ??? Ne, podle me vznik vyhlasek a jinych regulacnich nesmyslu zpusobuje pouze lidska blbost korunovana touhou spasit svet, a vmestnat ho do jakychsi univerzalnich (a v drtive vetsine nefungujicich) sablon stuj co stuj (uz jen zbyva vyresit, kdy budeme curat, kalet, prdet, krkat, dychat, pit, jist, ..., protoze bez vyhlasek to nepochybne delame blbe, v blbou dobu a na blbem miste, a jeste tim nepochybne nekoho obtezujeme - tedy alespon v jednom pripade ze 7...)

> Nebo Vám prostě vadí nedělní klid - to bych
> bral jako názor, ale nesouhlasil bych.

...??? Jako ze se snazim v nedeli nesekat, ale proste obcas neni zbyti, tak mi to obec radsi zakaze uplne ??? Abych jako dostal strach o tom vubec uvazovat??? Obcanska neposlusnost je v pripade nesmyslu zcela opravneny prostredek protestu. A jsem opravdu moc zvedav, jak to jednou dopadne, az se me jednou nejaky ochrance obecnich sablon chovani bude pokouset v nedeli odradit (hrozbou postihu a obecni satlavy) od odlozeneho sekani diky nepriznivemu pocasi v jinych dnech, i kdyz to sousedum bude uplne sumak, protoze budou potrebovat sekat uplne stejne jako ja :-). Na to se opravdu tesim :-), a dost si to vychutnam :-) (vcetne vyuziti vsech klicek, aby s tim ouradove a buzer osoby mely co nejvic prace, kdyz uz si to vymysleli)

Efekt apelu v IL by mel uplne stejnou vahu, a dle meho i vyssi, jako ta nesmyslna vyhlaska, a jako cela rada dalsich zakonu a narizeni (zbytecnych). A protoze co se meni kazdy rok aspon jednou nema nejen v mych ocich absolutne zadnou pravni vahu, ktere bych si dokazal vazit, ctit ji a dodrzovat ji, tak mi vubec nedela vrasky, pokud takovou vyhlasku nebo podobny zakon, porusim, pokud to bude nutne (ne proto, ze bych to delal v nedeli natruc). Stejne jako mi nikdy nedelala vrasky vyhlaska s terminy o uklidech snehu z chodniku u prilehle nemovitosti. Jak ja se tesil, az nejaky pitomec z uradu prijde, a vysvetli mi, ze vyhlaska obce o uklidu snehu je nad ustavu, a ze kdyz napadne snih, musim hned vseho nechat, zamestnavatele presvedcit o udeleni placeneho volna, a jit okamzite plnit "obecni svatou pravdu a terminy". Skoda, za ta leta si nikdo nestezoval, ze jsem snih uklidil podle sveho, a ne podle vyhlasky (patri do kategorie uplne stejnych nesmyslu). Ale zato jsem potkal celou radu priposranych obcanu, co radsi z prace/dovolene/... zaukolovali ve stresu a strachu treba dedu nebo babicku, co byli doma, aby to "radeji" uklidili do "svatych terminu" oni a hned, a nemel z toho dotycny "pruser"... Strach je mocny nastroj :-)))

Jestli se politici nemaji o neco snazit, tak o to vmestnat lidi do skatulek pomoci zakonu/vyhlasek/regulaci (jak by asi dnes vypadaly napriklad ruzne hrady a zamky, kdyby uz tehdy existovaly uzemni a regulacni plany, pripadne plebs referenda, ve kterych by lide z podhradi rozhodovali o podobe hradu, a jeho dalsim rozvoji ??? ...). Bohuzel na to maji pravo, a bohuzel to podle toho pak vypada, a je to cim dal horsi, protoze co se jim nepovedlo domrvit jednou vyhlaskou/zakonem, zkouseji domrvit jinou vyhlaskou/zakonem (nebo priveskem k jinemu zakonu...)

Dal se o to prit nehodlam, ani nikoho presvedcovat. Nikam to nevede, a sve jsem rekl dostatecne

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2013 08:40

Tato diskuse je větší nesmysl než jednoduchá věc vyhlásit nedělní klid. Zbytečně za tím hledáte buzeraci. Myslím, že by stačilo prostě respektovat nedělní klid - nevidím tam nic, co by se týkalo občanských svobod, protože v první řadě se jedná o jeden den ze sedmi, navíc den tradiční a den volna, klidu. A sám z toho můžete mít užitek - třeba určitou jistotu, že když si pozvete návštěvu na neděli, tak bude slušná šance, že nebudete muset jít postupně žádat sousedy v okolí....

Navíc je i dost lidí, kteří si (nedělní) klid přejí. Dá se říct, že vyznavači klidu jsou v menšině 6:1, což je nesmysl, protože se už neseká kosou a listí neuklízí hrabáním a udržovat se musí, ok, tak 1:1 (sobota : neděle), takže je to spravedlivé i vůči vyznavačům svobodného hlučení.

Proč si myslím, že váš postoj je důvodem pro vyhlášku - sám jste řekl, že budete hlučet, jak se Vám zachce, a počkáte si na sousedy, až přijdou se slušnou žádostí (poté co dítě už zase nespí…). Myslím, že žádost v neděli by měla směřovat ze strany hlučícího, ne?

Nemyslím si, že všechny předpisy patří do jednoho pytle nesmyslů a už vůbec ne nedělní klid společně s naším referendem - nedělní klid je o respektu - třeba k jednici - a naše referendum bylo pošlapáním práv jedinců.

K referendu - vcelku mě pobavila a baví diskuse nad nedostatkem hřišť a veřejného prostoru - první si město zavře vrátka......no nic.

Re: V neděli TICHO
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2013 09:18

také je dobré zdůraznit, že se nejedná o vyhlášku novou, ale o úpravu staré, která nejprve povolovala hlučet v neděli pár hodin, pak celý den a nyní má být v neděli klid.
Změna na celý den vyvolala oprávněnou obavu, že se jedná o návod hlučet...
Vůbec mi nevadí, že vedení města změnilo svou vyhlášku - naopak, umění korigovat své kroky oceňuji.

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2013 21:24

Velmi pozorne a se zamyslenim doporucuji jeste jednou k precteni tento rozhovor:
[zpravy.idnes.cz]

Dulezite je v nem konstatovani, ze pokud se normy (a sem patri i vyhlasky) meni prilis casto, tak ze je pak tezky alibismus po komkoliv chtit, aby takove normy znal a dodrzoval. Ja osobne patrim mezi ty, co rozhodne nikdy nebudou sledovat, jake ze vsechny vyhlasky obec vyhlasuje, a kdy a jak je vlastne meni. Je mi to uplne sumak. A pokud neco potrebuje jednou rocne opravu, tak je to spatne, moc spatne, vyhlasky nevyjimaje. Jsem ochoten ctit normy, ktere jsou tak dobre, ze je neni treba menit klidne i desitky let, a diky tomu je budou vsichni znat a nebude problem se v nich orientovat. Jenze to by je nesmeli menit politici nekolikrat za svoje volebni obdobi (casto jako nesmyslne predvolebni sliby)...

Re: V neděli TICHO
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2013 21:39

Ano, souhlasim, vsak take jiz s diskusi koncim

Cele je to jen o tom, jestli je potreba to vyhlaseni klidu delat vyhlaskou (a tedy hrozit postihem), a nebo to proste vyhlasit jako apel. Prvni je prakticky o nevymahatelne buzeraci (doporucuji priste pri pokusech prehlucet nekoho ze sousedu zavolat mestskou policii a sledovat, co se stane :-), a to i s "kvalitnimi sousedskymi vztahy"). Zadna vyhlaska Vam totiz nezaruci vubec nic, je to jen car papiru, a smysl muze zacit davat jen pri jeho duslednem vymahani - a to jde bud vzajemnou domluvou (a pak neni vyhlasky zapotrebi), a nebo donucenim (a jak rikam, doporucuji Vam si to vyzkouset, at vite o cem mluvite ;-) )

Uvahy o pomerech jsou uvahami o nesmrtelnosti chrousta - je videt, ze se v CR mame opravdu moooc dobre, kdyz muzeme premyslet nad takovymi kravinami, jako pomer tech, co v nedeli chteji klid, uplny klid, castecny klid, a nebo jeste asi 1000 dalsich moznosti. A nevim, proc by uvahy nad blbostmi mely vest ke vzniku vyhlasek...

A neobracejte coby vyhlaskomil muj pristup. Nikde jsem nerekl, ze budu hlucet, jak se mi ZACHCE. Rekl jsem, ze to budu delat podle potreby, a pokud nebude zbyti, tak klidne i v nedeli. Obzvlaste, pokud na nedeli vyjde zrovna hezke pocasi a celou sobotu bude treba lejt. Za prve nedelam tolik hluku a tak dlouho, aby to byl problem, a pokud uz by to byl problem, tak mi to pripadny dotceny nepochybne da vedet, a ja se s nim rad domluvim. A nemam ani problem se s nim domluvit tak, ze nez budu delat hluk (kdykoliv, ne jen v nedeli), ze se mam zeptat, zda nahodou vedle nespi decko. Zadnou vyhlasku na tyhle domluvy nepotrebuji, a naopak, pokud by to takto bez vyhlasek delali vsichni, tak by to byl konecne navrat k normalni lidske komunikaci. Mluvit spolu pouze pres ploty/zdi, a pouze pri problemech, pripadne dokonce za asistence jakychkoliv drabu, rozhodne neni znamenim civilizace (a rozhodne na tom neni ani nic moderniho)...

A bohuzel realitou CR je, ze drtiva vetsina norem je absolutne katastrofalni. Do doby napravy toho zubozeneho stavu by mel byt vyhlasen stop stav na vydavani vsech dalsich vyhlasek a zakonu (slovy pana soudce - plati jednoznacne i na vyhlasky: "...Státní správa i politici nyní fungují tak, že jednoduše řeknou: zákon se nepovedl, připravíme novelu. Jenže pak to vypadá, jako když se do hustého lesa sází další a další stromky, až tam nakonec není vůbec vidět...."



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.