cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: PM (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2014 22:42

Jako bývalý volič Věcí Černošických jsem asi omylem viděl několik vskutku povedených záznamů z povolební párty Věcí Černošických. Vcelku mě "pobavili" jejich slovní výpady proti místním obyvatelům. Zvláště expresivní výpady jednoho s placatým obličejem. No nic, jen mě to zklamalo. Smutné je, že si to navíc sami experti z VČ natáčejí. Nevíte někdo, kdy je jejich první veřejné setkání. Rad bych je viděl na vlastní oči.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Povolební realita (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2014 22:47

A ten placatý obličej byl před "zásahem" či po zásahu?Dost důležité.
Žádný strom neroste do nebe.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2014 23:03

Ustanovující zasedání zastupitelstva je naplánováno na 6. listopadu v Clubu Kino v 19:00. Tak U Mitášů bylo veselo?
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: míla (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 08:50

Neviděl bych to tak černě. Důležité bude něco dokázat pro město.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Rh faktor (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 08:59

Povolební rej VĆ a dalších U Mitášů?
Ukázková svazácká schůze SSM po dobře provedené brigádě.
(kdo už zapomněl tak SSM - Socialistický Svaz Mládeže)
Nezapomínejme ale, že Věci Černošické vznikli na bázi projektu Víta Bárty - Věci Věřejné.
Velký bratr nás všechny vidí. Alespoň na rozdíl od časů minulých na nás voliče nikdo nepíše kádrové posudky...prozatím...
Vzhůru do nových světlých zítřků vyasfaltovaných cest, vydlážděných chodníků.
Uvidíme čím nás v dalším období naši konšelé překvapí!?

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 09:29

co to zase je??? Někoho něco bolí? Je na čase založit "Černošice- uklidněme se!" :-D



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (17.10.2014 09:53)

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tunel či most jsem tu host (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 09:49

Koukám že jste nejen rozumbrada a mravokárce.Klidně založte,třeba s manželkou.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 09:50

hmm:-)

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: míla (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 10:28

no co taky jsem byl mladej.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 12:58

Povolební večírky jsou normální, to bych až tak neřešil. Mě by spíše zajímalo s kým VČ slavili, protože sami tentokrát nezmůžou nic.
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: taky chytrák (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 16:49

Rh faktore, chudinko, ty už máš taky dost... Spojování Věcí černošickejch s Vítem Bártou je asi stejně logické jako tvrzení, že Češi jsou nacisti, protože jejich sousední zemi vedl před 70 lety Hitler.

Ufff..

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 19:26

Vidím, že se budu muset zastavit za štamgasty U Mitášů, kdo že to tam vlastně s VČ slavil svoje vítězství. Jestli TOPka, nebo nezávislí, nebo jenom nezávislí z TOPky ... :-)
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 19:47

si tedy počkám na 6.11. (nevím jestli půjdeme s manželkou :-), ale jinak jsem slyšel jen, že na večírku hrála kapela, kde VČ dodaly frontmana s kytarou a Topka držela basu - to je fér, ne?

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: PV (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2014 20:47

To: Taky chytrák
Proč ten hněv? Myslím, že si sám dobře pamatujete na výsledky voleb v Černošicích v roce 2006 (http://www.volby.cz/pls/kv2006/kv1111?xjazyk=CZ&xid=1&xdz=2&xnumnuts=2110&xobec=539139&xobecnaz=%E8erno%B9ice&xstat=0&xvyber=0). Když sem píšete pod vlastním jménem, jste podstatně sympatičtější, Vaše alter ego Taky chytrák moc nemusím. Nebyl to snad pan Kořínek, kdo tu vyzýval, aby anonymové přiznali své jméno? Pozdravujte ode mne pana Bílého a pana Arthura Andersena.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2014 21:29

Pane PV, nevím, proč se tady snažíte tajuplně spojovat identitu "taky chytráka" s mojí osobou (anonymně smiling smiley, nicméně dvě krátké reakce k tématu:

- nemám důvod se pod své příspěvky nepodepisovat
- v roce 2006 jsme jako političtí nováčci využili kandidátku Věcí veřejných čistě z praktických důvodů, abychom nemuseli sbírat cca 500 podpisů za možnost kandidovat - v této době byly Věci veřejné zcela neznámou místní stranou; po jejich vstupu do "velké politiky" jsme se od nich i formálně distancovali (fakticky žádné spojení nikdy neexistovalo); kromě D. Gottelové se (pokud vím) nikdo ze zastupitelů za VČ s politiky Věcí veřejných ani jednou nesetkal

Tomáš Hlaváček

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2014 23:02

To je celkem dobrý odkaz. Porovnal jsem si tehdejší kandidáty za KDU s dnešními za TOP09 a už je mi jasný, proč se předseda ani místopředseda TOP09 nedostali do zastupitelstva :-) Tak kdo ty volby vlastně vyhrál?
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: PV (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2014 00:20

To: Tomáš Hlaváček
Děkuju za Vaší jako vždycky kultivovanou odpověď, o tolik lepší než výkřiky pana Taky chytráka a vysvětlení RH faktorovi. Ale jak jste přišel na to, že já Vás spojuju s Taky chytrákem? To ten chlap se spojuje s Váma! Když jste před čtyřmi měsíci ztratil nervy, objevil se na fóru Taky chytrák, aby zmizel, jakmile jste se na fórum vrátil. A zjevil se až teď, když se někdo opřel do VČ. A protože se Vás chci na něco už delší dobu zeptat a najednou se objevil pan Taky chytrák, zadoufal jsem, že taky nebudete daleko, ikdyž jste se tu od voleb neobjevil. A sláva! Funguje to! Taky chytrák asi vyřídil pozdravy. Hlavně se teď, pro Krista, nerozčilte, ať se tu zase neobjeví ten protiva Taky chytrák! Je to vůbec zvláštní, když věcně diskutujete, podporovatelé VČ bez jména mlčí, když se odmlčíte, je to tu samý ostrý anonym a člověk se nic nedoví. Neodcházejte, please, neodcházejte!
A teď k těm otázkám - před volbama jsem se ptát nechtěl, to bych se odpovědí nedočkal, maximálně nadávek od tečky a dalších podporovatelů. Můžete napsat, kdo a jakou finanční částkou přispěl na volební kampaň VČ? Stačí mi jenom 5 nejštědřejších podporovatelů. Vždycky jsem si myslel, že volební kampaň na malém městě se dělá za pár korun na koleně a před volbama jsem se nestačil divit.
A druhá věc, kterou tu už zmínila před časem Enzila a na kterou nikdo nereagoval. V roce 2010 jste slibovali, že po volbách zveřejníte seznam všech nekalostí minulého vedení a až na Vás budou ze skříní vypadávat kostlivci, nebudete šetřit trestními oznámeními. Jak to dopadlo? Na stránkách stále máte přehled podivných kauz, ale jediné, o čem vím, je ta silnice k pozemkům pana Jirouta, kterou vysvětlovali pořadím ulic. Podobných vysvětlení nejasností jsme ale slyšeli dost ve všech volebních obdobích.
Ale hlavně se nenaštvěte, jo? To radši nereagujte a zůstaňte věcně diskutovat na fóru místo Vašich kamarádů.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2014 09:56

Pane PV, napíšu to ještě jednou a jasně: na toto fórum píšu pouze pod svým jménem a tyto vaše poněkud šílené dedukce jsou absolutní nesmysl. Když mě někdo osobně nějak osočí, tak jako vy včera, reaguji.

K vaší otázce - náklady na celou předvolební kampaň VČ nese pouze 11 zastupitelů za VČ (do letošních voleb). Nedostali jsme od nikoho dalšího ani korunu.

A k období před 2010 - nevím, co máte konkrétně na mysli, ale věřte, že mezi podvůdkem jako např. zmanipulované výběrové řízení, kde je vše formálně v pořádku, a prokazatelným trestným činem je značný rozdíl.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: PV (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2014 10:22

To: Tomáš Hlaváček
Děkuju za Vaše odpovědi. Kdo financuje Vaši kampaň mě napadlo, když jsem si na PROČERNOŠICE přečetl, kdo věnoval spoustu peněz na stavbu haly jako formu vděku za řádné vedení města a zajímalo mě, jestli tito dárci dostali nápad, že by pokračování toho správného vedení mohli podpořit i ve volební kampani. Nedostali, ačkoliv by na tom nebylo nic špatného. Ale k tomu osočování - když jste tak citlivý na sebemenší náznak, jak rozlišíte zmanipulované výběrové řízení, kde je vše formálně v pořádku, od nezmanipulovaného? Jinými slovy, jak lze prokázat, že výběrové řízení, které je formálně v pořádku, nebylo zmanipulováno? Nemáte, třeba, alespoň tak trochu, pocit, že jste třeba možná v některých případech mohli minulé vedení města tak trochu nespravedlivě osočit? Zajímá mě to třeba kvůli tomu, jestli můžu dnes napsat, že výběrová řízení, ze kterých profitují přívrženci současného vedení města, jsou taky podvůdek, ikdyž pro to nemám sebemenší důkaz a formálně je určitě všechno v pořádku. A to nepíšu proto, že bych chtěl podobné nesmysly prohlašovat, nebo že bych k rádlovcům cítil sebemenší sympatie. Předem díky za odpověď a přeju hezkou neděli.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2014 10:56

Pane PV, chtěl jsem říct, že je třeba rozlišovat důvodná podezření od trestných činů: pokud např. vidíte zpětně stavební zakázku vysoutěženou za cenu, která se dle všech indícií zdá předražená (např. srovnáním s pozdějšími nabídkami), tak se tak stalo buď neschopností zadavatele nebo jeho nějakým nekalým úmyslem. Přesto je ale zpravidla nemožné ten úmysl prokázat - byly podány tři nabídky a vybrána nejlepší z nich. Nikdo formálně nepochybil, úmysl je neprokazatelný.

Berte to teď jako obecný komentář ke starým kauzám - detaily jednotlivých z nich si z hlavy už nepamatuji a musel bych je dohledávat.

Pokud máte nyní pocit, že vypisujeme nějaká výběrová řízení, "ze kterých profitují naši přívrženci", ven s tím, samotného by mě to zajímalo.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2014 17:12

Dobrý den pane Hlaváčku. Blahopřeji k obhajobě mandátu. K samotnému tématu, protože bych si pojem "zákoná manipulace" také rád ujasnil - zkuste třeba kauzu centrum Vráž. Tu jste dotáhli do konce. Podklady zde: [www.vecicernosicke.cz]
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Patrik Rech (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2014 21:53

😄

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 10:09

Dobrý den, pane Strejčku. Také Vám gratuluji k obhajobě. U Centra Vráž nešlo tak úplně o výběrové řízení (na stavební nebo jinou zakázku od města). Nerozumím tedy úplně, na co se ptáte...

TH

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 10:17

A docela bych uvítal založení nového vlákna - diskutovat ve vláknu "Věci Černošické parta opilá mocí" mi jako zastupiteli za VČ přijde trochu zvláštní. Ať si zde každý (anonym) píše, co uzná za vhodné, ale nechci pod tímto podivným výkřikem diskutovat o nesouvisejících tématech. Děkuji za pochopení.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 11:05

Ptám, zda vše nakonec utichlo, protože žádný zákon nebyl porušen, nebo zda si stále myslíte, že kauza Centrum Vráž byla zmanipulována, jak se to jeví ze stránek VČ. Vlákno klidně založte.
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 11:21

"Kauza byla zmanipulována" je poměrně obecné neurčité tvrzení. V daném případě šlo zejména o 5. patro, které bylo postaveno vědomě na černo, v rozporu se stavebním povolením a územním plánem. V tomto ohledu byla myslím kritika postupu investora naprosto oprávněná.

TH

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 11:29

Pane Hlaváčku,
založíte tedy nové vlákno?
Jinak zpět k tomu, co oprášil PV, cituji: "V roce 2010 jste slibovali, že po volbách zveřejníte seznam všech nekalostí minulého vedení a až na Vás budou ze skříní vypadávat kostlivci, nebudete šetřit trestními oznámeními. Jak to dopadlo?
V první části mluví o nekalostech, což je souhrnný výraz pro různé "nekalosti" :-), které nemusí vždy být trestným činem, přestupkem, či "zákonnou manipulací" a asi by stačilo dát na stůl, co konkrétně se stalo. Ani by nebylo nutné k tomu dávat nějaký komentář - tím byste se vyhnuli případným nařknutím nějakých osob.
Nic takového se nestalo.
jediné co přetrvává, je určitá atmosféra, která (do určité míry oprávněně) se zbytečně vrací k tomu, co bylo. Dokud nebude úplně jasné, co bylo, bude se tím (co bylo)  nadále zacházet jako se strašákem a to nepovažuji za pro město přínosný přístup.
Rád bych, aby v "historii" bylo "společensky" jasno. Zatím to je tak, že tu a tam se kostlivec použije jako omluva (jak říkám občas oprávněně), ale vlastně nadále dochází k jejich vypadávání ze skříní - po 4 letech?
Sem s inventurou kostlivců.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (20.10.2014 11:30)

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 11:37

Ale nakonec jste ho spolu s TOP09 schválili. Mě osobně to nevadí, naopak, spíše jde o to, zda nemá PV pravdu, když píše, že jste minulé vedení města možná v některých případech osočili z manipulace neprávem. No a právě kauza Centrum Vráž je také příkladem, jak snadno by si někdo mohl myslet, že z toho má prospěch "přívrženec" vedení města, konkrétně pan Wolf, potažmo IBS.
M.S.

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 15:11

Už je po volbách...začněte pracovat hoshi

Re: Věci Černošické parta opilá mocí
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2014 15:16

pravda, ale ono se to nevylučuje :-)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.