cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 6 z 7
Re: Různé
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2015 17:19

zajímavé čtení, ale pořád to neřeší, že nelze, aby TS objednaly kácení stromů, které mají dendr hodnotu v řádu stovek tisíc a odůvodnit to tím, že chlapi s pilou stáli do 20 tis.
To by pak šlo nechat odvézt sejf s pár miliony taxíkem za několik stovek - trochu divokej příměr, ale v principu to tak je.
Takže tam vysvětlení pořád nevidím. A co se týká rozsahu pravomocí tak tam vidím jen "údržbu zeleně" nikoli její likvidaci.
Jinak se těším ve středu ráno nashledanou ve škole - doufám, že tam jdeme zbytečně.

Re: Různé
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2015 18:47

Také zajímavé čtení o správě veřejného majetku:
[www.novinky.cz]
M.S.

Re: Různé
Autor: ? (IP zapsáno)
Datum: 27.04.2015 23:44

Z FB města.

Město Černošice StátníKriminálka je jistě raději , když tuší , kde pachatelA co by se mohlio vědět. Kdyby kdokoliv věděl , kdo to byl , út tam člověk asi sedíúuzž ? a kde jeen. A dokud se to neboví , nemá policie co fzveřejňovat. My jsme informováni mí m mm snad varovali a ochránil své obyvatele , ale státní policiimk anikmání animmíi jd tím

sme kriminalistům jsme tím asi zřítilztiziliíž poradciráci . ZcelaPotvrzeno máme , že provezouse průběhuověřují všechny tipy , které lidé dali podle zveřejněnéJistě podívejteprověřuje různé tipy. ámožná Pachatel se nejspíš schoval nebo posunul jinam , kde ho ničínikdo nečeká a nikdo nebyl varován.asi Jak myslíte , na co se čekáale pracuje , dost moznažná Ale to jen spekuluje mě mneeme. Ani nevíme , jaké verze policie podívejte má. Starosta je normální občan

To byl v pátek v noci někdo na městě vožralej?

Re: Různé
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2015 15:11

Zpráva kontrolního výboru k pokáceným smrkům:

Kontrola podle usnesení zastupitelstva města Černošice č. Z/04/2/2015 ze dne 25.3.2015 :
Zastupitelstvo města Černošice
I. bere na vědomí
informace přednesené Milenou Paříkovou, radní, o postupu při kácení stromů v zahradě ZUŠ
Černošice
II. pověřuje
pro vyloučení pochybností kontrolní výbor kontrolou plnění usnesení rady města a dodržování právních předpisů městským úřadem na úseku samostatné působnosti ve věci kácení stromů na zahradě ZUŠ Černošice v rámci veřejné zakázky „Dodání rostlin a s tím související zahradnické práce“ a zavlažovacího zařízení zadávané v rámci projektu CZ.1.02/6.5.00/13.22002 - Regenerace zeleně ZUŠ Černošice“

Kontrolní výbor konstatuje, že na základě předložených dokumentů nezjistil porušení právních předpisů městským úřadem při kácení stromů v rámci veřejné zakázky „Dodání rostlin a s tím související zahradnické práce“ a zavlažovacího zařízení zadávané v rámci projektu CZ.1.02/6.5.00/13.22002 - Regenerace zeleně ZUŠ Černošice“.
Dále konstatuje, že usnesení rady města, které se k tomuto projektu vztahuje bylo naplněno dne 9.12.2014 podpisem smlouvy.
Rada města Černošice
I. schvaluje
smlouvu o dílo se společností Weiss & Wild, s.r.o., zastoupenou Ivo Weissem, jakožto uchazečem vybraným v rámci veřejné zakázky zadávané v rámci projektu CZ.1.02/6.5.00/13.22002 „Regenerace zeleně ZUŠ Černošice“ dle přílohy tohoto usnesení za celkovou cenu 427.738,- Kč (bez DPH), 517.562,98,- Kč (vč. DPH), včetně automatického zavlažovacího systému
II. ukládá
1. Úseku projektového řízení a komunikace
1.1. Ing. Ivo Stančekovi zajistit podpis smlouvy o dílo s dodavatelem Weiss & Wild s.r.o
Termín: 10.12.2014

Dva smrky pichlavé, které byly diskutovány na zastupitelstvu města nebyly pokáceny v rámci této veřejné zakázky, ale na základě samostatného výběrového řízení, na základě místního šetření provedeného dne 30.1.2015 a na základě stanoviska Odboru životního prostředí č.j. MUCE9788/2015OZP/P/Bro ze dne 20.2.2015. Místního šetření ve věci kácení se účastnila za město paní Petelíková, která je oprávněna jednat jménem města Černošice ve věci kácení stromů.

Takže máme potvrzeno co již víme. Teď je na řadě Ministersvo vnitra, kam zítra odesílám podklady pro posouzení, zda je vnitřní směrnice MěÚ týkající se veřejných zakázek, zejména pak její výklad v souladu s právním řádem.

M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (06.05.2015 15:13)

Re: Různé
Autor: Vladimír Müller (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2015 13:32

Pan Strejček podstatu věci, i když nechtěně, trefil někde výše větou "Národní památkový úřad však uvádí, že za dva smrky pichlavé budou opět vysazeny dva smrky pichlavé.". Zde pulsující lehká hysterie kolem pokácení dvou přerostlých jehličnanů je trochu směšná. Architekt Polívka jistě nepočítal s tím, že navržené stromy před vilou samotný objekt zcela zastíní. Regenerace zahrady vč. správné výměny přerostlých stromů za nové, menší a měřítku vily úměrné, celkovému dojmu jen prospějí.

Re: Různé
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2015 14:27

Nejedná se o hysterii - prostě se někomu něco nelíbí a to se zase nelíbí jiným :-)
Kauza stromy má víc rovin:
1. věcná kácet nebo nekácet - to je vcelku jednoznačné, někdo je pro, někdo proti a někdo má mandát to rozhodnout.
2. způsob a forma rozhodování - ta má určité mouchy a není potřeba se ohánět předpisy. Stačí normální úvahou dospět k tomu, že když je někde projekt, který řeší zeleň v zahradě ZUŠ a v něm je „bez zásahu“ a pak stromy padnou, tak by asi nemělo být překvapením, že se někdo ozve - překvapení většinou produkuje další překvapení 
3. absence dendrologického posudku, který by rozsoudil (sice by se asi rozjela diskuse o jeho "nezávislosti“…) zda stromy byly nebo nebyly zdravé.

No, ale jak diskusi a hlavně argumenty pozoruji, tak mi přijde, že zdravotní stav není zas tak zásadním argumentem - hlavním argumentem se ukazuje, že stromy prostě byly „přerostlé“ (tím nechci říct, že to je argument špatný - jsme v zahradě u vily).
Pak se ale vrací na scénu to, že se o kácení mělo mluvit minimálně při plánování úprav zahrady a ne to udělat narychlo a "bez účasti veřejnosti" jejíž určitá část se cítí "podvedena" - to je škoda.
Diskutovat o tom je prospěšné - stejná diskuse se může týkat jiné věci. Kdo diskutovat nechce, ať nediskutuje. Diskuse na toto téma včera na zastupitelstvu byla, myslím, věcná a přínosná.
Obnova kulturní zeleně s sebou často nese i kácení, ale na pokácení těchto dvou kusů si už bohužel názor, který by se zakládal na něčem relevantním, neudělám….

Re: Různé
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 01:45

Ano ano, tak dva nové smrky pichlavé jsou již vysazeny. Aby si k nim obec snáze hledala citový vztah, navrhnul jsem na minulém zastupitelstvu smrky pojmenovat. Přeci jenom, kácet strom, který má jméno může jenom ignorant bez špetky citu v těle. To jenom pro pořádek, kdyby to v budoucnu zase někoho napadlo.
A teď k věci. Největším živým organismem na této planetě je sekvoj, který roste v Sequoia National Park v Kalifornii a jmenuje se Generál Sherman. Navrhnul jsem tedy na středečním zasedání zastupitelstva, aby smrk vlevo při pohledu na ZUŠ se jmenoval Generál Šedivý a smrk vpravo Generál Pavel. Pro bylo celkem devět zastupitelů, což považuji za značný úspěch, vezmu-li do úvahy, že návrh jsem vypálil na zastupitele, kteří na něco takového nebyli nijak připraveni. Nicméně, devět hlasů k pojmenování smrků nestačí a rozumím tomu, že by se jména měla hledat z místních zdrojů. Protože to nehodlám vzdát, prosím, máte-li někdo tip jaká jména smrkům dát, klidně to sem napište. Ať je z čeho vybírat.
Jinak těm osmi statečným, kteří i přes humornou stránku věci dokázali pochopit podstatu mého návrhu, děkuji tímto za podporu.
Mějte se všichni krásně s pozdravem M.S.

Re: Různé
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 09:17

Laurel a Hardy
Čuk a Gek
Pat a Mat
Bob a Bobek (ale to asi ne, jeden by mohl být nižší)
Zikmund a Hanželka
......
Geryk a Masaryk
Karel a Čtvrtý....

Re: Různé
Autor: honza (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 09:40

Strejček a Špetlák

Re: Různé
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 10:05

pak ale lávku "lávka Filipa Kořínka"!

Re: Různé
Autor: Král (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 10:45

honza co psal Strejček a Špetlák byl hloupej honza z pohádky
vlevo Narcis, vpravo Ředitel zeměkoule

Re: Různé
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 11:00

Jasně chápu, ale nemohli bychom další vtipné názvy jako např. Filip a Renata rovnou přeskočit a zkusit najít jména, která budou pro obec přeci jenom více reprezentativní, než Strejček a Špetlák? (nic ve zlém pane Špetláku :-)
Díky M.S.

Re: Různé
Autor: nebo (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 11:12

Šašek a Královna
Blbý a Blbější
Voskovec a Werich

Re: Různé
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 11:39

9 z 10 IT specialistů nedoporučuje po návratu z Boletty v 01:45 zapínat počítač :-)

Re: Různé
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 11:44

už jsme dlouho neměli referendum a takovejch možností....

Re: Různé
Autor: recese (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 13:43

Recese je označení pro určitý typ výstředního žertování, založeného na šokování veřejnosti nesmyslným chováním, které někdy je ironickým protestem, jindy pouhým provokativním narušením všední bezduchosti. Člověk, který jej provádí, se nazývá recesista.


[cs.wikipedia.org])

Re: Různé
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:11

Ale já to myslím zcela vážně. Jediné s čím bych souhlasil je narušení všední bezduchosti. Té máme poslední dobou víc než dost. Tedy pokud jste "šokováním veřejnosti nesmyslným chováním" nemyslel darování lávky Praze bez jednoznačných smluvních podmínek, kromě té darovací.
M.S.

Re: Různé
Autor: recese :-))) (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:14

To byla definice z wiki :-)))

Re: Různé
Autor: recese (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:19

...začíná čas recese.... tedy, jestli lidé ještě vědí, co to vůbec je...
Buki už to nezachrání...jinak s tím pojmenováním je to dobrý nápad, fakt to může vyvolat citovou vazbu, jen není jisté, zda to někdo pochopí...

Re: Různé
Autor: recese (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:22

co třeba "Stříbrný a Vítr"?

Re: Různé
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:28

Pochopí. Všichni nejsou suchaři :-)
M.S.

Re: Různé
Autor: recese (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:30

Pán je optimista! :-)))

Re: Různé
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:40

...u pojmenování stromů bychom se měli vyvarovat obecnějších výrazů, protože třeba na všechny výše uvedené je více adeptů, kteří navíc budou odcházet a noví budou přicházet a spíše než k identifikaci se s místem (tím s městem) by to mohlo vést k zmatení, tedy pravému opaku účelu. Jedině jména konkrétních osob, klidně včetně různých titulů.

Re: Různé
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 15:52

Vlevo - Alois Zeman (ta vila je Zemanův letohrádek), vpravo Osvald Polívka (architekt). A nebo něco z kultury, když je to na zahradě ZUŠ.
M.S.

Re: Různé
Autor: recese (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 16:04

neholduji zatahování dětí do sporů dospělých, ale tady by asi bylo dobré zeptat se dětí- třeba těch ze ZUŠ (?)

Re: Různé
Autor: recese (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 16:10

Lojza X Osvald ????

Re: Různé
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 16:46

Alois a Osvald nezní špatně. Pokud se na nějakých jménech dohodneme, osadím u smrků tabulku se jmény. Paní ředitelky se mohu zeptat, zda by děti něco vymyslely.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (22.01.2016 16:54)

Re: Různé
Autor: SPZ (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 20:56

Nerad odbočuju, ale o tohle se musím podělit.

Starší syn pravidelně chodí domů s novým vtipem o blondýnách. Dneska mě ale zaskočil, když se zeptal:
- Tati, víš, že si Kořínek koupil za pět tisíc espézetku a co si na ni nechal napsat?
- Co?
- VIME 0T0M.

Re: Různé
Autor: Wydna (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 22:58

Tak zpět ke jménům.Stromy jsou v zahradě ZUŠ, takže jména všeobecně známých skladatelů - Antonín a Bedřich.Pokud se během času jména změní na Toníka a Bédˇu, nebudou se jistě Mistři Dvořák a Smetana zlobit.A jde to pěkně podle abecedy.
Nebo Jan a Jakub.Vánoční mši J.J.Ryby zná každý a dva stejné stromy a stejné začáteční písmeno se mně líbí více. A jména jsou sympaticky krátká.
A na jaře by se mohl udělat pro školní veřejnost křest stromů, samozřejmě, že s malým hudebním programem. Ve výtvarné výchově by mohli vytvořit pamětní list události, zarámovat a trvale vystavit.A jednou za pár let fotograficky zdokumentovat, jak se jehličnatým klukům daří.
Budou-li takto v podvědomí veřejnosti, nestane se snad v budoucnosti, že tiše a nenápadně zmizí.

Re: Různé
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2016 23:28

Bezva, a protože rozhodování mezi námi bude jako vždy složité :-), posbírám návrhy a ať to pak rozhodnou děti v ZUŠce, případně vymyslí nějaká další jména. A ten křest je přesně ono. Uzávěrku návrhů bych viděl na konec února.
Mějte se krásně M.S.

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 6 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.