cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4
Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.10.2009 10:16

Melesi a pani Kafikova, teorii mate zmaknutou na jednicku s hvezdickou ;-) :-). Gratuluji :-). Ale kdyz to tak vsechno dobre vite a umite, nebylo by preci jen lepsi a efektivnejsi nez sem jen teoreticky psat, kdyby jste to sli delat sami ????
Tedy, nejdrive hezky kandidovat s uzasnym programem za nejakou poctivou a nezkazenou stranu, pak si zahrat na uzasnou opozici, pak v nejake uzasne trasparentni a poctive koalici vyhrat volby a pak predvest, jak to vsechno budete delat tisickrat lepe a levneji a prospesneji pro obec, nez ta particka, co kritizujete a do ktere z me neznameho duvodu hazete kde koho, a pri tom pochybuji, ze by se alespon jeden z vas byl podivat aspon na jednom zastupitelstvu.

Jeeee, ja se tak tesim, az podobni chytraci, co vi o tom jak je kdo a cim podplaceny (pani G pocinaje a nejen vami dvema konce) to vezmou konecne v Cernosicich pevne do rukou. A co v Cernosicich. Nejlepe i v CR. To bude konecne raaaaaj :-D :-D :-D

Ale spise to skonci tak, ze vy dal budete jen kritizovat (je to totiz to nejjednodussi a nejpohodlnejsi), dokud se na urade neobjevi na vyvesce zprava "...o demolici planety zeme..." :-) :-)

Ach jo, to je dnes ale krasnej den :-) :-) :-)

Pane Strejcku :-), mel jsem k vam sice radu vyhrad, ale to jak dokazete s relativnim klidem a nadhledem zvladat tohle podezrivave a bezduvodne nepratelske prostredi, to opravdu vysoce ocenuji (v dobrem slova smyslu). Neni uz moc lidi, kteri si to nechaji dobrovolne libit, a vim o rade lidi, ktere tohle bezduvodne osocovani natolik znechutilo, ze uz nejsou ochotni pro Cernosice udelat zadarmo vubec nic. Skoda. Ale tohle zdejsim "neomylnym" vsehokritikum asi nikdy nedojde...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 04:03

si mel dlouhou chvili,zejo tomasi :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: zvěrolékař (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 09:25

Tomme zapomněl jsis vzít prášky

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 10:05

nebo sis jich dal moc???

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 10:42

:-)
Dlouhou chvili ? :-) To ani ne, Petre. Ale uz me to zdejsi nepodlozene kritizovani kohokoliv proste jen tak z principu nekdy stve ;-) (ted naposledy bezduvodne napadani prave treba pana Strejcka, i kdyz on si s tim poradi sam :-), o nej strach rozhodne nemam :-), a obhajovat ho nehodlam, stejne jako nikoho jineho). A stve me to o to vic, ze ti "nejvetsi vsehokritici" se podle me nebyli podivat ani na jedinem zastupitelstvu, ale presto nejlepe vedi, jak co a proc v Cernosicich ohledne zastupitelu a radnich funguje (zejmena kdo je s kym "kamarad" a proc, kdo je kym "podplacen", jak to kdo mel udelat jinak a lepe - samozrejme idealne presne podle nazoru kritiku, atd)

Stve me to i proto, ze tohle "ceske hrdinstvi" (nekoho urazet, osocovat a napadat bez dukazu a bez padnych argumentu) podle me nicemu lepsimu nepomuze. Maximalne tak k tomu, ze se jedna pochybna particka casem vymeni za jinou pochybnou particku.

Mozna by jste zrovna treba vy dva se "zverolekarem", kdyz uz na me reagujete, mohli s vecnymi argumenty zacit vuci me osobe, co rikate ? :-) Ze nejsem strucny, to vim :-) Ale uprimne, me je to jedno, zit se s tim da v pohode, a ze to vadi vam je spise vas problem ;-) :-) A ze se tady obcas ptam "kritiku" na pripadne alternativni reseni a zatim jsem se v podstate nikdy zadne nedozvedel, to je taky fakt, se kterym se toho moc delat neda :-). Podle me ale nejvice u me osoby vadi, ze nesouhlasim s mistnimi "vsehokritiky", coz nejen v nich vyvolava jakousi podivnou deziluzi, ze podporuju soucasne vedeni mesta :-) (a to se v dnesni dobe proste "nenosi" :-D ). Jo, a pry mam taky "ohnuta zada" :-D - to kdyz radeji neco delam, nez abych jen "rval" na vedeni mesta a technicke sluzby :-). Jj, sama negativa :-D ...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 10:52

Tomme1, schovejte tu pixlu s popelem, na posypání se je ještě čas. Ještě dostatečně nemrzne.

Myslím, že Vás dost lidí už pochopilo. Tedy ti, kteří měli čas si Vaše příspěvky pročíst.

Každý je jiný, někomu stačí k vyjádření pár slov, jiný holt napíše elaborát.

Ale máte právo se vyjádřit, jako každý. Myslím, že proto tady to fórum Michal zavedl.

Pokud máte ohnutá záda, tak se prosím narovnejte, zvedněte hlavu, usmějte se na sebe do zrcadla a řekněte si, že nikdo není dokonalý. Každý má svoje pro a proti. A kdo si myslí, že má jen ta "pro", tak má těch "proti" více.

Hezký den. Lojzaryba i zvěrolékař to s Vámi myslí určitě dobře. To jsem si jista.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 11:47

:-)
Ok, ani jsem to nemyslel tak, ze bych si chtel sypat popel na hlavu :-)

A o ma "ohnuta zada" se fakt nebojim ;-) - on je rozdil je ohybat u lopaty kdyz je potreba neco fakt udelat (protoze jinak to nikdo jiny neudela i kdybych nadaval a kricel sebevic), a jinde :-)

Taky mejte hezky den :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 13:53

tomasi,ja te mam vazne rad,pac nejsi jeden z davu a svoje elaboraty si ocividne sumirujes pri vyrobe velmi zdarile...
jen sem mel dojem,ze se potrebujes zasejc porafat s jezevcem,tak sem si to rejpnuti proste vodpustit nemohl :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2009 15:08

Porafat se s Jeze'f'cem ?? :-) Ale ne :-). Vsak jsme si vzajemne s nim uz sve rekli a vic k tomu neni potreba dodat :-). Ja jen asi tak nejak od povahy neumim mlcet k "prilis jednoduchym resenim" (bez ohledu na to, kdo je nabizi) :-), protoze ve sve pdostate jsou to proste lzi :-) . Ale placat na to prostor uz jsem byl ochotny jen v jinem vlakne...

A to mi pripomina, jsou zde i jini, co nabizeji jina jednoducha reseni:
[ekonomika.idnes.cz]

Takze i pro me je jedna z nejdulezitejsich otazek, ktera se mi pri "jednoduchych resenich" vzdy dere na jazyk, kde na to vzit penize ?? A nejak se na tyhle otazky nikdy nedostava odpovedi a uz vubec ne od vsehokritiku :-)...
Statni kasa, a v brzke dobe ani obecni, ani krajska, a ani evropska kasa to asi nebude. Presto se tech slibu objevuje stale vic a vice (a to i v Cernosicich). Desi me hrazeni poplatku 30,-Kc krajem nebo statem, desi me hrazeni nekomu dopravy zdarma (oboji hlavne proto, ze je spousta lidi, co se na takovehle lacine sliby chytaji a podle toho volii 20let od socialismu), a desi me sliby, ze az "my" budeme zvoleni, tak udelame to a tamto (protoze jsme uzasni, na rozdilod soucasne "vladnoucich"), aniz by bylo jasne a transparentne receno za co (soudruzi :-) ).
A desim se toho, ze treba tento filmovy rozhovor jeste stale neni jen pro legraci :-) (ale zhusta realita...):
[www.youtube.com]
(jaka je nase strategie na vesnici, no ? Aby vsichni meli vsechno, to je samozrejmy, ze jo - treba aby vsichni meli krasne komunikace :-). Jenze, jakou taktikou my se k tomu dostanem ? No rekni, neboj. Tim, ze nikdo nebude mit nic :-D .....)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2009 05:15

vis co bude nejlepsim resenim,tomasi???

OSVICENA MONARCHIE...





P.S.kdyz reknu,ze lzu,mluvim pravdu???

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: barva (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2009 09:39

K té už jsme téměř dospěli. Bohužel není osvícená. Je dost temná.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2009 05:54

temno na zcatku nesmi chybet,pac jinak by prece nefungovalo srovnani :-)))

pral bych vsem cechum aspon trochu ty mongolsky bezstarostnosti,neb to je az neuveritelny,jak se da taky zit,aniz by se za vsechny povahovy rysy naroda mohli osocovat ty zajebany komousi a jejich ctyricetileta vlada...
mongolove pod jejich bicikem stravili ty samy leta a krome vodky,kerou neumej moc pit,to na nich videt moc neni...
CESKO JE NADE VSECKO :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2009 16:34

:-)
otazkou zustava, jestli je to zacatek cehosi, nebo konec neceho jineho :-). Moudry kral by asi byl uzasny, ale to je jen utopie. Ale skoda to si myslim neni. Porad jsem zastancem zastupitelske demokracie. Nevim o jinem systemu, ktery by dokazal jakz takz fungovat v delsim case.

Nevim cim muze byt, ze jsou Mongolove vice bezstarostni nez my tady. Ale obavam se, ze to tady u nas bohuzel ma s komousi a jejich "idealy" dost spolecneho. Neverim napriklad, ze by se v Mongolsku povedlo komousum tak dokonale vykorenit viru. A bohuzel, to komunisticke uvazovani je porad v drtive vetsine naroda hluboce zakorenene. Myslim si, ze bezstarostnost Mongolu by rychle skoncila, kdyby jim nekdo rikal, jakej kour smi vychazet z jejich kominu nebo ohnist (kdyz to tak po staleti delaji jejich predci), a ze tam kde vzdycky jezdili vsichni v pohode urcitou rychlosti bez vetsich potizi se najednou bude jezdit pomaleji, nebo dokonce treba sesedat z kone :-). Stejne tak by jejich bezstarostnost asi skoncila, kdyby jim nejaky developer premenil pudu v jejich okoli na lezate sidliste :-)

Holt, kazdy kraj ma neco do sebe. Ale i tak to tady mam rad :-). Jo a jestli Petre lzes kdyz rikas ze lzes, na to Ti fakt odpovedet nedokazu ;-) :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 05:43

no,vono to taky bude tim,ze jich je necelych tri milionu na rozloze zapadni evropy-ja vim,ja vim...

presto se nemohu ubranit dojmu,ze ceskou malost nemaj na svedomi komunisti :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 07:12

jo,s tou lzi si lidi lamou hlavy uz vod antiky :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 09:53

Je to i polohou českých zemí.
Průsečík cest.
Začlo to už u Václava... Nebo i dřív...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 10:13

az tenhle vorisek nekdo rozlouskne,zaradej ho cesi k jarovi cimrmanovi :-)))

jinac si myslim,ze hrdej vzprimenej narod dela prodelana bida,ale trebas se pletu,pac ta tady byla za taticka masaryka a kde nic tu nic :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 10:21

Co překonání strachu?
Péče o rovná záda?
Péče o zdravá kolena?
Péče o svoji duši?
Péče o svoji dalekozrakost?

Nevím...
Máš pravdu, není to voříšek, ale secsakra velkej vořech. A tvrdej...

Ale nepropadala bych asi panice, máme jedno velké plus - smysl pro humor, to je velký dar.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 10:37

smysl pro humor maj vsichni lide,jinac by to tu nedavali ani chvili...
velkym darem naseho naroda je prizpusobivost,bohuzel jde ruku v ruce s vychcanosti a zavistivosti :-)))

dalsi vorech zralej na louskacek,ze???

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 10:44

Ty dvě poslední vlastnosti, co zmiňuješ, souvisí právě s tou duší a dalekozrakostí.

No možná ještě s něčím dalším. Zakomplexovanost? Proč závidím sousedovi větší auto? Nejistota? Strach z ponížení? ... Ta vych... je možná důsledek, ne příčina.

Hergot, to je vořech jak hrad!

No...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 16:39

proc zavidim???

protoze mi to prijde naprosto normalni,sice mne to stve,ale delat s ti nic nebudu a nebudu a NEBUDU :-))))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 16:46

No tak ne, no, :-)) nebo tak :-)))))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2009 17:05

lojzo,

jak, nebudes? prece s tebou pocitame na starostu, az dalmatini pozasluze skonci v poradne pevnych kotcich

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2009 12:07

neboj jezevce,

vsak ja se vratim...
s tou zavisti uz to mam za svou osobu vyreseny,takze se mate na co tesit :-)))

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2010 12:53

Pane hlavacku, jak chcete :-), tak tedy (a rozhodne nejde o zadne dostavani se vam na kobylku, jde jen o to, ze nesnasim, kdyz nekdo se pokousi pro mesto neco dohodnout, a nejaky "revolucionar a populista" ho zaradi mezi gaunery, ac sam jen neschopne cumel a nic nedelal):

Kauza centrum Vraz :-):
hned v titulku je stale ponechana lez, i kdyz vas na to uz strasne davno i na onom zastupitelstvu jeste ve starem kulturaku upozornoval kde kdo :-). Centrum Vraz rozhodne nema 5 pater, ale zni to lepe, nez 5 podlazi :-) :-). Ve skutecnosti ma ALE cele centrum Vraz pouze 3 patra, a ona "vezicka" je tedy nastavba (tedy plosne hodne zmensene JEDINE 4 patro!!!), ktera se investorovi nijak financne nevyplati (jak radi zminujete, ze se mu to samozrejme vyplati a ze to dela kvuli svemu financnimu zisku - opet to bylo zcela jasne prezentovano na onom pamatnem zastupitelstvu, kde jste byl taky a pokud jsem si vsiml, hluchy ani slepy z VV/VC tam nebyl nikdo :-) :-) ). Co se tyka prinosu pro obec, ani tehdy na zastupitelstvu, ani nikdy pozdeji VV/VC nesdelily, v cem je tak vyhodne pro obec investora donutit tu nastavbu zbourat, proc zkratka neni mozne uplatnit zakon jako na kazdeho stavebnika, a udelit mu pokutu. Jediny efekt, ktery pristup VV/VC muze efektivne a realne v tomto problemu obci prinest, ze investor nebude pak mit vubec chut jednat s obci o moznem ziskani komercnich prostor (salu) jako nahradu za zboreny stary a zcela nevyhovujici kulturak (ktery v jinem clanku hodnotite jako suprovy kulturak - ale ja tam taky chodil, tak vim jaky byl, a super fakt nebyl, byla to ostuda uprostred Vraze, i kdyz ostuda nostalgicka). Jde tedy pouze o truc akci VV/VC, se vsemi nasledky pro obec z toho plynoucimi. O nic vic...
Dalsi perlickou pak bylo, ze pani G venovala hodne sveho usili na zneprijemnovani postupu vystavby investororvi, cimz obci mohla pomoci pouze tak, ze se o par mesicu nebo let prodlouzi bordel a stavebni ruch v centru Vraze, proti kteremu zase VV protestuji v jinem svem clanku (ano, narazim na to, jak opet za asistenece MP zkousela pani G zabranit PRESAZENi, nikoliv pokaceni, jedne lipy pred skoncenim vegetacniho klidu - pokud by se ji to podarilo, stavbu by ZDRZELA o pul roku :-) - to je prinos panecku pro obec :-) )
Z meho pohledu je ten bordel co tam je z velke casti prave prace VV, ale vy jako strana lzive informujete, ze za to muze zase "oskliva rada" a "osklivy investor" (pri tom obec pozemky v urcite dobe zrejme mohla ziskat vcelku v klidu podobne jako u pozemku pod skolou...)

Kauza oteviraci hodiny uradu :-):
pamatne zastupitelstvo v hasicarne :-). Pani G tam vytahla navrh usneseni, ze zastupitelstvo uklada uradu zmenit uredni hodiny :-). Pote nasledovala velmi dlouha diskuse, kde pan tajemnik pani G dlouze a zcela v klidu vysvetloval, ze zastupitelstvo nesmi a tudiz ani nemuze uradu nic naridit, ze muze pouze poverit tajemnika, aby v dane veci konal (a ze ani pak se to nemusi povest, a nabidl opakovane moznost dalsiho jednani, aby to pani G jakozto ekonomce vysvetlil :-) ). A ze samozrejme lze zmenit uredni hodiny, ale ze to je neco za neco, a zadarmo to nebude urcite (ze se zvednou mzdove naklady). Vyklad trval dlouho a nezdalo se, ze by to pani G a tehdy VV pochopily, protoze nasledne vysel pokrouceny clanek (samozrejme krome nesouhlasneho krouceni hlavy pani G :-) ), ze VV navrhly zmeny v urednich hodinach, ale "osklive zastupitelstvo" jim to zamitlo :-) :-) (ani slovo o tom, ze to byla ptakovina, ktera realne ani nesla schvalit podle zakona - to uz ale preci tupemu stadu nebudete rikat, to je jasna vec :-) )

Kauza Karlicka :-):
Ano, tohle je typicka ukazka toho, jak VV/VC funguji a budou fungovat :-) (jen jako stvaci a "bojovnici", ale ne jako resitele a hledaci smiru a reseni). Neni zadnym tajemstvim, ze se v obci delaly spousty siti (vodovod, kanalizace, destovka), a ze kolem toho, krome UP, bylo velke halo. Po mnoha letech diskusi a sporu se nakonec jedno z minulych zastupitelstev shodlo, ze je potreba tomu dat hlavu a patu, a vznikl tedy jakysi dokument definujici, co jsou paterni komunikace (a co jen mensiho vyznamu), a kdy a co se bude delat, a to hlavni ZE SE TO BUDE DELAT VYHRADNE TAM, kde jsou POUZE OBECNI pozemky pod komunikaci !!! Presne podle toho planu se to delalo, a presne podle toho planu doslo i na Karlickou. Ano, zcela evidentne tam doslo k chybe, ze nekdo prehledl, ze u bytovek je to soukrome (chyby se na stavbach a v projektech stavaji, delaji je jen lidi). Ale chyba se stala i na strane majitelu bytovek - ne nijak velka, jen jim bylo zcela lhostejno co se na zastupitelstvu ohledne komunikaci schvaluje a probrali se az kdyz mely prijet bagry... (nic divneho, o deni v obci se zajima jen hrstka lidi, nema to za zle ani bytovkarum, ani uradu, to se proste obcas stane, ale da se to resit v klidu). Resenim mohlo byt si v klidu sednout (treba s prostrednikem VV jakozto mirnice vasni a moderatora klidne a vecne diskuse k nalezeni reseni) a vyjasnit si, ze nejde rozhodne o zlovuli uradu nebo tehdy soucasne rady mesta, ale o pokracovani davno schvaleneho planu (byt se v nem stala chyba), a ze je absolutnim nesmyslem, ze by Karlicka mela byt doplnkem II/115 (jak se bytovkari a jini nesmyslne obavali). To ze je sirka komunikace 6 metru (mnohem mene nez II/115) je zase jen diky tomu, ze se na tom tak zastupitelstvo dohodlo, protoze Karlicka spadala podle toho planu do seznamu ulic se sirkou 6m (je to presne podle stylu "chceme vsude asfalt, a vsude jezdit, ale ne kolem naseho domu). Ve svem lzivem clanku pak pisete, ze zastupitelka G se vydala zjistit stav na urad, ale misto toho tam predvedla ne "pokus o ziskani informaci", ale zcela demonstrativni a nesmyslny boj o v tu chvili zcela nepodstatnou smlouvu (az se nechala zamerne a demonstrativne vyvest MP :-) ), cimz bytovkarum (ani obci) nepomohla vubec nijak, jen situaci dal vyhrotila a zazdila (pomnikem toho jejiho snazeni je ten soucasny kvetinac, cnici kanal a tankodrom :-) ...)

Kauza Dalmatin :-):
Pokud vim, tak jiste komando ma ted v CR problemy, protoze suplovalo soudy a policii (hajili se taktez "blahem ostatnich"...). To same plati v teto kauze. Diky revnivosti nejen VV/VC se nestalo protizakonneho vubec nic, za co by dotceni akteri mohli byt souzeni a odsouzeni :-). Prokazali jste jim opravdu skvelou sluzbu, a sami tuto svou aktivitu vydavate stylem ze "nekdo je vinik a lump", aniz by to slo dokazat a odsoudit soudem (takze pak je to z meho pohledu ucelove lhani ;-) :-) ). Pri tom k ovladani zmen v UP mate diky poctum vasich zastupitelu natolik blizko, ze je az s podivem (pro nekoho, kdo vas styl nezna), ze nedokazete najit shodu ani s opozici, ani se zastupiteli mimo ODS, kterych je 6 (vy jste 4, VPM pak take 4, pro vetsinu je potreba 11 hlasu!!!). Nechapu, jak 20 let od socialismu se nekdo muze stavet do role soudce a policie, coz v teto kauze presne delate. Jedine, co se k tomu da rici, ano, to oc se mozna pokusili je nemoralni. Presvedcte o tom vetsinu zastupitelu, navrhnete alternativu vedeni mesta, a KDYKOLIV JE MUZETE odvolat!! Ale jasne, to je samozrejme mnohem tezsi, nez psat coby soudce do platku VV (jako to "obrovsky" rozdil oproti IL :-) )

Kauza Stredni
v bledemodrem kauza Karlicka. Mnoho povyku skoro pro nic, protoze zase jde o komunikaci schvalenou planem, a o splneni podminek, ktere si mesto uz jednou stanovilo a ktere funguji. Pokud chcete vykupovat pozemky, reknete kde na to vzit penize. Jinak jen hrotite situaci, a z cele stredni pak zbyde stejne memento, jako je v Karlicke u bytovek. Neni pravda, jak tvrdite, ze by mesto chtelo majitele o neco pripravit. Je to neco za neco. Budovat za obecni penize komunikaci na soukromem pozemku je proste problem. Resenim muze byt treba i odkup za penize (kdyz ne darovani pozemku pod komunikacemi obci), jen kdyz se rekne za kolik a kde na to vzit (proto se tehdejsi zastupitelstvo dohodlo, ze aby se predeslo temto dohadum, ze se to bude realizovat jen na obecnich pozemcich - a je na majitelich, jak s tim nalozi, je to jejich vyber)

Lokalita pod skolou :-)
Netreba dal pitvat, ve vlastnim vlakne je toho az dost. Vest diskusi s majiteli jste jako VV/VC mohli (i bez mandatu od zastupitelstva) ale zcela zamerne a alibisticky nevedli

Pristup k informacim :-)
NIKDY, opakuji nikdy jsem nemel problem na urade v Cernosicich cokoliv zjistit a po cemkoliv se doptat. Tvrzeni VV/VC, ze urad umyslne neco taji je proste lez. Ale holt, kdyz pani G a VV/VC pristupuji na urad s tim, ze budou bojovat, neni se cemu divit, ze se jim jako odezva vrati boj... (holt vecna revoluce prinasi politicke body, ale ne reseni problemu)


V kazde podobne "kauze", pokud jsem byl na zastupitelstvu, doslo vzdy k tomu, ze VV neco navrhly, v dlouhe diskusi se to pomerne obsirne vysvetlilo, ale ve vasich naslednych clancich vychazelo neco uplne jineho :-) (viz vsechny vyse jmenovane). Rozdil mezi tim, co se vysvetlovalo a co jste "zverejnili", tomu proste rikam lez (manipulace s fakty). A koukat se na to, jak je potreba vam pokazde vse sahodlouze vysvetlovat, a pak si precist, ze to vlastne vsechno bylo jinak, to me opravdu prestalo po roce bavit.

K moji anonymite nemam co bych dodal. Snad jen, ze anonymita rozciluje kazdeho, kdo neumi uvest argumenty. Take jsem myslel, ze tohle uz se po 20 letech nevrati, ale bohuzel :-). Vybavuje se mi veta ze Skrivanku na niti "...a taky bych se chtel zeptat, kam se podel mlikar??..." Proste nepohodlny nazor je potreba "zjistit", a pote udupat vsemi moznymi "prostredky", ale hlavne ne argumnenty, to se v dnesni dobe nenosi (cimz se VV opravdu "velmi odlisuji" od soucasnych zpusobu soucasne rady mesta...)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2010 15:05

A jeste preci jen doplnek ke komunikacim a destove kanalizaci a jejich provedeni.

Opravdu to neni tak davno, aby zastupitele VV dokazali zapomenout na fakta. Ale stalo se, zapomneli, a nebo lzou jen tak "nahodou" :-). Z autorske dilny jednoho nejmenovaneho zastupitele a zaroven ve sve dobe radniho za VPM (pokud me pamet neklame, nebyl to pan Strejcek) pochazel navrh na destovou kanalizaci pod paternimi komunikacemi (tedy i pod Karlickou, nepletu-li se) s takzvanymi DUNkami (destove usazovaci nadrze), s maxi profilem te kanalizace, a se sirkou paternich komunikaci 11m!!! Nic proti takovemu navrhu nemam, ale jak se tehdy v diskusi ukazalo, bylo to reseni opravdu krasne, ale neskutecne drahe (jak uz to s na prvni pohled krasnymi resenimi byva pokazde). Takze se od leccehos upustilo a schvalila se (vcelku rozumne s ohledem na vsechny skutecnosti) sirka komunikaci "pouhych" 8 metru, a zuzil se i chodnik (oproti puvodnimu navrhu, kde mely byt tusim chodniky dokonce po obou stranach). Tato debata ohledne komunikaci, a ktere komunikace v Cernosicich budou jakeho typu, byla dosti bourliva, a dle meho nazoru tezko prehlednutelna i pro nekoho, kdo se o deni v obci prakticky vubec nezajima.

Proto me opravdu prekvapuje, ze pak zastupitele za VV, kteri se o deni v obci zcela nesporne zajimaji a zajimali, neznaji tuto historii a "vydavaji se na 'osklivy urad' patrat (rozumejte bojovat proti 'zlemu urednikovi a radnimu') po pricinach, proc kolem bytovek ma vest komunikace s 'drastickou sirkou' celych 6m!!! " :-) :-)

Tezko me nekdo z nich presvedci o opaku, ze "chudaci" nic nevedeli a museli se vydat na urad patrat po jakesi smlouve, aby se dopatrali, kdoze to vlastne zpusobil, ze se Karlicka ma delat v sirce celych drastickych 6m. A jaky by to teprve musel byt povyk, kdyby zustalo u tech puvodnich 11M :-) :-)

Z logiky a historie cele veci tedy podle me cela akce VV v teto kauze nebyla nikdy zamerena na pomoc bytovkarum a obyvatelum obce. Slo jen o dalsi prilezitost nekde bojovat, vubec ne neco resit s prinosnym koncem (jako lez vnimam zamerne zamlceni vsech faktu v dotcenych clancich o historii planu na obnovu komunikaci v Cernosicich, a v ucelovem a lzivem hozeni viny pouze na soucasny urad a radu mesta - s jakym cilem, to si kazdy muze doplnit sam)...

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: zvěrolékař (IP zapsáno)
Datum: 28.02.2010 22:01

Tomme zapomněl jste si vzít ty prášky, že vy místo toho žužláte ty modré šmoulí modré lentilky.

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 00:23

:-D :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 07:23

Asi byste milý zvěrolékaři měl přestat baštit prášky místo tomma1 :-), sumarizoval jen fakta

z mého pohledu má jen několik zvláštností - k smrti rád KRITIZUJE, když někdo jiný kritizuje :-)), omílá většinou dokola to samé - čímž degraduje význam svého poselství, dokáže psát jednoznačně nejdelší příspěvky, nepřipustí si, že některá z oveček tohoto kazatelova stáda by občas mohla navštívit zastupitelstvo nebo si odhrabat sníh před svým prahem a korupci a amorální chování bere pragmaticky jako běžný fakt života, který bychom jenom měli vzít na vědomí. Svým způsobem má v tomhle pravdu,ale já bych si tuhle pravdu pro svůj životní názor nevybrala, protože se mi nelíbí :-)

Tomm1e, Vaše příspěvky jsem si tentokráte opravdu přečetla (dá to trochu práci) - a chápu, rozumím, částečně dávám za pravdu v rámci všeobecných pravd, takže netřeba vysvětlovat znova :-)

Re: Pro zdejsi kritiky :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.03.2010 11:04

Pani Kafikova, dovolim si jen upravit par nepresnosti :-) (se svou "strucnosti" holt nic nenadelam :-D - proste ke me tak nejak uz patri :-) )

Predevsim, nepochybuji, ze jednotlivci z priznivcu VV nebo VPM, nebo obecne jakekoliv strany obcas prijdou na zastupitelstvo (nebo si uklidi chodnik a ulici pred domem :-) ). Faktem ovsem je, ze petici prisel podporit opravdu jen trapny zlomek tech co podepsali, a to je proste zoufale malo na zmenu k lepsimu, a ten spatny stav v politice to tedy rozhodne zatim (bohuzel) nezmeni (vcetne te korupce)

Ohledne pece o chodnik obecne (ne jen pri snehu) plati, ze kdo se staral driv, ten se stara i ted (coz je samozrejme dobre, ale takovych je porad zoufale malo). Netreba na to ani vyhlasky ani zakony. Je to totiz vizitka kazdeho z nas. Jen nekdo to holt nechape a jiny s dostatecnou moci bude donekonecna vymyslet nesmyslne zakony a vyhlasky, aby k tomu lenochy bez efektu jakehokoliv prinosu pro obec zkousel "(do)nutit". Stejne tak by mela zmizet odpovednost majitele chodniku za to, ze se na nem nekdo rozplacne (at uz je majitel soukromnik nebo obec). Je to pozemni komunikace, a mela by tedy platit stejna pravidla na chodniku i na silnici (a tedy jasna odpovednost pouze na ridici a chodci, a kdo se boji, necht pojisti sam sebe (stejne jako v aute), ale ne ze budeme hledat "kdo za to muze, a tomu to dame poradne 'sezrat'..."

S korupci a mym videnim korupce jste ale u me zcela vedle :-). Korupcni chovani mi velmi vadi, a pokud to nekdo dela, ja ho nevolim, ani se s nim nekamaradim ;-) :-). Bohuzel, nevadi to drtive vetsine tupeho stada, ktere stale voli dokola ty same uz nekolik volebnich obdobi, i kdyz je jasne, ze cisti nejsou :-) (jak by to mohli vedet, kdyz se na sve volene zastupce neprisli v drtivevetsine anijednou podivat na zastupitestvo). Az budu vedet, jak s korupci zatocit, a jak vykopat ty "zkorumpovane", nebo ty co ztratili duveru (ale asi ji neztratili u vetsiny, kdyz se tam porad dokazou drzet :-) - takze jako mensina mam proste v demokracii smulu :-) ), tak to pujdu udelat. Ale ja to nevim. Jediny spolehlivy recept (ktery nevim jak realizovat...) je prakticky uplne omezit vliv politiku na vetsinu veci (to mimo jine take znamena neprodukovat spousty pitomych vyhlasek, kdy a co (ne)smime neco delat), a aby pokud mozno mohli prerozdelovat jen minimum financi. Cim vice penez se prerozdeluje z verejnych penez (nebo s nimi obec provozuje "podnikatelske zamery"), tim vetsi je potencial korupce. A proto podporuji takovou politiku, ktera obecni penize chce pouzivat minimalne a nebo s dostatecne velkym rozumem (coz rozhodne neni vykup soukromych pozemku za obecni penize, kdyz "mam holou rit" - tam to pripadnou korupci pachne dvojnasob). To, ze se "nekdo" (ze skupiny Dalmatinu) pokusil o nemoralni jednani v obci je fakt. Z meho pohledu je ovsem otazka, zda je horsi to, ze se o to bez efektu nekdo pokusil, a nebo to, ze to nekdo bezduvodne a zcela umyslne prekazil :-)?? Jake asi byly "motivy" k tomu prekazeni, kdyz pripadna zmena UP na tech pozemcich, ktera jedina mohla ty pozemky zhodnotit, aby se ten obchod vyplatil, musi projit pres zastupitelstvo :-) (a ne pouze pres "Dalmatinskou radu"). Z meho pohledu bylo mnohem vyhodnejsi nechat pany namocit az po usi, a pak je v tom verejne poradne zmachat pred volbami a na zastupitelstvech, ale nekomu to asi neprislo vhod, a nebo si pro hloupost nevidel na spicku nosu. Takto se totiz opravdu nestalo prakticky vubec nic (bohuzel)...

A co se tyka toho, ze rad kritizuji, kdyz nekdo jiny kritizuje :-). Myslim si, ze v cele kauze pozemku pod skolou jsem dokazal mlcet na svuj vkus opravdu dlouho :-). Zvedl me ze zidle az nesmyslny clanek VC pote, co to vypada, ze majitele jsou ochotni darovat pozemky tak, aby to slo pro skolu vyuzit maximalne (coz "namesti" kousek od prostredka Taborske pujde pro skolu a obec vyuzit asi jen ztuha...), ale nekterym populistum to prijde strasne nevyhodne, a jaksi si neuvedomuji, ze mesto ma holou rit, a zadny nastroj, jak by mohlo DAREM (ne donucenim!!) dostat vice. Kritizuji tedy hlavne tam, kde citim, ze nekdo potrebuje ziskat moc stuj co stuj, bez ohledu na cokoliv a kohokoliv (a osobne me tenhle pristup nekterych "kritiku" stve i proto, ze se nijak ve sve bezohlednosti nelisi od soucasneho vedeni mesta, coz je opravdu katastrofa)...

Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.