cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
optimalizace 171
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2015 19:56

Při procházení internetem jsem našel zajímavý odkaz:

[www.chuchle.cz]

Přeloženo do hovorové češtiny - leccos bude jinak...

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2015 15:05

tahle schůzka byla zajímavá v mnoha ohledech, krátce mluvil i GŘ SŽDC. To, že novou trasu na Beroun berou vážně, bylo signalizováno opakovaně a zejména v diskusi o Radotín-Sídliště, tak jak to je v zápisu. Pak bylo zajímavé porovnat zastoupení obcí na této podle mě dost důležité schůzce. Za nás místostarosta (sebe jako pozorovatele nepočítám), radní pro dopravu a radní, který má na starosti pracovní skupinu pro rekci železnice tam nebyli. Schůzka nebyla prezentována zpětně do obce - nakonec zápis je na stránkách Chuchle. Chuchle například investuje docela nemalé peníze do projektů jimi požadovaného MUK. Podle mě schůzka jasně potvrdila, co honzak výše naznačuje. No nic. Příjemný den Chlorocebus aethiops

Re: optimalizace 171
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2015 11:29

Jestli tomu dobře rozumím, tak stavět třetí kolej v Mokropsích už nikdo nechce, jenom nevíme, co na to naše radnice. Z jejího mlčení to skoro vypadá, jako kdyby tento projekt stále prosazovala a chtěla ho prosadit proti vůli těch, kteří s tímto záměrem nesouhlasili a sepsali petici. Jinak nechápu, proč by se už dávno nepřihlásila k tomu, že se podařilo záměr třetí koleje poslat k ledu. Ale moc rád bych se mýlil a svůj dojem přehodnotil. Mohl by sem někdo z radních napsat oficiální stanovisko? Předem děkuji.

Re: optimalizace 171
Autor: Petr D. (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2015 14:31

Já teda 10 minutový interval vlaků rozhodně nevyžaduji, stačí když nebudou posílat jen 2,5 vagónu a jednou za 20-30 min to je naprosto v pohodě.

Re: optimalizace 171
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2015 16:17

To by mě taky zajímalo, kdo pořád prosazuje interval 10 minut. Pravidelný interval 20 minut ráno / odpoledne a jinak jako teď, by bylo až až.
Ale asi to vymýšlí někdo, kdo v životě vlakem nikam nejel a soudí to podle svých cest autem.

Re: optimalizace 171
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2015 22:52

Vizualizace nové jednotky ;-)
[www.youtube.com]

Re: optimalizace 171
Autor: Petr D. (IP zapsáno)
Datum: 04.11.2015 11:33

Otázka by taky mohla znít, jestli nám praktický přínost 10 min intervalu vykompenzuje fakt, že tu bude nepřetržitý provoz. Člověk co bydlí na Vráži nebo dál od trati to asi moc neřeší, mě by to dost vadilo. Ale dobro celku musí být přece vždy nadřazenější smiling smiley

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 04.11.2015 12:03

zvláště vezmeme-li v úvahu provoz v obou směrech...:-)

Re: optimalizace 171
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2015 21:23

Ministerstvo dopravy schválilo výstavbu nízkých protihlukových clon.
Více zde: [www.mdcr.cz]
a zde: [www.k-report.net]

Re: optimalizace 171
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2015 18:13

MichalT n.: já bych trochu přibrzdil optimismus... Problém instalace NPS na dvojkolejných tratích zůstává a použití musí být ADRESNĚ schváleno SŽDC pro danou akci. Jedním z parametrů je osová vzdálenost kolejí - viz [www.brens.cz]
Na snímku uvedeném MichalT n. je dle mapy.cz osová vzdálenost 11 metrů, takže je naděje. Ale pozor, v těchto místech mají být vloženy kolejové spojky a ty by to mohly změnit (to už je nad rámec mých skromných vědomostí).

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2015 10:32

úsek trati Černošicemi (zejména mezi Kazínem a přejezdem Říční) je přesně ten úsek, kde by samospráva měla důrazně a vytrvale trvat na použití nízkých protihlukových opatření a to předem, nikoli na ně čekat - důvody jsou zřejmé už dávno. Jinak se můžeme spolehnout, že - tedy v případě, že tudy koridor opravdu povede - klasické PHS tu budou (v tom samospráva hraje v nejlepším případě druhé housle). Jinak pro zájemce, kteří se neštítí našich stránek je v přednášce Ing. Kalčíka pěkný detail řešení NPS pro dvoukolejnou trať.

Re: optimalizace 171
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2015 12:17

Moc pěkný obrázek z prezentace! Zejména ve vztahu ke zmíněnému materiálu SŽDC :-))) Chybí osová vzdálenost kolejí, která je jaxi podmínkou instalace.
Pane Špetláku, jděte se laskavě bodnout...

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 09.11.2015 12:45

honzaku, no tak :-) U schémat tomu "jaksi" tak bývá, že jsou schematická :-) A pak se v nich najde hurá "chyba", co v tom chcete vidět, je vaše věc. A o kvalitách Ing. Kalčíka nemám důvod pochybovat.

Víte, a věřte nebo ne, pro nás nejsou témata nástrojem pro zviditelnění se v politice, pro nás je politika nástrojem pro řešení témat a proto se politické korektnosti od nás moc nedočkáte :-)

Re: optimalizace 171
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2015 13:35

Zrovna zmiňovat osovou vzdálenost kolejí v místě, kde je vedle silnice čtyřmetrový travnatý pás, ze kterého by jistě šlo kus obětovat, posunout o půlmetru jednu kolej, aby se nemusely stavět zdi rozdělující město, to je prostě jen hledání důvodů, proč něco neudělat. Proti takovému postupu Honzák vždy bojuje a doma ho prosazuje. Asi má potřebu z principu ideologicky bojovat proti někomu, koho si zaškatulkoval, místo toho aby zkusil reagovat věcně a se svýma zkušenostma navrhnul něco přínosného a estetičtějšího než (do pár měsíců posprejované) betonové zdi.

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2015 14:24

Michale, přesně - sice tady jsem na honzaka (asi oprávněně) drzý, ale ve skutečnosti mě mrzí, že lidi, kteří věc (železnice, obchvaty nechme nyní stranou) vidí prakticky stejně, nejsou schopní se nějak domluvit. Co se týká mě, tak mu vadí, že jsem v SZ - no, pragmatická volba, strana je i bez srovnání s ostatními čistá, demokratická (možná až moc:-), a ochrana životního prostředí pro člověka a ochrana přírodních krás (nakonec taky pro člověka) je prostě ok :-) a co se týká dalších věcí, tak v opozici jsme fiskálně konzervativní snad všichni :-)
Jde o to, jak to tu bude vypadat a to na docela dlouho, a ne o to, jestli je někdo za vola (mluvím tedy o sobě).

Úsek skrz Černošice je úplně NA MÍRU pro zkušební umístění BRENSek na dvoukolejné trati v exponovaném urbanismu - myslím, že na SŽDC tohle chápou nebo pochopí velmi rychle, myslím, že tahle organizace jde nahoru. I s nádražíčkem se relativně popasovala.

Re: optimalizace 171
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2015 10:11

Pane Špetláku, trochu odbočím do celostátní úrovně.
SZ je čistá? Fakt?
Jen pro příklad - Podpora solárního tunelu /za 20 let zaplatíme 1.000 miliard CZK/
a to nepočítám zaplevelení krajiny elektrárnami, kterou zelení jinak tak milují, podpora biopaliv / o kterých se ukazuje , že nejsou až tak bio/, odpor proti jaderným elaktrárnám /místo kterých pak ekologicky pálíme uhlí/, to vše je prosím co?

Re: optimalizace 171
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2015 11:25

MichalT n.: než zase vyplodíš další ideologii, tak si laskavě přečti ten dokument SŽDC a poté můj příspěvek udávající z mapy změřenou osovou vzdálenost.
Kecy, mlhy a páry ještě nikdy nic nevyřešily!

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2015 17:27

x - řešmě spíš věci, které se nás týkají, ale ok SZ je v tom za "užitečného idiota" a i to je chyba jasně. Já jsem vnitřně hodně kritický, ale jsou tam i pozitiva, a rozhodně nejsem slepě oddaný straník:-) jinak SZ tovidí takto: Zákon o podpoře obnovitelných zdrojů prosadily v roce 2005 hlasy ČSSD, KSČM, KDU-ČSL a US. Strana zelených považuje zákon za dobrý, protože rozhýbe investice do moderní, šetrné energetiky (například vytvoří pracovní místa pro servisní firmy atp.). Podpora mohla být od počátku klidně nižší nebo vůbec žádná, kdyby se odstranilo nepřímé zvýhodnění uhelných či jaderných zdrojů. To platí i dnes. Zákon sám o sobě není špatný, ale chybělo mu jasné stanovení výkupních cen na různě veliké fotovoltaické instalace. Dobře stanovenými benefity například v Německu nasměrovali zájem k malým solárním instalacím na střechách domů a podpora tam běží dodnes. Zaspala zejména Fischerova úřednická vláda a následně Nečasova, která nechala polostátní ČEZ stát se největším solárním baronem. ČEZ od spekulantů nakoupil obří solární parky za předražené ceny. Strana zelených takový postup kritizovala a v parlamentu jsme bránili prodloužení lhůt pro velké solární parky ČEZ, které předkládali poslanci ODS.

Cena, kterou platíte na svých fakturách za elektřinu, se skládá z několika položek. Téměř 34 procent částky spadá na silovou elektřinu. Jen 7 procent celkové částky platíte za podporu solární elektřiny, dalších 6 procent pak za ostatní obnovitelné zdroje. Největší část výdajů běžné domácnosti – okolo 40 procent – pak tvoří platba za přivedení elektřiny, tedy takzvané distribuční poplatky. Tato regulovaná složka je asi dvakrát vyšší než v Německu. Strana zelených ve svém programu navrhuje opatření, která povedou ke snížení ceny elektřiny vylepšením systému stanovování poplatků za distribuci: například možností Nejvyššího kontrolního úřadu kontrolovat náklady uvnitř elektrárenských společností.

Re: optimalizace 171
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2015 17:57

Tak na příspěvky od čertíků vyskakujících z krabičky asi raději reagovat nebudu...

Re: optimalizace 171
Autor: vychodoevropska druha faze (IP zapsáno)
Datum: 16.11.2015 09:04


Re: optimalizace 171
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 16.11.2015 18:37

Podrobnější odkaz je na [www.novinky.cz]

V obeznámených kruzích se píše, že byly z důvodu zkoušky vysoké rychlosti vypnuty zabezpečovače a někteří francouzští soudruzi si vzali do vlaku svoje rodinné příslušníky... A fíra to narval do oblouku cca 360 km/h (něco jako Santiago de Compostella)... Odstředivá síla (úměrná kvadrátu úhlové rychlosti) zatím nebyla Europarlamentem zrušena.

Ve vztahu k tématu vlákna tolik, že tak rychle se podle Berounky jezdit nebude :-)

Re: optimalizace 171
Autor: unit (IP zapsáno)
Datum: 16.11.2015 22:21

Otázka je zda inteligence místních zastánců koridoru, která je přímo úměrná kvadrátu úhlové rychlosti nezpůsobí ve směrovém oblouku v cca 110 km/h to samé neštěstí. Už vidím ty vykulené oči prvního nešťastného mašinfíry, co si v údolní nivě Berounky přišlápne nad kilo.

Re: optimalizace 171
Autor: Radio Jerevan (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2015 11:37

ad 16.11.2015 18:37: nebyla to reka, ale kanal, nebyly to manzelky, ale deti... Včera 23:39 tamtez 7 statu je Alabama, Arizona, Arkansas, Florida, Georgia, Idaho, Illinois, Indiana, Iowa, Kansas, Louisiana, Maine, Massachusetts, Michigan, Mississipi, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, North Carolina, Ohio, Oklahoma, South Carolina, Tennessee, Texas, Wisconsin.

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2016 16:43

může to vyznít, že to je "jen o hluku", ale není. Podepsáno. [e-petice.cz]

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2016 18:19

od 5:20
[www.youtube.com]

Re: optimalizace 171
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2016 19:14

Úžasný! Všude zůstanou přejezdy, jen v Černošicích se zruší oba. A o přejezdu u Dobřichovického mostu ANI SLOVO!
O dopravních opatřeních při výměně mokropeského mostu rovněž ani slovo...
Další slátanina, nic víc.

Re: optimalizace 171
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2016 21:34

asi tak. V kostce, a jeslti to tedy dopadne: bude zjednodušen průjezd aut městem, což v důsledku povede k jeho zvýšení - to říká i ta studie ČVUT, kterou objednala rada - a zkomplikována místní doprava - přejezdy Říční a Janského (kde je youtube video docela příznačné - auto jede na červenou..)budou dost opruz...
Jinak, sice starosta píše pod čarou, že video není úplně aktuální (což tedy také může o něčem vypovídat) a že má přeložka II/115 být pod galerií, ale i tak mi přišla šířka pruhu pro silnici ve vizualizaci optimistická.
A to nemluvim o devastaci s tím spojenou atd..atd...atd..
No, myslím, že bychom se do toho měli krapet pustit a dát na stůl i kraviny...tohle není o táborech v zastupitelstvu, ale o Černošicích.

Re: optimalizace 171
Autor: Důležité (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2016 15:37

Doporučuji přečíst stranu 3, článek Petice proti koridoru vzbudila zájem

[www.nasregion.cz]

Re: optimalizace 171
Autor: MichalT nereg. (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2016 20:14

Trochu nekorektní článek završuje absolutně nekorektní obrázek s textem "V mnoha případech jsou obytné domy postaveny jen pár metrů od trati."
Pokud si někdo postavil (nebo koupil domek u trati) a teď zjistil, že mu tam jezdí vlaky, tak je blb.

Re: optimalizace 171
Autor: X (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2016 23:26

To jsem rad, ze to také řekl někdo jiný. Pokud by petici četl někdo neznalý místních poměru, tak si muže myslet, ze se staví úplně nova železnice v panenske krajině. A ucelova lež je i tvrzení o tranzitu jako novém účelu trati. Pro neznalé uvádím, ze už v roce 186x byla trať stavěna jako mezinárodní - tenkrát do Brodu nad Lesy.

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.