cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
voda
Autor: Mila (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2007 19:04

Vážení, nevím jak u Vás, ale na Vráži neteče již celé odpoledne voda. Řadu dní skomírala stále více a více a teď už ani kapka. Na "pohotovost voda" se nejde dovolat - ale asi by to nic stejně neřešilo. Už jsem s pány mluvil před několika týdny, kdy se to projevovalo poprvé a měli v tom celkem jasno: je to jen jeden z důsledků neprozíravé masivní zástavby bez ohledu na budování a posílení infrastruktury.

Před lety jsme jezdili s dvoukolákem naloženým kanistry k hydrantu do B. Němcové pro vodu, protože vlivem hluboké kanalizace nám vyschla studna. Teď už hydrant není, takže co zbývá - cisterny?

Re: voda
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2007 21:53

Dělníci dobřichovického starosty a podnikatele při výstavbě centra na Vráži překopli el. kabel. Voda možná poteče zítra ( pokud záložní čerpadlo načerpá přes noc vodu). Spíše ale ne, opravovat se začne nejdříve v pondělí. Kalamita se týká obyvatel nad vodárnou. Možná bude přistavena cisterna, neví se.
Více se nám telefonicky nepodařilo zjistit, telefon zvedla pouze pí. vedoucí TS a zástupkyně, tel. pohotovost. číslo se hlásí schránkou.
Doufám, že zítra už kopat nebudou..ještě pořád funguje elektřina.
H.Řepová

Re: voda
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2007 22:07

Ano, pani Repova, zejmena je nutne zduraznit, ze za to muze dobrichovicky starosta a (fujtajbl, takove osklive slovo) podnikatel.

Re: voda
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 09:37

Nu, paní Kateřino, po parném dnu, který jsem trávila pracovně mezi dětmi na rozpálené louce bych sprchu uvítala. Vracela jsem se domů obchvatem z Prahy přes upravené Dobřichovice do rozkopaných Černošic. Doma se nebylo možno umýt, napít, vařit, sehnat jakékoliv informace. Takže ta kapka jedu byla ještě malá.
Pokud Vás nějakým způsobem oslovila a netekla Vám též voda, chápu.
H.Řepová

Re: voda
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 21:41

Cisterna je u kulturáku, dvě popojíždějí po Černošicích a houkají. Opraveno bude zítra, možná ale až ve čtvrtek. Pokud někde neteče voda vůbec (protože u nás teče alespoň tenký pramínek) - napadá mě, zda by lidem pomohli TOI TOI toalety.
Nepochybně bude nutno zjistit, kdo havárii zavinil a požadovat po něm náhradu škody - pokud to byl investor Centra Vráž, nedivte se, že vrážským pění krev, už je toho trochu moc, nejdřív se přelije beton a teď tohle.
Způsob informování občanů považuji vzhledem k existenci rozhlasu, městské policie a internetu za, řečeno velmi decentně, nedostatečný a opožděný.
Pokud s tím nepřijde městská rada, dáme na bod jednání (Různé) na zasedání zastupitelstva 25.6. my.

Re: voda
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 22:46

Paní Řepová, ten problém s vodou je hodně nepříjemný a docela chápu že se mnoha lidem pění krev. Taky mě štve, že instituce našeho města které se mají starat o takovou havarijní situaci žalostně selhávají jak v rychlosti řešení, tak v informování.
Zajímavá se mi ale zdá ta "dobřichovická asociace" převrácená navíc na hlavu. Mě přijde zvláštní spíš to, že když starosta, pod jehož vedením jedna obec viditelně vzkvétá (jak jste i vy sama uvedla) přijde k nám do Černošic, tak ho tady moji spoluobčané neustále jen špiní a osočují. A to běžně i ti, kteří trousí povzdechy "proč to u nás není jako v Dobřichovicích".
Nepříjemnost typu přetržení kabelu je bohužel mizérie, ke které na stavbách občas dochází - zvláště v obcích jako je ta naše, kde mají správci kabelových sítí v dokumentaci takový bordel, že často sami vůbec netuší kde které jejich kabely leží. Nemluvě o tom, že předepsané krytí a ochranné značení kabelů bývá dodrženo spíše vyjímečně či omylem. Jen stavba Slunečné ulice by vám o tom mohla vyprávět hotové romány.

Havárii vodovodu má vyřešit havarijní služba správce vodovodu - a to tak že rychle - a viníkovi pak samozřejmě dát tento "havarijní zásah" k úhradě. To je postup vcelku banálně jednoduchý a s osobními averzemi nemá nic společného. Navíc to ani nikomu nezpůsobí víc než ty nepříjemnosti, nadávky a časovou ztrátu, protože by se to mělo zcela běžně uhradit z pojistky dodavatele. Skutečným "viníkem" přetržení kabelu je totiž samozřejmě nejspíš DODAVATEL a nikoli investor.

Re: voda
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 22:47

Ahoj Danielo, nouzově jsem použil studnu, takže náhradu škody nepožaduji. Natož pak TOIku před barákem. Tu bychom spíše uvítali na basketbalový turnaj, který chystáme na konec června. Dám vědět. Pokud vznikla škoda městu cizím zaviněním, tak sázím na kluky z ODS, že takovou věc nenechají jen tak. Tolik za mě.
A teď za VPM, jaký bude návrh usnesení? Máme vždy před zastupitelstvem pravidelnou poradu, tak abychom byli připraveni. Díky a nic ve zlém.
M.S.
P.S.: Způsob informování o cisternách nejspolehlivěji funguje přes plot. Ostatně jako všechno. Ale jinak máš pravdu, že městský rozhlas je celkem na nic. Vysílá na nějaké divné frekvenci, takže nerozumím ani slovo :-)

Re: voda
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 23:01

Michale, těmi kluky z ODS myslíš Jirouta a Rádla? No těpic.

Re: voda
Autor: Katerina H. (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 23:13

Pane Martinku, najit vinika by nemel byt takovy problem. Bud byly kabely radne zaneseny v dokumentaci, radne kryty o oznaceny a pak je na vine dodavatel stavby, ktery to ignoroval, nebo nebyly a pak je vina na spravci siti.

To jenom nekterym spoluobcanum pripada nejjednodussi hodit to na toho, koho nemaji radi a jeste zduraznit, ze je to podnikatel (to je totiz v myslich nekterych lidi skoro totez jako prohnily imperialista).

Re: voda
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2007 23:33

Michale, no jasně. Přeci nebudou platit ze svého cizí zavinění. Což ostatně já také nehodlám, ale na rozdíl od nich nesedím na radnici.
M.S.

Re: voda
Autor: Daniela Göttelová (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2007 00:08

Michale, myslíš návrh usnesení ohledně havárie? Možná ani není nutné přímo usnesení, ale probrat postup města při těchto situacích, právě včetně funkce rozhlasu, policie či webu, čísla mobilu, kde se lidé dozví informace, povinností např. Aquaconsultu apod.

Re: voda
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2007 00:14

Usnesení je nutné. Samozřejmě můžeme probrat cokoliv, ale mělo by to mít nějaký hmatatelný výstup. Třeba předložit vypracovaný "krizový informační scénář", aby se vedení města mělo čeho držet v takových situacích.
M.S.

Re: voda
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2007 03:06

Tak mi volali naši
Že nám voda taky neteče
Ještěže mám zase noční

Jak jsem to tak tady četl
Tak mi to připadá
Celé hrozně srandovní

Má to řešit havarijní služba
Správce vodovodu
A to tak že rychle

Jenže oni neberou telefon
A tím správcem je prý Aquaconsult
Jehož majitel je našim zastupitelem

A ten zastupitel za ODS
Asi bude hlasovat pro usnesení
Na němž se tu domlouvá opozice

To na Sicílii v Corleone
Je správce vodovodu velkým šéfem
A s opozicí nehlasuje

Ten si opozici koupí
Něco pošle do stranické pokladny
A za zbytek si žije

Kdepak doma je doma
Černošice jsou Černošice
Češi jsou Češi

Váš Lojzík Nedělů

Re: voda
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2007 09:57

pro katerinu h.

vazena,

vyvozovat z oznaceni "delnici dobrichovickeho starosty a podnikatele" jakousi zast, to chce slusnou davku paranoi. berete metamfetamin, nebo to mate vrozene? jediny, kdo tu tvrdi, ze slovo "podnikatel" vnima v negativni konotaci, jste totiz vy.

jinak, divit se, ze lidem, kterym lukrativni (a v nadstandardnich podminkach provadene) podnikani pana panka uz pres rok otravuje zivot prachem a hlukem (a to uz nemluvim o tom, ze se pak na vysledek budou muset nadosmrti koukat), ze se jim prils nelibi, ze ted diky jemu (on je investor a je to jeho podnik) ted ani nemaji vodu, to je taky notne podivne. maji ti lide jasat?


pro pana martinka

jestli on ten rozdil mezi cernosicemi a dobrichovicemi nebude hlavne v tom, ze dobrichovice nevede banda hrabivych privandrovalcu (kterym "uzitecni idioti" vaseho strihu tak ochotne kryji zada), ale mistni lide, kteri radeji investuji do silnic, chodniku a podobnych veci, nez do tlupy fizlu, kamer, znacek "zakaz vjezdu vozidel nad 6t", 65. zmeny uzemniho planu ve vlastni prospech, vodovodu na vlastni pozemky, mestskych plazi, cyklostezek se zakazem jizdy na kole a podobnych vyfikundaci.

a ze u nas panka osocujeme za vsechno to "dobro"? on se u nas ale nechova zdaleka tak, jako v dobrichovicich. zatimco v dobrichovicich se jim podarilo dobudovat skutecne centrum, opravit zamek, dostat asfalt ci dlazbu na vetsinu ulic, u nas je zainteresovan pouze ve velice kontroverznim projektu megalomanske pitomosti. vidite ten rozdil?

Re: voda
Autor: Řepová (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2007 11:43

Pane Melesi díky, nemusím odpovídat, jen souhlasit.
V neděli tekla voda tence, ale dalo se alespoň vařit.
Informační toky prostě v sobotu nefungovaly: že je čistička zamčená a havárie se neopravuje sdělil vedoucí TS a tedy úřadu můj manžel večer . V tu dobu pracovník pověřený haváriemi vody a tvrdící odpoledne, že oprava bude hotová během 2 hodin ,již telefon vypnul.
Abych jen nesršela oheň a blesky: sobotní večerní ( téměř noční) info úřednic TS byly věcné, pomohly a jejich kroky následně zřejmě vedly k zásobování Vráže vodou (cisterny) a hlášení o situaci (rozhlas). K tomu ještě pramének vody..prostě blaho.
H.Řepová



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.