cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: c (IP zapsáno)
Datum: 22.03.2007 22:35

V Kocourkově kde je na cyklistické cestě přikaz sesedni a policie provádí kontrolu zda všichni sesedají,kde na hlavním chodníku trůní popelnice.Kde městu nestoji za práci,myšlenku,udělat jediné parkovací místo pro vozíčkáře u svého /pověřeného/úřadu.Tak tam je možné všechno.Co je pro ně dopravní tah kolem školky.Jsme bzučení obtížného hmyzu.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Ája (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 08:34

Kocourkov jsme hlavně tím, že na jednoho který pro město něco dělá připadá aspoň stovka těch co jen nadávají a kritizujou. Úřad to neomlouvá, ale zkus si v tom céčko aspoň jednou za život sám cokoliv dobrého udělat.
Paní Göttelová na Vráži to už pochopila. Jede po starostovském křesle rychostí rakety a pro Černošice nemusí dělat vůbec nic. Stačí nadávat, osočovat, a za chvíli jí bude náš Kocourkov nosit na rukou.
Úřad se doteď jen jednou včera odvážil bránit její aroganci s pomocí MP. U kocourkovských z toho bude mít Daniela zase skvělou popularitu. Ona sama přeci zákon dodržovat nemusí, od toho jsou tu ostatní. Tak ať jí koukají sloužit, Kocourkove !

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 09:26

Paní Ájo,
dovolte, abych reagovala na Váš příspěvek.
Neznám paní Gottelovou, jen ze zasedání zastupitelstva. Nehodlám ji hájit ani odsuzovat. Osobně si myslím, že je ve svých snahách často příliš intenzívní, nicméně na druhou stranu obdivuji vytrvalost, s jakou hájí svoje stanoviska. To říkám bez ohledu na to, zda s ní souhlasím či nikoli. Nevím, co se na úřadě stalo a, abych pravdu řekla, osobně po tom nehodlám pátrat.
Ale musím se přece jen trochu ohradit vůči tomu, co říkáte. Černošické obyvatelstvo, to není jen úřad a paní Gottelová. Je zde spousta skvělých lidí, kteří dělají pro Černošice velice mnoho, byť by to nebylo oficiálně posvěceno městským úřadem. A všichni ti občané mají v hlavě mozek a převážná většina ho i používá. A koukají a přemýšlejí.

Nikdo nemá nic proti úředníkům, kteří, jak jsem toho byla sama svědkem, dělají svoji práci dobře. Při nedávném vyřizování dokladů jsem byla velice mile překvapena, jak se přístup změnil od dob minulých, kdy jsem šla v podobné situaci vyřizovat doklady a byla jsem vždycky "takhle maličká". Takže to berte prosím jako pochvalu.

Nicméně mám někdy pocit, že úřad, ale především rada města ( a to se pak přenáší i na zaměstnance) se staví k obyvatelstvu jako k nepřátelskému hejnu, které nemá nic jiného v úmyslu, než škodit a otravovat nepříjemnými dotazy. Vždyť, proboha, žijeme tady všichni pohromadě a snad mají téměř všichni v konečném důsledku na mysli totéž. Udělat z Černošic místo k žití a zachovat je pro naše děti. Je podle mého názoru zbytečné dělat z úřadu nedotknutelnou baštu, protože pak je to kontraproduktivní pro všechny. Pokud by se zvolení zastupitelé - VŠICHNI - občas zamysleli nad tím, zda nemůže mít ten druhý z opozice náhodou pravdu, zda na jeho názoru není něco k zamyšlení, a netvářili a nejednali tak, že "mám pravdu pouze já jediný", tak to bude k užitku všem. Snad jsem to vyjádřila dost srozumitelně.

Generalizovat všechny odlišné názory jako ryze nepřátelské nikdy nikam nevedlo.

Jako příklad toho, čeho všeho jsou schopni lidé udělat pro "blaho" Černošic, uvádím právě tuhle webovou stránku pana Strejčka, a tím nemyslím jen samotnou stránku, ale aktivity, na které poukazuje.

Nezlobte se na mě, ale já mám dojem, že Černošice jsou neuvěřitelně (na tak malé město až znepokojivě) rozdělené. A pokud nedojde k tomu, aby se lidé navzájem respektovali a snažili se pochopit jeden druhého, tak to bude čím dál horší. Nevím, kde je zakopaný pes, ale většina "žabomyších válek" v Černošicích mi připadá zcela zbytečná. Bez ohledu na činnost paní G.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Fík (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 11:05

Enzilo, tomu co říkáte dávám z velké většiny za pravdu. V případě paní Göttelové je ale bohužel příliš často vidět, že ona sama žádné argumenty druhé strany neuznává, že zkrátka pravdu má naopak pouze ona. Ve svém vlastním informačním materiálu výrazně překrucuje skutečnosti ze zastupitelstva i mimo něj s mistrovstvím šikovného politika. Největší bariéry rozdělující obyvatele Černošic tak staví právě ona. A šikovně jich využívá k vlastnímu zviditelnění a zisku popularity.
Já mám rád především pravdu a spolupráci všech těch dobrých lidí, o kterých Ty mluvíš, ve prospěch města. A nemůžu se smířit s tím, jak usilovně právě tohle paní Göttelová bourá.
Nevím co se přesně stalo na úřadě, ale při stylu jednání paní Göttelové není moc těžké si to představit. Pan Skalický na mě zatím působí jako dobrý vedoucí odboru investic a věřím, že spíše hájil svá zákonná práva než že by se dopouštěl jakéhokoli pohrdání občankou Göttelovou.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 11:26

No ale to je právě to, proč jsem tady tak trochu "brojila" za to, aby se lidé občas šli podívat na to zastupitelstvo. V Černošicích žije chytré obyvatelstvo (a myslím, že nadprůměrně) a je pouze na nich, jaký úsudek si z toho všeho odnesou.

Osobně si troufám říci, že na posledním zastupitelstvu jsem jednání paní G. několikrát pochopila, i když jí nebylo nakonec dovoleno dokončit to, co chtěla říci. Ale to nebudu rozebírat. Každý si na to udělal svůj názor.

Musela jsem uznat, že nejkonstruktivněji na mě z toho celého působili pánové z VPM, pan Skalický také mluvit dobře, a ten předseda bytového družstva (omlouvám se, také jsem zapomněla jméno).

Jediné, co mi vyrazilo dech, byl výrok pana starosty o tom, jak se "v parlamentu také nenávidí". Já vím, že to řekl s humorem sobě vlastním, ale v situaci, kdy jsou Č. tak rozdělené, to bylo opravdu nediplomatické. Pokud v IL hovoří o stmelování Černošic a pak takhle "žertuje", tak to není moc vhodné. Nutně to některé občany, kteří sympatizují s tou či onou stranou, tlačí do nějakého uvažování, které v důsledku zase rozdělují obyvatelstvo. Přece nejde o to se "nenávidět", ale snažit se najít vždy vhodný kompromis tak, aby to bylo k užitku valné většině lidí v obci a mělo to smysl do budoucna. Ne??

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 13:41

PS. Zmínku o téhle webové stránce a aktivitách, na které poukazuje, jsem samozřejmě myslela jako pochvalu. To jsem ale vlastně již někde psala, že ji považuji za velmi vypovídající a ukazující Černošice v tom hezkém, co v nich je.
Tímto zdravím pana Strejčka a pana Kubína :-).
To jen na okraj, aby to nebylo pochopeno jinak než to bylo míněno :-)))

Co se týká aktivit lidí, kdo to jen trochu sleduje, tak ví, že v Č. žije spousta lidí, kteří svojí činností dělají dobré jméno městu po celé republice i v zahraničí. Ale svoji dobrou úlohu samo plní i aktivity místní a "drobnější", které dělají z obce právě to místo, kde se žije a ne jen přespává. Často se o těchto aktivitách ani veřejně neví, ale přinášejí lidem radost a uspokojení, a to je vlastně to nejdůležitější.

Tchuj, to jsem zase byla moudrá. :-)))

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Michal Bukovič (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 13:47

Enzilo, za prvé nevím proč takhle utrácíš zbytečně čas (vlastně uznávám, že já teď taky), za druhé nechápu jaký humor "sobě vlastní" vlastní pan starosta, žádný humor nepozoruji, a za třetí dík za ocenění - nevím jestli jako průměrný obyvatel Černošic jsem nadprůměrně chytrý, ale zcela učitě vím, že nejsem blbej. Čau - přijďte na Pepu Pilaře 30.3. Hezké odpoledne Michal

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 16:45

Pane Honzo, nechci se v tom hrabat donekonečna, protože všechno se tady už jen opakuje pořád dokola. Pořád to vypadá, že všechny strany se dohodnout chtějí a že šlo tedy opravdu jen o prázdnou bublinu. Ale Vy jste v posledním příspěvku vyjádřil zvědavost, jak budu já osobně reagovat na nějakou novou informaci kterou Vy víte, ale my zatím ne. Já bych Vám tu reakci rád poskytl, jenže žádnou novou informaci stále nemám. Můžete mi napovědět oč jde ?

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 18:17

Mohu, už to tady bylo prezentováno. Jde o aféru s použitím MP na vyvedení Ing. Gottelové z MEU. Byť to proběhlo v klidu, jde o slušně řečeno velmi nestandardní postup. To se ve slušné společnosti nedělá. O bublinu nejde, věc má bohužel zcela reálný podklad. V internetvé diskusi se to nevyřeší, s tím lze souhlasit.
Jistě se shodneme, že na tahu je nyní MEU. Až předloží nový záměr, doložený dokumentací na úrovni minimálně úvodního projektu a relevantní záruky, že se nejedná o výstavbu průtahu silnice II/115 (116?, teď mám okno) Černošicemi, pak bude jednání klidné a konstruktivní z obou stran. Otázka na konec - jak by se Vám líbil provoz z Vrážské pod okny? Já ho mohu detailně popsat, bydlím v té první bytovce u Vrážské. Zvlášť milé jsou prázdné návěsy, jedoucí směrem do Prahy v cca 04:15. Na nerovnostech jim libozvučně rezonují sajtny. Rovněž tragicky přetížené náklaďáky se stavebními hmotami, jedoucí do kopce v letních vedrech jsou neodolatelné. Jemně předou a sladce voní. Ty pak střídají ukáznění motorkáři, jejichž rychlost na úrovni bytovek dosahuje (hrubým odhadem podle otáček motoru) 120 km/h, většinou v 01:30. To všechno by jezdilo kolem školky. Mám pokračovat?

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Jaroslav Cimrman (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 22:55

Honzo, můžete mi říci, proč by někdo, kdo jede třeba do dobřichovic, sjížděl z průtahové komunikace II/115 do karlické a pak se husovou vracel zpět na hlavní? Aby mohl na každé křižovatce dávat přednost zprava? Kolik lidí, projíždějících dobřichovicemi, používá vedlejších souběžných ulic namísto hlavní?

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 22:59

Vyvedení kverulantky - která již jednou vyhrála s obcí spor o poskytování informací- z budovy MÚ je srovnatelné s marxisticko - leninským zásahem RSDr. Jirouta proti oficielním webbovým stránkám města. Podobný přístup vedení města pochopitelně umožňuje projektování komunikací přes soukromé pozemky, budování investičních potratů typu "Sportpark Berounka" přímo radními apod. Pochopitelně tyto "aktivity" potrefeným občanům nevoní a podle Fíka je obec rozdělována. Je škoda, že se za blbě připravené projekty vyhazují obecní - tedy naše peníze.
Jinak - paní Göttelové tleskám za sázení stromků. Toto je opravdu konkrétní práce pro obec, která se musí vypotit a nejde udělat hubou.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2007 23:08

Lojzíku, byl tam člověk, který vypadal jako pan starosta, ale pod stolem měl hever z Mazdy. Myslím tedy, že to byl m.karel v jednom ze svých převleků za m.karla. Ještě, že Tě vaši nepouštějí. Ale bacha, aby se jednou lstivý m.karel nepřestrojil za pana Pátka - střídání by mohlo být definitivní!!! Jinak herců nás tam bylo tak 50% zúčastněných občanů.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 02:44

Pane Karle Holube
Děkuji za upozornění ale
Nechápu proč to m.karel dělá

O pana Pátka se nebojím
Určitě by mne varoval a navíc
Jsem si ho označkoval

A oplátkou taky informaci
I já byl na zastupitelstvu
Jakoby ta hezká servírka

A toho heveru jsem si všimla
Naštěstí tam byl i bratranec
Jakoby PhDr Jirout takže pohoda

Jen mne mrzí že jsem nebyl
Jakoby pani Gottelova na MěÚ
Rád bych věděl co se tam stalo

Váš Lojzík Nedělů

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 02:51

Pane Cimrmane nezlobte se že se tak ptám ale
Jaký problém si řešíte použitím jména připomínajícho
Největšího Čecha co Vám chybí mohu možná pomoci

Váš Lojzík Nedělů

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 05:53

Mohu. A v tom je jedno z jader pudla. Když se podívate na plán Černošic, tak uvidíte že pokračováním ulice Karlické je ulice Boženy Němcové. Ta končí miniaturní šikanou levá - pravá a dále pokračuje Werichovou až na panelku. Jinými slovy, průtah by byl na světě. Povídá se všelicos o pozemncích nad železářstvím u Koníčků... Město několikrát explicitně vyjádřilo svoji snahu rekonstruovat Vrážskou a existuje tudíž oprávněná obava, že po ukončení rekonstrukce by se tranzitní doprava do Vrážské nemusela vrátit (obyvatelům 3 nových viladomů v serpentinách by se velmi ulevilo, že?).
Administartivní pochybení města opakovat nebudu, myslím že je každý už zná.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 06:47

Omlouvám se na umístění totžných příspěvků do 2 diskusí. Myslím, že v tomtopřípadě to není na škodu.
Tak jsem se podíval na vizualizaci Centra Vráž a zase jsem o drobet chytřejší. Architekti navrhli na Vrážské podél onoho centra 3 zúžení komunikace II/115 na cca 150 metrech. Patrně pro zvýšení bezpečnosti chodců (což je jistě chvály hodné). Takže průjezdná kapacita II/115 se logicky sníží a automobilisté budou hledat náhradní trasy. Kudy asi ti dobří lidé pojedou, když budou mít (podle přání MEU) 6 metrů širokou novou asfaltku v Karlické minimálně až do Husovy a dál rovnou ulici Boženy Němcové?
Otázka pro případného čtenáře z MEU - ta zúžení na II/115 neodporují normám? Nevadí Policii a HZS? Když na MÍSTNÍ komunikaci (Karlická) tak šíleně vadí?

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 10:05

Pane Honzo, dívejte se prosím příště trochu lépe. Jinak šíříte demagogii těžkého kalibru. Podél Vrážské je navrženo naopak ROZŠÍŘENÍ Vrážské o autobusovou zastávku a podélná parkovací stání.
Víte - to je přesně to, co mi tu vadí. Šíření lží které vyvolávají jenom nenávist.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: honza (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 11:09

Mluvíme o tomto obrázku? Kde se přesunul zelený pás k plotu a chodník blíže Vrážské? Můžete sdělit šířku vozovky na tomto obrázku? Já si to pak dojdu přeměřit. Za případný špatný odhad rozměrů se pak omluvím.
[www.sha.cz]

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: m.karel (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 11:57

Lojzík Nedělů napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pane Karle Holube
> Děkuji za upozornění ale
> Nechápu proč to m.karel dělá
>
> O pana Pátka se nebojím
> Určitě by mne varoval a navíc
> Jsem si ho označkoval
>
> A oplátkou taky informaci
> I já byl na zastupitelstvu
> Jakoby ta hezká servírka
>
> A toho heveru jsem si všimla
> Naštěstí tam byl i bratranec
> Jakoby PhDr Jirout takže pohoda
>
> Jen mne mrzí že jsem nebyl
> Jakoby pani Gottelova na MěÚ
> Rád bych věděl co se tam stalo
>
> Váš Lojzík Nedělů

Proč to dělám? Protože mě irituješ, Lojzíku. Vím, že jsi ženská, sám ses teď přiznala.
Teď mě zajímá jediné - jak sis označkoval/a p.Pátka. To jsi zvedla nožičku a.... No to bych rád viděl. Nechceš někdy přijít do Monopolu, rád se nechám označkovat, připadá mi to jako velmi zajímavý nápad nočního hlídače. Tvůj M.K.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 12:43

Pane Honza,

na uvedeném obrázku si můžete skutečně všimnout leda ROZŠÍŘENÍ ul. Vrážské o podélná parkovací stání podél centra Vráž. Zúžení je subjektivní optický klam. Mimochodem říká se tomu "psychologická brzda"; v místech přechodů tak řidiče motivuje ke zpomalení. Z těchto důvodů lze v krátkých úsecích zužovat i samotné jízdní pruhy ovšem u komunikací dopravního významu Vrážské nikdy tak, aby to mělo vliv na její propustnost (navíc při šířce Vrážské se obávám, že na další zúžení jízdních pruhů ani není prostor).

Celkově se domnívám, že Vaše obavy o přenesení části dopravy z Vrážské na rekonstruovanou Karlickou jsou - přinejmenším - přehnané. Ať už z důvodů organizace dopravy (permanentní přednost na Vrážské vs nutnost odbočení /přednost protijedoucím vozidlům na Vrážské/, zpomalování a přednost zprava na každé křižovatce na Karlické), překážkám na Karlické (ve svých úvahách pomíjíte dopravu v klidu, tj. odstavená vozidla, která efektivní šířku komunikace v reálu zúží na 3,5m) nebo už kvůli Vámi zmiňovanému podélnému sklonu Karlické, není Karlická vůči Vrážské ani trochu atraktivní alternativa. Navíc aby odbočení z Vrážské bylo jen trochu racionální, musela by mít Vrážská závažné kapacitní problémy (rozuměj: musely by se na ní tvořit zácpy). To se neděje a ani ve zdálenější budoucnosti to nelze očekávat.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 12:46

PS

Něco ke zdejší diskuzi o normách jsem napsal do samostatného tématu ke Karlické, možná by stálo za úvahu celou debatu k tomuto tématu přenést tam.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 14:04

Na Vrážské se netvoří zácpy? To Vám čekl kdo? Páteční a nedělní odpoledne v sezóně představuje souvislou řadu vozidel, na zhruba stupni 3, při stažení závor pak na stupni 5. Ze střechy první bytovky mohu pořídit dokumentační fotografie velmi dobře.
Doprava v klidu na Karlické je podle dosavadních zkušeností nesmysl. Všichni parkují na svých pozemcích a ve svých garážích. Jen návštěvy o víkendu tam parkuji a to míře menší než malé. Myslíte že někdo z bytovek v Centru Vráž bude parkovat auto u nás v Karlické? Proč by to dělal?
Atraktivita objízdné trasy prudce vzroste, když se zjistí, že je sice strmá, ale nejkratší. Víte kudy se jezdilo v Řevnicích, když se opravovala Pražská?

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Tajnej (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 14:22

"...představuje souvislou řadu vozidel..." ano, ale pohybující se. Aby se časově vyplatilo Vrážskou objíždět, musela by ta kolona stát, nebo jenom volně popojíždět. Což se neděje a pravděpodobně ani nikdy nebude.

To, že se občas vlivem černošických závor vytvoří stojící kolona až na Vráž, není způsobeno nízkou kapacitou Vrážské ale právě těmi závorami. Odbočením na Karlickou by nikdo nic nezískal. To spíš otočením a cestou přes Třebotov.

V případě uzavření Vrážské z důvodu rekonstrukce se pak samozřejmě Karlická spolu se Školní/Dr. Janského jako alternativní trasa nabízí. Ale s tím nic nenaděláte, ať už bude široká 3, 4.75, nebo 7 metrů. Kde nic jiného na výběr není ani smrt ne(vy)bere.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 19:01

Omyl, pane. Ulicí o šiřce 4,75 m kamiony jezdit nebudou. Jinak kolona bývá i do kopce - stačí Avie sklápěčka z betonárky, přetížená betonem. Jede to asi 15 km/h což není mnoho, že? Už jsem viděl i několik přeprav nadměrných nákladů. Jedné z nich před restaurací Pod lípou vyběhla ojnice z karteru tahače...
Abychom se vrátili ke konkrétní problematice - navrhovaná šířka Vrážské u Centra by nebyla? Stačí nějaký odkaz, nechci obtěžovat. Jeden z těch obrázků jasně ukazuje, že ostrůvek u stávající zastávky směrem do Černošic je výrazně větší než ty 2 zbývající...Také musím prohlásit, že krásné počítačové prezentace mě nepřesvědčí. Mám s nimi svoje zkušenosti. Ostatně realita stavby se od vizualice znatelně odlišuje, není-liž pravda?
K dopravním značkám - jel jsem odpoledne do Prahy (na kole). Z plné čáry mezi Černošicemi a Radotínem si něco dělá tak 50% řidičů. Ostatní podřadí a jedou. Tito borci určitě rychlostní limit u bytovek dodržovat nebudou.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 21:41

Odkazem bohužel nemohu sloužit. Pokud se Vám ale podaří nahlédnout do dokumentace, zjistíte že okraj zpevněných ploch u Centra (ostrůvky, chodníky) je po celé délce mimo okraj stávající vozovky, a to přibližně o 0,5 m v největším přiblížení (u budovy naproti hospodě Pod Lípou) a více než 2 m v prostoru současné autobusové zastávky. V tomto bodě máte samozřejmě pravdu, že nelze striktně spoléhat na vizualizaci, ale je třeba jít do technické dokumentace. Nicméně celkově dochází k rozšíření stávající vozovky i v těch nejužších místech.
Projekt stavby samozřejmě nesmí zasáhout do profilu silnice této kategorie. Pokud by k takové situaci došlo, musel by stavebník provádět její přeložku v plné šíři, ale to je spíše hypotetická situace. Především ta silnice vůbec nepatří městu, ale kraji (SÚS). Takže i samo město má vždy vážné problémy s jakýmikoli zásahy do ní (křižovatky s místními komunikacemi, inženýrské sítě apod.). Ulice Vrážská (resp. její šířka) tedy v projektu Centra nikdy navrhována nebyla a není, respektován je jednoduše stávající stav.
Šířka jízdního pruhu pro autobusovou a nákladní dopravu podle ČSN 73 6110 je 3,5 m, což je vůbec největší šířka pruhu pro běžné komunikace. Více už je jen na "rychlostních komunikacích" pro rychlost nad 100 km/h, a to 3,75 m. Neboli: ulicí 4,75 m širokou kamion bez problémů projede, pokud se na ni ovšem dostane. To v Karlické nehrozí ani omylem, protože křižovatky s příčnými ulicemi prostě dlouhému vozidlu neumožňují odbočení. Tam se protáhne i autobus jen "s odřenýma ušima".
Ohledně vizualizací Vás musím ujistit, že atelier SHA je umí zpracovávat velmi dobře, včetně zákresů do fotografií. Jistě jsou vždy mírné odchylky zejména v jemných barevných odstínech (to je ostatně ovlivněno i kalibracemi monitoru či tiskárny), ale hmotově jsou vysoce přesné.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 22:07

Mimochodem, pane Honzo: ČSN 73 6110 Vám mohu ukázat k nahlédnutí, koupil jsem si ji od našeho velkého ČSNI v PDF. Bohužel to má na každé straně "Poskytnuta firmě... Poskytnutí třetí osobě je v rozporu se zákonem". Tudíž Vám ji bohužel nemohu poslat, neboť by mě ČSNI nechala zavřít...

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 12:50

Ještě se musím doplnit v jedné věci, pane Honzo. Ta moje předchozí citace norem byl trochu úlet z ješitnosti, kdy jsem se chtěl blýsknout jako že taky nejsem úplný stavební analfabet. Já to obvykle nedělám, protože citování norem v těchto diskusích považuji za neúčelné a dokonce do jisté míry za nebezpečné.
Projektant totiž musí vypracovat dokumentaci z mnoha vstupních údajů a podle mnoha vlivů, ta naše oblíbená norma je jen jedním z nich. Projektant pak nese odpovědnost za dokumentaci jako celek, a bylo by velmi nešťastné a nebezpečné mu jí přebírat. Správné zadání změny tedy nesmí znít "dej nám sem zúžení - vždyť podle ČSN můžeš jít až na 4 metry", ale třeba "navrhni opatření které sníží intenzitu a rychlost dopravy, zvětší kapacitu parkování a nezvýší náklady". On totiž sám zná 80% té normy nazpaměť a co neví z hlavy, to v ní najde i poslepu.
Proto se snažím poukazovat spíš na souvislosti obecné a vyvolávat optimismus podle ujištění pana starosty "jednat se bude".

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 13:51

Vážený pane Martínku,
jsem stavební analfabet,což předesílám jako omluvu. - Je tedy možné, že při pohledu na stránku:[www.sha.cz] jsou chodníky podél centra situovány v prostorách nynějšího příkopu a 3 "výčnělky" (omlouvám se, ale opravdu jsem analfabet) do silnice jsou pouze dojmem, který silnici nezúží? Zvláště v zatáčce do Kladenské ulice se zdá, jakoby tomu tak nemohlo být.
Děkuji za odpověď.
H.Řepová

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 18:22

Paní Řepová, nerozumím úplně přesně Vašemu dotazu. Nicméně: je to tak, že chodník vedle stavby včetně rozšíření těmi "výčnělky" se vejde mezi stavbu a hranu současné komunikace Vrážská. Je to pás zahrnující i současný příkop. Samotný chodník mimo rozšiřující "výčnělek" je poměrně úzký. Na té vizualizaci dochází k mírnému optickému klamu, kdy ustupující fasáda přízemí vyvolává dojem širšího prostoru mezi budovou a komunikací.
Hrana Vrážské vede mimo ony výčnělky. Autobusové stání i to podélné parkoviště bude vedle dnešní komunikace.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 18:49

Pane Martínku,děkuji za odpověď:právě to jsem měla na mysli.Opravdu jsem viděla silnici "optickým klamem "mnohem užší a naopak na chodník a stromy málo prostoru..tak jsem zvědavá na realitu. Je-li to jak píšete, ráda se nechám překvapit.
H.Řepová

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.