cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 13:24

Pane Martínku,
prohlédla jsem si znovu "opticky zkreslující návrhy firmy" a prošla se po chodníku proti centru Vráž: stávající lampy jsou témeř v příkopu, ale jako orinetační body PROTI zkreslení výborné. Kdysi jejich výšku využil při názorné a varovné ukázce ,kam až bychom mohly zaklánět hlavu,abychom viděli střechu stavby, pan Strejček. Použiji lampy opět: i na zkreslujícím nákresu jsou situovány na stejném místě, a tedy názorně ( i přes lživé zkreslení) vymezují míru zúžení silnice. Jak sám uvádíte ve svém příspěvku: "Pokud by k takové situaci došlo (rozumějme..zúžení silnice podél centra).., musel by stavebník provádět její přeložku v plné šíři" (rozumím ..tedy jinam.) A pak není divu, že obyvatelé z okolních ulic napadají obavy,kam bude silnice přeložena. Pokud tomu tak není, pořád jste nedodal metry, abych měla šanci si situaci přeměřit. Pokud je nemáte k dispozici a jste, podobně jako já, odkázán na "opticky zkreslující návrhy", jedná se o tvrzení proti tvrzení. Mimochodem, proč asi stavebník poskytuje návrhy, které už nyní nemohou odpovídat realitě (viz. velikost "náměstí..")?
H.Řepová

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: V. Martínek (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 15:40

Paní Řepová, fakta i rozměry jsem si odměřoval z aktuální dokumentace. Jedná se o platný projekt k provedení stavby, konkrétně situaci osazení stavby do geodetického zeměření, v němž jsou přesně zaměřeny i okraje vozovky. Do této dokumentace je možné nahlédnout na stavebním úřadě. Moje možnosti přístupu k projektu jsou poněkud nestandardní a já se snažím být velmi opatrný, protože musím sám respektovat autorská a jiná práva. Nehledejte proto prosím neochotu v tom, že Vám detailnější informace neposkytnu, to opravdu nemohu a legálně to lze jen přes ten úřad.
Přiznám se, že ani přesně nevím jak je to s detaily typu přeložek veřejného osvětlení apod., zkoumal jsem jen ty základní prostorové vztahy o kterých jsme se bavili. Můžete si ale být naprosto jistá, že zúžení Vrážské, které by snížilo její propustnost by SÚS nikdy takovéhle stavbě neschválil, a přeložka celé silnice by byla těžkou ranou pro samotný investiční záměr. To není žádná režijní položka.
Vizualizace jsou věc poměrně nákladná, a proto se zpracovávají především ve fázi studie a DUR. Aktualizace vizualizací v pozdějších stupních podle jednotlivých detailních změn se provádí jen v odůvodněných případech, většinou při nějaké větší změně. DROBNÉ odchylky od reality v ní proto nevyhnutelně jsou a budou.
Plocha náměstí je opět odměřena přesně z technické dokumentace, podle které se Centrum staví. Ani toto mé další tvrzení si bohužel nemůžete ověřit jinak než v dokumentaci SÚ nebo v reálu po dokončení. Já Vám mohu posloužit pouze dalším tvrzením, že jsem sice člověk omylný a občas trochu popudlivý (máma říká "startuješ na 1.našlápnutí"), ale lhář tedy určitě nejsem. Kdybych měl sám důvod o té stavbě pochybovat jako o podvodu, nikdy bych se jí nezastal.
Závěrem - protože vidím Váš podrobný zájem o parametry stavby - Vám chci zopakovat zcela vážně myšlenou nabídku, kterou jsem zveřejnil už v Informačním listu: pokud bude zájem o informace například formou veřejné prezentace, pokusím se podpořit její provedení na co nejkvalitnější úrovni. Při dostatečném zájmu věřím, že se mi podaří s investorem sjednat účast architektů i projektantů. Zatím vím o investorově "nechuti k prezentacím" jen v tom smyslu, že by nerad šel někam kde mu bude pouze spíláno a ke slovu se v podstatě nedostane. To docela chápu, a navíc účast architektů i projektantů je na takové akci zcela zbytečná. Ale pokud bude viditelná záruka skutečného zájmu o informace, jsem v otázce investorovy ochoty jednoznačně optimistický. O architektech nemluvě, těm samozřejmě osud "jejich dítěte" není nikdy lhostejný a nedělají to jen pro honorář.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Hana Řepová (IP zapsáno)
Datum: 26.03.2007 21:08

Pane Martínku,
děkuji za obšírnou odpověď i za nabídku.Velmi ráda bych se zúčastnila Vámi popisované prezentace, na druhou stranu si nedovedu v nynější rozjitřené situaci představit, že by bylo možné zamezit příp.spílání ..V tuto chvíli je už stejně asi pozdě: hrubá stavba stojí a nezbývá než věřit, že bude místo na silnici,chodníky, pás zeleně a náměstí.
Kdysi nám na přednáškách o životním způsobu přednášející popisoval, jak ve Skandinávii měl stavebník před započetím stavby a získáním souhlasu sousedů dotčených stavbou povinnost vytyčit reálné rozměry stavby v prostoru dané parcely,aby soused, podepisující souhlas se stavbou, věděl např. i o omezení rozhledu plánovanou stavbou (např. provazem,latěmi apod!!).Jako "nestavebník" a laik bych tuto názornost uvítala.Třeba bude i nějaké příště.
Zdravím
Hana Řepová

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 29.03.2007 23:42

Paní Řepová, slyšel jsem, že ve Švýcarsku jdou ještě dál. Tam musí stavebník vytvořit maketu ve stylu filmové dekorace 1:1, aby prokázal, že jím zamýšlená stavba nepoškozuje nikterak ostatní občany, kteří v dané lokalitě žili dávno před ním. Představte si, že by tento vcelku pochopitelný zákon platil i u nás - jak elegantně bychom se předem vyhnuli veškerému současnému rozladění
a marasmu, které okolo centra Vráž vznikly. Myslím, že oproti reálné maketě jsou veškeré počítačové vizualizace dětským koncertem. Ale právě proto si myslím, že v horizontu nejbližších 50 let takovýto zákon u nás v platnost nevstoupí - a pak už mi to bude stejně putna.

Re: Zasedání zastupitelstva
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 30.03.2007 08:39

nemyslite, ze zastupitel by mel chtit videt sub specie eternitatis? Spinoza to pouzival jako eufemismus pro to, cemu se rika rozum nebo moudrost. Bohuzel, co bude v horizontu 50let tady je putna nejenom Vam, pojmy maji jiny obsah a kdyz se nedodrzuje zakon, je treba vymyslet dalsi zakon.

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.