cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 15:55

No, problematika našeho školství je na dlouhé vyprávění, tu bych asi z téhle diskuse o náledí vynechala. Mám s ní jisté malé zkušenosti a tak trochu vím svoje. To by bylo na romány.

Ale zakopaný pes je dle mého názoru někde jinde než u pedagogů, to mi věřte.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 16:44

Amigo, nehodlam jiz dale plytvat Vasim casem.
Dane platim, ale diskuse nad jejich planym utracenim patri do skupiny "hospodskeho nadavani", takze je to k nicemu, a moc diskusi o tom prave proto nevedu. Proste me to tise sere, asi jako i Vas a vsechny danove poplatniky, co o tom premysleji. Stejne tak mi vadi, ze spousta lidi ma "cosi" delat za ty dane a nedela to, ale jsem opet u toho, ze ovlivnit to mohu jen malo nadavanim, ale o neco vic treba snazenim se, aby se za ty dane neco stalo. A verte, ze "neco" se timto zpusobem (na rozdil od zmeny v danovem systemu) dosahnout da. Je ale nutne obetovat trochu sveho casu na komunikaci prave s TS, pripadne s radnici, a nakonec (bohuzel) obetovat i cast casu sveho a i svou praci.

O nejakou "moji pravdu" tady vubec nejde. Kazdy at si dela, co uzna za vhodne. Me jen stezovani si na "oni" bez pokusu zkusit neco zmenit k lepsimu proste vadi (treba pri uklizeni chodniku a pri zajisteni jeho schudnosti).

Vic asi nemam co bych k tomu dodal, takze dalsich diskusi se jiz nehodlam prilis zucastnovat.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 18:12

Tomme, ta Vase Ustava, je to ta ustava minus vedouci role z doby, kdy se jako posypovy material pouzival mj popel z generalniho tajemnika KSC, trockisticko-titovsko-sionistickeho slouhy americkeho imperialismu?

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: BurgerKing (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 19:12

Nemyslím že by placení daní nutně muselo tiše srát všechny daňové poplatníky jak píše Tomm1, naopak, v ČR je spoustu obcí kde se veřejné finance neutápějí v černých dírách a naopak jsou viditelně investovány a na takových místech pak můžou mít poplatníci alespoň pocit, že cosi za své peníze dostávají...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2008 21:10

No, asi Vam GIBe uniklo, ze listina zakladnich prav a svobod je soucasti ustavy CR az po listopadu 89. Nechapu tedy Vase poznamky. Zrejme jste nasi ustavu jiz hodne dlouho necetl ...

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Martin Pekárek (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 02:57

Tomme1,
myslím že spokojit se s nouzovým řešení není správný postup.
Změnit by se měl princip a příčina, tj. nutit obec potažmo stát, aby řádně plnila své povinnosti, tak jako oni nutí nás platit daně atd. Takže vzhůru na MěÚ a TS...... :-)
Ono to skutečně skoro všude ve světě funguje, tak proč by to nemělo jít i u nás v kocourkově ?

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: GIB (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 07:30

jenze obec potazmo lezi a lezet bude. Ve vychodni Evrope.

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 11:29

Mate samozrejme pravdu. Nejde o to, ze bych se chtel se spatnym stavem fungovani nejen TS spokojit. Z meho pohledu jde o dve veci. Jedna je reseni nouzove situace, kdy se nekam potrebuji dostat a TS jsou zatim v nedohlednu (a to i v pripade, ze by nakrasne fugovaly skvele), a druha vec je standardni fungovani TS. Tezko se v nouzove situaci pri ledovce budete dostavat na TS nebo cekat nekolik hodin, nez TS zjednaji napravu prave u Vas. A v takovem pripade pak zbyva proste zaridit se po svem (a dnes nekde bohuzel i s pohorkami ...).

Starat se o to, aby nejen TS fungovaly lepe, bychom se meli trochu jindy, nez az pri ledovce (nebo pri jinem problemu). Ale vetsina volicu na to kasle a pak je hrozne prekvapena, a pouze nadava. Sam jste rikal, ze si pripadate jediny v ulici. Coz presne dokresluje ten stav. A nejde o smirovani se se spatnym stavem. Jde jen o urcitou rozumnou miru, kdy stoji za to vlozit cast sve prace, a kdy se snazit o zlepseni sluzeb verejnych prave proti te "nadavajci a v podstate spokojene vetsine". Nekolikrat jsem si pri opravach cesty vyslechl, ze nekteri sousedi jsou vlastne se spatnym stavem spokojeni ...

Co se tyka dani, tak mnohem mene me trapi spatne utraceni dani v obcich, nez utraceni na ministerstvech nebo treba na dalnicich. Takze i kdyby nakrasne v obci fungovalo vse zcela spatne, tak jde pouze o nepatrny zlomek tech vyplytvanych dani. A proto me ty vysoke dane stvou. Stav v CR podle me docela chrakterizuje vtip: Za kolik postavi urcity usek dalnice nemec, ukrajinec a cech ? Nemec za 300 tisic. 100 na material, 100 na praci a 100 je zisk. Ukrajinec to postavi za 200. 100 za material a 100 za praci a zisk. No, a cech za 1 200 000 !!! Pul milionu uplatek pro toho, kdo prideli zakazku, pul milionu pro sebe, a za 200 to udela ukrajinec ...

Re: Mr Tom
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2008 21:49

Nezlobej se na me, ale rada bych se jich na neco voptala: to jejich kryci meno si vypujcili z "Chaloupky strejcka Toma?" Pamatuju si zive este jejich vosmistrankovy killer elaboraty z blahej pameti staryho cernosickyho fora, kde vzdycky fungovaly jako spolehlivej zabijak cehokoli, aniz by konstatovaly cokoli podstatnyho, podnetnyho, nebo dokonce byt jen subjektivne prinosnyho, pricemz kazdej druhej prispevek jejich tvurciho ducha si se zhruba kazdym patym pravidelne protirecil. Tehdy jsem to ani nechapala, ani necetla (to snad nesvede nikdo - to musej pochopit i voni jako autor - dyt to je neuveritelne nudny, ty jejich vylevy), ale ted uz mi to po letech neda a musim se jich primo zeptat: prosim jich uprimne, pane 1 - na co voni vlastne ty voloviny pisou? Koho pred kym chtej tady vobhajovat? Voni snad nevedi, co s casem? A kdo, prosim jich, jak voni si to asi predstavujou, jak to pisou asi vosumkrat za sebou v tom jednom jejich prispevku, dneska sedi a cumi na bednu? To si snad myslej, ze si tady mezi sebou korespondujou unudeny panicky v domacnosti? No, nezlobej se na mne, jsem jen hloupa aziatka, ale voni sou snad z jiny planety, ne? Nespletli si krapet medium? Todle tady, pokud jsem to teda spravne pochopila, ma bejt nezavisly, tedy alternativni, ne-li opozicni abych tak rekla, mozna az intelektualsky undergroundovy cernosicky diskuzni forum - nikoliv vyveska mestskyho uradu s nabidkama prace a informacema vo posypu chodniku, ani casopis Slunicko pro nejmensi... A este by me na zaver zajimala jedna vec, vrta mi hlavou pokazdy, kdyz se snazim prijit na to, co to je, co je vede k tomu, aby psali to, co pisou (a hlavne v takovy mire): Nejsou voni ciste nahodou sam pan predseda nudici se toho casu treba nekde v lavici parlamentu CR? Vomlouvam se za tu drzost, ale na jiny vysvetleni jsem proste za ty roky neprisla.

Re: Mr Tom
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2008 00:23

Nezlobim se a Vy se taky nezlobej :-) . Ale tohle tema je o necem jinem, nez na co se ptate. A na vsechny Vami polozene otazky jsem mnohokrat odpovidal v jinych vlaknech. Jestli Vam vadi delka mych prispevku a jejich "obtezovani" pak jiste pochopite, ze prave na tyhle Vase dotazy uz odpovidat znova nehodlam ;-)

Snad jen: nejak jsem si nevsiml, ze by sem nekdo psat mohl a nekdo ne ;-)

Re: Mr Tom
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2008 01:43

Správně pane Tomm1
Jen se nenechte
Kdekým odstrkovat

Jen se nebojte
A své zajímavé myšlenky
Více rozvádějte

Uvádějte příklady z praxe
Kde je třeba to hlavní zopakujte
Kde lze uvádějte širší souvislosti

Jen ať to ti černošičtí že prý
Undergroundoví intelektuálové
Konečně pochopí

Váš Lojzík Nedělů

Re: Mr Tom
Autor: jin (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2008 13:15

Ale ja jsem rada, ze si povidaji
dokonce i Lojzicek
mozna si mne nekdy vsimne
v supermarketu
az si pujde koupit
rohlicek

Re: Námět pro paní G.- náledí a schůdnost cest
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2008 16:19


Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.