cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 03:27

Tak dobře, nebudeme rozmělňovat pozvánku na zastupitelstvo. Myslím, že existují dva způsoby, jak postupovat v prosazení zájmů těch, kteří tě / mě zvolili. Způsob první je pokus o dohodu koaly s opama. Způsob druhý je boj opů s koalou. Já jsem pro ten první způsob, protože si myslím, že celá tahle hra je založená především na komunikaci a ochotě dosahovat kompromisních dílčích výsledků korespondujících s volebním programem. Nese to s sebou riziko odklonu voličů až po nařčení z korupce a pod. Důvody jsou různé, ale hlavním asi bude, že veřejnost vidí politiku v podstatě černobíle a politika jako taková je prioritně vnímána jako svinstvo. K tomu mám však zkušenost z minulého volebního období, kdy jsem se s koalou také moc nemazal, ale ve finále skutek utek. ODS vyhrála volby a se starou partou vládne vesele dál. Tak proč to opakovat.
Způsob druhý je pro veřejnost zřetelně čitelnější, ovšem nese velké riziko ztráty koaličního potenciálu, který je možná důležitější, než počet získaných mandátů (samozřejmě platí, že 11 bere vše, ale tak to v Černošicích rozdané není a myslím, že nikdy ani nebude). Takže jak říkával s oblibou můj bývalý šéf "Demokracie je sice hezká věc, ale nikdo ve finále neví, kdo ty volby vlastně vyhrál". K tomu mohu jenom dodat, že volby vyhraje ten, kdo je schopen domluvit se. Že se musí domluvit lidé, kteří by v normálném životě o sebe možná ani nezavadili, to je už tak. Prostě jsme si na čtyři roky přiděleni.
Když jsme VV nabízeli po volbách nějakou užší spolupráci, odmítli jste to s tím, že jste autonomní subjekt a že se stejně budete rozhodovat podle sebe a ne na základě nějaké dohody s VPM. Ta nabídka měla jediný účel, konsolidace opozice. 8 hlasů není málo. Bohužel, nestalo se. Takže jsem měl dvě možnosti, buďto kopat také sám za sebe, děj se co děj (což pro mě ovšem znamenalo opakovat strategii minulého volebního období), a nebo se pokusit o dílčí dohody (protože jiné ani možné nejsou) s těmi, co jsou u kormidla. Zvolil jsem tedy způsob druhý. Možná pro černobílou veřejnost špatně, ale rozhodnout jsem se musel a to celkem rychle.
Tak jak to vidíš ty Danielo?
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.06.2008 03:32)

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 10:22

myslíte,že vodpoví?

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 10:39

Skoro bych, MIchale, byla ráda, kdyby se tady k tomuto tématu vyjádřil i někdo jiný z opozice než jsme my dva, ale zatím to nevypadá...
Pamatuji si to tedy trochu jinak - o spoluprácki VV a VPM jsme po volbách mluvili, ale bohužel z vaší strany to vypadalo jako kdyby VPM měla víc hlasů než VV, ačkoliv obě strany získali 4 mandáty. A také si pamatuji, že jste nebyli ochotni v zásadních věcech, jako je další masívní výstavba v Černošicích, říct jednoznačný názor. Každopádně nemáme ani jeden z nás nic písemně a budeme tady tvrdit možná i každý něco jiného a nikam to nepovede.
Ale například v počtu předložených návrhů usnesení jsme jednoznačně aktivnější než VPM, která podle mého názoru jen čeká, co jí je předhozeno radou města ke schválení.
Možná jsem idealistka, ale nesouhlasím s tebou, že se se současným stavem musím smířit a přijmout hru vládnoucích stran. To jsi mi vždycky říkal - karty jsou rozdané, smiř se s tím.
A to není můj postoj v ničem v životě. To bychom tady měli dodnes komunisty.
Když onemocníš rakovinou, taky se s tím jen tak nesmíříš, ale bojuješ s ní.
Myslím, že víc k tomu nemám co říct a raději bych se věnovlaa konkrétním věcem jako je kulturák, černé patro, projekt u mokropeského nádraží, rekonstrukce silnic apod.
Hezkou neděli všem.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 10:46

vodpověděla...

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 11:46

Bojoval jsem čtyři roky, vlastně jenom tři, stálo mě to nemalé úsilí (o tom ale tobě nemusím vyprávět) a k ničemu to nevedlo. Tak to zkouším jinak. Minulost nechme minulosti, v zásadě s názorovým vymezením VV problém nemám, s čím se já osobně neztotožňuji je ten způsob, nebo forma, nebo jak to nazvat. Zdá se mi to, jak napsala Enzila, kontraproduktivní. To je si to hlavní. Ale nezoufej, stejně jako ty nejsi VV, já nejsem VPM. Jenom něco reprezentuji a klidně se může stát, že si na chvíli půjdu sednout na střídačku a tohle všechno bude řešit někdo jiný. A taky už jsem unavenej. Měj se a vem rodinu na HYPNOTIX, bude to slušnej mejdan.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.06.2008 11:47)

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 13:19

Jak to vidim ja: kdyz opustite ten konfrontacni zpusob komunikace a vedeni permanentni argumentace se "souperem" a zvolite taktiku "pujdeme radsi cestou mensiho odporu a dohody", skoro jiste dosahnete vic uspechu viditelnych pro vase volice, na druhou stranu vase tvar bojovnika s odhodlanim, vizi a idealem se zmeni na neco tezce pojmenovatelneho a necitelneho. Mozna vam pribude volicu, ale taky ubyde pritazlivosti pro lidi, kterym jste driv byval(a) vzorem a nadeji. co je dulezitejsi? je to otazka motivace, PROC delate politiku. nakolik ve vasem motivu prevazuje prace pro lidi nebo uspokojeni z toho, ze co delate, je podle vas moralne spravne. da se to vyrovnat tak, abyste udelali maximum pro lidi a pritom neztratili tvar? v te nasi demokracii zrejme ne. nezavidim vam vase pozice ani trochu a diky za to, co delate. skoda, ze sem nepise taky nekdo z te vladnouci kliky, aby ta diskuze mela jeste vetsi informacni hodnotu.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 16:27

Jo skulinko, takhle nějak to je. Moje motivace je celkem jasná. Obrazně řečeno - každý metr asfaltu lepší, než tahanice kolem toho, zda při jeho položení úřad někde nepochybyl.
K té morálce - to je věčné dilema. Jenže morálně čistých a zároveň profesně schopných je značný nedostatek. Takových "11 statečných" by nám všem jistě bodlo, ale kde brát, že? Znovu jste mi připomněla pana Řehoře, když jsme se kdysi dohadovali o tom, kdo má pravdu. Pohleděl k nebi, potáhl za šle a pravil: "Víte pane Strejčku, ona ta pravda ...". Čímž se nijak nechci dotknout jmenovaného smiling smiley
Mějte se
M.S.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 16:45

souhlasim s tim, ze nema smysl tancit nejake ritualni tanecky jenom proto, aby urad konal bezchybne. v tomhle jsme my, Cesi, myslim taky obecne docela tolerantni. jestli ale urad meri dvojim metrem a chyby se deji opakovane a casto, je potreba na to upozornovat, tlacit na dotycne a jejich nadrizene, protoze pokud jsou to chyby z nedbalosti, dotycny je zrejme lajdak a potrebuje narovnat moralku. pochybeni zamerne neexistuje, jedna se o naschvaly, prestupky nebo trestne ciny. vypada to z meho pohledu, ze kvuli obrusovani hran se veci a hlavne ciny nenazyvaji pravymi jmeny, a tak se s nimi tak ani nenaklada.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 17:18

To máte pravdu skulinko, jenomže s tou vaničkou by se nemělo vylít i dítě. Pokud je někde na úřadě např. problém kolem 20 mega do Mokropes, tak to neznamená, že těch 20 mega odmítnu, protože úřad pochybyl, ale znamená to udělat pořádek na úřadě. Jestli je to krádež, jak bylo někde napsáno, tak nevidím důvod, proč nepodat žalobu? Možná ty diskutované 4 miliony soud najde a dotyčný je bude muset vrátit. Budeme mít o to více. A teď ruku na srdce, má se odmítnutí investice do Mokropes podmiňovat pochybením úřadu, nebo nemá?
M.S.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 17:38

Michale, jen doufám, že statečných nebude ubývat. Proto nedával hraběcí rady VV. Nesdílím s tebou ani pocit zmaru z dosavadního našeho úsilí. Máš velký vklad práce na těchto stránkách s prostorem pro volnou výměnu názorů. Tak doufám, že se z toho pracovního vyčerpání vyspíš.
Měj se Petr

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 17:52

Ne, podle me by byla chyba podminovat investice do mesta vykony uredniku. Pochybit muze kazdy a stava se nam to, tu a tam. Ale pokud jde o verejne penize, mel by urednik mit podlozeny kazdy haler, na kazdou otazku mit poctivou a overitelnou odpoved a taky by mely radne fungovat kontrolni mechanismy. vim, ze se mi dostavaji hlavne negativni zpravy z prostredi cernosicke politiky, ale bud jak bud, pripada mi, ze nad spravou mesta je hustsi mlha nez nad rybnikem Brcalnikem. to je spatny pocit, pane Strejcku, spatny. ale vy jste nase slunicko, nase svetylko kontrolni veze u toho Brcalniku winking smiley

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 18:50

Skulinko, mám Vás rád, ale mlha nad rybníkem a já v něm světýlko? To snad radši ani nee. Co?
Petře jsem v poho, víš že na tebe hodně dám. Takže hraběcí rady beru zpět. Ale jednou se to rozlouknout bude muset. Můj názor znáš, já tvůj taky, tak co s tím uděláme, kromě varianty, že se na to všechno vybodnem a budeme se raději věnovat osvětě na poli kultury, zábavy a dalším příjemným volnočasovým aktivitám?
M.S.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 20:49

Michale, pokud si dobře pamatuji, tak jeden hlas na zastupitelstvu pro přijetí dotace vázané na projekt u nádraží v Mokropsích přišel i od VV. Otázky po smysluplnosti či přínosu pro obec a důsledků pro dotčené osoby takového řešení jsou určitě na místě.
P.K.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 21:16

Já to říkám pořád, že potřebuji sedět tak, abych měl přehled. Šoupli mě pod reprák a hned mi něco uniklo. Ale vážně. Tak to je pro mě dobrá zpráva. Otázky jsou jistě na místě, ale to jsem si pořešil již s navrhovateli. K odpůrcům hledám cestu. Takže - kdo to byl? smiling smiley
M.S.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 21:40

Pro projekt, myslím, zvedl ruku Tomáš Hlaváček - tedy za VV.
DG

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 21:52

Michale,
proti tomu projektu jsem zvedla ruku, protože si myslím, že (psala jsem to už jiném diskusním tématu:
- pochybení úřadu nejsou ledasjaká, ale úmyslná (neobeslání přímého souseda stavby by se našemu preciznímu vedoucímu stavebního úřadu za normálních okolností nestalo, v případě, že je to starosty je to zarážející)
- mám problém se způsobem řešení přesunu manželů Vyletových z domku odnaproti
- nejsem přesvědčena já osobně, ani mnoho desítek lidí,s nimiž jsem o tom mluvila, o účelnosti a smysluplnosti toho projektu.
- kompetentní úředník my nevysvětlil, kde jsou 4 miliony, a podle mého názoru půjdou do projektu z rozpočtu města (prosím to nevím, ale protože jsem nedostala odpověď na svou otázku, kdo zaplatí chybějící 4 miliony, tak co si mám myslet jiného než to, že nám tuto část nákladů zkrátka unie neuznala) a tím pádem mi ten projekt nepřipadá až tak výhodný. A opakuji se - jiná města stavějí z tohoto balíku peněz cyklostezky, Černošice bufet a infokancelář, kde bude zřejmě pan Blaženín s panem Janovským rozdávat mapky okolí - nebo tam budeme celoročně zaměstnávat nějaké hostesky....
Nezvedla jsem ruku proti dvaceti jak ty říkáš, MIchale, mega pro obec. Zvedla jsem ruku proti dvaceti milionům korun na nesmyslný, předražený a velmi sporný projekt plný právních závad.
Já se totiž darovanému koni dívám na zuby, víš.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2008 22:39

- Ty mapky okolí bude možná Pavel Blaženín rozdávat v kulturáku za x mega na Vráži. Tedy pokud to chceš takhle bagatelizovat veřejnosti.
- Se starostou se to vyřešilo. Nevím jaký by mělo smysl, neobesílat záměrně starostu.
- Vyletovým nabídlo město řešení. Jenom pro tvojí informaci, když jsem dojednával schůzku mezi panem Jiroutem, panem Skalickým a Vyletovými, opakovaně jsem jako podmínku dalších jednání uváděl, že ať už se bude vyvíjet situace jakkoli, město nabídku nového bytu pro Vyletovi bude mít stále připravenou. Bylo mi to přislíbeno.
- Účelnost projektu je věcí názoru. Myslím, a někdo to tady už napsal, že to oblast kolem nádraží zkulturní. Víš sama, kolikrát na zastupitelstvu padlo, že nádraží Mokropsy je něco příšernýho (paní Mašatová opakovaně a nakonec ruku nezvedla - nerozumím). Konec konců, sami Vyletovi leta uklízí odpadky a jiný bordel, takže na tom asi něco bude.
- 4 miliony, to mě zajímá. Pokud to město bude muset dotlačit z rozpočtu k těm dvaceti, tak to sice není tak pěkné skóre, ale pořád dobrý.
- co stavějí jiná města je prioritou jiných měst
- předražený projekt? Zmínila jsi v souvislosti s kulturákem, že chceš vidět čísla. Co se týče kulturáku, mohu ti je ukázat. Máš ty nějaká čísla k projektu Mokropsy?
- Právní závady se dají odstranit. Tedy pokud se jedná skutečně o závady a ne trestný čin, jak jsi dříve uvedla.
Tak co s tím uděláme? Znáš názor pana Hlaváčka, celkem by mě zajímal.
Dík
M.S.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 01:34

Vážení spoluobčané
Bratři a sestry sousedé
Mám to tady napsat

My si v cukrárně pamatujeme
Že VV a VPM měly před volbami
Plné letáky o občanech a jejich zájmech

Prý jim jde o občanskou společnost
Teď tu diskutují o spolupráci
Koalice s opozicí v zastupitelstvu

Jenže ona občanská společnost
Je v politickém smyslu mimo či proti
Zastupitelstvům a státní či místní moci

Je o schopnosti občanů mít svůj názor
A umět ho prosadit vůči moci zvenčí
Svými aktivitami mimo a často proti ní

VV a VPM se však nechaly vtáhnout
Do mechanismů moci v zastupitelstvu
Své voliče a jejich zájmy opustily

Přou se o to kdo za co s kým hlasoval
Kdo se s kým na čem kde dohodl
Ale nic o tom kdy se na co kdo občanů zeptal

Jak může údajný zástupce občanské společnosti
Hlasovat pro něco k čemu se občané
Nemohli předem zasvěceně vyjádřit

Třeba v případě nádraží v Mokropsech
Ať nám VV a VPM políbí prdélku
Či tak nějak znělo často cukrárnou

Z výše uvedeného
Téměř ničemu nerozumí
Ale pro Vás sepsal

Váš Lojzík Nedělů

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: TRAMP (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 01:46

Lojziku, velmi brilantni, presto si mysli, ze mas cukrarnu v centrum pod nohoma (v prizemi) a delas si ze me (ostatnich) tak tochu prdelku, jeste to neni s tebou na cundr, ale na prochazku okolo Berounky, kde si muzeme popovidat, jak povodne prispeli ke skrasleni mistnich osad...

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 02:44

Pro MIchala - mám rozpočet, který mi dal pan Skalický, a ten zní na 27 milionů. Do zastupitelstva nám přišla tabulka s číslem 23 milionů za projekt.
Pro Lojzíka Nedělů - myslím, že právě na projektu Bike and Ride a na Centru Vráž(s problematikou kulturáku a černého patra) lze vidět, že nás zájem občanů zajímá - lidé chtějí kulturák a nechtějí věžičku, aspoň ti, s nimiž mluvím já. Byli to zastupitelé VV, kteří dali mezi lidi informaci o nevhodně malých rozměrech původní verze kulturáku a na základě toho podepsali desítky lidí petici. A byla jsem to já, kdo upozornil stavební úřad na existenci černého pátého patra a na základě tohoto podnětu úřad stavbu zastavil. Lidé nerozumí projektu Bike and Ride před mokropeským nádražím a vadí jim, že tento projekt nebyl veřejně a otevřeně prezentován, včetně finanční stránky.
Snažíme se dostávat mezi lidi informace prostřednictvím našeho Zpravodaje a nových webových stránek. A občanská společnost, zájem lidí o věci veřejné, jejich svobodný přístup ke všem informacím na úřadě - to je jedna z našich priorit.
Na posledním zastupitelstvu jsme se snažili prosadit návrh, aby všechny projekty, jejichž odhadované náklady převyšují milion kč, byly zastupitelům a veřejnosti předkládány k veřejné diskusi. Návrh neprošel, neboť pan starosta se slovy, že se vlamujeme do otevřených dveře, protože vedení města nic netají, zavelel svému sboru hlasovat proti.
Opakovaně jsme poukazovali na to, že téměř v každé výběrové komisi sedí pánové Jirout, Skalický a Rádl. Na to, že předsedou kontrolního výboru je příslušník vládnoucí koalice - což znevěrohodňuje tento orgán už předem, navíc svou nečinností toto jen umocnil.
Závěrem jen tolik, že speciálně v případě akce projektu Bike ande Ride dalo město velmi arogantně najevo, že je mu názor veřejnosti ukradený. Ale bohužel se nenašlo osm hlasů opozice, kteří by to řekli unisono.Tím nechci říct, že mělo osm lidí z opozice být proti tomuto projektu, ale mělo být řečeno, že veřejnost byla odsunuta do role hloupých diváků.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 09:55

> Na posledním zastupitelstvu jsme se snažili
> prosadit návrh, aby všechny projekty, jejichž
> odhadované náklady převyšují milion kč, byly
> zastupitelům a veřejnosti předkládány k
> veřejné diskusi. Návrh neprošel, neboť pan
> starosta se slovy, že se vlamujeme do
> otevřených dveře, protože vedení města nic
> netají, zavelel svému sboru hlasovat proti.

Myslim si pani G, ze jste prave presne pojmenovala to, jak to nejen v Cernosicich funguje. Ale ja osobne si myslim, ze ani pomoci tisicu vasich navrhu, nebo nedej boze nakonec prijatych usneseni, vyhlasek a v parlamentu zakonu, ktere budou nutit obcany do diskusi o vecech obecnich (nebo nedej boze i knejakym aktivitam) lidi nepredela. A pak je ovsem otazka, jestli je to ted dobre nebo spatne (prozatim je to JEN proti treba Vasemu nazoru na vec ...) Takze at se Vam to libi nebo ne, v tomhle ma pan Radl trpkou pravdu. Vlamujete se do otevrenych dveri. Problemem neni, ze by nekdo neco umyslne tajil, ci prosazoval potaji. Problem je a bude jeste mnoho let v tom, ze se lidi o deni kolem sebe nezajimaji. Jejich starost tak saha maximalne k volbam, a rozhoduji se vetsinou jen podle informaci jedna pani povidala - coz jsou presne informace na rade ruznych letaku. Zadna osobni zkusenost s prubehem nekolika zastupitelstev, ani s pokusem ziskat informaci, co je zajima. Ono je pohodlnejsi verit treba Vam, ze jsou tam padousi ...

A ruku na srdce pani G, kolik Vasich volicu, co nechteji centrum Vraz chodi obcas na zastupitelstvo ? Moc ne ... Proste je pohodlnejsi verit, ze to co jim rikate je "cista pravda a nic nez pravda" ...

Osobne se desim toho, kolik nesmyslnych a nevymahatelnych vyhlasek by v Cernosicich vzniklo, kdyby jste Vy a VV mely moc je prosadit.

A jeste jednu vec. Soucasne koalici vycitate, ze jde proti zajmum obcanu. Uz jste si nekdy odpovedela, proc je tedy lidi porad voli ? A muj osobni nazor, je mi mnohem sympatictejsi, kdyz nekdo umi zrealizovat veci, aniz by se v tisicich diskusich musel ujistovat, jestli to fakt muze udelat. A naopak zcela nesympaticky je mi kdokoliv, kdo si tu "diskusi" chce jeste vynutit "narizenim" ...

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 10:38

Tomm1: nemluvte za vsechny, ale za sebe a treba za vase zname. Jestli se o deni ve meste nezajimate, napiste to, ale neni pravda, ze se lidi o deni kolem sebe nezajimaji. Ze nesmejdim kazdy den okolo uredni nastenky a nectu si tam romany v jakemsi podivnem jazyce, neni proto, ze se nezajimam. jsem dost vytizena a neni pro me vyssi prioritou zrovna studium kazde vyhlasky nebo investicniho zameru. kdyz se opravuje nejaka mala ulice, nemam potrebu o tom rozhodovat. ale kdyz jde o vetsi projekt, ktery vyrazne zmeni tvar mesta, chci byt v obraze, byt nebudu tim, kdo bude zvedat ruku pro nebo proti. na to si volime zastupitele. a v tom je taky trochu problem. rikate, ze se lidi rozhoduji maximalne podle drbu a pak podle toho voli. ja rikam, ze si to nemyslim. lidi dostavaji kazdy mesic do schranky Informacni listy, ve kterych BY melo byt dost informaci, podle kterych bychom si mohli udelat OBJEKTIVNEJSI nazor na cernosickou politickou scenu. bohuzel jsou IL propaganda radnice a jejich informacni hodnota je vyznamnejsi spis pro milovniky hokeje nebo historie mesta. to zaroven odpovida na otazku, kterou jste polozil pani G., proc je lidi porad voli. protoze maji k dispozici ty informacni listy, ze kterych je prece jasne, kdo je ve meste pasak a kdo nam zaridi vse od hokejek po dotace z EU.
co jsem psala na zacatku, mam dost jine prace nez studovat ptydepe. kdyby byly k dispozici informace o dulezitych projektech jeste pred tim nez se zacnou tocit penize, pozvanky na diskuze s obcany, a to vsechno by bylo napsane lidsky a ne opentlene paragrafy, jiste bych si cas udelala. je jedno, jestli by to bylo v IL, na plakatech u obchodu nebo jako listky ve schrance. budto radnice neumi prodavat sve zbozi nebo to nechce delat. nemyslim si, ze jsou tak hloupi. vypada to spis, ze si nechteji nechat koukat pod prsty.
Tomm1, tak priste za sebe, jo?

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 12:32

Kdybych neznal lidi kolem sebe, kteri se takto chovaji, tak bych to asi vztahnul jen na sebe (diky za doporuceni). Ale i kdyby jste Skulinko lidem cpala informace do schranek horem dolem, a treba to i hlasala denne rozhlasem, napsala na to tisic narizeni a vyhlasek a usneseni, verte, ze tem co se nezajimaji (nevim, proc jste si to vztahla na sebe - ti co se nezajimaji nemaji ani poneti, ze se nekde ty informace daji sehnat, natoz ze my si tady muzem plkat o "problemech" obce) to bude uplne sumak. Znam jednoho odpurce centra Vraz a toho castecneho CTVRTEHO patra (je krasne jak porad lidi neumeji pocitat, a jak pani G vytrvale zamerne mlzi/lze, protoze 4 patro lze pro boj proti pouzit asi podstate hur nez 5 patro ... :-D ), ktery veri pani G a nikdy se ani neobtezoval zajit na zastupitelstvo, nebo si jen porovnat vizualizace toho projektu. Nebo snad mate pocit, ze s kazdym projektem nad milion a jeho zmenou se budou lidem distribovat vsechny graficke podoby do schranek ? Asi tezko. A to je to o cem pisu. Kdo chce, ten si k tem informaci cestu najde a ziska je (uznavam, ze pani G to ma o hodne slozitejsi, protoze nasrala uz tolik lidi, ze se ani nedivim, i kdyz s tim nesouhlasim, ze se s ni odmitaji bavit a cokoliv ji dobrovolne poskytnout). Kdo nechce, tomu nepomuzou ani zazracne IL plne objektivnich informaci, ani narizeni, ani hlasani rozhlasem, ani informace ve schrankach. Jen utratite vice penez, ztratite zbytecne vice casu, a jinak to bude se zajmem verejnosti porad stejne. A to do te doby, nez sami lidi budou ty informace chtit.

Navic pri takovehle "verejne" diskusi by jeden projekt nad milion byl podle me naplni jednoho volebniho obdobi, a pravdepodobnost realizace by se i tak blizila nule. Ale klidne necht pani G vyhraje volby, a klidne at je starostkou. Myslim si, ze si to Cernosice plne zaslouzi. Ja budu ten posledni, kdo s tim bude mit problem ;-) . Zkratka kdo chce kam, pomozme mu tam ...

Ja ale spise budu drzet palce VPM a Michalovi Strejckovi, protoze jeho pristup k dohodam a k informovanosti mi v soucasnosti uz prijde velmi, velmi dobry, a velmi strizlivy.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 16:23

Tomme 1,když s tím nemáš problém, proč zde píšeš ty romány???
S pozdravem S.K.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 16:45

vysvetleni pro Tomma1: abych to priblizila na nejakem praktickem pripade. treba takove mobily. zpocatku to budilo obecne pozdvizeni a kdekdo si ukazoval prstem na ty, kteri kraceli po ulici s kufrikem, posleze cihlickou. jakmile se do toho vlozili designeri a ve spolupraci s vyvojari dali mobil do mensi a hezci krabicky, stal se lidu atraktivnejsim a nakonec si lidi ukazuji prstem na ty, co mobil nemaji. chapete, Tomme1? kdyz to hezky zabalite, hned se najde par tech, kteri si to koupi. to byvaji vetsinou ti "opinion leaders" (osobnosti, kterych nazor ma v jejich smecce vahu), a ti pak ostatni. muze to stat hodne usili, hodne penez, ale vsak ty ve meste v podstate nechybi, jenom to vypada, ze tecou nepravymi korytky. ale fakt je to o tom CHTIT ten produkt dostat na trh, presvedcit lidi o tom, ze to delame dobre. papa

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 18:26

:-) Ja Vam to skulinko neberu. Zajdete na par zastupitelstev, pak kandidujte a muzete vesele "balit produkty" za penize danovych poplatniku, az se z Vas bude kourit ... Mozna ze pak poznate, jestli to je tak snadne jak to popisujete. "Dobre" poradit v tomhle narode umime vsichni (vcetne me). Neco realizovat bohuzel uz jen velmi velmi malo z nas. A pokud jde zrovna o politika, tak je okamzite tercem kritiky v podstate za cokoliv, co dela ...

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 18:43

Pane Kuniku, problem jsem mel JEN s tim, ze pani G se na strane jedne citi desne dotcena, kdyz o ni jdou famy jedna pani povidala, zatimco ona tyto metody bezne pouziva (viz jeji "teoreticka pravda" o zakulisnich, kavarenskych a spinavych dohodach a obchodech mezi zastupiteli, radnimi a investory, o nichz udajne vsichni vedi, ale dokazat se to PRY neda ... :-D ). To byl jediny duvod, proc jsem se do tehle debaty v podstate o hovne vlozil. Demagogicke lzi a zamerna manipulace mi proste vadi a mlcet k tomu porad jeste neumim. A taky mi vadi kritika temer vseho, aniz by VV konecne prisly s konkretnim projektem (treba pro jimi zminenou cyklostezku), a i s penezi na takovy projekt (nebo jakykoliv jiny konkretni projekt s konkretnim financovanim), a ukazaly tak, ze soucasna koalice je i s takovym smysluplnym projektem (tedy s lepsim, nez je navrhovany pokus o revitalizaci nadrazi, nebo centrum Vraz) posle do riti ...

Ale jestli si Cernosicaci nekdy zvoli VV tak ze budou mit vetsinu a zvoli treba DG starostkou, tak to me uz nechava zcela v klidu. Konecne budou mit jeji zastanci co chteli :-) , tak proc jim neco takoveho odepirat ze ? Ja jen verim, ze zdravy rozum to jeste nejakou dobu nepripusti ...

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: skulinka (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 19:22

Tomme1, vy jste balik a zvanil, tomu se neda ubranit grinning smiley o co vam jde? jste zamestnanec radnice nebo z PR agentury zastupujici ODS? z toho, co pisete, se prede mnou tvori obrazy hospodskych povalecu, prislusniku verejnych milici a zapskle nenavisti. a navic jste sprostej.

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 19:52

skulinka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tomme1, vy jste balik a zvanil, tomu se neda
> ubranit grinning smiley o co vam jde? jste zamestnanec radnice
> nebo z PR agentury zastupujici ODS? z toho, co
> pisete, se prede mnou tvori obrazy hospodskych
> povalecu, prislusniku verejnych milici a zapskle
> nenavisti. a navic jste sprostej.


Vazne ? :-) Zvlastni. Mozna by jste alespon mohla osvetlit, cim jsem sprostej :-D . Napada me snad jen to, ze nesouhlasim s nazory pani G, a se zpusobem prosazovani jejich nazoru. A rozhodne nejsem sam. A ze by ve Vas dojem milici apod vyvolavalo to, ze Vam dosly argumenty ? V Cernosickych diskusich nic noveho ...

Takze s dovolenim, co jsem rici chtel jsem rekl, a ted si tady v klidu muzete "diskutovat" zase beze me ;-) . Vcetne osocovani bez dukazu a argumentu ;-) ...

PS: v mnoha podobnych minulych osocovanich vuci me osobe najdete moje odpovedi na Vase dotazy, kdoze vlastne vsechno nejsem :-) ...

Re: Spolupráce koalice s opozicí
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 21:09

Koukám, že nad Brčálníkem stále husto a řešení koalo-opího dilematu stále v hedohlednu. Skulinko, Vy máte obrazotvornost, to mám rád, tak bych zkusil také příklad. V Černošicích se jezdí vpravo rychlostí 40 km/hod. Občas to někdo na Vráži nakulí v protisměru kilo a ke všemu vožralej. Vy předepsaných 40, vzadu na sedačce dítě, třeba ...
Co uděláte?
a) Uhnete také do protisměru, protože kam jinam a pokračujete dál ... Sice ten manévr nebyl moc košér, ale za dvě minuty jste ve školce, třeba ...
b) sestřelíte se vzájemně, protože jezdit se má vpravo a 40. Ovšem kolem plech a mrtvoly, nedej bože ...
c) změníte pravidla, bude se jezdit 30, řidiči vás budou nesnášet, maminky milovat ... za půl roku se situace opakuje.
Rozumíte mi, na co se ptám?
Váš mlžný op M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.06.2008 21:18)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.