cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
nejasne konce
Autor: vysledek voleb (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:06

muzete mi nekdo, prosim, objasnit, co muze pro Cernosice znamenat zmena slozeni krajskeho zastupitelstva? jake konkretni akce se kvuli tomu muzou zastavit nebo naopak rozjet? dekuju.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:07

jeje, to jsem se blbe podepsala.. hihi

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:19

Změna složení nejenom našeho krajského zastupitelstva by především měla rozjet akci "Změna ODS", protože vyhrála socanům volby.
S pozdravem M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:22

pocitam, ze takova akce by se pana s netopyri capkou nedotkla. takze pro Cernosice takova akce velky prinos mit nebude.

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:23

Počítám, že by se dotkla všech.
M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:27

jak by podle Vas mela vypadat, pane Strejcku?

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:42

Když selže nějaký podnik, prní koho je třeba vyhodit je management (pokud možno rychle a bez odměn smiling smiley. To většinou udělají akcionáři, v případě politiky to jsou řadoví členové té které strany. Jestli to neudělají, tak jsou srabi a nebo úplně blbý. Což doufám nejsou a snad mají alespoň nějaký pud sebezáchovy. No, takže ODS bude mít brzo sjezd, tuším, že volební. Vzhledm k postavení našeho pana starosty se to přímo týká i Vás Kopretinko.
M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 00:57

predseda stranicke bunky Praha-Zapad, to nepusobi jako velke zvire.. ale dulezite by bylo, jak si stoji mezi spolustraniky. Jeho postaveni se me nastesti nedotyka tak blizce, doufam.
Me spis zajima, v jakych konkretnich pripadech se nas dotkne ta aktualni povolebni zmena... Mel byste k tomu neco?

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 01:09

Ve stranické hierarchii je předseda Prahy-západ pro Černošice stejně důležitý jako to, že sedí v parlamentu ČR. Jeho postavení se Vás dotýká více, než zřejmě tušíte. Jak to ustojí vzhledem k novému složení krajského zastupitelstva, to bude odpověď na druhou část Vaší otázky. I já si na ní budu muset počkat. Jisté je, že to podstatné budou zase peníze. Ne ty již potvrzené, ale ty, na které bude potřeba dosáhnout. A ty teď bude přerozdělovat ČSSD, nedej bože ruku v ruce s KSČM.
S pozdravem "Snižte daně" M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 01:25

pro obcany Cernosic je dulezita stranicka funkce starosty nebo jeho poslanecky mandat? at uz dopadne volebni sjezd ODS a jejich vnitropoliticka situace jakkoliv, Ales Radl o poslaneckou lavici neprijde, takze by to Cernosice bolet nemuselo. tak me napada, vedel byste, co pro Cernosice nas starosta zaridil z titulu poslance Parlamentu? Dekuju za Vase odpovedi, minule i budouci smiling smiley S pozdravem "Nesnizim, nemuzu" Kopretinka

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 10:58

Peníze ze státního rozpočtu (medvěd, tzv. vratky atd.) Přesná částka je v rozpočtech města pro jednotlivé roky. O poslaneckou lavici může přijít za dva roky. Nejsem přesvědčen o tom, že je lepší mít starostu bez úzkých vazeb na finanční zdroje, přinejmenším krajský rozpočet (viz. v současné době ulice Karlštejnská, nebo finanční podpora projektů rekonstrukce města z dotačních titulů EU).
S pozdravem "za dva roky můžete" M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 15:56

temi projekty rekonstrukce mesta z dotacnich titulu EU myslite projekt Bike and Ride? Nemam dojem, ze by se za starostovani netopyri capky Cernosice promenily ze zablaceneho staveniste v prijemne lazenske mestecko, takze nejsem presvedcena o tom, ze starosta s uzkymi vazbami na financni zdroje nutne znamena dobro pro obec. Radeji bych starostu s uzkou vazbou na obec (v tom dobrem slova smyslu). Tohle jsem fakt nezamyslela jako debatu o panu Radlovi, bavime se v obecne rovine, zejo smiling smiley S pozdravem "za dva roky si uz vsichni budeme moct..." Vase rozkvetla Kopretinka

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 17:25

Starosta s úzkou vazbou na obec také není zárukou, že budou Černošice během pár let příjemným lázeňským městečkem. Proto je mi vcelku jedno, zda na radnici sedí "netopýří čapka", nebo "zaječí tlapka". Ty prachy jsou důležitý, potažmo ten, kdo má největší šanci na ně dosáhnout. Což se teď možná drobátko zkomplikovalo.
S pozdravem a stále v úctě M.S.

Re: nejasne konce
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 20:08

Podle mě je celkem jedno, jestli starosta je poslanec nebo ne. Starosta-poslanec sedí více ve sněmovně než aby se pohyboval denně po obci a to není úplně dobře.
Navíc to, že se podílí na porcování tchoře, není vůbec systematické rozdělování peněz, jde o skrytou podporu vybraných stranických zástupců ve vedení města. Znám města, která rozkvétají díky kvalitně připraveným fondům EU a rozvážné managersky zvládnuté politice radnice bez jakýchkoliv vazeb na parlament a naopak v konsensu s obyvateli těchto měst.
Doufejme, že další projekty města, např. školka na vápenici a střední ulice budou na kraji posouzeny objektivně a nepřijdeme o ně kvůli nějaké stranické řevnivosti. To by mě mrzelo, neboť pak by nám zbylo Bike and Ride, které ODS tlačí co to jde a které těžce zadotujeme z rozpočtu města (a jsme zatím pouze v první fázi, tj. bez velkého parkoviště), a na ty další, už konečně užitečné, by se nedostalo, protože rozhodovat budou jiní a jinak a vliv našich vysokých představitelů už nemusí být takový jako dosud.

Re: nejasne konce
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 22:17

omlouvám se za překlep - místo fondům EU mělo být pochopitelně projektům

Re: nejasne konce
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 22:27

Ještě si dovolím jednu poznámku - z toho,co, Michale, píšeš, by vyplývalo (oprav mě, jestli ne), že rozdělování peněz ze státního rozpočtu pro obce (tzv. porcování tchoře) nebo úspěšnost projektů v EU závisí na osobních kontaktech toho kterého starosty. Vím, že to tak zatím stále ve skutečnosti je - žiju v realitě a nemám klapky na očích, ale až tak moc bych tomu netleskala. A už vůbec ne opozičníma rukama. Ono se to houpe, jednou jsi dole, jednou nahoře. Kdybychom případně neměli starostu-poslance a z toho poslaneckého tchoře by si více ukrajovali jiní a na nesmyslné projekty by dostávali jiní jen pro to, že mají delší a agresivnější ruce, asi by se nám to nelíbilo...
Myslím, že politicky korektní je požadovat, aby se peníze (jakékoliv, v EU, v parlamentu, na kraji i v obci)rozdělovali průhledně, tam, kde jsou potřeba a na evropské peníze aby dosáhly obce s takovými projekty, které jsou kvalitní. Bude to sice ještě asi pár let (či desítek let) trvat, ale politická kultura se musí budovat. Neakceptuji stav, který tady je jen pro to, že nám zrovna teď skýtá pofidérní šanci na kejtu z poslaneckého tchoře (kterou použijeme na přelití starých trubek novým asfaltem) a nebo na evropský peníz na Infobudku v Mokropsích.

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 23:38

Ahoj Danielo, praxe porcování medvěda se mi také nelíbí, ale jsem pragmatik. Když to zruší, nebudu se zlobit. Dokud ovšem běhá po lese, chci kýtu.
Důležitost osobních kontaktů vyplývá z logiky provázanosti politické struktury a pominu-li rovinu "malou domu tomu i tomu" tak mi to politicky nekorektní nijak nepřipadá. Je přeci jasné, že pravicový starosta bude lépe zapadat do politického konceptu ODS, který je reprezentovaný hejtmanem ODS, než do konceptu ČSSD, který je reprezentovaný hejtmanem ČSSD. Jinými slovy, tyto dvě koncepce mají jiné priority ve způsobu přerozdělování peněz "tam kde je potřeba" a zřejmě i jinak budou posuzovat kvalitu / potřebnost podpory prostřednictvím dotačních titulů. Přečetl jsem si celkem poctivě všechny volební programy a jako vždy se všichni v tom co nás hlavně zajímá, tedy v podpoře investic zejména do infrastruktury obcí shodují. Nikde jsem ale nečetl např. nic o tom, že zrovna Černošice potřebují podporu větší, než třeba Štěchovice.
Takže testík závěrem: kdo má větší šanci získat peníze z krajského rozpočtu? Starostka Štěchovic (číslo 4 na kandidátce ČSSD), nebo starosta Černošic (číslo 0 na kandidátce ČSSD)? A jsme zase u toho. Tak uvidíme.
Měj se M.S.

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 00:41

Správná odpověď:
V letošním roce a v následujících pěti letech investujeme 8 miliard. Doufáme, že poté již budou krajské komunikace sjízdné i v oblastech, kde v minulém volebním období nepůsobila ODS. - citace z volebního programu ČSSD
M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 01:25

muze starosta, ktery je ODS, znamenat mensi vuli k presunu penez z kraje, ktery spravuje CSSD?

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 08:23

Nutně nemusí, záleží, kdo se s kým dohodne.
M.S.

Re: nejasne konce
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 08:23

obávám se,že zcela určitě...
jsme přeci v česku,se mrkni na hrad a toho pána v něm.ten s pomstí i výrobci topůrek k sekyrám,když si nedej matko přírodo zadřel třísku při štípání dříví.

Re: nejasne konce
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 08:44

Přátelé kopretinky,

Vaše debata je fundovaná a naprosto odsouhlaseníhodná. Jen bych rád podotknul, že i český porcovaný savec se v důsledku současného celosvětového ekonomického maléru smrskne natolik, že se do něj kudla jakéhokoli lobbistického mlsouna zkrátka pořádně nezařízne. Proto se kloním spíše k pí. Daniele a k tomu, že peníze by se měly dostávat do obcí průhledně - je to i moje narůžovělá utopická vidina.
Ale na druhou stranu bude pěkné, když se v Bike and ride jednou lidé dozvědí, kde se v Černošicích nalévá polévka pro chudinu, možná taky už nebudeme potřebovat tak velká parkoviště.

Re: nejasne konce
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 16:28

vy nadelate... tak se halt sikovne vystrci do popredi patricna soucast vedeni (v nasem pripade Nesmrtelna teta) a slunecko bude svitit dal. toho bohda nebude, aby se v habrinach neasfaltovalo.

Re: nejasne konce
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2008 06:55

A nebo takhle Kopretinko:
[aktualne.centrum.cz]
M.S.

Re: nejasne konce
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 24.10.2008 10:32

zeby nam vznikla ta velka klokanice, ODS s CSSD se sesestrily a v Cernosicich bude raj na zemi? Me zase zaujalo tohle:

[www.lidovky.cz]

To jsou ty nejasne konce..



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.