cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 22:46

co si myslíte o událostech v gaze???

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2009 23:41

ja bych tam teda ted na dovolenou nejela. co si o udalostech v Gaze myslis ty, lojzorybo?

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2009 11:48

je to těžký posoudit,ale nějak mi víc vyhovuje,když to tam jen probublává a né vře-dalo by se líp diskutovat.
teď tam vypukla válka davida s goliášem,přičemž národ davidův je za toho goliáše-tanky proti kamenům.
každopádně má náš stát jedinečnou šanci zbavit se tvrdého jádra českých nácků z náhradního otvoru-stačí když klaus dovolí těm vymaštěncům jít bojovat na stranu palestinců.
VÁLKA JE VŮL...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2009 12:21

Ach jo...
Fanatismus v jakékoli podobě je nebezpečný.

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2009 16:12

a nezdravej pro hlavu-člověk má pak mozek jen coby výplň...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Lide maji valku v genech (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2009 19:09

a nemohou si pomoci. Kyjem jiz hodne dlouho mavame. Problem je ze jak jsou valky vice a vice nicive pomoci technologie tak to nici lidi vice a vice efectivne. Pravdepodobne valky a nas vliv na prirodu bud bude limitovat mnozstvi lidi na zemekouli nebo to lidstvo uplne vyhubi. To druhe se me zda pravdepodobnejsi.

Co se tyka Gaza tak kdyby muj soused na muj dum obcas vystrelil rakeru a obcas me nekoho z rodiny tim zabil, tak bych asi k nemu brzy vrazil a vymlatil bych to u nej do posledniho. Babicky a batolata vcitaje. Pak bych ten dum jeste pro jistotu zbuldozeroval a zasel tam koprivy.

Z druhe strany je pravda ze zide Palestinci tam hodne isolovaly a trochu si o to tim koledovaly. Jeden problem je, jak rikate, ze arabove, vlastne muslimova, sjou dost iracionalni silenci a je tezko s nimi normalne jednat.

Ja povazuji muslimce/araby za hodne hnusne & necivilisovane barbary. O tomto plemeni bych vam mohl vypravet historky. Pravda meli dobu/doby kdy jejich civilizace byla na vysi, ale myslim ze to je jiz davno pryc a ze se to tak brzy nevrati.

Jo na jine note. Tak jsem trochu sledoval vaseho prezu a zda se me ze to s tou jeho opozici EU malinko prehani.


Ludvik

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2009 19:40

ten náš préza je jak fréza,ludvo...

jinak k těm rachejtlím,oni izraelci opětujou každou-tuhle válku maj jako bonus,asi jim začaly procházet rachejtle zárukou.
to s tim vyhubenim si strč do pr....,teda spojených států amerických...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2009 19:45

ještě k těm genům-nebylo tomu tak vždycky a třeba ženskejm jó,tak těm chybí dodnes...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2009 06:18

k tomu co psal Ludvik o hnusnych a necivilizovanych barbarech: to je teda narez, cist tohle od cloveka, ktery zije ve vrcholne civilizovane zemi, plne kulturnich a tolerantnich lidi, teda v U.S.A. Poznala jsem uz hezkych par Arabu/Muslimu, o kterych se nic tak sprosteho rict neda. Naopak, byli to slusni a civilizovani lide, podle evropskych meritek, a presto si zachovavaji cast svych zvyku a kultury. To je tak snadne lidi odsoudit proto, ze vypadaji jinak, zijou jinak a veri v neco jineho. A kdyz jeden vypada jako druhy, odsudme je vsechny, ne? Araby, Cikany, Asiaty, na vsechny je skatulka. Ze by Ludvik mohl o Arabech vypravet historky, no a co? Historky se daji vypravet o kdekom, Cechy a Americany nevyjimaje. Ja vam, Ludviku, vase xenofobni nazory neberu, ale nesouhlasim s nimi. Vas by asi taky nebylo tezke vmanipulovat do nejake te valcicky.

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2009 06:48

lojzorybo, jeste muj skromny nazor k te valce. mne se valky nelibi, ale kdybych nesledovala media, tak bych ani nevedela, ze tahle je. mam pocit, jako bych sledovala rybicky v akvarku, asi tak. jasne ze valka je na prd, zvlast, kdyz to odnaseji nevojaci. me spis zajima, jestli a kam se to vyvine v celosvetovem meritku. vis, treba vsechny ty demosky ruzne po svete, radu lidi asi Izrael nastval jeste vic nez byli a nekterym staci malo, aby toho znicili hodne. je to zacarovany kruh a vypada to, ze kouzelnik tentokrat neprijde.

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2009 08:29

s tim by nehnul ani hudiny...

sakra...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Koprantinko mate pravdu (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2009 19:49

a co jsem napsal jiste je hnusne a urcite predpojate a nemel jsem generalisovat. Problem je ja mezi nimi dost dlouho pracoval v Alziru a mam jich dost, Ale k kdo je miluje at si poslouzi.

Samozrejme mluvil jsem o prumeru ne o jednotlivcich. V kazdem pripade myslim ze neni treba vest nejakou valku proti teroristum, nebot krome mluveni arabove jsou dost neschopni.


Ludvik

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Babicka (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2009 19:59

Presto ale kdyz me ten soused zabile vnuka a ja ho potom slusne pozadam aby prestal a tyden potom me jeho dalsi rakera zabila babicku, tak prestanu byt slusny.

Zalistoval bych v Bibli a nasel tam "kdyz do tebe kamenem tak ty do nej kulemetem" a jednal bych tak.


Ludvik

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2009 23:46

Ludviku, špatně čteš Bibli a nesnáším kolektivní vinu

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2009 07:28

ludvo,já to četl taky a musim souhlasit s čundrákem...

škoda tě,blbej nejsi,ale ta emerická zaslepenost silou-kerá navíc moc nefunguje-tak ta ti to kazí.
rád používáš KDYBY,zkus se alespoň na minutu vžít do kůže rodáka z pásma gazy.a nevyprávěj mi tu,jak bys zase zdrhnul-tam je hlídaj sakra dobře.

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: No neni to lehke na svete. (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2009 20:32

Je to tragedie a je to hrozne videt deti a vubec civilisty ale i take vojaky na nositkach a promaceny vlastni krvi. Stejne hrozne je videt plne body=bags.

No presto ale mam radsi zidy nez araby, ale to je moje osobni preference. Hlavne mam rad zidy proto ze jsou chytri.

Meli by to vse tam resit neb ta situace je neunosna. Tragikomicka legrace je ze vsichny bojuji tam jiz tisice let vlastne o hrozne mizernou pudu. Vetsinou tam je poust nebo polopoust. Neni to holt zeme hojna a zaplavene mlekem a medem a strdim=co je vlastne strdi=, neb jak to vlastne ten frajer Cech rekl.

Myslim ze kdyz Mojzis se vyskrabal na horu Nebo a videl zaslibenou zemi, tak uz v tech 120 letech asi mel halucinace nebo blbe videl kvli ruzovemu zakalu nebo si rekl sejne ted jiz umru tak se na vse vykaslal. Mozna ale take ze bylo 1 dubna a Buh si z neho udelal prdel.


Ludvik

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2009 10:48

[www.novinky.cz]

Ach jo...

Tak to dopadá, když "pravda" dostává silně na prdel. Ale jaká pravda? Kde je jí konec....

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2009 11:04

strdí = včelí plást naplněný medem, Staročesky

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzilo (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2009 18:01

BOMBY

vim o tomto co bylo v clanku, ale valka je by definition hrozna a mirna valka je jen iluze ktere by lidi chtely verit. Jo maly a hubeny skolak v 7me by si mel rozmyslet jestli bude systematicky rozcilovat a provokovat nejvetsiho kluka ve tride ktery navice jiz par let chodi se ucit boxovat. Ten kluk totiz mozna veri ne na oko za oko ale oko za oci obe a jeste k tomu nos, usi, vsechny zuby a kopanec tam kam to neni vubec prijemne.

Ze je nespravne trestat kolektivne. Ano jiste je to nespravne. Ma ale armada prijit a slusne se kazde osoby ptat jestli strilela rakety. Nemyslim ze by to fungovalo a bylo prakticke. Navice ty rakety take padaly necilene.

A jeste, jelipak to je neproporcni boj. Ano je. Presto, kdyz vam soused zabije deset lidi ve vasem tabore a vy mu za trest zabijete 1000 v jeho lezeni, byli by jste smutni. Ja ne, nebot bych si myslel ze ted si soused da trochu pozor a zamysli se nad tim nez zase odpali dalsi raketu. Navice mozna nejakou dobu se nezmuze ani na ty sirky a bude jen skucet.




STRDI

Jo tak to je dobre. Ja jsem vudec na sladky. Jak to ale ze ten pan Cech nic nerikal o chmelu. Mozna ze on radsi pil Kofolu.




CESKA POLITIKA

Ja to jen hrozne malinko ted sledoval, ale myslim ze by se narod mel nasrat a polovinu tech hadajicich a jen na sebe myslicich dedku povyhazet. Kdyby vzhodili take prezu za jeho EU trucovani tak bych se nedivil.


KOMUNISTI A JINI SOCANI

V CCCP 3ti nejpopularnejsi osoba je Stalin. Myslim ze Rusaci maji mozky jiz totalne vodkou vyleptane.

Jak by asi dopadla podobna anketa v CSR. Ti co voli, a maji jiste na to pravo, komouse nebo nacisty, nebudou mit mozky v lepsim stavu, akorat to bude spise od piva a slivovice nez od vodky.




Sorry nevim jak se delaji otazniky na teto klavesnici tak je nedelam.


Ludvik

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 09:03


Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: HROBY (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 10:13

No vidim spatne planovani. Driv nez hosici mohamedansti zacli popichovat boxera meli myslet na to kam budou skladovat mrtve. Take ti co nestrileli rakety meli se prestehovat do West Bank. Kdyz jedu na parniku a vidim ze kapitam v opilstvi rad vrta velike diry do dna lode tak presi vystoupim v prvnim pristavu co se naskytne, dam si caj a vymyslim co dale z zivotem.

Jo jinak mejte se tu dobre, dnes odletam zpet do US. Doufam ze Rusaci ted trochu zjihnou kdyz zpadla cena oleje a snad si nastoleji feudalismus nebo neco podobneho a budou se sami sebe nicit a nebudou mit myslenky na okupace jinych zemi.


Ludvik

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 10:21

Problém, pane Ludvíku, je v tom, že ti lidé (civilisti, ženy, děti..) neplují na žádném výletním parníku. Ti se narodili do podmínek, které tam panují už někdy od r. 1917, kdy z Ruska začali odcházet bohatí židé a skupovat pozemky od chudých Arabů. Možná by se dalo zabrousit ještě hlouběji do minulosti.

Oni NEMAJÍ KAM UTÉCT, ONI NEMAJÍ NA VÝBĚR!

Nestavím se ani na jednu stranu, vím, že židovské obyvatelstvo v Izraeli také nemá na růžích ustláno.

Ale musím přiznat, že Vaše uvažování nechápu a nepochopím.

Žijte si dál ve své americké nadutosti, Bůh s Vámi! Jestli na to takhle koukají všichni Američané, tak zase Bůh s námi.

Dál toto téma rozviřovat nehodlám. Mám na to svůj názor.

Jen ještě jedno.

JAKÝKOLI KONFLIKT ODNESOU V KONEČNÉM DŮSLEDKU TI, KTEŘÍ ZA NIC NEMOHOU, A TO NEJEN TI ŽIJÍCÍ, ALE TAKÉ TI, KTEŘÍ SE TEPRVE NARODÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Šimon Hradilek (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2009 11:16


Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 01:12

vše se opakuje-žijeme v cyklickém a né lineárním čase...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: latinik (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 15:02

myslite tim, ze druha strana vyslysena nakonec bude a nestesti nebude vyuzivano k agitaci? To by se s.Sebkovou a jejima fellow travellers museli nejdriv tridni nepratele nebo soudruzi palestinci zatocit v duchu treti internacionaly. Tchuj, to sem byl zase chytrej.

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 16:05

Latiníku, když už nemáš tolik cti v těle, se přihlásit ke svým názorům, tak alespoň neurážej!!!!

Nevím, jakou agitaci máš konkrétně na mysli. Když tak mi to prosím blížeji specifikuj!

Nevím, zda si nepleteš osoby, ale já mám v tomhle zcela jasno.

Dívám se na to zcela realisticky a prostě jako ženská si představuju, jak tam lítají bomby do baráků a děcek, které nemají kam utéct.

Jestli jsem psala o "bohatých Židech", myslela jsem to tak, že tehdy možná někdy začal celý ten průser, který tam trvá už desítky let. Že kořeny toho všeho možná byly v pogromech na Židy v "revolučním" Rusku.

Jen je mi prostě líto, že ti, kteří sami v minulosti utrpěli vyhlazování (holokaust), tak dnes sami hážou bomby do těch, kteří to ovlivnit nemohou. A nejsem si jista, nakolik normální Palestinec může za to, že tam mají magory typu Hamas.

Tady nikdo nehovoří o třídním nepříteli, tady jde o budoucnost "celého světa".

Protože co vyroste z těch dětí, které dnes zažívají pocit terče na střelnici???

Zase nenávistní "bojovníci" a teroristé, kteří možná jednou budou ukládat bombu i před Tvým domem.

Ale řeči pana Ludvíka mi fakt hnuly žlučí. Představa, jak prostě všichni relativně normální lidé někam utečou a ty "hovada" ať se poperou, to je fakt dneska k smíchu. Stačí se podívat na zprávy dnes a denně. Všichni furt někam utíkají a vlastně nemají kam, nikdo je nechce. Obávám se, že Palestinci taky moc na výběr nemají, že by je ostatní arabské státy zrovna nevítaly.

Možná, že kdyby tenkrát nemuseli utíkat Židé z Ruska, tak by to všechno bylo jinak. Ale když holt Stalin nesnášel Trockého (taky Žida), protože mu šlo o nejvyšší koryto!!

A ještě něco. Jsem natolik realistická, že si dovedu představit i ten každodenní strach obyvatel Izraele! I ten syndrom holokaustu, který tam hned tak nezmizí, to bude na generace, než ta příkoří, která mají zapsána v duších, se jim z duší podaří vymazat!

Zdar a sílu! A tu "s." bych si vyprošovala!! Jestli máš kousek cti v těle, tak mi napiš, můžem na tohle téma hodit řeč!

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 16:20

PS. Označení "Žid" používám ve smyslu označení národa (aby nedošlo k mejlce).

Lojzorybo, obávám se, že svět se vyvíjí ve spirále, otázkou je, kam až se vytočí.


Teda, latiniku, jestli jsi mi chtěl hnout žlučí, tak se Ti to podařilo! Tchuj, to jsem ale nasraná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Klidně se koukej v teple svého pokojíčku na telku, jak na druhém konci na sebe lidi navzájem hážou šutry a bomby, můžeš si u toho hezky zakusovat šunčičku a říkat si, že je dobře, žes letos neobjednal dovolenou u Mrtvého moře.

Neříkám, že ty moje kecy jsou nějak úchvatné, ale alespoň doufám, že snad někoho pohnou k tomu, aby o tom přemýšlel - viz pan Hradílek - díky.

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 22:00

momentálně seš vytočená ty enzilo...
jen furt nemůžu pochopit proč.kvůli tomu ubožákovi latiníkovi?debilů je na světě víc než dost a že si tě vzal jeden do huby neznačí nic jinýho,než žes taky ťala do živýho.víš,vono to neni lehký nesrat lidi nadhledem.prachsprostá nenávist vyjádřená pár větama hnusu tě coby ženskou může zaskočit,ale nasrat?
celou dobu se těšim na tvůj pohled na jakýkoli téma,takže jestli se na to vyprdneš,budu mít o jednu radost v životě míň...

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 22:27

No, na Tebe jsem myslela Lojzorybo, ale jedna ženská, byť by měla názory jakékoli, tenhle svět nespasí.

Můžu si občas namlouvat, že jsem "Čapek v sukních", ale realita je zcela jiná.

Možná, že latiník uhodil na nějakou citlivou strunku, kterou tady nebudu rozebírat. Stejně tak nebudu rozebírat, proč mě tak namích pan Ludvík. Já dovedu pochopit jeho postoj "světoběžníka". Možná, že on nedovede pochopit, proč prostě lidé nedokážou zvednout kotvy a běžet o zemi dál. Že mohou mít kořeny tak hluboko, že vyrvat je by prostě znamenalo jejich konec.

Nadhled? Co to je? Snažím se o to nejmíň posledních deset let. Ale stále si nejsem jista, zda jsem toho schopna.

Byla bych ráda, kdyby do těchhle závažných diskusí přispěli ti, co mají opravdu co říci. Ten pan Hradílek mi opravdu udělal radost.

Protože pokud si člověk uvědomí všechny ty souvislosti, dokáže si definovat svůj vztah k zemi, na níž žije, tak tu zemi možná dokáže i chránit. A nejen zemi.

Každý konflikt v počátku začíná malými žabomyšími válkami, malou nespokojeností, která když není zavčas řešena, může přerůst v nenávist a konflikt velkých rozměrů, který už pak není nikdo schopen usměrnit, ani OSN, ani EU, ani bůhvíjaká světová rada.

Bolí mě a zlobí, když jsou lidé se vším "hned hotovi" aniž dokážou alespoň chvíli přemýšlet. Když dokážou na základě svých dohadů okamžitě tnout, aniž vědí jak a kam.

Vytočená jsem, jsem povahou cholerik :-))), po tátovi, který "odsral" válku dost hrozným způsobem a pak celý zbytek života, ale to nebudu také rozebírat. A nejen válku, ale celé poválečné poměry. Ale takových lidí bylo u nás hodně, vlastně celý národ.

Kdo by měl víc chápat tu spoušť v duších těch, kteří trpí za zpupnost jiných, než právě tenhle národ? Vždyť my to v sobě nosíme stále, dvacet let po revoluci, padesát let po válce, a furt nemáme "vymeteno"....

Re: DO NOVÉHO ROKU S NOVOU VÁLKOU
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2009 22:42

ludvík je světoběžníkem?neřekl bych-má vymleto po americku.furt si ten svůj bílej názor tahá s sebou,ať je kdekoli.viděl toho dost,to mu nikdo nebere,ale to je tak vše...

co se latiníka tejká,nechtěl uhodit na citlivou strunku-ten tě prostě a taky dost sprostě praštil přes tvář.nevěš hlavu holka,v cyklech tu běhá všechno,což znamená,že se i jemu vrátí to,co sám použil...

a ruku na srdce,ty to hodláš vzdát kvůli takovýmu póvlu?to bys mne fakt zklamala...



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil lojzaryba (16.01.2009 23:51)

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.