cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 3 z 8
Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 09:31

Ä co obnáší "kategorie komunikativní"??? Kolik příspěvků za měsíc?

Že se přizpůsobila také :-))) Označení "grafomanka" se mi taky moc nelíbí.

No, Michale, jestli to jednou vydáš knižně, tak budeš v balíku :-))))) Myslím celé tohle fórum :-)))). Bude to už pěkně tlustá bichle. :-)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 09:40

Oprava
"Že bych se přizpůsobila také" :-)))

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 15:19

Tak jsem si přečetl poslední vydání zpravodaje VV a potřeboval bych vysvětlení týkající se návrhu sportovního areálu pod školou. Vzhledem k tomu, že uveřejněný alternativní návrh je zhruba z poloviny namalován na soukromých pozemcích, tak by mě zajímalo, jaké řešení vlastnických vztahů navrhujete a jak by se celý tento areál následně měl financovat jednak v rovině investiční a dále pak provozní.
Díky M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 15:24

pane strejcku,

pokud se nepletu, tak CELY areal (vyjma budov skoly) je zamyslen na soukromem pozemku, at uz se jedna o ten od VV, nebo ten, co jste pripravil vy ruku v ruce s kamaradem michalem a pany z inspiry.

a kdyz uz tu kladete otazky pani G., zkuste ty same zodpovedet i vy - muzete zacit napriklad tim, kolik by stal provoz toho umeleho potoka...

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 15:40

Pane Melesi, přesto že jsem to vysvětloval již několikrát, mohu znovu teď tedy speciálně pro Vás. Vlastnické vztahy jsou řešeny v rámci probíhající změny ÚP na jejímž konci bude v této lokalitě na město darem převedena zhruba třetina diskutovaného území. S tímto majetkem, který získáme můžeme následně naložit dvojím způsobem. Buďto jej město samo zainvestuje a bude provozovat - spravovat, což bych byl ovšem proti, protože město by pokud možno nemělo vyvíjet žádné podnikatelské aktivity, a nebo jej prodáme soukromému investorovi, který oblast zainvestuje z vlastní kapsy. Utržené peníze pak můžeme použít např. na opravu veřejných komunikací atd.
A teď bych prosil finančně - majetkovou představu VV.
Díky M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 15:41

MIchale, je to alternativa k městem zveřejněné studii, tzn. řeší stejnou lokalitu, ale jinak. Velmi stručná odpověď na tvůj dotaz - investiční náklady "našeho" návrhu by byli násobně nižší než náklady "vašeho" návrhu a provozní příjmy by tam nějaké plynuly (fitko, atd.). Vlastnické vztahy - no, asi vykoupit - v budoucnu až zase bude kasa plnější :-). Jen dodám, že v případě právě této lokalityu školy nejde primárně o zisky, tedy alespoň by nemělo jít.
A teď ty - jak byste v případě realizace "vašeho" projektu řešili vlastnické vztahy, investiční a provozní náklady?
Díky.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 15:48

Danielo, přečti si prosím můj příspěvek výše. Je to tam napsáno.
Měj se M.S.
P.S.: Investiční náklady města by v případě návrhu města byly 0 + finanční zisk. V případě návrhu VV by to bylo kolik?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 16:16

pane strejcku,

cili, vase "koncepce" by se v jedne vete dala shrnout jako "oni nam daji tretinu a pak zafinancuji vsechno presne podle nasich (mestskych) pozadavku", je to tak?

myslim, ze necemu podobnemu snad ani sam nemuzete verit. bud vam ty pozemky daji a postavi si na zbytku, co chteji a na cem poradne vydelaji (pochopitelneú), nebo vam je proste nedaji, neby by museli byt na hlavu padli.

ono reseni by bylo - vasi kamaradi jirout, pribik a kudej by mohli odprodat mestu sve pozemky za ceny, za ktere je cestne a bez jakychkoli spekulativnich umyslu ziskali, tedy cca 60 - 200 kc/m2 (a ze jich panecku je), a nasledne pak na techto pozemcich zmenit up (tam, kde je to treba) a vymenit za soukrome pozemky pod skolou. pak by nebylo nutne vyvolavat cire zlo zvane PPP a stavet nejake dalsi nevkusne "polyfunkcni domy" a podobne hovadiny. ale to by bylo moc levne a dalmatini by se nenazrali dost.

mimochodem, kolik teda bude stat ten provoz potoka? sice rozumim, ze ho dle vasich bujnych predstav bude platit nejaky soukromnik, vlastnici nejakou budovu v okoli, ale prece by me ta castka zajimala.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 16:19

Když jsem reagovala, ještě tam tvůj příspěvek nebyl :-)

V případě vašeho návrhu nejsou náklady nula plus finanční zisk!
Výsledkem a součástí vašeho návrhu je kšeftování s územním plánem a to v míře, která přesahuje téměř zákonné rámce, a dále likvidace možnosti mít u školy to, co tam logicky patří.
Některé hodnoty jsou v penězích neměřitelné - důvěra lidí, účast veřejnosti na vytváření územního plánu, ponechání šance na využití prostoru pod školou pro budoucí generace, nemá-li ta naše dostatek financí, atd.
Myslím, že podstatou projektu, který popisuješ je zisk dalmatinského typu a snaha zajistit si volební sponzory. Nechce se mi věřit tomu, že tomu celému, o co v tomto případě jde, nerozumíš?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 16:20

na konci pochopitelně neměl být otazník, nýbrž tečka
i když v tomto případě je otazníků opravdu víc než dost
:-)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 16:23

Danielo, znovu, kolik bude město stát realizace návrhu VV a jak budete řešit vlastnické vztahy?
Díky M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.10.2009 16:24)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 16:34

Pane Melesi, kolik stojí provoz potoka mě nezajímá, protože jej město v případě privátní investice provozovat nebude. Na to se spíše ptejte VV kolik stojí provoz fontánky, protože jak to tak vypadá, tak tu by město zřejmě provozovalo.
Co se týče představ o samotné investici - ta by měla být poměrně detailně posána v regulačním plánu na toto území. Opět máme dvě možnosti, buďto popíšeme, co na tomto území chceme a nebo popíšeme, co na tomto území nehceme. Do jaké míry to bude datailní, tedy jaký prostor necháme investorovi a jaký budeme hájit, to je věcí dalšího kola jednání uvnitř politického spektra.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.10.2009 16:35)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 17:22

to mi teda hlava nebere. cili podle vas bude soukromy investor za sve provozovat potok, ktery mu naoktrojuje mesto? to rikate bez mrknuti oka v obci, kde se za obecni penize situji (pravda jen "nektere") soukrome pozemky? boze muj, jestli tomuhle verite, mel byste snad kandidovat za ods, neb to takhle pri pohledu zvenci vypada, ze jste uz do toho stavu "dospel".

jinak, co se tyce navrhu vv, jeho naklady mne prilis nepali, protoze realizovan zcela jiste nebude (neresi totiz gro problemu - patricne zajimave "male domu").

jak uz jsem napsal - reseni by bylo vsechny pozemky pod skolou vymenit s vlastniky za jine, pripadne vykoupit, a hlavne je ukvapene nezastavovat nejakymi ohyzdnostmi jen proto, aby nekdo kratkodobe vydelal. skola tu, bohda, bude jeste dlouho, dlouho pote, co jirout s radlem pozasluze skonci v pekle, a myslim, ze je vcelku rozumne nechat u ni nejaky prostor, do ktereho se bude moci rozsirovat dle aktualnich pozadavku. nebo si myslite, ze je potreba vsechno zastavet behem dvaceti let bez ohledu na to, ze je to kratkozrake?

mimochodem, kdyz mesto vcelku bezne zada po lidech, aby mu venovali pozemky... co kdybyste s podobnou zadosti, az k vam do byvaleho funkcionalistickeho kina zaskoci jirout na pivo, zkusil oslovit jeho? jestli by neco mestu nedal, pripadne neprodal za cenu, za kterou koupil? schvalne, zkuste to. jestli je tento vas novy kamarad opravdu takovy filantrop, pecujici do roztrhani tela o blaho obce, mel by vzkriknout: "ze me to hned nenapadlo" a bezet na katastr. vsichni preci vime, ze on s pozemky nespekuluje a uzemni plan si ucelove nemeni, tak by nikde nemel byt sebemensi problem.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 17:42

Pane Melesi, drobátko ztrácíte orientaci v problému. Město si samozřejmě může nadiktovat co chce, třeba potok, ale aby to dělalo jenom proto, že se objevil na hmotové studii, to fakt není nutné. A konec konců, pokud by do toho nějaký investor šel, tak proč ne. Když potok chtít nebude, věřte, že já ne něm také trvat nebudu. Tím bych tu pstruhovou záležitost viděl z mé strany jako uzavřenou.
Co daroval Jirout městu, na to se budete muset zeptat jeho, nejsem jeho obhájce.
Co se týče návrhu VV tak mě to naopak celkem pálí. Vypadá sice jako modré z nebe, ale kreslit lidem na parcely hřiště, fitko atd., to mě trochu děsí. Nerad bych se dožil chvíle, kdy mi někdo na zahradu nakreslí dětské hřiště, nebo matřeskou školku a opře o to sběr volebních preferencí (mimochodem, nedávno vyšla ve stejném duchu jakási představa městského centra okolo Slánky - stejný případ.)
Zbytky toho funkcionalistického kina bych Vám někdy mohl ukázat na půdě - dost byste musel "slohově" slevit.
Mějte se - stále čekám odpověď VV (ostatně jako už po několikáté), tak prosím nerozmělňovat diskuzi.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 17:52

Něco ke kinu:
[www.clubkino.cz]
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 18:01

Michale, jestli čekáš jinou odpověď než, že by to musel někdo spočítat, tak se nedočkáš.
Nejprve na začátku musí být ideová shoda na to, co tam chceme a nechceme mít. Já říkám, že to, cos tam namaloval ty s Pažoutem, tam já mít nechci. A dalších x lidí taky ne. Od toho musíš začít. A namalovat něco jiného, a zveřejnit zápisy z jednání s majiteli pozemků,atd.
Náš návrh je vize budoucnosti, ne projekt, jehož realizaci vidíme tak na příští týden.
O tom byl i návrh udělat architektonickou soutěž, kterou, pokud vím, podporuješ, tj. shoda na jejím zadání, jestli mají architekti kreslit obchodně administrativní centrum s viladomy nebo sportovně-rekreační a společenský areál u školy.
Myslím, že už téměř není, co dodat.
Vzhledem k dalmatinskému pozadí těchto tanečků se velmi divím tvé zarputilé argumentaci a obhajobě oficiálního projektu.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 18:11

Jaká zarputilost, napiš kolik to bude stát a jak vyřešíte vlastnické vztahy. To budeš muset udělat i za padesát let, takže je jedno, jak dlouhodobá ta vize je. Umím uznat pádnější argumenty, zatím ovšem žádné neposkytuješ. Je mi líto.
Měj se, až to spočítáte, dej vědět M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 20:25

Pane Strejčku,

nevím, jestli si to uvědomujete nebo ne a zda je to vůbec Vaším cílem na tomto foru, ale svými příspěvky zde potencionální voliče VPM spíše odpuzujete než získáváte.

Osobní názor, dojem - z mého pohledu, každý volič, kterého ať už VPM či VV přesvědčí nehlasovat pro současné vedení města, dobrý. Proto i tato poznámka.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2009 21:29

I to je možné paní Kafíková. Ale mým primárním cílem není získávat voliče na základě odmítavého postoje vůči současnému vedení města, ale na základě věcných argumentů, které se týkají chodu obce - územním plánem počínaje, přes třeba Karlickou a pozemky pod školou konče.
Co je jednodušší si umím spočítat, a jak moc je takový způsob prezentace riskantní co se týče výsledku VPM ve volbách si umím spočítat také. Ale nějak nemohu jinak.
V neposlední řadě pak ten nenápadný závan neúcty k lidem, kteří něco vlastní (támhle ovál, tuhle fitko) v zájmu vize nějakého lepšího světa, požadavky bez řešení, věcně nepodložené sliby ... na to jsem hodně háklivý.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.10.2009 21:32)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 07:48

V rámci poslední debaty věcnými argumenty zrovna moc nedisponujete, spíše antipatií k paní Gottelové. Přemýšlela jsem, jestli se mezi sebou stále přetahujete o voliče (občany nespokojené se současným stavem hledající jinou alternativu), ale spíše to vypadá na osobní antipatie.

Vlastní vize nepředkládáte, z 90% obhajujete postoje současného vedení města, jste k nim maximálně loajální,

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 07:55

Dobré ráno,

zajímalo by mě, jestli někdo z občanů chce mít pod školou to,co tam město nechalo namalovat. Tedy otázka zní, zda k tomu, co město, jak tvrdí, vyjednalo s majiteli, vůbec mělo mandát. A víme vůbec, co přesně město vyjednalo? Myslím, že o skutečném obsahu dohod nevíme nic.

A kromě toho - změny územního plánu směrem od sportovně rekreačních plocha a veřejného vybavení k čistému bydlení (rodinné domy, viladomy) představuje také náklady a zatížení města, které jsi, Michale, zapomněl započítat.
DG

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 08:48

Paní Kafíková, na kolik se s vedením města shoduji je dáno průsečíkem volebních programů. Kolik je to procent těžko říct, ale bod podpora rozvoje městských center Černošice, Mokropsy, Vráž a historického u kostela je tam napsáno. Takže myslím, že můj postoj vůči voličům VPM je v tomto bodě celkem fér.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 10:23

pane strejcku,

jaky je prosimvas rozdil namalovat na (v soucasnosti) soukromy pozemek oval ci fitko (jak cini VV), a namalovat tamtez paskvilni skatule (jak cinite vy s jiroutem a tim panem, co studoval prava v plzni)?

(co se tyce toho umeleho potoka - proc byl tedy prosim vas kreslen v te dle vas pouze hmotove studii? do hmotove studie patri hmoty, nikoli totalni <!>ny.)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 10:41

Pane Melesi, základní rozdíl je v tom, že studie města má reálný základ ve vlastnictví pozemků na kterých je nakreslena (dohoda s vlastníky). Co tam ve finále bude skutečně postaveno o tom by měla být soutěž, jejíž parametry budou dány jednak regulačním plánem a jednak shodou zastupitelstva, které bude schvalovat prodej pozemků nějakému investorovi.
Potok je kreativita architektů se kterou samozřejmě nemusíte souhlasit. Osobně potok nepotřebuji, ale v vzhledem k tomu, že v rozhodnutí o změně ÚP nehraje žádnou roli, tak mě také nijak neirituje.
M.S.
P.S.: Omlouvám se, ale musím také chvíli něco dělat pro blaho moje vlastní.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 11:48

pane strejcku,

dohoda, pokud vim, zatim zadna neni (jedine, ze by jirout neco podepsal tajne, aby mu to otravni obcane nekazili). cili rozdil mezi vasimi maluvkami a maluvkami pani G. neni naprosto zadny.

druhou veci, kterou mi hlava nebere, je nasledujici: dojde-li ke kseftu "tretina pozemku za zmenu up", pak dnesnim majitelum zustanou 2/3, na kterych si budou moci postavit "co chteji", a mestu pripadne 1/3, na ktere si take muze postavit, co libo. tedy, nikde nevyvstava nutnost zaflakat to tam paskvilnim nesmyslem z dilny kamaradicku z inspiry, naopak se otvira moznost jakehosi "referenda" o tom, co by tam lide chteli. a troufam si rici, ze "polyfunkcni budovy" to asi nebudou, ze by spise slo o neco v logicke funkcni navaznosti na skolu.

ovsem, vzhledem k tomu, ze navrhy na toto vyuziti maji obcane posilat jiroutovi, nedelam si iluze, jak to s nimi dopadne.

(osobne tipuji, ze az mesto tu jednu tretinu ziska, do roka ji v tichosti proda nejakym dalmatinum a bude vymalovano).

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 13:09

Pane Melesi, nemluvte nesmysly. Samozřejmě, že dohoda s vlastníky existuje. Pokud máte nějaký návrh a nechcete ho posílat panu Jiroutovi, klidně ho můžete poslat mě.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 14:12

Pokud existuje, měla by být zveřejněna.dg.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 14:52

Zápisy z jednání jsou na úřadě. Je v nich přesně to, co jsem zde popsal a co bylo otištěno v I.L.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (13.10.2009 14:53)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 17:31

ale ale, tak ona dohodicka existuje? a mohl by ji videt i nekdo jiny, nez pan mistostarosta a vy kluci, co s nim chodite? treba bych pak neplacal, jak vy rikate, nesmysly, kdybych mel informace... ale to bysme nesmeli byt v cernosicich, kde radnice (a jak vidim uz i cast opozice (opozice??)) trpi utajovaci manii, at se jedna o cokoli, co by mohlo obcany zajimat.


nejak se nemohu zbavit dojmu, ze radnice neni to same co rychta, ale jak vidim, asi se pletu. a taky se nemohu zbavit dojmu, pane strejcku, ze se VELMI rychle ucite...

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 17:50

Pane Melesi, číst umíte, tak si znovu přečtěte toto vlákno, tak dvacet příspěvků zpět. Pokud to chcete na papíře, tak stačí sdělit kdy máte volno, zajdu s Vámi na úřad, ale pochybuji, že by Vám to stálo za to.
A teď upřímně pane Melesi, Vám vůbec nejde o nějké pozemky, potok, opozici, Jirouta atd. Vy si prostě jenom potřebujete z nějakého mě neznámého důvodu polechtat vlastní ego permanentním rytím někoho pod žebra. Jednou jsem to já, podruhé Jirout, jindy Vláďa Dvořák ... Jízlivosti, urážky, srandičky, to Vám jde skutečně mistrovsky. Ovšem na rozdíl třeba od Vládi Dvořáka, který bere podobné diskuze možná až moc vážně, mě to nevadí. Takže prosím, bajtů tady máte nekonečno ...
S pozdravem M.S.

Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 3 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.