cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 7 z 8
Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2009 13:28

priste???
proc az tak pozde-sbal par svestek a prijed uz ted :-)))

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2009 10:59

Pane Strejčku, normy pro registraci MV ČR apod. musí splňovat každý subjekt, který kandiduje ve volbách. Samozřejmě jsme je pro volby 2006 splnili - mj. díky kandidatuře pod hlavičkou strany Věci veřejné. Ale když zákon nebrání parlamentním přeběhlíkům a přesunům, jistě nebrání ani tomu, aby čtyři obecní zastupitelé začali vystupovat během volebního období pod novým jménem (bez nejmenší změny svého programu, tj. bez vlivu na mandát, který jim občané dali). Pro klid Vaší duše doplním, že jsme si zákon prostudovali a také konzultovali s právníky. Jistě si ani Vy nemyslíte, že tím, že Daniela Göttelová složí členství ve straně VV, končí tím mandát nejen jí ale i dalších tří zastupitelů.

Jsem si jist, že to, že ve volbách 2006 jsme získali mandáty pod názvem VV a do příštích voleb 2010 jdeme jako Věci černošické je zcela v pořádku.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2009 12:35

Pane Kořínku, mandát do konce volebního období tedy máte jako VV. Pod jakou značkou půjdete do dalších voleb je samozřejmě Vaše věc. S těmi přeběhlíky to není až tak správný příklad. Rozdíl je v tom, že Vy neavizujete přesun pod nějakou ze stávajících stran, ale avizujete vznik nového politického subjektu, který sice jedná ve shodě se zásadami VV, ale zároveň se od této strany distancuje.
Chtěl jsem mít tedy jasno především v tom, zda svůj mandát nadále užíváte jako VV, nebo jako VČ.
Děkuji za odpověď s pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2009 01:23


Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2009 23:12

pane strejcku,

resite take podobne nesmysly v souvislosti s pani mistostarostkou a faktem, ze konvertovala od cernoprdelniku k TOPu?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 09:40

Pane Melesi, politická identita, potažmo stabilita jednotlivých aktérů na scéně je celkem důležitá věc pro skládání koalic. S paní místostarostkou jsem to také probral.
Mějte se a hezké svátky M.S.
P.S.: Od Nového roku roku přebírá správu webu a tohoto fóra Petr Kubín. Budu mít asi dost práce připravit VPM k volbám, takže moje aktivity zde výrazně omezím. Veškeré dotazy proto směřujte na mejlovou adresu uvedenou v mém profilu.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 09:47

pane holube,

preji vam a cele vpm, aby se nestala beckem mistni ods, jak to dnes vypada.

panu strejckovi pak k vanocum preju navrat kritickeho usudku a seznani, ze zustat slusnym clovekem je rozhodne lepsi, nez se stat radlovym mistostarostou.

a vsem cernosickym pak treba to, at nam zustane plocha pro dalsi rozvoj skoly, misto toho, aby ty pozemky zasmelili dalmatinci.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 09:52

pane strejcku,

pro skladani obecni koalice je mnohem dulezitejsi, jestli jsou ti, s kterymi chcete koalovat, slusni lide. radeji 50 politicky nestabilnich gottelovych, nez jednoho politicky stabilniho jirouta.

jo a jestli chcete pripravit vpm na volby, pak byste se tu mel naopak vyskytovat co nejvic - kde jinde mate moznost diskutovat s obcany o svych zamerech?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 10:03

Pane Melesi, tady už se dávno nediskutuje smiling smiley
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 10:36

nediskutuje?

a jak byste si takovou diskusi dle vaseho gusta predstavoval?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 12:11

Věcně.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 12:21

to mate pravdu. takze az se vas treba priste zeptam, zdali navrzene deleni pod skolou je vyplodem dalmatincu, nebo pozadavkem restituentu, odpovite mi napoprve, a ne napoosme? smiling smiley

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 12:34

Pane Melesi, geneze zástavby pod školou je stará minimálně osm let. Až se mě zeptáte, jak se celá věc vyvíjí, vezmu pod pazuchu všechny návrhy (rokem 2002 počínaje a současností konče) a pozvu Vás do nějaké místní restaurace, abych Vás s nimi mohl kompletně seznámit. Když si při té příležitosti dokážete odpustit personifikaci celého problému, začnu věřit, že Váš zájem o tuto věc není pouze cestou, jak z radnice odstranit současné vedení města a pomoci tam někomu jinému. Takže ... ?
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: chyrej (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2009 14:56

A kde jste to hoši měli skovaný.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.12.2009 02:00

Pane chytrej, na základě studie celkového řešení prostoru pod školou od arch. Styczaye z roku 2003 byla realizována přístavba školy a je schválen projekt tělocvičny. Nikdy s tím nikdo žádné tajnosti nedělal, proč se to k Vám nedostalo, neumím odpovědět.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 26.12.2009 12:05

Kdyby se vedení města chtělo, nějak by se všechny potřebné informace k lidem dostaly...ale ono se nechce. Nejsnáze se totiž vládne tupému stádu, které bez kvalitních podkladů není schopno otázek, připomínek, návrhů, o kritice nemluvě. Prostor k tomu dostat k lidem informace by přitom jistě byl - městský web s diskusním fórem, úřední deska a vývěsky, zasedání zastupitelstva, veřejné schůze, atd. Bohužel tyhle komunikační kanály tady nefungují. Namísto toho jsme zahlcováni samochvalnými žvásty tlučhubů snažících se vytvořit dojem, že jsou nepostradatelní.

Úvahy o využití prostoru pod školou, úvahy okolo koupě či nekoupě kulturáku, úvahy okolo podoby Střední, úvahy o budoucnosti bajkendrajd, úvahy o výstavbě statku mokropsy a způsobu přestěhování lidí z domu na rohu Karlštejnské, úvahy o tom, kudy povede pod černošicemi tunel atd atd. - většině černošičáků zůstávají tyhle věci nejasné a neprůhledné a přitom se jich bytostně týkají.

O využití prostoru pod školou se skutečně jedná s restituenty několik let - ALE - lidé byli v klidu, protože územní plán jasně říkal, že pole pod školou může být využito jen pro stavby veřejného vybavení a studie vypracovaná v souvislosti s výstavbou tělocvičny zde počítala se sportovním areálem. To, co lidi zneklidnilo - a právem - je skutečnost, že se územní plán pod školou na základě žádosti restituentů mění a to směrem ke zvětšení plochy čistého bydlení a z původně chvályhodného úmyslu vybudovat zde sportovní zázemí školy je najednou jakési centrum, které občané nechtějí a nepotřebují. Otázka zní proč a komu má tahle akce posloužit?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.12.2009 16:01

Jeden podstatný fakt - s areálem se v roce 2003 počítalo na pozemcích, které nepatří městu. Přinutit vlastníky pozemků zainvestovat "chvályhodný úmysl" je však čirá utopie a to zcela bez ohledu na současné spory kolem dispozice a využití. Proto dohoda o změně ÚP versus darování pozemků o rozloze cca 10000 m2. Tento dar poslouží občanům města buďto formou samotného zisku pozemků na kterých si pak může město realizovat co uzná za vhodné, nebo formou finančního zisku v případě jejich prodeje (získaný obnos se stane součástí rozpočtu města). Takže dohoda s vlastníky jednoznačně poslouží městu jako celku. Je zde samozřejmě ještě možnost nabytí potřebných pozemků formou odkoupení, což je koncepce tvoje a VV, ale pak je ovšem potřeba jasně říci, kde na to vezmeme (při současných cenách se jedná o cca 45 mil. Kč), případně jaké jiné investiční akce se do výše tohoto nákupu nebudou realizovat (samozřejmě za předpokladu, že potřebné pozemky budou vůbec na prodej).
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 27.12.2009 17:05

Melesi, děkuji za přání, jehož obsah je mi - bohužel - velice srozumitelný. Ale já nemohu Michalovi nijak moc radit - je toho názoru, že to, jak to kormidluje jinak být nemůže. Já osobně si myslím, že s ODS v současném personálním složení žádné "dohody" možné nejsou a tudíž se v rámci VPM budu kormidlovat nadále dle svého uvážení v duchu našeho volebního programu. Vám pak na oplátku přeji nadále břitký úsudek a hlavně více času na navštěvování schůzí zastupitelstva. Buďte si jist,že - i s ohledem na současnou situaci města - budou velice, ale opravdu velice zajímavé. To dloubání se v nose a bohorovné chichotání se ostatních členů "načalstva" jistě brzo skončí a pak opravdu uvidíme, s jakou filosofií tenkrát do voleb opravdu šli.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 29.12.2009 22:51

pane strejcku,

uz jsem zde psal, ze uvahy o zastavbe lokality pod skolou nejsou stare osn, ale desitky let. a i za tuheho bolsevismu se pocitalo, ze budou funkcne provazany se skolou. teprv az po nastupu dalmatincu na cernosickou radnici se tento vcelku logicky zamer zacal vytracet. co se tyce vaseho pozvani do restaurace, dekuji za nej... nicmene, nebylo by lepsi, nez to ukazovat me samojedinemu, ty materialy hodit nekam na web, at se mohou pokochat i dalsi obcane... co vy na to?

jinak, jak bych ja jakozto obcan mohl odstranovat soucasne vedeni mesta (zakonu odporujici metody pominme)? a prestante mi prosim podsouvat, ze chci nekomu pomoci na radnici (opet se musim optat, jak bych to mel jako udelat?). me jde v prvni rade o to, aby prestalo bezostysne rabovani obce, jake v jeji historii proste nema obdoby. a kdo to vezme pak? kdokoli. horsi uz to byt nemuze.


pani gottelova,

dovolim si tvrdit, ze uzemni plan se pod skolou nemeni na zaklade zadosti restituentu (neb ten, co vim, je zcela jedno, ktery kus mestu daruji), ale na zaklade zameru nasich pozemkovych spekulantu dostat se klukrativnim stavebnim parcelam.

pane strejcku podruhe:

prekrucujete fakta. mesto proste mohlo po restituentech chtit pruh pozemku pod skolou namisto toho pruhu prostredkem dolu. jenze, proc by se mel jirout snazit o zisk pozemku pro obcanskou vybavenost pro mesto, kdyz muze sam shrabnout pozemky stavebni? prominte, ale opravdu nikdy neuverim, ze tento pan se bude nekdy angazovat v cemkoli, z ceho by nemel osobni prospech. dale - pisete, ze mesto by ty pozemky mohlo prodat za 45 milonu. sice teto castce neverim, ale budiz. ovsem co je to 45 mega? 4 lety rozpocet mestske policie? opravdu se vyplati za takovou sumu jednou pro vzdy zlikvidovat uzemni rezervu pro rozvoj skoly? a pokud si je mesto ponecha a budena nich stavet "neco pro obcany", proc tedy ta snaha o zisk stavebnich parcel misto pozemku pro obcanskou vybavenost?
prosim, mate moznost predvest vecnou odpoved.

pane holube,

britky usudek si snad zachovam, a na zastupitelstvo se take vydam. po vzoru jiste kapitoly dobrodruzstvi huckleberryho finna minimalne s mrtvou kockou pod kabatem.
pocitam, ze ten 14 milionovy uver nebude posledni, co?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.12.2009 23:40

Pane Melesi, město může chtít cokoli, ale jak jednou někomu něco patří, bude město vždy tahat za kratší konec provazu smiling smiley
Dále - zisk pozemku pro občanskou vybavenost je sice hezká myšlenka, ale kdo tu občanskou vybavenost zainvestuje se stále nedozvídám.
Zisk pruhu dolu vychází z celkové rozvojové koncepce města, kterou před několika lety zpracovala firma Inspira. O správnosti této koncepce se vlastně nyní vede celá diskuze s oponenty návrhu města.
Dále - současná reálná cena m2 parcely v této lokalitě se pohybuje kolem 4.500,_ Kč. Celková cena je odvozena. Pokud se nemýlým, tak příjmová kapitola rozpočtu města, která je tvořena na základě zákona o rozpočtovém určení daní činí cca 20 mil. (to je ta částka o jejímž užití může zastupitelstvo reálně rozhodnout, zbytek jsou mandatorní výdaje). Nákup pozemků by tedy znamenal dva roky nula na cokoli jiného, než na pole pod školou. Rozpočet městské policie by se vešel více než dvacetkrát.
S pozdravem M.S.
P.S.: Jak chce pan místostarosta schrábnout pozemky stavební jinak, než že si je koupí nechápu. Můžete mi to vysvětlit?

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2009 00:01

pane strejcku,

kdyz mluvim o uzemni rezerve pro rozvoj skoly, zaroven tim myslim i to, ze neni trebato zaflakat hovadinami behem dvou let, jak chcete vy a nas dobry marxleninsky biolog. z ceho se to bude financovat je vcelku sumak, da se vsAK pocitat, ze mesto nebude porad tak na hunte, jako pod dalmatinskou prackou (bavime se o horizontu klidne desitek let). navic, lip, kdyz tam 20 let nikdo nic nepostavi, nez kdyz se to honem honem zastavi zhovadilostmi naprosto nesouvisejicimi se skolou (pricemz veci souvisejici se umisti kilak od skoly do zaplavoveho uzemi, o ktere ani jirout nestoji).

mimochodem, vyse tvrdite, ze ty pozemky budou ziskem pro obcany mesta. jak konkretne ten zisk bude vypadat, kdyz se tam pro obcany nic nepostavi (neb dle up to budou stavebni parcely).

dale - tech 10000 x 45OO skutecne zni logicky, ale bude-li v podminkach pro developera uvedeno, ze musi tolik a tolik venovat na komunikace a umelou reku (napriklad), muze ta suma byt mnohem nizsi. coz je zaroven i odpoved na to, jak ze se domnivam, ze to dalmatini hodlaji zachvatit za vyhodnou cenu do pracek (dalsi zmena regulativu ci up bude samozrejme nasledovat...)

jinak, rozpocet dusickovy party darmoslarpu cini nejakych 1O mega rocne (a stale roste), cili nevim, kde jste vzal, ze by se do 45 mega vesel dvacetkrat.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2009 00:35

jo a jeste jednu vec - reseni, o kterem mluvim, vychazi take z predpokladu, ze restituenti daji mestu ten hektar, pouze jinde, nez navrhujete vy. cili neni potreba zadnych 45 mega na jejich nakup.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2009 00:40

Pane Melesi, jestli je vám šumák, z čeho se to bude financovat, tak to mě překvapujete. Nicméně, musím Vás informovat, že jeden z návrhů počítá i s Vaším finančním příspěvkem. A nejsem si zcela jist, zda byste zcela souhlasil, kdyby Vaše peníze měly jít na nákup např. "sáňkovacího svahu" za odhadem 5 mega.
Že má město výpadek z předpokládaných zdrojů, není problém města, ale celkově snížené úrovně výběru daní, protože ekonomika nejenom téhle republiky má "drobný problém". Z této kapitoly je totiž ten výpadek. Kdybyste měl naopak tu odvahu, otevřel I.L. a podíval se na to ze strany ivestic např. za poslední čtyři roky, tak by Vám to možná až tak špatný nepřipadalo. Ale chápu, je to "radniční blábol" ... smiling smiley
Co se týče pozemků samotných, špatně jste mi rozuměl - varianta jedna je, že si pozemky město ponechá (ať už je získá jakkoli) a zainvestuje je (ovšem tady je stále ta opakující se otázka, kolik to bude stát a kde na to vezme?), varianta druhá je, že je prodá, za utržené peníze zainvestuje třeba nějaké ulice a celý prostor zaivestuje nějaký soukromý investor. Jak potom bude regulována výstavba (tedy stanovení mantinelů, co může a co již ne) je věcí následného regulačního plánu, který podléhá opět schválení zastupitelstva.
Rozpočet MP má na jedné straně výdaje a na straně druhé příjmy. Rozdíl činí + - cca 2 mil.
S pozdravem M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2009 00:48

Pane Melesi, tomu přesunu rozumím, ale pořád to neznamená nic jiného, než změnu dispozice. Pokud by k této změně došlo, souhlasil byste s následným prodejem pozemků soukromému investorovi?
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (30.12.2009 00:48)

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2009 22:32

pane strejcku,

jak uz jsem asi padesatkrat uvedl, jednalo by se o uzemni rezervu, ktera by se zastavovala klidne desitky let dle potreby. co ja ci vy vime, co bude potrebovat skola za 30 ci 50 let? a jake dotace na co pujdou ziskat, ci jake budou investicni moznosti mesta samotneho? vy jste pred dvaceti lety vedel, jaky budete mit dneska plat?

neni proste potreba dnes resit, za co se bude za dve geberace stavet treba skolni kosmodrom, ci co ja vim, co bude treba...

a ten presun neznamena jen zmenu dispozice, ale predevsim zisk pozemku jineho urceni - nikoli stavebnich parcel, ale pozemku pro obcanskou vybavenost. a to je podstany rozdil, neb na parcelach pro vystavbu obytnych domu proste obcanskou vybavenost stavet nelze.

co s e tyce toho prodeje investorovi - no, pokud by nejaka hodna spolecnost, ktera u nas uz nehorazne zbohatla, ci se k tomu teprv chysta rozhodla nam cast sveho profitu vrattit formou financovani vystavby obcanske vybavenosti, prosim. jinak ani omylem.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 31.12.2009 00:29

Pane Melesi, ano máte pravdu - nerozlišila jsem skutečné iniciátory a zájemce o změnu(dalmatinci) a ty oficiální (tak, aby bylo vyhověno zákonu). OFICIÁLNÍ žádost je pochopitelně podepsána majiteli pozemků a leží na stavebním úřadě - a to současně žádost na změnu využití pozemků pod školou a na nám. 5. května (jedno bez druhého nikoli).
zdravím a pf 2010

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.12.2009 03:48

Danielo, i když se ti to asi nelíbí, tak prosím vezmi už jednou pro vždy na vědomí, že vlastníci pozemků si o změnu ÚP mohou požádat kdy je napadne. Jaké pro to mají pohnutky je myslím všem celkem jasné, ovšem kromě tebe. Nebo si fakt myslíš, že jsou nesvéprávní a nechají se vodit za ručičku "démony" z radnice? Vážně mě štveš, ukaž mi někoho, kdo je ochoten darovat obci jenom desetinu toho, co jsou ochotni pustit oni. Místo toho, abys to spíše s povděkem kvitovala a snažila se tuto dobrou vůli maximálně zůročit, uděláš z nich skoro zločince.
PF 2500

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2010 22:30

pane strejcku,

restituenti zadaji o zmenu up, neb cast pozemku, ktera jim zbyde, je v soucasne dobe v up vedena jako VV. kdyby mesto netrvalo na tom, ze darovana tretina musi byt tam, kde jsou podle up stavebni parcely, nebyla by zadna zmena up (pri ktere se mimochodem podstatne snizi plocha VV na ukor stavebnich pozemku) vubec potreba. a nebot bezpecne vim, ze restituentum je ganz egal, ktere pozemky mestu daruji, rozhodne je nabiledni se domnivat, ze cela ta zmena up je sita na miru nekomu zcela jinemu (cernobile flekatemu, tipuji). verit tomu, ze se jirout s pribikem motaji kolem nejakych pozemkovych cachru a nehodlaji na tom vydelat, to opravdu nedokazu ani o vanocich.

jo a k tem poslednim vetam v prispevku urcenem p. gottelove a k te ochote darovat - ta je podminena prostym faktem, ze bez darovani tretiny by tam nepostavili ani kulnu (ostatne neni to poprve, co slysim, ze mesto podminuje vstricnost "dobrovolnym darem". a asi bude opet jen tou nejnahodnejsi nahodou, ze jirout a spol. si stejnou vstricnost zadnymi dary zarizovat nemusi, tem naopak jeste vsichni pospolu darujeme nejake ty inzenyrske site).

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2010 23:21

Pane Melesi, takže odhaduji, že Vy byste souhlasil spíše s investicí z městské pokladny, než že by to zainvestovala nějaká soukromá firma.
M.S.

Re: čtěte časopis vv :-)
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2010 03:17

Ahoj Michale,
mrzí mě, že tě štvu.
To je tak asi všechno, co se k tomu tvému příspěvku napsat.
Snad jen, že zúročit se píše většinou s čárkou. Maximální zůročování s kroužkem je možná (vzhledem ke zbarvení srsti) hobby dalmatinů, nikoli mě.
Dobrou noc
:-)

Jdi na stránku: Předchozí12345678Následující
Aktuální stránka: 7 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.