cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 3 z 5
Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 15:37

A co by to znamenalo jiného? Nebo si myslíte, že může fungovat stejná koalice, i když se koaliční parneři mezi sebou vzájemně odvolávají?
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (07.07.2009 15:38)

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 16:49

Pane Strejcku, jste ochotny podporit/uvest petici napriklad na Duneni?

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 17:07

Ne, politika na Dunění nepatří stejně jako např. nepatří do kostela, nebo na Olympijské hry. V tom je potřeba rozlišovat. Protože kdyby tomu tak nebylo, tak na Dunění nebudu předvádět zmíněnou petici, ale budu propagovat VPM.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (07.07.2009 17:07)

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 17:10

Nesouhlasite s petici jako s celkem nebo jen s tim, ze je potreba, aby ti lidi vyklidili pozice? Myslite si, ze bychom se na tri krale meli divat tak, ze jsou kristalove cisti neb jim nebylo nic prokazano?

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 17:23

K peticím jsem skeptický obecně. V podstatě nic nemohou řešit - někde výše je odkaz na petiční zákon. Pokud tři králové vyklidí pozice a obsadí je VPM, tak to bych uvítal. Ale to jsme zpět u koaliční diskuze - v tuto chvíli nereálné. Po volbách možné.
S pozdravem M.S.
P.S.: Tři krále žádný soud za nic neodsoudil. V jakém stádiu je vyšetřování policií, které uvedly VV nemám tušení. Takže se držím presumpce neviny. Jinak jsme zpátky na území komančů. Morálka je věc jiná. Střet zájmů jsem nikdy nepodpořil, a podporovat nebudu (viz. zápisy ze zasedání zastupitelstva 6 let zpátky).

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 17:30

Dekuji Vam za rozhovor, pane magistre smiling smiley

Mam takovy napadecek ke koncepci festaku, tak se teste, az ho rozvedu!

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.07.2009 17:31

Uf, dáváte mi zabrat.
M.S.

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 20:43

pane strejcku,

1. tri krale sice nikdo neodsoudil, ale domnivam se, ze pro politiky by mela platit presumpce viny. kseftujes s pozemky? drepis na radnici? zakladas podivne akciovky? sorry, hochu, to si vsechno dohromady proste nemuzes dovolit.

2. odvolani trech vytecniku se nutne nemusi rovnat rozpadu koalice. ja vim, ze je to spise sci-fi, ale nemohlo by treba ostatnim cernosickym odeesakum dojit, ze by se jich meli zbavit a dokazat tim, ze nejsou vsichni stejni?

3. co to ma byt za argument s tou cssd? komunalni politika preci neni (ci by nemela byt) ani tak o stranach, ale o lidech a rozumnosti jejich politiky. troufnu si rici, ze vystavba chodniku, udrzba osvetleni ani uzemni plan by nemely byt levicove ani pravicove, ale jen a jen rozumne a cinene v zajmu obce. mohu sice stokrat nemit rad prase bradavicnate anii doktora narcise, ale pokud budou mistni zastupci cssd delat politiku ve prospech obce (coz v soucasnosti tim, ze drzi u koryta tre dalmatincu, rozhodne necini), proc bych mel resit, ze jsou ze strany jiriho paroubka? krom toho, v nasich pomerech funguje "rivalita" modrych a oranzovych asi tak jako blahe pameti na prazskem magistratu, kde si v dojemne shode chrochtali paroubek s bemem a stranicke rozdeleni bylo ciste formalni hra pro luzu.

4. nemohu mluvit za organizatory petice, ale domnivam se, ze hlavnim smyslem jejiho zverejneni je ukazat, ze lide v cernosicich nejsou banda tupcu, ktere veri jakemukoli blabolu, kterym je vrchni pravicak, diplomovany to marxleninsky filozof, za jejich vlastni dane oblazi. cili z meho pohledu, kazdy, kdo to nepodepise dava najevo, ze je mu osud obce minimalne lhostejny, nebo tu verbez dokonce podporuje.

jinak poznamka na konec: vcelku mne sokovala jedna vec - kolik lidi, kteri tu partu nemuzou ani citit, mi na zadost o podpis reklo, ze se boji, ze se jejich dite nedostane do skolky, ze nejaky jejich pribuzny pracuje v obecnich sluzbach a nechteji mu delat problemy, ze maji akorat zazadano o stavebni púovoleni a maji strach, ze ho nedostanou... je to alibismus, nebo je atmosfera v obci uz opravdu jak za komunistu?

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 21:20

Pane Melesi, jestli chcete mít na radnici paní Mašatovou, paní Langšádlovou a paní Gottelovou, tak to řekněte rovnou. Aspoň bude jasno.
K ODS jsem se vyjádřil několikrát, jestli chtějí jít do voleb ve stejné skvadře, je to jejich věc. Já určitě nebudu ten, kdo bude ODS říkat, kdo jí má reprezentovat.
Petici, která nenabízí řešení, respektive nabízí řešení tří královen, já nepodepíši, protože o účast v takové koale nemám zájem.
S pozdravem M.S.
P.S.: Jestli se lidé bojí vyjádřit svůj názor, tak je to špatně. Ovšem osobní odvaze podepsat se pod věci, které radnici nemusí dvakrát vonět já nikoho nenaučím.

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 22:05

pane strejcku,

ani jedna z uvedenych pani me nijak zvlaste nebere a nevim, kde jste na to prisel.
krom toho je pro mne novinkou, ze by tyto pani mely spolecnou rukou uchvatit moc v pripade hypotetickeho utraceni dalmatinu - ziji v presvedceni, ze dve z nich jsou s dalmatiny jedna pracka.

take prad nechapu, proc vyvozujete, ze petice nabizi prave toto reseni. vzdyt v pripade, ze by ti tri panove zmizli, postoupili by na jejich misto nahradnici a soucasna koala by mohla klidne jet az do voleb. vymena 3 zastupitelu z 21 preci neznamena zas az tak fatalni vec (vzdyt odeesaci uz vymenili za toto obdobi zastupitele dva). dle mne petice neni o nejakem explicitnim reseni, ale proste o tom, ze jako obcan cernosic nemam jinou moznost, jak rict, ze me ti panove nebavi (neb takovy muj ani nici jiny nazor radnicni blabol neotiskne a vetsina zastupitelstva je podrzi, i kdyz to skodi vsem obcanum cernosic).

mimochodem, nemohu nez vzpomenout toho roku, kdy se soucasna modra nomenklatura drala k moci a tehdejsi vedeni mesta jim neotisklo v IL nejakou jejich propagandu. to bylo kecu, to bylo ohaneni se nazorovou pluralitou a kdovicim jeste... dneska jak vidime neni mozne v IL prezentovat odlisny nazor ani formou inzerce.

joo, parada, marxleninska filozofie v praxi....

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 22:19

Pane Melesi, požadavek výměny zastupitelů v rámci ODS předpokládá, že ODS jednak něco takového sama připustí, pak ovšem stále zůstává otázka, proč by to dělala, když současná reprezentace ODS z pohledu ODS funguje a za druhé to předpokládá výměnu za někoho, kdo by se ujal starostování, místostarostování a funkce radního, protože tak zní koaliční dohoda (pochybuji, že by ODS z těchto pozic dobrovolně ustoupila). V tuto chvíli přichází v rámci vaší úvahy na pořad dne tedy pan Volejník, pan Stříbrný a paní Pavlovová. S téměř stoprocentní jistotou mohu říci, že nikdo z nich by to nevzal. Pokud by tři králové odstoupili ze zastupitelstva zcela, což už je skutečně fikce, tak mrkněte do náhradníků a musí Vám být jasné, že ani tam není nikdo, kdo by se uvolněných funkcí ujal.
Takže zpátky na zem. Není-li řešení v reálné výměně v rámci ODS, je řešení ve změně koaly. K tomu jsem se již vyjádřil. Je mi líto, ale taková je realita.
S pozdravem M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (14.07.2009 22:21)

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 14.07.2009 22:56

pane strejcku,

koukam, ze pryc jsou doby, kdy vym vadil jisty hydrant v jistem poli. ted koukam delate realpolitik. sice naprosto nesouhlasim s vasimi vyvody - domnivam se, ze i kdyby ty tri vytecniky nahradili treba piskot, hafik a pani manhartova, furt bysme na tom byli lip. ano, je pravda, ze ods ty tri gaunery podrzi, i kdyby trakare padaly - a prave proto vubec nechapu vasi argumentaci, proc nepodepisete, a vase vyvody o dalsim vyvoji. mimochodem, mate pocit, je-li dle vas petice k nicemu, ze je lepsi drzet hubu a krok? a poradte mi prosim, co podle vas smysl ma. co mam jako obcan delat, kdyz do voleb je daleko a me se nelibi, ze obci sefuji lide s moralnim profilem viktora kozeneho?

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 00:35

:-D
Jo jo jo :-) ...

Chapat nikdo nic nemusi. Jiste je jen to, ze od klavesnice pocitace to nepochopi nikdo (zcela jiste). A zajimat se o veci verejne a spolecne az tehdy, kdyz uz je pruser na svete, a jeste "JEN" podpisem na petici, s dojmem, ze ted tedy vyjadruji svuj nazor "vcas, nahlas a v pravou chvili, a delam tim uzasne reseni pro blaho obce", je toho jen potvrzenim.

Dokud lidi budou nechavat politikum volne ruce, a nebudou jim pod ne koukat prubezne v celem volebnim obdobi, tak zmena k lepsimu opravdu neprijde. Cekat ze se to stane samovolne jen tim, ze ve volbach se jazycky moci prehoupnou kousek na jinou stranu (obetovanim hodiny pri volbach jednou za 4 roky), je 20 let od "revoluce" tragicky omyl.

A co se tyka atmosfery dusna :-). Vubec se nedivim, ze tu petici nekdo nechce podepsat :-). Staci se podivat, kvuli cemu se "diskuteri" napadaji tady :-). Realita v obci neni vubec odlisna Melesi ;-), ja si dokonce myslim, ze je o dost horsi. Tak jak napadate jine treba Vy (samozrejme, nejen Vy), tak jsou schopni napadat i jini. A nekdy bohate postaci, kdyz na vas pak nejaci kriklouni budou rvat po hospode, ve vlaku, v obchode, ve skole, ..., a verim, ze rade lidi to za tyhle "doprovodne komplikace" proste nestoji. A pokud tyhle doprovodne komplikace nebudou vadit Vam, zkusi to nekdo klidne na Vase okoli. Jiste, kvuli petici tady v Cernosicich nikdo dusno podle me delat nebude :-), ale ani tak se opravdu nikomu nedivim. A nedivim se ani, pokud nekdo v takovehle dobe nema zajem delat koalici (a je jedno jestli prave s CSSD, VV, ODS nebo KDU-CSL), i kdyby to tady v Cernosicich s CSSD (a jinymi) nemelo absolutne nic spolecneho, a bylo to (utopisticky) "jen o lidech, a blahu obce"...

Z meho pohledu je to tady spise na te lepsi strane, nez je obvykly "komunalni prumer" v obcich, kde je tlak na politiky kvuli moznym zmenam UP. Jeste jsme si tady napriklad nevyzkouseli, jake to je, kdyz se "developeri" pokusi kandidovat primo s cilem treba zmeny UP planu prosadit stylem "po nas potopa", a za tim ucelem do obce pritahnou X "svych volicu", a tem co tomu brani zneprijemnovat zivot prubezne hezky "cesky" - jak za tuheho socialismu (znam z jinych obci)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (15.07.2009 00:39)

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 01:37

Pane Melesi, tak jednak hubu a krok skutečně nedržím, což by Vám mohl potvrdit např. pan místostarosta, se kterým jsme měl dnes schůzku na téma možné koncepční změny v záměru využití pozemků pod školou. Tím zároveň odpovídám na narážku o reálpolitice versus hydrant.
Nerad někomu radím, co by měl dělat když ... , ale když už jste se zeptal, ta petice má jednu celkem podstatnou, i když poněkud skrytou vadu. Podsouvá zastupitelům výzvu k dohodě KDU + ČSSD + VV + VPM. Nevím, zda si to autoři petice uvědomili, když jí psali, zřejmě ne, protože na mojí přímou otázku mi Petr Kubín, stejně jako např. Daniela odpověděli, že je řešení petiční výzvy v tuto chvíli nezajímá a možná koaliční dohoda se bude hledat až po té, kdo všechno zvedne ruku. Kdo všechno by musel zvednout ruku, aby petice měla nějaký hmatatelný výsledek, tedy kdo všechno přichází do úvahy v jiné koaliční dohodě si ovšem dokáži spočítat předem (viz. příspěvek výše). Proto říkám ne.
Jestli se v tuto chvíli skutečně chcete angažovat v zájmu svých představ o tom, kdo by měl sedět na radnici, pak napište jinou petici, nebo otevřený dopis, nebo něco jiného pod co se podepíše 1000 lidí a adresujte to ODS a ne celému zastupitelstvu. To by mohlo zabrat.
Druhou radu, kterou Vám mohu dát je, zkusit přesvědčit VPM, aby změnila strategii. Pokud by se Vám to povedlo, pak moje role v této hře končí a bez problémů se vzdám mandátu ve prospěch někoho, kdo dokáže formulovat jinou strategi, jiné priority, jinou možnou koaliční spolupráci.
Závěrem rada třetí, podobně, jako se všichni zde neustále obrací pouze na mě, zkuste se obrátit i na jiné zastupitele, ať se veřejně vyjádří.
S pozdravem M. S.

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 02:24

pane strejcku,

vzhledem k tomu, co je nas mistostarosta schopen bez uzardeni povidat neni dovolavani se jeho svedectvi zrovna koser smiling smiley.

jinak si myslim, ze slysite travu rust. osobne v petici nevidim zadne podsouvani spoluprace od cssd po vpm, ale apel na vsechny zastupitele, vcetne odeesackych, aby si vzpomneli na slusne vychovani a vykopali od koryt skodnou. tot cele. to, co tahle parta vyvadi je do nebe volajici a je to - vzhledem k tomu, ze sama o sobe vetsinu nema - mozne pouze diky minimalne 4 zastupitelum z jinych stran. nechapu ani vasi radu obratit se jakousi petici na ods - tahle petice se k nim jako neobraci? vas navrh by mel smysl pouze v pripade, ze by chovani dalmatinske smecky bylo pouze vnitrni zalezitosti ods. coz ovsem neni. levarny techto panu maji dopad na celou obec, z niz v komunlnich volbach volilo ods pouze nejakych +-30 procent obyvatel.

mimochodem, na rozdil od vas se nebojim, ze by v pripade vysublimovani techto moralnich titanu samospravy nedokazal obec ridit nekdo jiny. nu, a v nejhorsim by nam ministerstvo vnitra dosadilo nejakeho spravce - horsi nez marxleninsky filobiolog a magistr prav, co pred par lety nemel ani maturitu, by to urcite nebylo.

nu, uz mi prijel pred praci taxik, tak se jedu vyspat....

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 02:42

Pane Melesi, ale to jsme pořád u stejného problému, který jsem již popsal výše. ODS svoje lidi neodvolá, takže to musí udělat ten zbytek. Jakmile by se tak stalo, tak je celkem logické, že se rozbije současná koalice, protože jsou k tomu potřeba i koaliční hlasy a další vedení obce by pak tedy bylo bez ODS. Z toho vyplývá, že by bylo složeno minimálně z KDU + ČSSD + VV + VPM. Nemluvě o tom, že vyvolat odvolání starosty, místostarosty a jednoho člena rady bez toho, abyste měl připravenou náhradu je cesta do tmy.
Pokud Vám nesedí svědectví pana místostarosty, tak mohu sloužit pouze dalšími dvěma návštěvníky zahrádky v klubiku, ovšem hledat je nebudu.
S pozdravem M.S.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 02:47

Zkuste nad tímhle trochu více zamyslet:
Vyzýváme také všechny členy zastupitelstva města Černošice, aby odvolali pány Jirouta, Přibíka a Rádla z rady města Černošice, pokud tito dobrovolně neodstoupí sami.
M.S.

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 20:42

pro m.meles: jestli lze s Vámi komunikovat i mimo toto fórum (třeba i nadále anonymně), ozvěte se mi prosím na email kafikova@seznam.cz. Děkuji

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 21:07

takže si to shrňme "postrejčkovsku":

1) sice se tu všechno rozkrádá, ale jinde se krade taky, takže s tím není nutné nic dělat
2) jako opozice s tím nic dělat nechci, protože mi to takhle vyhovuje více než případné další varianty.
3) ty - občane Černošic - s tím taky nic nedělej. Nic udělat nemůžeš, protože na radnici je všechno zcela funkční a vládne tu velké porozumění. Počkej si na volby.
4) přijď, voliči, k volbám. Bude tam s největší pravděpodobností zvolena stejná elita města, ale jestli jsi opravdu rozloben, dost pravděpodobně se z opozice dostanu do koalice. A to s lidmi, se kterými jsem už ochoten koalici utvořit.
5) a kdyby ses čirou náhodou, zoufalý občane Černošic, uchýlil k jedinému, co Ti vlastně zbývá jako prostředek protestu proti stávajícímu stavu, a to k fyzickému násilí na představitelích města či jejich majetku, tak pamatuj !!! Městští strážníci nám tu začínají přibývat po desítkách :-)) pročpak asi...

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 22:17

:-D :-D ......

Pani Kafikova, uzasne nepodlozene "zavery" :-D. Skoda, ze jste podle me (podle stylu Vaseho vyjadrovani) zatim krome kritiky (castecne zalozene na lzich) zrejme nenasla dost odvahy a casu se na nejake zastupitelstvo prijit podivat a ptat se primo i ostatnich zastupitelu (i radnich), na coz mate plne pravo. Opravdu nechapu, proc se nejen Vy vzdavate svych nezadatelnych prav, a radeji kritizujete a propirate jednoho z opozicnich zastupitelu zde na jeho ciste dobrovolne "lamparne".

To bude zrejme to uzasne "reseni", pripadne vysledek petice. Coz je dost skoda...

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.07.2009 23:58

Paní Kafíková, o jaké rozkrádání se jedná?
M.S.

Re: Petice
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 09:37

koukám, že nejen příspěvky pana Tomm1a, ale i to ostatní je tu pořád dokola...copak asi čekáte, že napíšu? :-))

V první řadě vede obchodování s pozemky, změny ÚP, postupné siťování těchto pozemků za městské peníze, údržba těchto pozemků z prostředků města a pod. v souvislosti s tímto a s dalmatinskou kauzou zde platí presumce viny, alespoň co se odchodu z veřejných funkcí týče.
Dále za rozkrádání obce považuji rozdělování městských zakázek mezi společnosti zastupitelů, jejich příbuzných a kamarádů.

Tyhle věci by na pořadu dne měla mít fungující opozice. A ne jen pořád vysvětlovat, že podepisování petic nemá smysl, chodit k volbám tady vlastně taky nemá smysl a že opozici se líbí být v opozici.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 10:01

Paní Kafíková, v tom případě příště prosím pište o střetech zájmů a ne o rozkrádání. Změnu pozemků ve vlastnictví zastupitelů jsem v minulosti ani nyní nepodpořil viz. zápisy zastupitelstva z jednání o změnách ÚP.
Pan starosta kandiduje na podzim 2009 do parlamentu ČR na volitelné pozici. Zkusím ho přesvědčit o tom, aby v parlamentu prosadil změnu zákona o střetu zájmů.
S pozdravem M.S.

Re: Petice
Autor: Tomáš Jandura (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 13:04

Michale, i kdyby seděly v Radě města dámy G, L, M pořád zbývá další 4 radní a to je již na vás jak byste se s VV domluvili, každopádně byste měli jako opozice většinu. Zda v poměru VV+VPM : ostatní (4 : 3, nebo 5 : 2). Ano jestliže je pravda, že Rádl kandiduje do Parlamentu na volitelném místě a ten rozhodně zákon o střetu zájmů měnit nebude, je právě vhodné takového VOLA z vedení města Černošice vyštípat, aby byl jak nezajímavý pro voliče, tak postupně odepsaný pro ODS.

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 13:55

:-D
Pani Kafikova, jedine co prokazatelne nema vubec zadny smysl je diskutovat s jedinym opozicnim zastupitelem, nebo i jen plane placat, tady na netu a na lamparne :-). Chodit k volbam samozrejme smysl ma, ale tim demokracie a starost o veci verejne podle me rozhodne nekonci. Predne je pak potreba respektovat vysledky voleb, a pokud volici rozdaji karty tak, ze tam dotycni panove budou a jsou, tak je s tim proste potreba "zit" (coz neni to same jako rezignovat a nebo zacit zakopovou valku - to totiz prokazatelne taky nema zadny smysl a zadny efekt pro blaho obce). A aby pak politici nedelali jen pro sebe, je potreba, aby se volici zajimali, jak jejich voleni zastupci funguji - treba obcasnou navstevou na zastupitelstvech, a diskusi prave primo se zastupiteli, a ne tady mezi sebou na lamparne. Petice svuj smysl muze mit az tehdy, az ji lide prijdou podporit primo na jednotliva zastupitelstva. Jinak je to jen nic neresici vykrik do tmy.

Pojmy a dojmy Vam jiz vysvetlil pan Strejcek. A k UP dodam, ze prvni masivni zmena UP, a to zmena dosti zivelna a nerizena (hlavne na Ladech), probehla jeste davno pred tim, nez "Dalmatini" mohli neco ovlivnit a zmenit sami (a ted uz moc nemohou, protoze dalsi zmeny UP se uz dost dlouhou dobu rozhodne nedeji ani rychle ani zivelne, a jsou dost pod drobnohledem). Od te prvni zivelne zmeny se tu neustale UP diskutuje (navic nove se to deje i s regulacnimi plany), a pokud jsem si vsiml, obecnich penez do komunikaci na nove zmenenych pozemcich a do siti tamtez jde procentualne nesrovnatelne mene nez pri prvnich zmenach UP (coz je jen dobre).

A z meho pohledu je pro obec mnohem podstatnejsi a prospesnejsi, aby nedochazelo k vetsimu zadluzeni, a pri tom se darilo udrzet mirny posun treba pri opravach komunikaci. A ruku na srdce, dnes je v obci opraveno mnohem vice komunikaci, nez pred prvni zmenou UP, jsou hotove paterni rozvody vsech siti vcetne destove kanalizace. Je pro me tedy mnohem podstatnejsi, aby se resily spise takoveto prakticke problemy obce, a to bez ohledu na stranicke putky (jak tady nekdo uz prosazoval ten ideal - dohody mezi lidmi=zastupiteli a ne mezi stranami). Rozhodne mi to prijde prospesnejsi, nez delat, organizovat a planovat revoluce, putky a stranicke bojuvky, kde jedinym cilem je ziskat moc pro sebe a svuj prospech (ne prospech pro obec).

A co se tyka firem. Osobne si myslim, ze je lepsi, kdyz se o veci v obci muze starat prostrednictvim zakazek nekdo z obce (on si to pak vyslechne po hospodach a v obchodech), nez firma buhviodkud. Navic ani potom nemate zaruceno, ze v tom nebude pro nekoho "mala domu". Osobne mi tenhle "nenavistny postoj" proti nekterym firmam prijde jen jako produkt lidske zavisti, ze nekdo je schopen (na rozdil od tech kritiku) zalozit si firmu a ziskat zakazku od mesta. Nevladnou tady komunisti, takze nikdo nikomu nebrani zalozit si firmu, a pak mesto (zastupitele) presvedcit, ze prave Vy (a Vase firma) to budete delat mnohem lepe a levneji nez stavajici "spriznene" firmy ;-) :-). Ale to chce opravdu vice snahy, nez jen kecat tady :-). A takova snaha boli :-)...

Re: Petice
Autor: XXX (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 14:00

Tome,
jakej vůl? alešek mezitím vystudoval [www.alesradl.cz] ten toho stihne

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 14:02

Většinu za předpokladu, že se spojíme s ČSSD, která mimochodem na rozdíl od VPM všechny ty střetozájmové změny ÚP podpořila. Do toho nejdu.
M.S.

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 23:02

pane strejcku,

tak cssd vam nevoni, ale s clovekem, ktery na samou sklonku totality vystudoval marxleninismus, spolecnou rec najdete? kdyz zasadovost, tak do dusledku, prosim. takhle to vypada, ze ta neakceptovtelnost mistni cssd je jen zasterkou neceho jineho.

jinak nemohu nez vzpomenout slov klasikovych:

nechod vasku s pany na led
mnohy priklad zname
pan uklouzne
a sedlak si
za nej nohu zlame.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 23:25

Pane Melesi, jako pravicový volič a jako představitel volebního uskupení VPM, které deklarovalo svoji středo-pravicovou orientaci si těžko padnu do noty s levicovou ČSSD. Základní rovinu svého angažmá, na rozdíl od Vás a mnoha jiných zde, nespatřuji v osobní shodě, nebo neshodě s panem místostarostou a jinými představiteli politických subjektů v našem komunálu, ale ve shodě se svým vlastním ideovým ukotvením. Nic víc není třeba za tím hledat. Pracuji prostě s tím, co mi voliči naservírovali. Já jsem si kolegy v zastupitelstvu nevybral.
S pozdravem M.S.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.07.2009 23:28

Jo, zapomněl jsem, mohl bych vidět konečně ten diplom z VUMLU, o kterém leta slyším vyprávět. Mnohé by to vyřešilo.
M.S.

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 3 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.