cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 4 z 5
Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2009 11:19

pane strejcku,

jak uz jsem psal, nechapu to vymezovani se vuci levici v komunalni politice, kde by se mely resit chodniky, odpadkove kose a psi exkrementy. nebo ono existuje levicove a pravicove reseni techto problemu? a jestli hledate shodu s vlastnim ideovym souznenim, pak mi tu spolupraci s kovanym bolsevikem jiroutem opravdu hlava nebere.

a co se toho diplomu tyce....
[nenasytnydalmatin.rajce.idnes.cz]

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2009 11:25

mimochodem, ta kombinace je opravdu smrtici. hotovej trofim jefimovic lysenko ci ivan vladimirovic micurin. skoda ze jirout nezustal v oboru - mohli jsme krom blahovy cernosicke svestky mit napriklad jiroutovu cernosickou smrkotuji ci jiroutovu cernosickou hrachorepu.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2009 11:39

No výborně, originálek k nahlédnutí by byl?
M.S.

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2009 11:47

Pasne strejcku,

kdyz slusne pozadate pana jirouta, proc by vam ho neukazal? smiling smiley

ja se dostal jen k verzi elektronicke, o jejiz pravosti nemam duvod pochybovat.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2009 13:27

O.K.
M.S.

Re: Petice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 17.07.2009 15:17

Přineste osobně,ať vím,kdo jste...
Hezký víkend všem.

SK



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Kuník Stanislav/SK (17.07.2009 15:19)

Re: Petice
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2009 23:33

K jenomu z příspěvků výše mám drobnou poznámku - komunální politika už dnes není jen o psích exkrementech, odpadkových koších, chodnících apod. Na to opravdu nelze hledět zprava či zleva. Jde o nastavení tak, aby tyto věci fungovaly.

Kdo se dnes "šikovně" angažuje v komunální politice, je schopen se dostat k milionovým penězovodům, z nichž se dá jisté procento peněz odvést buď rovnou do vlastní kapsy nebo do kapsy spřátelené.
Díky fondům EU, které lze jistě využít na velmi bohulibé projekty, jsou šikulové z Česka (a dalších postkom zemí) schopni si přijít na pěkné obnosy. A nejde jen o fondy EU, další miliony jsou ukryty v dotačních programech krajů, ministerstvech a ve státním rozpočtu.
Jistě, existují města, která mají fajn projekty a peníze využívají tak, jak mají.
Bohužel Černošice mezi ně nepatří.
Hezký víkend
DG

Re: Petice
Autor: lojza ryba (IP zapsáno)
Datum: 19.07.2009 11:30

však až tu budeš starostkovat ty danielo,tak budou ngc rájem na zemi :-)

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 11:16

pani gottelova,

mate v tomhle pravdu. chtel jsem jenom rict, ze sprava obce je o konkretnich problemech, u nichz z 99 % neexistuji leva ci prava reseni, ale jen a jen reseni dobra a prospesna obci, nebo spatna, prospesna jen nekterym. jaky pripad jsou cernosice, to vime asi vsichni.

jinak, bylo by krasne, kdyby si radni a nekteri urednici uvedomili, ze nejsou vrchnost a zacli se dle toho chovat. a kdyby si zaroven vsichni obcane uvedomili, ze zastupitele a rada nejsou nic jineho, nez sousede, kteri maji od komunity za ukol spravovat obec. a ze kdyz kdokoli z nich udela nejakou levarnu, ma byt vypraskan potehem. pak by nam tu vsem bylo lip.

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 15:05

:-D
Jo jo jo

:-D. Skoda jen, ze velka cast obce by JEN nejradeji nekoho "praskala potehem" (ze Melesi), ale tech ochotnych neco delat prospesneho pro ostatni je zoufale malo. A kdyz uz se nekdo takovy najde (za ty smesne almuzny - zejmena na urade), najde se dost tech "s potehem" aby jim to radne "osladili". Tak nevim, co se porad vsichni divite, ze tam jsou lidi, kteri se vam nelibi :-). Jen oni na to zrejme maji naturu, aby za vsechno (i za to dobre) dostali tu od jednoho tu od druheho "potehem".

Jo jo, komunismus v nas poradne zakorenil, ze ne JA, ale ONI museji makat, protoze MY je za TO platime :-) :-)

Des bes...

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 15:52

tomme,

smesne almuzny na urade jsou asi jak pro koho. mame mnoho pripadu, kteri si je dokazi velmi kreativne vylepsit.

a opravdu nevim, co je komunistickeho na tom, ze jako obcan chci, aby se lide, spravujici moji obec, chovali jako lide spravujici moji obec, a nikoli jako feudalove, kteri obec povazuji za svoje leno.

co se tyce tvoji posledni vety - ano, oni museji makat, my je za to platime. co je na tom nepochopitelneho? moje role je chodit do prace a platit dane na chod statni spravy a samospravy. role lidi z techto penez placenych je spravovat veci obecne ve prospech spolecnosti. pokud tak necini, nemaji tam co delat a meli by byt vypraskani potehem.

a je naopak velmi komunisticke se domnivat, ze nemam pravo jejich spatne fungovani kritizovat, pokud je nejsem ochoten nahradit.

zaverem bych se rad otazal, co takovy radl, pribik, skalicky, ci jirout udelali pro obec dobreho (kdyz uz to zminujes).

Re: Petice
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 17:01

:-)
Kritizovat samozrejme muze kde kdo. Je to to nejjednodussi. Otazka spise zni: kdyz kritizujete, znate nekoho, kdo to bude delat lepe za stejne penize ? A pokud ne, kdo to tedy bude delat az zrovna Vy vsechny (podle Vas lemply) vypraskate potehem ?? :-) Vy to asi nebudete, ze ? :-) Tak kdo jiny ?? :-) A jste si jist, ze to dotycny odbornik pujde delat pod hrozbou, ze mu budete stat za prdeli a hrozit potehem ?? :-)

Prave tenhle zpusob mysleni, ze pro Vas nekdo musi makat, i kdyz Vy osobne s nim zadnou smlouvu nemate, mi prijde hodne hodne zvlastni, o to vic zvlastni, ze drtiva vetsina kritiku Vaseho formatu se ohani jen placenim svych dani, ale sami nejsou schopni si uklidit ani na ulici pred svym domem (udelat pro obec to nejmensi co mohou, a radeji vse nechavaji na TS a uradu). Verit takovym kritikum, ze by se o obec starali lepe opravdu nedokazu :-)
A komunisticke mi prijde, kdyz nekdo chce, aby se druzi starali o obecni majetek (ktery je ale i Vas), navic je za to chce "praskat potehem", zatimco sam pro to nehne ani prstem (zrejme ze strachu, aby pak taky neskoncil pod necim potehem :-) ).

O tom, jestli nekdo spravuje obec jako feudal (ci jinak spatne) se nejlepe presvedcite navstevou zastupitelstva, ale i to je pro Vas a ostatni kritiky zatezko :-). Ctenim nesmyslu v IL, pamfletech VV ci v jinych nesmyslech "jedna pani povidala" to urcite nezjistite :-)

A co kdo udelal dobreho ? Minimalne treba to, ze obec neni az po usi v dluzich, a ze dalsi zmeny UP jsou uz dost dlouho pod drobnohledem a deje se to nove i s regulacnimi plany. Pro Vas je to mozna samozrejmost, ale pro lidi sympatizujici napriklad s CSSD nejsou nizke dluhy az tak samozrejme. Stokrat muzete rikat, ze je to o lidech a ne o leve a prave strane, ale ta leva a prava strana ma prave dost vyrazny vliv treba na velikost dluhu (nejen v obci, ale i ve state). Chapu, ze vadi ksefty s pozemky, me taky. Ano, je to jiste nemoralni, potud souhlas (a kritika sem jednoznacne patri). Taky chapu, ze vystupovani dotcenych panu je nekdy dosti povysene (tam taky kritiku chapu). S ostatnim ale s Vami povetsinou nesouhlasim, coz je ale fakt, se kterym se neda nic delat. A dovedu si dobre predstavit, ze tak jak se neshodneme my, se neshodnou i dalsi lide. Jak pak ma rozumne fungovat zastupitelstvo a obec (urad), kdyz nejsou schopni se dohodnout a shodnout ani 2 lidi, natoz 10, nebo treba dokonce polovina obce (aby rozhodoval demokraticky nazor vetsiny) ???

Re: Petice
Autor: rybalojza (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 12:38

občanskou společnost na nás!!!

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 13:32

to je nejaka obdoba Ulicnich vyboru?

Re: Petice
Autor: rybalojza (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 14:28

ale né,uliční vejbory byly vždycky plný uličníků...

já spíš myslel tu vlastní zainteresovanost ohledně dění v okolí místa,kde to vedem vod někud někam,prostě to bytí každýho samým sebou,aniž tím sereš všechny vokolo :-)

Re: Petice
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 14:53

No, "uličníci", to je asi slabý slovo.

My měli jednoho takovýho v baráku - byl to pěknej vůl. Teda pěknej ne, ale velkej. Vozil uhlí a taky ho vesele kradl. Jejich rodinka v tom činžáku, kde jsme tenkrát bydleli, větrala zásadně do chodby... :-)))) Bydleli v přízemí :-))))

Re: Petice
Autor: rybalojza (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 15:10

však voni tam jenom trénovali na mnohem větší svinstva-každej nějak začínáme :-)))

Re: Petice
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 15:15

Tojo, jejich synek pak mlátil studenty na Národní... Jestli jsi četl Orwella 1984, jak tam píše o té šílené rodince (hned na začátku) - tak to jsem přesně viděla tuhletu rodinku z baráku ...

Jo, to byly časy. A já se divila, že je máma furt tak ustrašená...

Re: Petice
Autor: rybalojza (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 15:25

takže ti místní flekatý kočárový psi nejsou zas takovej sajrajt,že :-)))))
tím nechci říct,že čachry a zlodějinu neodsuzuju...

Re: Petice
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 17:18

lojzo, nebyl bych takovy optimista. nebyt sametu, kdovi, kam to takovy pan jirout v nomenklaturnich strukturach dotahl.

Re: Petice
Autor: rybalojza (IP zapsáno)
Datum: 25.07.2009 01:35

na generálního tajemníka,vole :-)))

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 00:54

Tak co, pořád si myslíte, že bych to měl tlačit více doleva než doprava?
[blog.aktualne.centrum.cz]
M.S.

Re: Petice
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 07:05

Michale,ty musíš kráčet středem,hlavu hrdě vztyčenou a nehrbit se!!!Pak to má smysl.
Hezký den všem.S.K.

Re: Petice
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 09:57

No jo, ale kde ten střed je? KDU to takhle zkouší už roky a vysloužili si přezdívku "hadi". Pravá, levá, pravá, levá ...
M.S.

Re: Petice
Autor: rybalojza (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 17:52

michale,staň se ještěrem...

budeš to mít v suchu a teple :-))))

Re: Petice
Autor: What!!!! (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 18:52

čtu tuhle diskuzi a je mi nějak smutno. Zastupitel o kterém jsem si myslel, že bude jeden z prvních co odsoudí praktiky radnice a mezi prvními podpoří tuto petici nám tu vykládá o jakýchsi obavách vládnutí s levičáky. Vy by ste se asi spojil i se zloději kdyby byli pravičáci? Mám pocit že petice měla spíš vyjádřit to, že jěště je tady dost slušných lidí, kterým praktiky dalmatínů vadí. No nic naštěstí je zde ještě jedna strana, kterou múžu volit...

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 20:31

myslite tu, ktera zarputile neodpovedela na otazku ohledne financovani?

Re: Petice
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 22:08

Šmarjááááááá kterou????

Já od pádu vlády marně přemýšlím, co na podzim .... :-)))), no, moc velká srrrrrranda to teda není...

Re: Petice
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 22:17

tak to ja vim. na podzim nase rodina usetri za toaletni papir smiling smiley

Re: Petice
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2009 22:35

Kopretinko, znáte ten starý vtip o Rudém právu a háčcích?

Tak pozor, abyste nedopadli podobně :-))))

Pokud už si nepamatujete, co je Rudé právo, tak gratulejšn :-)))))))))

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 4 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.