cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3
bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2009 17:44

nevi nekdo, jak je to s tou zhovadilosti u mokropeskeho nadrazi? panbuh se slitoval a nejsou na ni prachy? nebo uz se po radlovsku proinvestovalo 35 mega a tohle je vysledek? smiling smiley.

nebylo by smysluplne tu pitomost zarazit a usetrene penize pouzit na neco "mene duleziteho", treba skolku? co vy na to, zejmena pani a pani zastupitele?

Re: bajk ent rajd
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2009 01:40

nebo nějakou hospodu...

Re: bajk ent rajd
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 00:08

Docela jsem zvědavá, kolik zastupitelů se vám ozve. Můj názor, předpokládám, znáte - od začátku si myslím, že ta akce je zbytečná, megalomanská a předražená.
Potřebujeme před nádražím především vyspravit povrchy komunikací, zřídit parkoviště a zeleň s posezením. Navíc finanční situace města v tuto chvíli opravdu vyzývá spíše k šetření a zvažování, kam peníze poslat a kam ne. Bohužel někteří představitelé města jsou takoví, no - řekněme vlídně - umanutí.
Doboru noc
DG

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 11:10

Ahoj Danielo, s tou umanutostí to bude asi podobné, jako s centrem Vráž, nebo s topolovou alejí u školy. Centrum dnes bereš jako funkční součást obce a po několika letech jsi přišla i na to, že topoly u školy potřebují pokácet (viz. zpravodaj VV). Tak jestli to spíše není o nějaké konstruktivnější komunikaci, než o umanutosti.
Měj se, i nadále vše v dobrém M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (27.06.2009 11:26)

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 12:37

Vážený pane Strejčku, pokud Vás okouzlují betonové bytovky, asi by bylo pro všechny tady nejlepší, kdybyste se i s panem Rádlem, paní Lanšádlovou a panem Voldřichem odstěhovali třeba na Pankrác. Vy byste si užili a my bychom se nemuseli bát, na co tady díky Vám budeme muset celý život pak koukat.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 12:42

Paní, pane (?) kafikova, betonové bytovky mě skutečně neokouzlují, ale občanská vybavenost, která je součástí centra Vráž mi vyhovuje.
S pozdravem M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 12:58

oops,a je po naději... takhle mrňavé a předražené tesco na pankráci zcela jistě nemají:-((

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 13:09

Nemohu soudit smiling smiley, stejně tak, jako nevím, jakého mají na Pankráci doktora, lékárnu atd.
M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 13:54

na pangráci maj hlavně kriminál-to se černošicům dá jediný vytknout,že do vězený musej chudáci muklové dojíždět jinam :-(((

co ta nová hospa-nebyla by???

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 14:01

Nebyla, poslední kdo to zkusil byl Bobr a se zlou se potázal.
M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 14:13

Jo a pláž také letos nebude.
[www.ripcurl-plazcernosice.cz]
M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 15:02

Pak také asi budeme bourat kousek centra Vráž, když neprojde změna pod školou, tak tam také nejspíš nebude nic a místo bike and ride bude možná parkoviště, asfaltka a kus trávníku. Na něm lavička, a tam, tam se jednou všichni sejdeme a budeme spokojeni, že tu nic nemáme. Tedy kromě baráků ve kterých bydlíme.
Rybolojzo, padá na mě deprese.
M.S.
P.S.: Každým dnem čekám nějakou petici proti výstavbě modlitebny na Vráži. Základní kámen byl poklepán minulou neděli. Dost bych se divil, kdyby se tak nestalo.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (27.06.2009 15:12)

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 16:44

ale ono by tu toho pane Strejčku zůstalo dost... zeleň, krásné domy, řeka, vlak, pohoda... opravdu zvažte, než stěhovat pankrác sem, jestli by pro Vás nebylo jednodušší se přestěhovat tam. Jo a taky zvažte, proč tu lidé vlastně chtějí žít. Řekla bych, že většina z nás netrpí maloměstskými mindráky a váží si toho, co Černošice dělá Černošicemi.

centrum Vráž...za stejnými doktory jste to měl asi před tím do Kazínské ulice daleko a bez další lékárny se standardní otevírací dobou by Černošice pravděpodobně nezkolabovaly. Super důvody, proč nechat investora vydělat na desítkách bytů na místě, kde nemají co dělat.

díky "tlaku developerů" (taktní formulace používaná v médiích) vypadají dnes Černošice tak, jak vypadají a vyděláno není dost, takže bude ještě hůř. Pro tisíce nových lidí jste neudělali infrastrukturu a máte takovou drzost schvalovat další výstavbu a vyhazovat miliony za bike and ride?

bike and ride - pro koho to bude? Pro černošické? ne - pro projížděče!!! parkoviště, informační centrum...jen další náklady na následný provoz pro město...Vám ty davy v létě nestačí? a kdo z místních je Vám na tohle zvědavej??!

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 17:44

Tohle je fotka z roku 1924:
[www-archiv.mestocernosice.cz]
Můj barák na ní neni, protože ho postavil prý nějaký řezník kolem roku 1932 na tehdejší samotě Na ladech. Nevím, zda je na ní Váš dům, ale vím jistě, že nedělám nic jiného než to, co dělali ti přede mnou posledních 100 let.
K centru pod školou - nabízí se otázka, zda mají obyvatelé Mokropes jezdit za službami na Vráž, nebo do Černošic a zda jim tedy do budoucna bude stačit sámoška u závor.
K další výstavbě - zatím se mi daří nedělat žádný kompromis ve smyslu umožnění rozšíření další výstavby na pozemcích, které neprošly 4. změnou ÚP, tedy zejména Na koutech nad Koníčkem. A věřte, že tlak trvá a trvat bude.
K mé samotné existenci zde - prosím, nechte na mě, kde chci bydlet, mě se tady líbí protože je tu hezká příroda, řeka, vlak a vše to, co popisujete. Rozvoj zdaleka nevnímám jako přenesení Pankráce do Černošic. Mimochodem, stejné doporučení k odstěhování jsem dostal před čtyřmi lety, když jsem se ohradil proti změně ÚP, která otvírala další možnost bytové výstavby. Pro změnu mi však bylo doporučeno odstěhovat se někam na samotu, když se mi nelíbí bydlet ve městě.
K centru Vráž - na genezi, která byla v minulém volebním období zhusta ventilována bude nejlépe, když se zeptáte paní Gottelové. Poslední dva roky je nějak ticho po pěšině, tak by mě samotného zajímalo, zda se již s centrem nějak pozitivně vyrovnala, nebo stále trvá její negativní přístup k této stavbě (vyjma tzv. věžičky - tu chce zbourat, na to jsem se ptal)
S pozdravem M.S.
P.S.: Zapomněl jsem BR - současná varianta je pro město +- stejně drahá, jako varianta navrhovaná paní Gottelovou. Finanční navýšení současné varianty sanuje dotace z EU. V případě repasu vozovky, parkoviště, trávníku a laviček žádná dotace není.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (27.06.2009 17:49)

Re: bajk ent rajd
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 21:19

Michale,musím Ti připomenout naše setkání před několika lety.U zastávky autobusu na Vráži je lampa.Vyměřoval si výšku o kolik bude budova "centra vráž" vyšší než ta lampa....naše názorová jednota, že nechceme centrum byla jasná...Doba pokročila.
Dnes se prezentuješ jako nositel pokroku a zastánce této stavby.Proto Ti to připomínám touto cestou.Nehodlám se zde více rozepisovat, ale nezapomínej prosím!
SK

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2009 21:25

Stando, lampu jsem změřil proto, aby si každý udělal představu o výšce budov. Nositelem pokroku určitě nejsem, jenom nechci zahořknout protože něco není přesně podle mého gusta. Na to mám život až příliš rád.
Měj se
M.s.

Re: bajk ent rajd
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 00:05

Centrum Vráž nelze odmítat, neboť stojí.

I já chodím občas do Tesca, když jedu pozdě z Prahy a Vávra má už zavřeno,párkrát jsem byla v Aquariusu na oběd, víno či kafe, také chodím někdy do bankomatu, do lékárny a na urologii ke skvělému doktoru Hujovi :-). Stále si myslím, že načerno postavené 5. patro je třeba buď zbourat nebo alespoň přimět investora k zaplacení pokuty (případně obojí). A mrzí mě, že v současné době není ve vedení města vůle na dohodu s investorem o kulturním sále a učebnách, jejichž výstavbě v dnešní podobě jsme před časem dali zelenou.

Přesto všechno trvám na tom, že před lety mělo město postupovat naprosto jinak - mělo schválit pro tuto lokalitu regulační plán nebo alespoň v územním řízení pohlídat výšky budov, zastavěnost a počet bytových jednotek - všechny tyto parametry jsou podle mého přesvihnuté. Nyní to zkrátka musíme vzít jako realitu a postarat se o to, aby další podobné betonové nákupní centrum, které se bude v zárodku tvářit jako tzv. centrum městské a slibovat "služby všeho druhu", nevzniklo. A už vůbec ne na zelené louce uvnitř města.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 01:02

Tak s tím v celku souhlasím. Jenom zbývá dodat známou historku, jak před sedmi lety pod vedením paní místostarostky schválilo projekt centrum Vráž tehdejší zastupitelstvo jeden den před volbama.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (28.06.2009 01:16)

Re: bajk ent rajd
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 11:59

A ještě k té aleji - od začátku jsem souhlasila s kácením těch stromů, které jsou životyohrožující. Problém byl v tom, že město chtělo vykácené strmy nahradit takovými proutečky a také si dávalo s vysazením náhradní výsadby načas. Nyní se podařilo prosadit nové stromy výrazně vzrostlejší a v podstatě bezprostředně po vykácení.

Re: bajk ent rajd
Autor: Ivana (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 22:57

Paní Kafíková: centrum Vráž stojí, jistěže by mohlo být o patro nižší, ale je fajn, že tu je. Ne, nekupuji jen v Tescu, ale mám možnost tam jít i v době, kdy je vše ostatní zavřené, jedna lékárna dole ve městě jistě nestačí - dobře, že je tady i pro obyvatele zdejší části města, nemusím pro lék nemocnému dítěti letět až dolů. Trochu Vás lituji, z Vašich příspěvků na mne trochu dýchá celková nespokojenost, a to je myslím zbytečné. Rozvoj města nezastavíte, je jistě nutné se ho snažit ovlivnit správným směrem. Ani architekturu centra Vráž bych nezatracovala. Vždyť ani obyvatelům řekněme z doby první republiky se jistě nelíbily mnohé stavby vybudované po válce či období socialismu, nemyslíte?

Pane Strečku, díky za tu fotografii.

Re: bajk ent rajd
Autor: Ivana (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 22:59

PS: Ani mně se samozřejmě socialistické stavby nelíbí.

Re: bajk ent rajd
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2009 23:19

Myslím, že problém je v tom, co si kdo představuje pod pojmem ROZVOJ.
Já v tom nevidím jen další výstavbu,kvantitu, zjednodušeně řečeno další beton a asfalt, ale spíše zlepšování kvality bydlení pro obyvatele v hranicích současné zástavby. To je to, co se mi zdá stále nedostatečné.
A ani náhodou nevěřím řečem o tom, že s přílivem dalších obyvatel, budeme mít více peněz a tím pádem možností. Naopak zelená, kterou dali někteří zastupitelé další výstavbě, bude znamenat méně peněz pro stávající obyvatele a snížení konfortu bydlení, ať už půjde o nedostatek míst ve školkách, nárůst aut, neexistence kulturního sálu a učeben,nedostatek či zhoršení kvality vody, atd.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 00:22

Danielo, znáš zadání aktuální změny ÚP, takže dobře víš, že se žádný další výrazný příliv obyvatel nechystá. Nová možnost výstavby, která se v minulém volebním období otevřela schválením 4. změny ÚP je limitována jednak regulačními plány, které proti výstavbě např. Na Ladech výrazně mění velikost stavebních parcel, jednak nějakými časovými horizonty a jednak podmíněnými investicemi samotných investorů. K těm patří zejména vybudování komunikací a inženýrských sítí, jejichž financování jde na vrub investora, v poslední řadě pak finanční příspěvek za každou stavbu do pokladny města v řádu cca 40.000,- Kč (tento příspěvek by měl být v budoucnu využit např. na rekonstrukci vodárny). Co se týče MŠ - všichni víme, že ta je naplánována Na Vápenici a záleží pouze na finančních zdrojích. Stejně tak dostavba školní haly - tělocvičny, či kulturní sál, jenž bude řešen buďto odkoupením sálu v Centru Vráž (pokud se investor dohodne s městem na přijatelné ceně), nebo v prostoru ZUŠ (tam bych to v této fázi viděl spíše na změnu projektu - současná varianta na mě působí až příliš funerálně). Regulaci nárůstu aut si neumím moc představit, když jich někdo chce mít deset, tak mu v tom asi nikdo nezabrání.
Chci tím říci jediné. Existují dvě cesty, jak se s rozvojem vyrovnat. Jednou je omezení vlastnických práv, tedy zmražení výstavby na nulu, cestou druhou je naopak jejich přiznání ovšem s tím, že časové parametry rozvoje budou konvenovat s finančními možnostmi všech zúčastněných, které tento rozvoj udrží v životaschopných parametrech. Všech zúčastněných říkám záměrně, protože soukromé investice jsou významným prvkem v rozvoji obce a městské pokladně mohou výrazně ulehčit. Najít ten správný balanc je samozřejmě velice obtížné, zvláště když se každé čtyři roky provalí obcí, krajem a republikou volby, nemluvě o rozmarech dotačních titulů EU. Nechci tím v tuto chvíli nic obhajovat, a již vůbec nechci zacházet do detailů, jenom si po minulých zkušenostech myslím, že koncepčně je výhodnější model druhý, který je otevřený a má nějakou dynamiku. Jak je naplňován, to už je otázka jiná.
A teď trochu osobně - jestli se v něčem my dva neshodujeme, tak to bude právě v té koncepci rozvoje.
Měj se, stále nic ve zlém M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (29.06.2009 00:25)

Re: bajk ent rajd
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 08:43

Michale, když to napíšeš takhle, vypadá to přijatelně (líbivě, rozumně apod.). Bohužel má takto popsaný rozvoj města nuance (skryté vady na kráse), které jsi opominul. Chápu, že tento způsob obhajuješ neboť se na něm podílíš, souhlasíš s ním a vyhovuje ti. Mně ne.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 09:02

Danielo, přál bych ti vidět úsměv na tváři kteréhokoli investora, kterému řekneš "jo tak vy chcete stavět, tak to si k samotné ceně stavby ještě přičtěte silnici, nějaké kabely, složte do městské kasy prachy, tady ty vaše stavební parcelky vám zvětšíme na dvojnásobek a než kopnete do země, tak si ještě pár let budete muset počkat". To s líbivostí nemá vůbec nic společného. Že má vady na kráse znamená jediné - odstranit je.
Měj se M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 09:58

Paní Ivano, nevadí mi nové obchody, ať už vypadají jakkoliv, když nebudou trčet nad okolní stavby. Otázkou je, zda je pro ně vůbec ekonomicky možné dlouhodobě se tu udržet.

co mi vadí, je kolik....stovka bytů?, "centra Vráž", které pro investora představují jistě tu zajímavější část projektu. Vadí mi další bytovky, kterých tu přibývá jak hub po dešti...

...je mi líto, že se z Černošic - tzvn.vilového města - stává průměrná pražská periferie, mám strach, že se poslední volné plochy zastaví sídlištěm, že zmizí zeleň a příroda, mám to tu ráda, a kdo by neměl... Představte si pláně k Vonoklasům plné takovýchto staveb, mně to jako důvod k obavám stačí..

developeři vydělávají na bytech, na ekonomicky úsporných stavbách. Vydělávají oni, majitelé pozemků, zainteresovaní úředníci, zastupitelé a spol. Vadí mi, že se celý život budu muset dívat na další řady nehezkých staveb jen kvůli tomu, že si bratrstvo dalmatina tlapky ještě pořád nevydělalo dost..

Pane Strejčku - jsem ráda, že přiznáváte svůj podíl na současném "rozvoji" města a že ho hájíte. Jsem také ráda, že jste "zatím proti" dalším změnám UP. Jen opravdu nevím, co tím rozvojem myslíte. Další stavby a zastavěné plochy /nemyslím tím proluky ve stávající zástavbě/? Rozvoj znamená zvětšování polochy Černošic, růst počtu obyvatel nebo zvyšování kvality žití pro stávající obyvatele?

Populisticky argumentujete proti stavební uzávěře. Jaképak je to omezení vlastnických práv, když stávající pole zůstane polem a prodat si ho může majitel komu chce? Za starosty Pergla tu uzávěra byla a taky je to jediný starosta, kterého si místní váží. Argument o velikosti stavebních parcel je taky směšný, na 800M pozemku by asi moc velká bytovka nevznikla, ostatně se stačí podívat, co se tu kde zrovna staví a že na to velikost pozemku nemá vliv.

Volby se nám tu zas až tolik neprohání, vždy s přehledem vyhrává ods. Po odchodu starosty Pergla nám sem bratrstvo Dalmatina tlapky nastrčilo figurku Langšádlovou, po exhibici v tomto volebním období asi bude příště potřeba figurka další...paní starostka a kdu-čsl jsou už mimo...takže, že bych si tu právě psala s budoucím panem starostou ?? :-)

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 11:28

ne, ze bych to dokazal precist cele, ale...

pane strejcku,

projekt bajkentrajdu je od zacatku pouze dalsim z chorych vymyslu opecene veprove hlavy, spadajici do stejne kategorie jako vztycovani pyju u betonarky ci kopani tunelu do dobrichovic. v pulce obce neni na silnicich nejen asfalt, ale ani sterk (a kdyz uz nekde asfalt nahodou pribyde, nedostane se leckdo autem do vrat, jako napr. ted v lidicke). skola praska ve svech, u skolek uz svy davno ruply... vodni zdroje jedou nadoraz... a my si budeme financovat nesmysl, pro ktery ani neexistuje ceske pojmenovani, a ktery nam bude tak platny, ze prislovecny zimnik pro mrtveho je proti tomu funkcnim pradlem.

vcelku chapu podobnou vec v dobrichovicich - parkoviste je na kraji obce a navazuje tam cyklobus, navic tam ve vsedni dny parkuji lide, co dojizdeji k vlaku z ritky, cernolic, karlika ci vzdalenejsich casti dobrichovic. vsechno je tam navic udelano prisne funkcne, bez halucinacnich pomotanosti radlovych kamaradu z inspiry, kteri dokazou postavit kiosek velikosti tri bunek za cenu, za kterou by kdokoli jiny postavil vilu s bazenem.

muzete mi rict, co mi jako obcanovi cernosic prinese za me dane postaveny rovny vodni meandr a parkoviste pro auta prespolnich cyklistu? pokud by se ta pitomost nedejboze postavila, jedine, co to prinese, bude zvyseny automobilovy provoz, neb odkudkoli je to tam - narozdil od tech dobrichovic - pres celou obec. pak taky naklady na udrzbu a ostrahu nebudou - kdyz clovek na projektu vidi, jak je to cele pekne vymyslene - male... ale co, prijmeme dalsich par fizlu a zastupitel sabata nainstaluje par kamer a bude, luza (rozumej obcane) to zacaluji.
kdybysme nezili v Jiroutove lhote, udelal by se na miste byvaleho rehorova dvorce parcik, na plose mezi ulici zd. lhoty a plotem trati parkoviste a bylo by. a nemam strach, ze by se na takovou vec nedala sehnat nejaka dotace - problem bude spise v tom, ze kdyz se proinvestuje 7 mega, nemuze jit na male domu tolik, jako kdyz se tech mega projebe 35.

osobne vbych byl radeji, kdyby tady (nejen) moje deti mely realnou sanci chodit do skolky, nez aby tu nejakci imaginarni vyletnici mohli parkovat sva auta a obcerstvovat se v infoboxu za 8 mega, protoze hospod tu mame asi malo.

skoro zaverem - pokud chce mesto skutecne podporavat cyklisty, tak at uz do***elefix zmizi ta genialni znacka na virku. jsme - spolecne s jancikovskou prahou 5 - asi jedinymi dvema misty ve vesmiru, kde na cyklostezku nesmeji vjizdet cykliste, zato auta ano. esli vono to nebude tim, ze rozdil mezi jancikovci a jiroutovci neni veskery zadny.

a uplne zaverem: a plaz tedy nebude proc? dalsi zarez do radnicni pazby?

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 14:30

Trochu mnoho písmenek na jednu odpověď, takže pouze doplním svůj předcházející příspěvek:
1. - není to tak dávno, kdy za sámoškou U Vávrů bývala jahodová pole a tam kde stojí bytovky se jezdilo na sáňkách z kopce do Černošic. Poptávka po bydlení za Prahou to změnila už dávno před tím, než jsem se narodil. Stejně jako změní zbytek nezastavěných polí, protože kdo by dnes v Černošicích pluh zapřahal? Je to jenom otázka času a peněz (viz. můj příspěvek výše).
2. - Jako zastupitel Vás mohu ubezpečit, že ze žádné výstavby nemám ani korunu. Dokonce mě ani žádná taková "investiční pobídka" zatím nepotkala, ostatní nechť si sáhnou na svoje svědomí sami.
3. - Každé omezení, tedy i stavební uzávěra je živnou půdou pro korupci - vyjímka sem, vyjímka tam ...
4. - Pana starosty Pergla si vážím, neměl to lehké, jako každý starosta. Přesto je potřeba si přiznat, že výstavba Na Ladech vznikla za jeho starostování. Že spolu dnes komunikujeme a že je i nadále ochoten poskytnout některé rady a informace ohledně dalšího rozvoje, za to má moje díky, ale jak ho znám, asi by mě s tím poslal n2kamsmiling smiley
5. - Centrum Vráž nevzniklo za kralování nastrčené figurky paní Langšádlové, ale za skutečného jejího starostování ještě před tím, než do místního komunálu vstoupila současná ODS.
6. - Figurkou být nemíním a také ji dělat nikomu nebudu, nemám to zapotřebí. Mým přirozeným cílem je dostat VPM zpět na radnici. O starostování se nijak nederu a upřímně, ono také není o co stát. Jako řadovému zastupiteli mi bohatě stačí to, co si užívám už dnes (viz. některé příspěvky na tomto fóru).
S pozdravem M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 20:45

které období starostování paní Langšádlové máte na mysli?
od 2OO2
[www.volby.cz]
či od 1998
[www.volby.cz]
??

jinak se pokusím sžít s myšlenkou, že tu jednou bude sídliště, protože za a)je poptávka... :-))) a za b) protože se sídliště může někomu i líbit.

omlouvám se panu melesovi, že jsem téma odvedla někam jinam a dovolím si zkopírovat jeho úžasný příspěvek, aby se další debata případně odvíjela původním směrem nebo aby i ostatní měli větší šanci se zasmát opravdu skvělým glosám

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 20:46

kopie, napsal m.meles:

projekt bajkentrajdu je od zacatku pouze dalsim z chorych vymyslu opecene veprove hlavy, spadajici do stejne kategorie jako vztycovani pyju u betonarky ci kopani tunelu do dobrichovic. v pulce obce neni na silnicich nejen asfalt, ale ani sterk (a kdyz uz nekde asfalt nahodou pribyde, nedostane se leckdo autem do vrat, jako napr. ted v lidicke). skola praska ve svech, u skolek uz svy davno ruply... vodni zdroje jedou nadoraz... a my si budeme financovat nesmysl, pro ktery ani neexistuje ceske pojmenovani, a ktery nam bude tak platny, ze prislovecny zimnik pro mrtveho je proti tomu funkcnim pradlem.

vcelku chapu podobnou vec v dobrichovicich - parkoviste je na kraji obce a navazuje tam cyklobus, navic tam ve vsedni dny parkuji lide, co dojizdeji k vlaku z ritky, cernolic, karlika ci vzdalenejsich casti dobrichovic. vsechno je tam navic udelano prisne funkcne, bez halucinacnich pomotanosti radlovych kamaradu z inspiry, kteri dokazou postavit kiosek velikosti tri bunek za cenu, za kterou by kdokoli jiny postavil vilu s bazenem.

muzete mi rict, co mi jako obcanovi cernosic prinese za me dane postaveny rovny vodni meandr a parkoviste pro auta prespolnich cyklistu? pokud by se ta pitomost nedejboze postavila, jedine, co to prinese, bude zvyseny automobilovy provoz, neb odkudkoli je to tam - narozdil od tech dobrichovic - pres celou obec. pak taky naklady na udrzbu a ostrahu nebudou - kdyz clovek na projektu vidi, jak je to cele pekne vymyslene - male... ale co, prijmeme dalsich par fizlu a zastupitel sabata nainstaluje par kamer a bude, luza (rozumej obcane) to zacaluji.
kdybysme nezili v Jiroutove lhote, udelal by se na miste byvaleho rehorova dvorce parcik, na plose mezi ulici zd. lhoty a plotem trati parkoviste a bylo by. a nemam strach, ze by se na takovou vec nedala sehnat nejaka dotace - problem bude spise v tom, ze kdyz se proinvestuje 7 mega, nemuze jit na male domu tolik, jako kdyz se tech mega projebe 35.

osobne vbych byl radeji, kdyby tady (nejen) moje deti mely realnou sanci chodit do skolky, nez aby tu nejakci imaginarni vyletnici mohli parkovat sva auta a obcerstvovat se v infoboxu za 8 mega, protoze hospod tu mame asi malo.

skoro zaverem - pokud chce mesto skutecne podporavat cyklisty, tak at uz do***elefix zmizi ta genialni znacka na virku. jsme - spolecne s jancikovskou prahou 5 - asi jedinymi dvema misty ve vesmiru, kde na cyklostezku nesmeji vjizdet cykliste, zato auta ano. esli vono to nebude tim, ze rozdil mezi jancikovci a jiroutovci neni veskery zadny.

a uplne zaverem: a plaz tedy nebude proc? dalsi zarez do radnicni pazby?

Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.