cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3
Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 20:48

1998 - 2002
M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 00:56

Pane Strejčku, spíše než zjištění toho, že tu nic nemáme, se obávám toho, že tu už nemáme téměř žádný životní prostor, který by nebyl za.rdaný nějakými nedomyšlenými a špatně provedenými obskurnostmi. Volný prostor je hodnotou sám o sobě, není potřeba jej jakkoliv rozvíjet. Vzpomínáte, jak tu bylo ještě v 90-tých letech krásně? Já osobně bych řekl všem investorům fuck off, i za tu cenu, že si občas budu muset vyměnit tlumiče u auta a v neděli večer nebudu mít kde nakoupit. Nechápu, proč ten, kdo chce mít v místě bydliště vybavenost jako v Praze, nezůstane bydlet v Praze a ten, kdo si zakládá na příjemném životním prostředí, se musí kvůli nějakým marginálním výhodám podílet na jeho ničení. Pokud se chceme porovnávat s Prahou, vždycky zjistíme, že tu v podstatě nic nemáme a proinvestované miliony na tom nic nezmění.
Mimochodem, řešení dopravní situace v ulici K lesíku je bizarni i bez kruhového objezdu, zkuste si podobný vzlet policejního ducha představit třeba v místě napojení ulic Sokolská a Legerova k Nuselskému mostu.smiling smiley

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 08:42

Kancie Minore, tahle diskuze je docela signifikantní pro všechno, co se v Černošicích pohne od chvíle, kdy někdo vymyslel placatou střechu:
[www.archiweb.cz]
M.S.
P.S.: Mohl byste mi prosím hodit link na Vaše komiksy? Nemohu je najít.

Re: bajk ent rajd
Autor: Vladimír Dvořák (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 11:09

Zdravím Michale,
je až k neuvěření v čem všem se tihle veselí chlapíci, co se fakt neberou vážně, hezky orientují. Ke všemu,zdá se, má tenhle spolek Brouků Pytlíků gruntovní a fundovaný názor. Já se bavím a ...jdu pročítat ostatní diskuze. Tyhle šlágry si přeci nemůžu nechat ujít. Měj se - V.D.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 11:20

Ahoj Láďo, mě na tom jenom trochu zaráží, že ty jsi se svou muzikou zastydlý, ale co se týče Černošic, tak mě odkazují na "zlatá devedesátá".
Měj se M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 11:34

Dobrý den pane Dvořáku,
kdysi jsem Vás oslovila, abyste se zapojil do ankety pod jinou záložkou - Otázky a odpovědi. Byl jste ochoten podpořit moji myšlenku a za to jsem Vám byla vděčna.

Když Vy ještě nejste protřelý internetový diskutér. :-)
Neberte ty vzkazy nijak zle. Ti, kteří tady, byť pod různými pseudonymy, mají snahu nějak přispět do diskuse, ti to většinou myslí dobře.

Internetové diskuse - to je novodobý fenomén. Má svoje klady i zápory (jako asi všechno v životě :-) ). Avšak mohu říct, že tohle diskusní fórum má poměrně vysokou úroveň (pokud chcete ztrácet čas a začíst se do nějakých diskusí pod různými články na netu, budete možná koukat, co dokáží lidé do klávesnice vypustit - je to také jistá známka naší společnosti). Jsou však i dost záludné, protože člověk hodí jeden vzkaz a už v tom vlaku jede :-)))

Přesto Vás prosím, než začnete sám pro sebe hodnotit tohle diskusní fórum, pročtěte si některá vlákna. Možná že se dost poučíte :-))))

Někdy je to ale dost náročné :-)))) (nejen časově)

Hezký den

Helena Šebková (Enzila) :-)

PS. Za těmi nicky se skrývají reální lidé, vesměs dost chytří, to mi věřte (tedy na tomto fóru :-) ). Snad jen občas tak trochu "grafomani" :-)

Re: bajk ent rajd
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 11:46

PS.
Např. takový grafoman "Lojzaryba" je můj oblíbený :-)) mrk.
Psával sem kdysi také Lojzík Nedělů, ale ten se ztratil ve víru světa, už sem nepíše, škoda...
Psával sem i Buki, ale ten už také nenapíše, škoda...

Re: bajk ent rajd
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 13:31

míšo,
neházej nás do jednoho pytle,pouze proto,že nám vláďa řiká brouci pytlíci :-)))
já sem taky zastydlej,šlágry mám v oblibě celej život a kopačák na vráži vobrečim pokaždý,když du vokolo...
ale co nadělám,lidi chtěj bydlet a k tomu se mít,s tim nikdo nehne...
proto žiju v dobrchau :-)))


AŤ ŽIJE GRAFOMÁNIE!!!

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2009 16:42

pane minore,

vase slova tesat do kamene.

Re: bajk ent rajd
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2009 00:55

Pane Strejčku, jestli jste z mých příspěvků zde nebo na archiwebu získal pocit, že nemám rád placaté střechy, potažmo moderní architekturu vůbec, chci Vás ujistit, že tomu tak není. Toto se mi kupříkladu ze současné tvorby líbí velmi: [www.ram-arch.cz] Z Černošic jenom namátkou Hořejšova vila v Karlštejnské a z nedávné minulosti dům od Cajthamlové a Lauermana v Libušině ulici: [www.archiweb.cz] nebo tento krystal: [www.archiweb.cz] I na těch proklínaných Ladech by se našlo pár dobrých staveb a téměř všechny, co za něco stojí, mají plochou střechu. Na tom výtvoru od Donliče jsem nekritizoval tvar strechy ani moderní vzhled, ale megalomanství, předimenzovanost a sterilitu a za tím si stojím. Proinvestované miliony a mechanické poskládání trendových prvků kvalitní výsledek v žádném případě nezaručují. Zkrátka, když dva dělají totéž, nemusí to být totéž. Moje zmínka o zlatých 90-tých nevyplývá z toho, ze bych byl snad obdivovatelem úchylného tvarosloví takzvané postmoderny nebo nejnižší myslitelné kvality jak v materiálech tak v provedení, nýbrž z toho, že většina těchto obludností tehdy ještě nestála.
P.S.: link na Kanečka v současnosti nefunguje, až bude, jistě pošlu.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2009 01:21

Pane Minore, byl to příměr, ale když už jste to vzal doslova, jsem rád, že tzv. současnou architekturu shledáváte životaschopnou. Že ne vše, to snad nikdo. Trochu jsem brouzdal po netu a mám takové neblahé tušení, že za nedlouho asi budeme muset přeladit:
[technet.idnes.cz]
M.S.
P.S.: Kanečka určitě oživte - nějaký nový příběh ?



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.07.2009 01:21)

Re: bajk ent rajd
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2009 01:21

ještě jsem zapomněl na to nejlepsi: [www.archiweb.cz] a [www.archiweb.cz] a [www.archiweb.cz] a [www.archiweb.cz] a.....

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2009 01:25

Jo, to by se mělo učit už na základce.
M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2009 06:43

Pane Strejčku,

v roce 1998 získala ods v Černošicích 29% a kdu-čsl 16%, rozum mi nějak nebere,jak by paní Langšádlová mohla starostovat v tomto období "za sebe".

Fundovanost názorů místních brouků pytlíků je jedna věc, druhá věc je, že městský zastupitel pravděpodobně opravdu věří, že rozhodování o další výstavbě se má řídit poptávkou. investorů, pražáků, majitelů pozemků, developerů? nebo poptávkou pana jirouta, aby se za miliony z obecního rozpočtu zasiťovaly všechna jeho políčka?

Jedinou poptávkou, kterou by se volený zástupce měl při hlasování v zastupitelstvu řídit, je poptávka občanů, kteří jej zvolili. A ti pravděpodobně poptávají zmiňovaný životní prostor, funčkní infrastrukturu, dost míst ve školách a školkách, korigování architektonické splácaniny a pod.

Ono se opravdu stačí podívat třeba jen do Dobřichovic, co se podařilo za poslední roky udělat tam a porovnat. Asi místní zastupitelé používají selský rozum a starosta Dobřichovic třeba NEPOPTÁVÁ rýžování zlata ve svém volebním okrsku ...

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2009 09:18

Paní Kafíková, já žádný střet zájmů nepodporuji, což se dá myslím celkem průkazně zjistit ze všech zápisů jednání zastupitelstva, kde se schvalovala změna ÚP v níž dotčení zastupitelé figurovali.
Co se týče starostování paní místostarostky versus ODS - současná ODS je od roku 2002 zastoupena zcela jinými lidmi, než ODS v letech 1998 - 2002. Před volbami 2002 došlo v ODS ke změnám, které byly vyvolány mimo jiné i tím, že paní místostarostka dle mínění současné ODS starostovala "až příliš" sama za sebe - viz. např. kauza centru Vráž.
Poptávka občanů je vyjádřena volebním výsledkem na základě volebního programu. VPM získala cca 20%, tedy zastupuje 20% voličů. Zbylých 80% zastupuje někdo jiný. Pokud chcete prosadit alespoň něco pro těch 20%, musíte se domluvit s těmi ostatními. To znamená, že si předem musíte jasně stanovit, z čeho neustoupíte (v případě VPM je to rozšiřování další zástavby viz. moje příspěvky výše) a kde jste ochotni udělat kompromis (viz. též moje příspěvky výše).
V Dobřichovicích se staví také centra a bytové domy. Vykáceli kvůli tomu celou alej (známá mediální kauza z pera pana Klímy - tv. Nova), teď se bourá stará zástavba za poštou atd. Dobřichovice jsou spíše o jiném estetickém cítění, jinak v principu se rozvíjejí zcela obdobně.
A závěrem perlička - jsem jediný zastupitel, který návrh na odvolání pana místostarosty Jirouta z funkce již dal. Neprošlo to.
S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (02.07.2009 09:22)

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2009 09:21

a jeste lepsim prikladem by byly revnice... kdykoli tam prijedu, uplne na me dychne atmosfera prvorepublikoveho letoviska (pricemz po revoluci na tom byly asi tak jako my v cernosicich). nemusim se tam bat, ze me oko spocine na nejakem architektonickem zlocinu a kdyz tam prijdu na namesti, kocham se opravdovym namestim a nikoli nefunkcni, ovsem patricne drahou zhovadilou exhibici panu z inspiry.

proc to tam jde, a u nas ne? odpoved je jednoducha: nemaji tam radla, jirouta, pribika ani kudeje, tedy jinymi slovy: lide, kteri tam ridi obec, se staraji o chod obce, a ne o to, co by kde slohli.

Re: bajk ent rajd
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2009 09:37

Když jsem se byla po volbách podívat na zastupitelstvo, bylo tam pět a půl lidí (myslím v obecenstvu). Jen zírali na ty šachy, které se tam konaly.

Neříkám, že bych vymetala zastupitelstva, ale na těch dalších dvou či třech, co jsem navštívila, tam bylo lidí ještě méně. I když sebekriticky - teď už tam taky nechodím, raději uvařím rodině teplou večeři...

A pak se každý diví...

Navíc je to možná dáno tím, že obyvatelé v Č. furt nemají jasno, jestli jsou Č. městem či vesnicí.

Bodejť by se někteří páni nechechtali od ucha k uchu, když vidí ten "velký" zájem.

Možná, že v D. a Ř. mají lidé nižší zdi kolem svých zahrad... Nebo se víc cítí být doma, kdoví...

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2009 09:45

Jo přesně tak - tomu odpovídá i moje neustálé vykazování z obce. Jedna půlka to cítí jako vesnici, druhá jako město. A když do toho ještě vlítnou staré Mokropesko - Černošické křivdy, tak "náplavy" už vůbec netuší, která bije.
M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 11:32

pane strejcku,

jak je to tedy s tou zhovadilosti u mokropeskeho namesti? (ptam se vas, neb IL, kde bych takovou informaci v normalni obci hledal, uz davno slouzi jen jako misto, kde nam dalmatini rikaji, jak umi podavat pacicku a olizovat ruce a jak jsou vubec celi roztomili). vcera jsem to tam okukoval, jsou tam takove dve pekne jamy, pet lehce fuseracky zalozenych pilotu a samozrejme plachta s prsatymi stredoskolackami, ktera stale hlasa, ze v srpnu 2009 bude hotovo.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 13:04

Pane Melesi, stavebně jak popisujete. Vzhledem k tomu, že pan Ing. Skalický byl odvolán z funkce vedoucího OISM, těžko v tuto chvíli předpovídat, jak se to celé bude dále vyvíjet.
S pozdravem M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 13:20

copak pan skalicky provedl? vzdyt to byl prece vzdycky profesional a odbornik kazdym coulem? prestal se delit?

jenom mi nejak hlava nebere, ze byl-li projekt - jak je v cernosicich zvykem - precizne pripraven, ohrozi jeho realizaci odvolani jednoho prumerneho sibala.

neni ono to spis tak, ze (jak si stebetaji vrabci na strechach) je mestska kasa natolik prazdna, ze se horkotezko vyskrably penize na asfaltku k jiroutovym pozemkum na vapenici?

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 13:41

Pane Melesi, důvody odvolání neznám. Obecně ale platí, že OISM zajišťuje realizaci rozhodnutí vedení města včetně přípravy a realizace dotačního titulu, který byl na investici plánován. Jestliže je nyní bez vedoucího odboru, respektive má tzv. prozatímního vedoucího, tak je to trochu problém. Ne však zásadní, který by celou věc mohl zastavit. Spíše v tom bude asi ten nedostatek financí na všech úrovních. Ale to již spekuluji.
S pozdravem M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 14:13

pane strejcku,

pokud odbor fungoval tak bezvadne, jak nam bylo leta tvrzeno, nemela by absence jednotlivce nijak ohrozit probihajici akce. proste by mely byt pripraveny projekty, podle kterych se jede, i kdyby skalickeho vzal cert. v pripade, ze by to fungovalo, jak rikate vy, nezbyva nez konstatovat, ze oism musi byt v naprosto tragickem stavu, kdyz jeden vvyhazov znamena zastaveni bezicich akci.

pokud je duvodem nedostatek financi: jak je mozne, ze mesto rozjizdi akci, u ktere neni jasne financovani?

a vubec, nemohl by nam o tom neco pekneho sdelit vas novy kamarad michal v nami placenych informacnich listech? kdyz uz tak rad pise, tak by treba jednou mohl psat o necem, co lidi zajima....

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 14:25

Pane Melesi, o žádném ohrožení nic nevím. Projekty jsou připraveny a podle nich se jede. Financování akce je jasné, že se peníze staly nejenom v ČR nedostatkovým zbožím, to jste před dvěma roky asi nemohl tušit ani Vy. Tragický stav odboru OISM je Vaše domněnka, kterou nesdílím.
S pozdravem M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 15:58

pane strejcku,

pak tomu nerozumim - vzdyt vy sam jste psal o tom, ze vyhazov toho vykuka vec znacne komplikuje.

co se toho financovani tyce - prominte, ale kdyz si pujdu stavet kozi chlivek, nebudu tak cinit drive, nez budu mit v kapse penize na cihly, prkna a terak. tomu rikam vyresene finacovani. a nikoli to, ze si vymyslim fantasmagorii, jejiz naklady petinasobne presahuji moje zdroje, vysnim si, ze mi na ni ten a ten da penize a zacnu konat. jestlize se po vykopani diry a naliti dvou kubiku betonu prislo na to, ze nejsou prachy, pak proste financovani vyreseno nebylo a nejak krize s tim nema naprosto co delat.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 16:16

Pane Melesi, nepsal jsem, že odvolání pana ing. Skalického věc značně komplikuje, ale že je to trochu problém. Cítíte ten rozdíl?
S pozdravem M.S.
P.S.: O financování kozích chlívků nic nevím - co se týče strukturálních fondů EU a způsobu jejich čerpání - projděte si web, je toho plný.

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 16:57

pane strejcku,

kozi chlivky se stavi jako cokoli jineho - kdyz mam v kapse penize (vlastni, darovane ci pujcene), dojdu koupit material a najmu delniky.

pak je jeste moznost, jakou predvedl cernosicky oism - tedy zacnu kopat zaklady, aniz bych mel v kapse penize byt na jejich vybetonovani, a pak mam holt misto koziho chlivku diru zarostlou koprivami.

prijde-li vam v poradku druhy zpusob, neni neco v poradku.

jinak, krasa, dalsi uzasna ukazka aplikovane radlokracie - vymyslíme si neuveritelne drahou stavbu neceho, co nikdo k nicemu nepotrebuje, dvema lidem rozjezdime barak buldozerem, abychom nasledne zjistili, ze na ni nemame. hlavne ze kamaradi z inspiry dostali zaplaceno. boze muj.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2009 17:09

Pane Melesi, Vy jste si nepřečetl moje doporučení a neprostudoval jste si způsob čerpání peněz ze strukturálních fondů EU. Nebo si skutečně myslíte, že město si cpe peníze do slamníku, a když ten slamník naplní, tak začne něco stavět? Že něco není v pořádku, o tom nepochybuji ani já.
S pozdravem M.S.

Re: bajk ent rajd
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 17:23

pane strejcku,

neprecetl, ale domnivam se, ze musi existovat nejaky okamzik, kdy je na balik penez vetknuto razitko "priklepnuto". a ze v tom pripade uz pak penize byt vyplaceny musi, neb i pro bruselske struktury plati povinnost dodrzovat zavazky vyplyvajici ze smluv. opravte me, jestli se pletu, ale muj selsky rozum mi rika, ze takovy okamzik v nasem pripade nenastal... ze to spis byla takova huraakce, at ma inspira co kreslit, a at se ma pan starosta kolem ceho projizdet na inlajnech. doufam, ze krize potrva tak dlouho, az se nad celou tou debilitou zavre pozasluze voda a my budeme usetreni dalsiho vredu, hyzdiciho obec.

Re: bajk ent rajd
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2009 18:57

Pane Melesi, mrkněte na tohle:
[www-archiv.mestocernosice.cz]
vidíte tam ta krémově zabarvená OCéčka + část OV (oranžová)?
Tady jsou vysvětlivky co znamená OC a OV:
[www-archiv.mestocernosice.cz]
V současné době je to značná část diskutované změny. Pokud se nic nezmění, budete za pár let jezdit tak jako tak kolem ... to už si nazvěte jak chcete.
S panem Pajgrtem jsem domluven, že někdy v září bychom měli mít hotovou analýzu změny pod školou, která vychází z přesných geometrických údajů.
Tu následně zveřejníme a potom můžeme diskutovat dále. Zatím je to totiž více o pocitech a méně o skutečném stavu věci.
S pozdravem M.S.

Jdi na stránku: Předchozí123Následující
Aktuální stránka: 2 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.