cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Dopravní nehoda
Autor: tomáš marný (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 09:27

[zpravy.idnes.cz]

a je s podivem, že se to nestalo už dřív. Denně chodím kolem nálevny, před kterou stojí stále stejná auta těch, kteří tam celý den vysedávají, zřejmě o sodovce. V této souvislosti by mne zajímalo, kolik kontrol alkoholu za volantem měsíčně provede městská policie - ve srovnání s měřením celoplošně nesmyslné "zóny 40"? Kolik stojí tester alkoholu ve srovnání s výstavbou zpomalovacího hrbu, na kterém si stejně jen slušní ničí auta a ti bezohlední přes ně stejně přeskočí?

Re: Dopravní nehoda
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 16:59

No, ja si myslim, ze aby Cernosice dostaly spravneho Kocourkova, tak by se mela zavest misto zony 40 zona 20km/h (mozna i s nejakym obecnim nosicem praporku, co by bezel pred kazdym autem jedoucim pres Cernosice), a na vsech vjezdech by krome kamer mela stat hlidka a povinne nechavat vsechny bez vyjimky zastavit a dychnout, ne ?? :-)

Nechci snizovat tragedii, k niz doslo. Ale mozna by snad konecne odbor dopravy (a dalsi odpovedni urednici i politici) mohl pochopit, ze nesmyslnym pausalizovanim a buzerovanim slusne vetsiny chovani hovad proste nezmeni ani neomezi - ani na silnicich pomoci zony 40 nebo pricnych prahu ("uzasny" je ten na Mokropeske u odbocky do Skolni), ani na relativne bezpecne cyklostezce podel reky (mimo auta) znackou Cyklisto sesedni z kola, ani vyhanenim cyklistu na "oficialni" a uzkou cestu mezi auta smer Lipence a k trznici.

Bohuzel, my Cesi stale holt mame svou vlastni, ceskou cestu...



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (29.06.2009 17:06)

Re: Dopravní nehoda
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 17:37

no vidis, tomme, todle bych i podepsal.

Re: Dopravní nehoda
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2009 18:05

:-D
Jo, jenze je tu drobny problem Melesi :-D - urednici to tady nectou. Je to tady jen takovy vykrik do tmy, v podstate uplne na nic ;-). Bohuzel vim, ze se ten Kocourkovsky stav se zonami, pitomymi znackami a prahy nezmeni, i kdybych nakrasne podal namet na urad (nebo tisice nametu, co Vy by jste podepsal...).

A podobne je to i s dalsimi stesky na ruzne kraviny a nedostatky v obci. I proto radeji obcas prilozim ruku k dilu na obecni komunikaci (a vyslechnu si od par lidi, ze tim "ohybam zada a podporuji vedeni mesta" :-D - coz je proste nesmysl). Na rozdil od anonymniho a k nicemu nevedoucimu kriceni tady, nebo na rozdil od psani stovek zadosti a stiznosti na urad a TS, mi to dava aspon trochu smysl pri rozumne financni zatezi moji kapsy, mych nervu a me trpelivosti - nebudu se pak brodit blatem, a nebudu tak casto nedobrovolne jako prase (byt bez toho "ohnuteho hrbetu" :-D )

Aby to melo smysl, musi pozadavek mit vahu. Jsem napriklad dost zvedav, jakou vahu ziska petice proti casti radnich, a kolik lidi pak prijde petici podporit na zastupitelstvo :-) - snad nebude v televizi nejaka moderni, uzasna estrada nebo film, kvuli ktere se nikam protestovat nepujde :-). Dokud se proste vetsina lidi nebude sama zajimat o spravu veci verejnych (vic nez chabou ucasti ve volbach 1x za 4 roky), budeme vsichni jen dal "kricet do tmy" (a zhusta anonymne, vcetne me :-) )...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.