cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2009 11:09

Domnívám se, že skutečnost, že IL otiskly text architekta Sticzaye není výsledkem žádného diplomatického umění, ale prosté skutečnosti, že pan architekt sdělil, že posílá text k otištění nejen redakci IL, ale i mně k otištění ve Zpravodaji Věcí veřejných. V duchu prázdninových her "Hledej 10 rozdílů" si budou moci čtenáři již brzy porovnat text zveřejněný v radničním plátku a text, který zveřejníme my.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2009 12:50

po nekolika upozornenich na nezvykle vysokou kvalitu uvodniku v poslednim liste radnicnich blabolu jsem nasadil gumove rukavice a vzal toto periodikum do rukou. nevim, jestli pan starosta nekdy slysel rceni o zlodejovi, ktery krici "chytte zlodeje", ale pokud ne, snazne timto prosim nektereho inteligentnejsiho (jeho) spolustranika, aby mu vysvetlil jeho smysl. neb tak krastalicky cista ilustrace tohoto idiomu opravdu neni jen tak k videni. tak panu starostovi vadi nerjake cachry... vadi mu akcie na dorucitele ci nepruhledne dohazovani zakazek... panejo! doufam, ze v pristim uvodniku se bude venovat nepripustnosti monopolizace nazoru v mestskem (obcany placenem) periodiku. a v dalsim by mohl treba spachat ostrou filipiku proti cachrovani s pozemky ci proti sitovani soukromych pozemku za mestske penize.

jinak, opravdu me bavi, ze se "diskutuje" o zastavovani pole pod skolou, tedy akci za stovky milionu, kdyz v kase nejsou penize ani na tu dementni kokotinu u mokropeskeho nadrazi, o takovych vecech jako je skolka, ani nemluve.

ale co, aspon dostanou kamaradi z atelieru inspira po padesate zaplaceno za choromyslny vodni meandr (ktery by nam zrejme nabizeli, i kdybychom zili na polu) a par stranek blabolu o polyfunkcnosti, osach a rekontextualizaci. nemusi prset, jen kdyz kape.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.09.2009 18:23

Ahoj Danielo, texty se ve své podstatě pokud vím neliší a je skutečně jedno zda to vyjde dvakrát. Podstata obsahu zůstává - pozemky pod školou a koncepce jejich využití. K tomu bych diskuzi uvítal. Zajímal by mě především názor na pohled pana architekta, který původní koncepci, která se blížila spíše klasickému náměstí, posunuje k prostoru určenému pro tzv. volnočasové aktivity.
s pozdravem M.S.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2009 10:50

pane strejcku,

myslenka na vyuziti pozemku pod skolou pro vystavbu ruznych sportovist (pro skolu i verejnosti) tu je, co pamatuji, cili jiz od dob hlubokeho komance. ono je to tak nejak logicke (a celkem jasne to ukazuje, ze komunalni politika resi veci, jez nejsou ani levicove ani pravicove). rozhodne logicejsi, nez umele namesti s umelym potuckem pohanenym cerpadlem, obklopene "polyfunkcnimi domy" (uf).

nase mesto ma vzhledem k historii vyvoje dnes tri "centra" (coz zda se vedi vsichni krom velkeho churalu). a jestli je v teto situaci neco na hlavu postavene, pak vytvaret centrum ctvrte.

nebylo by lepsi pocitat s "puvodnim" zamerem - tedy sportovisti (klidne budovanymi postupne na etapy), doplnenymi o uzemni rezervu pro rozvoj skoly (neb pokud nemeli mayove s tim koncem sveta v roce 2012 pravdu, prijdou i generace po nas a treba by nebylo od veci nechat jim taky nejaky prostor)? a jestli se v takovem zameru najde i misto na namesticko s lavickami ci parcik, jenom dobre.

nebo je snad nekde psano, ze musime behem 20 let zastavet vsechno, co technicky vzato zastavet lze? potrebujeme mezi vilovou zastavbu nahazet dalsi kisny proporci centra vraz? osobne se domnivam, ze opravdu ne.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2009 10:27

vcelku pekny clanek o tom, jak to taky muze vypadat...

[www.tyden.cz]

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: El Grande Smokio (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2009 21:48

nebo je snad nekde psano, ze musime behem 20 let zastavet vsechno, co technicky vzato zastavet lze? potrebujeme mezi vilovou zastavbu nahazet dalsi kisny proporci centra vraz?

velmi uprimne doufam ze NE!

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2009 22:21

Michale, ty texty se liší, ne podstatně, ale liší. Počkej si na Zpravodaj VV.

Nevím, jestli jsem pochopila tvoji větu o posunu představ architekta od náměstí k prostoru pro volnočasové aktivity? Kterého architekta? Jaký posun?
V IL byla, myslím, že podruhé otištěna naprosto zrůdná studie, která, pokud bude realizována, navždy likviduje šanci na vhodné využití prostoru pod školou.

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2009 00:13

Ahoj Danielo, počkej si na výtisk VV, je pod tím podepsaný architekt kterého mám na mysli. Můžeš si s ním o jeho představě promluvit osobně, bydlí kousek od tebe. Co se týče studie, máš pravdu zejména ve slově "pokud". A to proto, že je to jenom studie, která řeší především plochy kterých se týká změna ÚP, dále pak orientačně hmoty a již vůbec ne architekturu. Budu jenom rád, když budou VV souhlasit s vypsáním soutěže na tento prostor.
Měj se M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (25.09.2009 00:15)

Re: INFORMAČNÍ LISTY 7-8 2009
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2009 08:23

Ano, už rozumím, měla jsem dojem, že mluvíš o architektovi, který kreslil pro město studii zveřejněnou v IL a nedávalo to smysl. My zcela jistě podpoříme architektonickou soutěž - a následně prezentaci návrhů před veřejností :-)
DG

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.