cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Vjecy (ne)veřejné
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2009 00:23

Do voleb celostátních už přespříliš času nezbývá, tak bych si ještě ráda udělala jasno v morálních postojích jednotlivých stran. U některých stále není tak úplně jasno a mlčení lokálních zástupců ve mně nevzbuzuje důvěru. Možná je nás víc.

Před časem proběhlo v celostátních médiích zpravodajství o podezřelém propojení strany Věci Veřejné a firmy ABL, která se zabývá bezpečností. Propojení zdá se být i fyzické, jen není jasné, kolik členů je zapojeno....

Představitelé VV, zajímá mě Váš názor na fakt, ze firma ABL finančními příspěvky podporuje či podporovala stranu VV nebo vydávání časopisu VV a také na vyjádření strany k této kauze. Připadá Vám to košér/poctivé a myslíte si, že je to pro veřejnost dostatečně transparentní? Předem díky za upřímnou a otevřenou odpověď. Vaše Kopretinka



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kopretinka (31.08.2009 00:31)

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 09:59

Dobrý den, Kopretinko,

I já a mí kolegové jsme těmi fakty zneklidněni a v nejbližší době k tomu zaujmeme stanovisko, případně učiníme kroky, na kterých se dohodneme. I já osobně, stejně jako Vy, považuji vyjádření strany VV ke kauze za málo transparentní a důvěryhodné.

Zmínila jste "mlčení lokálních zástupců" - prosím o pochopení, že naším komunikačním prostředkem je hlavně náš zpravodaj (webová stránka v sekci Aktuality a Kauzy obvykle jen přebírá jeho obsah), který naposledy vyšel v červnu a další přichystáme asi na začátek října. Ke kauze se v něm zcela jistě vyjádříme.

Pro úplnost: naše aktivity v Černošicích jsou na straně VV finančně i obsahově zcela nezávislé. Zpravodaj platíme z vlastních peněz. Jednou jsme dostali sponzorský příspěvek od jednoho z černošických obyvatel, který nás chtěl podpořit (zcela nezištně - předtím ani potom jsme s ním neměli žádný kontakt). Webovou stránku nám zdarma vytvořila a spravuje firma dalšího černošického občana - i on tuto podporu nabídnul sám od sebe. Toto vše také v příštím zpravodaji.

Jinak - jsem na tomto fóru velice zřídka - letos asi podruhé. Kdybyste v budoucnu někdy chtěla k něčemu mé vyjádření rychleji a spolehlivěji, můžete mi kdykoliv poslat email na f.korinek@veciverejne.cz. Ale tentokrát se sem brzy vrátím, abych se dozvěděl, zda Vám (a ostatním) mé vysvětlení prozatím stačí a jestli máte nějaké další komentáře.

Hezký den,

Filip Kořínek

(Na žádost autora příspěvku upraveno administrátorem diskuzního fóra)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (10.09.2009 10:29)

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: klapik (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 12:44

Vážená kopretinko,

sponzorování nebo chcete-li propojeni strany VV s firmou ABL mi přijde daleko více transparentnejší než "utajení" sponzoři ODS či jiných stran.

Co se týče našeho regionu chtěl bych řici, že by spíše mělo zajímat občany jak se chovají strany u nás a ne na celostatní úrovni. K prezentaci názorů se v demokracii používají média všeho druhu. Není na tom nic divného. Jestliže si strana zaplatí bilboard, časopis nebo jiný tip reklamy, kde prezentuje své názory. V tomto ohledu považuji za nehorazné prezentovat "pomlouvat" VV či jakouko-li jinou stranu v radničním časopise, který ma být informačním listem pro občany Černošic. Nezlobte se, ale je mi opravdu špatně, když za naše daně si tam pan Rádl plácá nějáký nesmysli o svědcích Jehovových. Koho to zajíma??? Zneužítí časopisu k prezentaci svých názorů je v Černošicích nehorázný. Zneužívání radničních novin k prezentaci názorů svých nebo k prezentaci názorů strany, která je na radnici dominantní zmiňuje i Transparency International CR ve svých dokumentech.

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 13:31

Vzhledem k tomu, že Daniela kandiduje do poslanecké sněmovny ČR (http://www.veciverejne.cz/lide/rada/daniela-gotellova.html), tak se mi ta otázka financování VV zdá celkem legitimní.
M.S.

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: volič (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 15:14

No bóže tak tam v tej sněmóvni budou sedět spolem všeci tři.

Alespóň jim tám nebuďá smutno.

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: klapik (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 15:45

Michal Strejcek: Na financování jsem již napsal svůj názor. Obecně s financováním mají jiné politické subjekty daleko vetší potíže s vysvětlováním než VV.

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 02.09.2009 22:27

Pane Korinku, dekuji pekne za odpoved a rada se dozvim, jake stanovisko k tomu jeste zaujmete, treba prostrednictvim Zpravodaje.

pro upresneni, nemyslim si a nesnazim se tady podsouvat nazor, ze cernosicke VV maji s podezrelym financovanim strany neco spolecneho. Rozumim, ze tohle neni Vas hlavni komunikacni kanal, na druhou stranu se tady pani Gottelova k financovani vyjadrila a to zpusobem ne docela souznicim s jejim dosavadnim verejnym vystupovanim.

co se tyka oddeleni financi a obsahu strany VV a cernosickych VV, napadlo me, proc vystupujete pod hlavickou VV, kdyz s nimi teda nemate spolecne ty zakladni veci?

Vaše Kopretinka

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 14:53

V poslednim cisle Zpravodaje vysel sloupek ohledne financovani cernosickych Vecek, ale stanovisko k tomu propojeni matky strany s ABL cernosicti nezaujali. takze az na zdejsi znepokojenou reakci pana Korinka zustava ticho po pesine.

Vaše Kopretinka

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 20:36

Paní Kopretinko,

co se takhle začít tázat pánů ods, paní top09 apod., pánů mgr. z plzně apod., když už se tu snažíte přelívat republikové kauzy do hrníčku místních bijců? :-)


[vebr.blog.idnes.cz]

Re: Vjecy (ne)veřejné
Autor: kopretinka (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2009 21:04

zatim slecna..plachy usmev..

pani Kafikova, mate zde novou chranenku? tak pozor, zda se, ze nerika vsechno :-)

Vaše Kopretinka



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil kopretinka (13.10.2009 21:12)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.