cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Nasněžilo nám!
Autor: soused (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2010 09:53

Současně se nám oznamuje,že náš nejvyšší volený orgán ve svě neskonalé moudrosti rozhodl,že chodníky uklízet nemusí lidé ale obce. Čili z konkretní odpovědnosti byla tato přenesena na cosi imaginárního. Konec konců i v době kdy měli uklízet majitelé přilehlé nemovitosti se příliš neuklízelo. U nás už jsou lidé takoví.Na zákony kašlou.
A tak,stejně jako v minulosti si budeme moci udělat obrázek kdo je kdo. Protože ti lepší ten chodník stejně uklidí, jako to dělali v minulosti a ti ostatní, buď z lenosti nebo proto, že je to pod jejich úroveň, neuklidí.
Jak asi půjdou příkladem zdejší volení zastupitelé a zdalipak křesťané před cestou do kostela prokáží činem svou lásku k bližnímu?

Re: Nasněžilo nám!
Autor: kafikova (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2010 14:35

díky chlapům z technických služeb, kteří makají venku už několik dní a nocí jako čerti, jejich práce je vidět.

většina lidí si nevzpomene nebo stav silnic bere jako samozřejmost, Jirout policii a technickou službu města považuje za sbor osobních nevolníků, Langšádlová se k nim chová jako k póvlu ... myslím, že příležitostné "děkujeme" vůbec nezaškodí.

:-) jinak myslím s vřelostí na Tomm1, co se teď řadí jistě k těm lepším mezi námi...absenci jeho příspěvků jednoznačně připisuji údržbě chodníků nejen před vlastním domem. Také děkujeme :-)

Re: Nasněžilo nám!
Autor: mary (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2010 21:52

Též se připojuji s pochvalou. V sobotu ještě za tmy jsem odcházela do práce Domažlickou ulicí, kde již byl vzorně odhrnutý sníh. Proti Praze nebe a dudy. Děkuji.

Re: Nasněžilo nám!
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2010 10:20

I já děkuji za obětavou práci po celý rok,nejen při této kalamitě.Takže poděkování všem do TS.SK

Re: Nasněžilo nám!
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 19:10

K činnosti TS - že by starosta věnoval TS malý traktůrek s radlicí, aby TS nemuseli objíždět s multikárou kandelábry při úklidu chodníků? Vylepšil by si tím velmi image!

Re: Nasněžilo nám!
Autor: chyrej (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2010 01:24

Blázníš? Sám má málo.

Re: Nasněžilo nám!
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2010 03:10

dal dve lavicky :-)))

Re: Nasněžilo nám!
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2010 11:05

:-)
Pani Kafikova, neprispivam, protoze tady to neni o diskusi, ale o ruznych vypadech proti vsem, kdo nejen Vam nejdou pod nos :-) ;-)

A budte si jista, ze i kdyz posledni roky TS zajizdeji i do nasi ulice, tak ze bych to uklidil i bez nich (ostatne, i po vozidlu FUMO, jak se jim TS radi chlubi :-), je potreba to v drtive vetsine pripadu odklidit, protoze jinak stejne nejen ja nevyjedu ;-) - naposledy jsem uklizel vcera vecer ;-) ).

A soused ma samozrejme pravdu. Tam kde nebylo uklizeno driv neni uklizeno ani ted (a melo by to byt vizitkou kazdeho z nas). Je opravdu zvlastni, jak kdyz se kvuli snehu vybourate v aute tak si muzete leda tak nadavat do pitomcu sami sobe, ale pro chodce mame specielni veticku, ze "skodu" mohou uplatnovat na "komsi", bez ohledu na to, zda prizpusobili sve chovani (a treba obuti :-) :-) ) nastale situaci. Podotykam, ze je jedine dobre, ze ta hovadska odpovednost za takoveto skody uz neni na majitelich prilehlych nemovitosti. A nebo, spravne po Kocourkovsku by to melo byt i pro silnice a auta, no ne ?? :-) :-)

Kdo nema rad sracky a spinu ve svem dome, ten si to pred svym domem uklidi tak jako tak bez ohledu na debilni zakony. Jen vetsina lidi nechape, ze to nedela pro druhe, ale pro sebe, coz je skoda pro nas vsechny



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (18.01.2010 11:20)

Re: Nasněžilo nám!
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2010 15:07

tomme,

tentokrat souhlas.

Re: Nasněžilo nám!
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2010 01:31

No Tomme trocu nesouhlas, víš, dělá to každý za sebe, pokud není vůl, vždy´t už nejsme za plotem.! Jak je vidět jsou zákony a zákony....

Re: Nasněžilo nám!
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2010 12:27

Trampe, ja kvuli druhym snih rozhodne z cesty nebo chodniku neuklizim. Uklizim ho kvuli tomu, ze me to vadi, ja nemam rad ten bordel, a ja potrebuju vyjet (a ne jen jednou a "po me potopa"). Je mi jasne, ze je spousta vychcanku, kteri spolehaji na nekoho druheho, ze on to udela. Ale kdybych premyslel tak, ze kolem me jsou vychcanci a kvuli nim to proste delat nebudu (budu se chovat jako rozmazlenej fracek, hezky po cesku a po Kocourkovsku, a s beznou zasti a zavisti, co ani tady na tomhle foru neni vyjimkou), tak nakonec to bude jen k me skode, protoze ja se budu dal brodit ve srackach a auto budu muset nechavat parkovat buhvikde, abych mel jistotu, ze az budu potrebovat odjet, ze odjedu (coz v hromadach snehu, a nebo po ujezdenem ledu z neuklizeneho snehu jde opravdu hodne spatne - moje cca 30ti leta zkusenost, navic zdedena po predcich, kteri si o protazeni hlubokeho snehu pluhem mohli nechat jen zdat)

Spousta lidi si ale mysli, ze tim delam "slouhu obci". Ja podobne lidi nechapu a ani snad nechci chapat. Obec bude takova, jaci v ni ziji lide, a jak se v ni chovaji. A dokud budou vsichni spolehat, ze za ne nekdo cosi vyresi a ze je to jeho povinnost, a ze pokud to nevyresi, ze si na nej muzu a musim stezovat a nadavat, a nebo ho rovnou davat k soudu, kdyz se ja sam rozplacnu kvuli snehu, tak to nejen tady bude stat za ...

Tezko rict, s cim jste nesouhlasil. Snih uklizim, protoze to potrebuju ja a me to vadi. Ze to pomuze i nekomu dalsimu je fakt, se kterym se ale neda nic delat. A dalsi fakt je, ze pokud se o odklizeni snehu bude starat pouze obec, bude to vzdycky horsi, nez kdyz se o to budou snazit i sami obcani (treba s dopomoci obce, ze treba alespon poskytne posyp a prohrne to nejhlubsi, s cimz posledni roky ja nemam sebemensi problem, a funguje to). Jedine, co me snad jeste vadi, ze kdyz vidim jet nekde pluh, tak ze treba jede se zdvizenou radlici, ac by mohl snih rozhrnout vice do stran (kde to jde), a nebo jede jen tu jednu stopu jako minule.

Ale i tak byly Cernosice uklizene bezvadne ve srovnani s II/115 a dalsimi komunikacemi mimo obce ve stredoceskem kraji.
Holt, socialismus v provedeni DrAtha nese sve ovoce. A to uz se muzeme po letosni zime tesit na super rozbombardovane silnice, protoze ten snih jim da poradne na prdel (a na opravy z kasy DrAtha mym odhadem nebude skoro nic - a to i ve srovnani s minulymi hubenymi roky...). Mame se tedy jeste nac tesit.

Re: Nasněžilo nám!
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2010 00:02

ufff, Tomme stačila jedna věta...., to je právě to, já ho uklízím i kvůli druhým, hezký večer

Re: Nasněžilo nám!
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2010 09:57

Az to budu umet jedinou vetou, budeme zit v idealnim svete - nejen v Cernosicich ;-) :-)

Z meho pohledu je ale vcelku jedno, jestli to Vy delate pro druhe a ja kvuli sobe (a svym blizkym). Troufam si tvrdit, ze vysledny efekt je stejny :-). A jake pohnutky k tomu efektu vedly je uz podle me pak vcelku jedno. Ja z toho mam dobry pocit, kdyz vidim, ze to melo smysl, a Vy urcite take ;-) :-)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.