cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3
černošice po volbách
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2010 00:53

Dobrý večer,

než začne normálně :-) fungovat městské diskusní fórum dovolím si ještě využít tento kanál k informování o povolební situaci v našem městě.
Výsledky voleb jsou k dispozici na www.volby.cz. Pro ty, kterým se tam nechce proklikávat zde:
vč 12, nezávislí 3, top 09 2, čssd 1, hasiči 1, vpm 1, ods 1.
Děkujeme všem voličům za jejich účast a hlasy.
Dnes proběhla první jednání o povolebním uspořádání - jednali jsme s Nezávislými a TOP 09. Přesné poměry zastoupení v radě v této chvíli nevíme, každopádně rada nebude jednobarevná.
Kandidátem na starostu za VČ je Filip Kořínek, já - Daniela Göttelová - budu kandidovat na místostarostku.
O dalším vývoji situace vás budeme informovat buď na www.vecicernosicke.cz nebo zde.
Dobrou noc
DG

Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2010 11:13

pani gottelova,

uspech vc je skutecne dechberouci. ted jen, aby stejne dechbertouci bylo i vladnuti. verim, ze nebudete jednat z pozice sily, ale zdraveho rozumu a ze i pres vetsinu v zastupitelstvu budete hledat konsenzus. proste, at jedny prikopy nenahradi druhe.

kazdopadne doufam, ze jednou z prvnich veci, kteru udelate, bude audit minuleho vedeni. dostali jsme dalmatinske nenechavce z radnice, tak ted by nebylo spatne se poradne podivat, co tu natropili (a pripadne jim doprat uzit si odpocinek v chladku).

jo a presvedcte michala strejcka, at neopousti kinoklub, byla by to skoda. smiling smiley

Re: černošice po volbách
Autor: cnorchoj (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2010 19:31


Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2010 21:15

spise: [volby.ihned.cz]

A tato slova bych behem rekontextualizace placku pred kostelem vytesal do zulove stely:

Rádl si pochybení v čele Černošic nepřipouští. "Dobrý výsledek to není. Hnojomet paní Göttelové evidetně zafungoval. Já bych se k něčemu podobnému nesnížil," svaluje vinu na kampaň opozičních politiků. Jeho místostarosta, a faktický vládce Černošic, Michal Jirout to vidí podobně: "Mimo vykonstruovaných kauz a pomluv proti mně, mi nikdo žádné pochybení nedokázal. Z uvedených důvodů osobně politickou odpovědnost za výsledky komunálních voleb necítím."

Re: černošice po volbách
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2010 21:33

Melesi, souhlasím s Tebou - audit bude nezbytný už kvůli tomu, že pan starosta v poslední době evidentně vůbec nesledoval, co se v Černošicích děje (viz jeho bláboly v otázce ÚP). Takže asi ze skříní našich ex-pupíků vypadne mnoho kostlivců
a bude nutno se s tím vypořádat, jinak by se od toho nová radnice asi taky upatlala. Věřím ale, že přinejmenším nové IL- pokud se všichni nezačnou taky horečně fotit :-)) - budou schopné o výsledcích patřičných šetření užaslé občany dostatečně informovat. A - jako za našich dávných časů - bych tam nechal prostor
i pro vyjádření opozičních borců, víme přece, jaké to je, když se člověk nemůže ozvat.

Re: černošice po volbách
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 13:42

První výsledek auditu:
"Dost nás výsledek zaskočil, nepočítali jsme s tak jasným koncem. Teď jsme třeba zjistili, že Černošice jakožto trojková obec mají v Praze svůj úřad, v němž pracuje sto osmdesát úředníků. To nám předtím vůbec nedošlo." - citace D.G. z HN
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (19.10.2010 13:43)

Re: černošice po volbách
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 13:58

:-D :-D jj

No, jsem na VC zvedav :-). Ale nekdy "hozeni neplavce do vody" nebyva spatna metoda :-)

Re: černošice po volbách
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 15:10

S největší pravděpodobností bude rozdíl mezi tím, co DG řekla a co hospodské noviny napsaly. Jak to tak v panující mediokracii bývá.

Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 16:12

no von vubec celej ten clanek z hospodarskejch novin svedci o tom, ze autor videl cernosice tak na mape. ale aspon vidime, ze strejcek se stal novou jednotkou zahorklosti. snad z toho maji radost aspon akcionari wrigleyho korporace.

Re: černošice po volbách
Autor: Seňorita Juanita (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 16:17

Pane Strejčku, vezměte metr. Začněte odstřihávat. Až vám z něho nezbude nic, tak palte!

Jinými slovy - říká se tomu sto dní hájení nové vlády.

Re: černošice po volbách
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 16:22

Skoda jen, ze u nekoho az prilis mnoho lidi tu "mediokracii" bere jako cirou pravdu, a u nekoho (pani Gottelove) pouze jako "pravdu" :-) :-). O zahorklosti tohle podle me opravdu neni. Osobne jsem byl (bohuzel) uz parkrat primym a ocitym svedkem, ze pani Gottelova drive mluvi, nez premysli do dusledku (minimalne jeden z takovych pripadu je na zaznamu z jednoho zastupitelstva z hasicarny :-) ), takze bych se nicemu nedivil, at uz rekla novinam cokoliv :-)

Za me porad plati, ze se vse musi teprve ukazat. Jeste neni ani nova rada mesta...

Re: černošice po volbách
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 16:47

Michale máš to zapotřebí???Pamatuji si na naše první setkání před lety.Pevný stisk ruky a pohled do očí.Tak to chci mít i dále před očima...Navíc proč nemůžete spolupracovat spolu pro lepší obec?Proč opozice????Nedá se prostě začít s čistým stolem????Je tam zásadní nesoulad v názorech,křivdy,ješitnost???!!!SK

Re: černošice po volbách
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:00

Když to je Stando právě to, co se mi nelíbilo na celé předvolební kampani, dalmatini nedalmatini...

Před volbami se "plive, háže kamení, řve a ubližuje" (obrazně řečeno) a pak se má zasednout za stůl, na všechno zapomenout, říct si "co jsme si, to jsme si" a začít jednat.

Kdo tohle dokáže??? - jen ti nejsilnější... a i ti s tím mají problém.

Jenže vysvětluj to třeba takovému Melesovi (kterého tímto srdečně zdravím a doufám, že měl klidnou noc :-))) ), proč uvažuješ jak uvažuješ...

Několikrát jsem si už říkala, jestli ten Jacques Derrida byl to pravé ořechové do komunální bábovky...

Re: černošice po volbách
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:02

Dobrý den,

k článku v HN - ta slova jsem takto neřekla.

Dnes jsem s panem Krečem - autorem článku - na toto téma mluvila a on se mi omluvil. Odpovědnost bere na sebe a přiznává, že formulace opravdu není dobrá.
Text jsem neautorizovala. Nemluvila jsem na diktafon, ale pokud si dobře pamatuji tak jsem se vyjádřila v tom smyslu, že když černošičtí voliči šli k volbám tak jim šlo primárně o Černošice jako takové a ani si možná někteří neuvědomili, že černošický úřad má kromě úřadu zde ještě úřad v Podskalské s více než stovkou zaměstnanců. A že nyní hledáme způsob, jak tento úřad efektivně řídit tak, aby fungoval řádně, bez korupce a pro občany. Toť vše. Jak to napsal a jak to vyznívá už je mimo mě. Nechci zatěžovat sebe ani HN tím, že si budu stěžovat a žádat opravu. Myslím, že na to teď není čas.

Pro zajímavost - volali mi úředníci přímo z Podskalské a s úsměvem se mě ptali, jak to mu mají rozumět. Oni totiž vědí, že o nich vím(e), s některými už jsme totiž různé věci projednávali - nový organizační řád, reorganizaci sociálního odboru, atd.

Pěkný den
Daniela Göttelová

Re: černošice po volbách
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:19

Ahoj Stando, každé vedení města potřebuje kontrolu. A neboj, bude to stejné, jako minulé 4 roky. Kde najdeme "průsečíky", tam rád pomohu, kde ne, tam dám aspoň vědět, jak se věci mají. Měj se.
M.S.

Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:31

enzilo,

treba to jen spatne chapu, ale kdo z kandidujicich se v predvolebnim boji navazel do michala strejcka (ktery by na to ted mel zapomenout)?

pane strejcku,

nebude to stejne jako minule 4 roky smiling smiley.

jinak, uz jste se rozmyslel s tim vracenim klicu od kinoklubu?

Re: černošice po volbách
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:39

Jéééééééééé Melesi, jakpak ses vyspáááál??? :-)
Já Ti čoveče nějak nemohla usnout, furt se mi přemítalo v hlavě to, jak jsme se včera tak hezky pohádali :-PP mrk

Abych odpověděla (nechci být neslušná) - to ať si ve svém svědomí každý probere sám, nejsem soudce ani kronika, nicméně cosi jsem zaznamenala, že by to byli vrabci na střeše???... nezlob se, já mám totiž už tu, kruciš, jak se říká té skleněné chorobě, jo.... sklorézu :-)

Re: černošice po volbách
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:44

Michale,to bych(asi i ostatní) právě nerad,aby to bylo stejné jako 4 minulé roky...
A už přeci víš ,že není radno věřit všemu co píšou...
Tak se měj.SK

Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:48

pani gottelova,

sice nemuzete vedet, jak kdo vase slova prekrouti, ale usite na to byt pripravena. cesti novinari jsou v nemale mire banda trotlu bez znalosti problematiky, kontextu i syntaxe. nekolikrat jsem mel tu moznost srovnavat mnou vyrcene s tim, co jsem dle novinaru udajne vyrkl a rikal jsem si, jak to nekdo muze takto prekroutit (zkusenost napric medii, snad s vyjimkou respektu).

takze prosim, priste na diktafon, jednoznacne formulace a autorizaci. usetrite si tim mnoho nervu (my take smiling smiley.

Re: černošice po volbách
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:55

Pane Melesi, rozmyslel. Byl bych celkem rád předsedou kulturní komise abychom se posunuli od výstav slaměných kytek k nějaké koncepčnější práci.
A propó, četl jste volební program ČSSD? Je tam napsáno, že rekonstrukce zimního stadionu začala a skončila položením nové střechy a že zimní stadion potřebuje nutně výměnu chladicího zařízení, protože to staré je nevyhovující a ohrožuje okolí. Paní zastupitelce ovšem poněkud uniklo, že k výměně chlazení došlo již letos v létě :-), tedy dva měsíce před volbami. Takže jistě chápete, že nejenom chlazení na stadionu potřebuje vyměnit.
M.S.

Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 17:57

enzila: ja snad takovou sklerozu nemam, takze jedine, ze bych neco zasadniho prehledl.

jinak - spim zrovna ted vcelku dobre, dekuji za optani.

Re: černošice po volbách
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 18:01

No sláva! :-))) mrk

Re: černošice po volbách
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2010 20:51

Melesi, nevím, jaké máte zkušenosti s novináři, ale oni standardně autorizaci neposkytují :-).

A pokud jde o přesnost formulace - já jsem formulovala přesně, pan Kreč nikoli. To není můj, ale jeho problém.

Soudný člověk musí vědět, že Göttelová o existenci úřadu v Podskalské vědět musí už jen proto, že tam dvakrát podávala kandidátní listiny :-).

No, nic. Novinář napsal nesmysl a rozumný člověk, který nečte tupě, ten nesmysl přejde s povzdechem o úrovni některých českých novinářů. Myslím, že už se k tomu nebudu vyjadřovat.
DG

Re: černošice po volbách
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 00:12

Ahoj Danielo, proč nekandiduješ na strostku? Získala si od voličů největší podporu ze všech zvolených zastupitelů (včetně jedničky VČ pana Kořínka), tak bys to měla vzít.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (20.10.2010 00:12)

Re: černošice po volbách
Autor: Vodník (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 10:41

Nejlepší je z každého člověka využít ty nejlepší schopnosti a tedy pro funkci v optimální roli.
S ohledem na roli a povinnosti "starosty" a "místostarosty" je lepší mít
1) investigativní schopnosti Daniely nasměrované na AUDIT a komunikaci v roli 1. místostarosty
2) Oproti tomu mnohaleté zkušenosti z praxe pana Kořínka jsou výhodné směrem k diplomacii:-), personalistice a reprezentaci obce navenek:-)
3) Pak je třeba doplnit 2. místostarostu s PRÁVNÍMI znalostni
4) někoho do rady s ekomonickou erudicí a pečlivostí pro strážení KASY
5) další člen musí prioritně umět řešit věci městské INFRASTRUKTURY
6) klíčovým významem je pro Černošice kultura a hlavně ŠKOLSTVÍ (jinak z nás za chvíli bude noclehárna vedle Prahy)
7) dosaďte si sami co nás v místě nejvíce klíčového pálí???
No a máte radu sestavenou;-)
K tomu stačí najít pár spolehlivých lidí s velkým morálním kreditem pro výkonné řízení MÚ/Podskalské a je to?! :-)
Príma den V.

Re: černošice po volbách
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 14:18

pani gottelova,

tak to prave neni. to, ze napise nejaky pisalek, jehoz by peroutka s kischem bicovali do bezvedomi, uplnou hovadinu neni jeho problem, ale problem toho, komu to vlozili do ust. ja chapu vas pohled, ale bohuzel spousta lidi novinam stale veri a muze zakroutit hlavou nad tim, co jste to povidala. tu autorizaci je opravdu lepsi vyzadovat, neb jedine tak predejdete velkemu riziku, ze si autor splete hodinky s holinkami, ale ostuda pujde za vami.

(berte to jako radu od cloveka, ktery ma s medii bohate jak osobni, tak pracovni zkusenosti).



pane strejcku,

tohle vase angazma bych privital, kultura je vase parketa. a treba tak i ty mestske kalendare budou do budoucna lepsi smiling smiley.

volebni program cssd jsem necetl, ale urcite tam nebyly vetsi nesmysly, nez ve slibotechnickem programu nasich byvalych flekatych uzurpatoru, kteri tahali z klobouku bazen a welness z neexistujicich penez rop, cernosickou mhd za pausal, ci rozvoj duchovnich hodnot pod jejich taktovkou.

Re: černošice po volbách
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 18:29

Melesi, ano, je to poučení i pro mě - ale moje zkušenosti s novináři zatím byly takové, že buď mi před tiskem volali nebo emailovali a já jsem text autorizovala nebo psali skutečně to, co jsem řekla. Nikdy jsem s tím neměla problém.
V tomto případě to prostě nevyšlo. Čas nelze vrátit a tak, prosím, už to nechme.
Konkrétně od pana Kreče mám doživotní :-) slib autorizací - kvůli tomuto jeho pochybení.
DG

Re: černošice po volbách
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 18:34

Michale, důvody, proč nekandiduji na starostku jsou tyto:

- Filip Kořínek byl lídrem kandidátky - tím jsme dávali signál, že on je zároveň naším kandidátem na starostu a já budu případně kandidovat na místostarostku
- ctím tuto naši předvolební dohodu
- oba se domníváme, že takto je to rozdělené správně vzhledem k našim možnostem a založení

DG

Re: černošice po volbách
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 19:58

Dík,
jak probíhá jednání o složení rady města? Už jsou známé nominace?
M.S.

Re: černošice po volbách
Autor: duss (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2010 20:51

Uklidnenost poslednich prispevku zda se mi byti dobrym prinosem.

Tot vsem zucasnenym v poslednich cca 10 prispevcich.

PS.: Timto se omlouvam (predevsim) panu Stejckovi, ze jsem byl i ja obcas utocny.
PS2.: Ta kulturni komise by Vam rozhodne slusela (kytara nekytara smiling smiley

Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.