cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
kácení topolů v Radotínské
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 09:58

V Radotínské ulici se má stavět čerpací stanice pohonných hmot. V této souvislosti město Černošice odpustilo investorovi povinnost náhradní výsadby za vykácené stromy a dokonce se zavázalo, že tyto stromy (topoly) na vlastní náklady pokácí. Alespoň to zatím vyplývá z informací, které mám z úřadu.
Omlouvám se za stručnost, více později. Jen reaguji na četné dotazy spoluobčanů v této věci.
DG

Re: kácení topolů v Radotínské
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 14:21

Bylo by prosím možné zajistit, aby pařezy v Radotínské ulici po již vykácených stromech někdo seříznul alespoň tak, aby z některých netrčely 30cm vysoké ostré výstupky? Jednak to nevypadá zrovna pěkně u vjezdu do města a asi straším zbytečně, ale v případě vážnější dopravní nehody by to mohlo někoho v autě odhozeném tím směrem či motorkáře velmi "nepříjemně zranit". Nebo se budou následně celé vytrhávat? Díky.

Re: kácení topolů v Radotínské
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 15:04

Ono se vůbec nějak těm investorům odpouští. Přišel mi před měsícem dopis (jako účastníku SŘ), že ČEZ bude v Karlické předělávat vrchní vedení elektriky pod zem. A že udělá i kabelovou přípravu pro pouliční osvětlení. Paráda, říkal jsem si. A buch, za týden nová úřední obsílka, že došlo k chybě a že se žádná příprava pro pouliční osvětlení dělat nebude.
No nic, chápu, že nutit ČEZ k nějakému závazku je trochu něco jiného než to uložit investorovi čerpací stanice (asi páté v okruhu 2km od Černošic).
Dokonce mě i napadlo, že by ty kabely mohlo zafinancovat město, aby za pár let zase nemuselo rozkopávat chodníky, ale myslím, že to byla pošetilá myšlenka. Až ty sloupy do 3 let spadnou, zpráchnivějí nebo se rozpadnou (dle materiálu), tak se to bude všechno dělat nanovo.

Re: kácení topolů v Radotínské
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 16:11

Pane Linharte, na pařezy se zeptám, ale nejlepší by bylo obracet se s těmito dotazy přímo na příslušného odborníka, tzn. v tomto případě je to odbor životního prostředí - paní Hulíková 251081513, simona.hulikova@mestocernostice. Do budoucna si myslím, že by mělo město požadovat od firmy, která kácí i odstranění pařezů (pokud je tam z nějakého důvodů není dobré nebo potřebné nechat).
DG

Re: kácení topolů v Radotínské
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 17:33

Děkuji za odpověd, zítra na OŽP zavolám a poptám se i tam. Ptal jsem se zde, jen ze zvědavosti, zda o tom nevíte něco bližšího, když jste poptávala ty stromy.
Mějte se,díky.

Re: kácení topolů v Radotínské
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 19:48

Odpověď paní Hulíkové - odbor ŽP, která je doma s nemocnými dětmi.
"Přikázat odstranění pařezů nijak nemůžeme, někde jsou naopak žádoucí (např. v hrázích atd.). Pokud jde o pařezy na Radotínské ty budou v úseku od ČOV do osada Na Vírku vyfrézovány (bohužel termín nevím, ale mohu zavolat na SÚS)určitě nejpozději před náhradní výsadbou a v úseku od ČOV k betonárně budou odstraněny v rámci stavebních prací na stavbu stanice PHM a skladu."

Pokud jde o bližší informace k problematice plánované stanice čerpacích hmot a s tím souvisejícího kácení stromů podél Radotínské, během zítřka najdete související dokumenty na našem webu a následně na webu města :-)
DG

Re: kácení topolů v Radotínské
Autor: Josef Linhart (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2010 23:19

Děkuji za info i za kontaktování OŽP místo mně, i když toho máte nyní asi hodně :-) Říkal jsem si, že se některé ty pařezy odstraní v rámci stavebních prací v rámci výstavby čerpací stanice. Plány pumpy jsem viděl na dopravně bezpečnostní komisi, akorát poslední rok nějak "usnulo", tak jsem si říkal, že se to snad ani realizovat nebude...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.