cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2011 17:52

Nechce se mi tunel michat mezi vodu :-)

To ze je tunel blbost, o tom se snad nikdo prit nebude :-). Je ovsem otazka, proc vubec k takove silenosti nekdo (vcetne minuleho vedeni) zacal smerovat. A bohuzel ja to vidim tak, ze je dost lidi, kterym proste vadi, ze po II/115 jezdi auta (staci se podivat na "argumenty" treba bytovkaru...), a proto se o ruznych obchvatech uvazuje a mluvi (uz se ale pak nemluvi o zkrachovalych hospodach a obchodech pote, co odtamtud zmizel "tranzit"...). Pravda je, ze me narust poctu aut take vadi, ale radeji bych videl reseni v posileni a hlavne ve zkvalitneni MHD (abych si ve spickach nepripadal jak dobytek vezeny na porazku, a po vystoupeni tak nevypadal), a ve zkvalitneni, zahusteni a propojeni ruznych cyklotras mezi obcemi a i Prahou spolu s rozsirenim moznosti "parkovani" kol treba u zamestnavatelu, u nadrazi, obchodu tak, aby odtamtud ukrast kolo bylo velmi ztizeno nebo znemozneno.

A zbytek dopravy holt ponechat na stavajici II/115, ktera by proste mela byt opravena a udrzovana. Jedine, co bych asi menil by bylo krizeni II/115 s trati, tedy udelat ho jako mimourovnove. Ale i tahle zmena v UP, proti ktere ja osobne nic nemam, je pokud vim tercem dosti nevybirave a neobjektivni kritiky, a v tomhle pripade dle meho zbytecne hystericky. Ostatne, vyresit to krizeni mimourovnove a navic treba jeste vyresit mimourovnove napojeni Zd.Lhoty, to bude skoro na mistni "Nobelovu cenu" :-) :-)

Re: II/115 a tunel
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2011 11:12

Studii nové zastávky v Černošicích a mimoúrovňového kříženi II/115 a ul. Zd. Lhoty, jak byla prezentována firmou SÚDOP (SŽDC) je možné nalézt zde. Konkrétně priloha2_9.pdf - km 14.
[www.vecicernosicke.cz]

Re: II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2011 11:45

jj, nicmene podle tech zakresu je prave Zd.Lhoty vyvedena kolem stavajiciho propustku do prostoru za Slanku, a to si myslim neni moc rozumne, natoz pruchodne reseni. Kdyz je uz dnes problem s tim novym vedenim II/115 v rozsirenem zarezu podel trati od vodarny, tak vyvedeni Zd.Lhoty za Slanku mi prijde z rise scifi :-). A nebo se Zd.Lhoty muze napojit jinde a jinak, ale pak to znamena v pripade treba hloubeneho tunelu (nebo noveho podjezdu pod trati nekde jinde) o dost vice hloubeni a kutani, a tim padem o nekolik desitek, mozna i stovek milionu vice. Taky by slo vyvest Zd.Lhoty do budouci slepe casti II/115 tesne podel nadrazi a trate (tedy volnym pokracovanim rovne) :-). Ale to znamena pripravit nejen majitele Monopolu o kus pozemku, a dopravu ze Zd.Lhoty vest lidem "pod okny", coz pochybuji, ze se nekomu z tam bydlicich bude libit

Proste najit levne, nekonflitkni a vetsinove prijatelne a realne reseni bude v pripade mimourovnoveho napojeni Zd.Lhoty za trat podle me docela problem...

Re: II/115 a tunel
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2011 12:55

mimourovnove napojeni zd. lhoty neni vubec potreba. intenzita dopravy je tam tak nizka, ze bohate stacej zavory.


a rekl bych ze idea "vyvedeni" teto komunikace do prostoru za slanku byla vedena napadem naseho exnacalstva vyrazit z myslivecka nejakou tu hotovost za to, ze to nakonec do UP nenakreslej. jinak na zadny duvod prijid nemohu, je to naprosty nesmysl z jakehokoli uhlu pohledu.

Re: II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2011 15:01

:-)
Problem trochu je, ze pokud se bude upravovat trat a tim i nadrazi, tak zavory jaksi nebudou - ani jedny :-). Takze pak bude od Mokropes Zd.Lhoty slepa, a projedou jen cyklisti po asfaltu kolem reky nebo do Lipencu. Prave ta budouci zaslepenost te ulice je duvodem uvah o napojeni Zd.Lhoty za trat. Nicmene napojeni za Slanku mi prijde taky jako blbost, ale jine extra lepsi nevidim (ani v tom vest to rovne tesne podle nadrazi a kolem Monopolu, klidne taky na semafor, tedy jednosmernou sirku, do budouci slepe Radotinske - byvale II/115)

Re: II/115 a tunel
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2011 15:23

zavory nebudou proc? proto, ze to intenzita dopravy neumozni, nebo proto, ze to nekdo nakreslil?

osobne pro nezachovani zavor nevidim duvod

Re: II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2011 19:31

Tak na to se asi musite kouknout do norem, nebo jinych predpisu. Zavory vedouci pres peron nastupiste je proste problem a pochybuji, ze by stavebni zakon neco takoveho umoznoval (nebo nektere normy doporucovaly). Krome toho pokud se dozijeme toho, ze se zvysi intenzita primestske dopravy, tak jakekoliv zavory budou v podstate neprekonatelne, protoze budou prakticky porad dole. A v neposledni rade, sprava dopravni cesty prosazuje kde to jen je mozne mimo urovnove krizeni pro zvyseni bezpecnosti vsech zucastnenych

Takze ano, nekdo to prozatim pouze nakreslil tak, jako ze v Cernosicich nebude ani jeden prejezd, a rozhodne to nakreslil tak, ze nebude zadny urovnovy prejezd pres zadny peron nastupiste.

Re: II/115 a tunel
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2011 12:42

no, jedine, co jsem ohledne reko trati a nadrazi v cernosicich videl, byly nejake podivne maluvky na mape z dob, kdy jsme tu jeste meli gottwaldovu alej a kde bylo lze spatrit kruhovy objezd v miste, kde jiz 10 let stoji soukromy dum. cili to bych skutecne nebral vazne, to kreslil nejakej borec jak vystrizenej z inspiry. cernosickou zastavku si dokazu predstavit bliz ku praze (zejmena peron ve smeru na beroun), pak by zadne zavory v zastavce nemusely byt.

dale - vlaku by tu po rekonstrukci trati a stavbe tunelu pro v.r.t. melo paradoxne ubyt, neb by po "nasi stare" trati mely prestat jezdit rychliky a naklady a mela by byt vyuzivana pouze pro couraky do berouna. a tezko se domnivat, ze jeste dojde k nejakemu vyraznemu narustu vlaku oproti soucasnemu ctvrthodinovemu taktu ve spicce a pulhodine v sedle. a pokud bude grafikon i nadale konstruovan tak, ze se v cernosicich vetsinou potkavaji vlaky v obou smerech, bude casu na vztycene zavory habakuk (mysleno pro mistni "dojezdovou" dopravu v ulici zd. lhoty).

jinak pohled do "superkoncepce" ministerstva dopravy vyhrozuje rekonstrukci nasi trati v letech 2015 - 19, cemuz osobne neverim, neb to by se muselo opustit sucasne dogma "nejdriv tunel, potom oprava strae trati". ale je mozne, ze to flikovani jak vystrizene z dagestanskych zeleznic prestane stacit a ta trat se proste rozpadne. uz dnes se deje v prumeru jedna mimoradna udalost (lom kolej, praskla vyhybka, porucha zabezpecovacky, spadle troleje...) denne a situace je cim dal horsi. n, a prave tohle rozpadnuti se je nasi jedinou nadeji, jinak se bude flikovat do aleluja a jako bonus za nevyhrivane vyhybky nastane kolaps pokazde, kdyz napadnou tri centmetry snehu, pripadne se prilis rychle setmi smiling smiley

Re: II/115 a tunel
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2011 15:06

Jen pro upřesnění - rekonstrukce (ve slangu SŽDC "optimalizace") trati je podmíněna zrušení VŠECH úrovňových přejezdů v úseku Praha - Řevnice. Že to je fyzikální blbost je jasné i absolventu základní školy. Vedení silniční dopravy horem (nadjezd) určitě potěší místní obyvatele přivedením hluku do jejich příbytků, vedení spodem (podjezd) jistě nenarazí na spodní vodu z Berounky.
Navíc je zde limitující faktor ve formě Mokropeského mostu, na jehož niveletu je nutné se dostat při každém řešení. Tedy i v navrhovaném "velbloudu" od SUDOPu, který bude střídavě nabírat a ztrácet výšku, aby se daly realizovat podjezdy bez velkého ohrožení spodní vodou.
Mimochodem, nemáte někdo vizualizaci řešení u Dobřichovického mostu? To by měla být totální perla této akce.

Re: II/115 a tunel
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2011 15:35

tak protihlukovy steny uz snad opustili, tipuji, ze nad/podjezdy budou dalsi na rade. nebudou prachy, a az se ta trat rozpadne, nebude ani cas na hrdinstvi.

Re: II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2011 19:40

:-)
cas na hrdinstvi mozna nebude, ale pokud nebudou penize, tak bude nejpravdepodobnejsi snizeni rychlosti :-) (nez ta oprava). Klidne i na 40 i mene.

Sam jsem zvedav. Tunel do Berouna je sice kraaasny, ale podle me nebude, takze pravdepodobnejsi jsou upravy stavajici trati. Ze nektere prejezdy mozna zustanou, o to bych se neprel. Sam jsem zvedav, kdo co nakresli dalsiho :-)

Re: II/115 a tunel
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2011 22:47

Tomme,

stav trati 171, naposledy něak obsáhleji rekonstruované někdy pred 50 lety, je takový, že až to lehne, nebude to o snížení rychlosti na 40, ale na zákaz vjezdu. Ono to dogma "až po tunelu" už nese své ovoce - posledních 10 let se látají jen ty největší průsery, protože "investice nemají smysl, když se to bude stejně koridorizovat". Kdybych ji měl přirovnat k nějaké silnici, tak si představte kopec na Jíloviště loňské jaro.

Co vím, tak naší trati, která patří ke třem nejvytíženějším v republice (a která pravděpodobně nese světový primát coby nejzatíženější trať s báboblokem) je už taková, že její urychlené uvedení do civilizovaného stavu už urhuje na SŽDC přímo ředitel ČD.

Re: II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2011 10:29

Stav trati pres Cernosice je porad jeste hodne, hodne dobry, kdyz se po ni da jezdit 80-100km/h ;-). Az bude hodne spatny, tak se po te trati bude jezdit stejne rychle, jako se prijizdelo na Hlavak pres byvalou Hrabovku, nebo pres Vitkov. Pak teprve stav trati bude opravdu hodne, ale hodne spatny. A i pri takovem stavu je trat pres Cernosice porad jeste dvojkolejna, takze nic nebrani tomu jezdit po jedne koleji a nejhorsi casti koleji vymenit za ty, ktere se vytrhaji jinde v republice pri rekonstrukcich na koridory. Nerikam, ze jsem zastancem takovehodle flikovani. Ale tak to proste jeste hodne dlouho bude. A ke katastrofalnimu stavu to (bohuzel pro nas pro vsechny) ma jeste hodne hodne daleko. A je uplne jedno kdo kde a kvuli cemu lobuje. Penize nejsou a hned tak nebudou. A i kdyby byly, tak zatim neni ani finalni projekt tech rekonstrukci, ani finalni verze spojeni Praha-Beroun. Do poradne celkove rekonstrukce to tedy klidne muze byt dalsich 50 let :-) :-)

Re: II/115 a tunel
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2011 13:50

tomme,

nemate pravdu. ta trat je naprosto v rozkladu. jinak bvami zminovana reseni maji jeen hacek - brutalni snizeni dopravni propustnosti. a to takove, ze by ta trat nedokazala pobrat to, co pobrat ma. tady uz oravdu nejde o flikovani, jedina moznost je postavit to zfleku znova vcetne podlozi a zabezpecovacky. kalhoty lze take zasivat jen potud, pokud je na co spendlit zaplaty.

Re: II/115 a tunel
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2011 15:39

:-D
jako dva laici se tady nad tim muzeme hadat donekonecna. Katastrofalni stav neumoznuje rozhodne rychlost vyssi nez 40. Na stare hrabovce to dokonce bylo 20, stejne jako pres Vitkov, a zilo to v takto katastrofalnim stavu mnoho a mnoho let. Do snizeni rychlosti na 40 a mene ma trat na Beroun jeste hodne daleko, byt uznavam, ze k dobremu stavu to daleko opravdu ma.

Co se tyce pripadne vyluky, nedelam si iluze, ze pak by samozrejme jezdilo jen par spoju k prasknuti narvanych. Stejne jako si nedelam iluze, ze nazory cestujicich by v tom pripade byly kazdemu uplne jedno ;-).

Mimochodem, o katastrofalnim stavu budu ja osobne mluvit bud az se tam vlaky budou plouzit tou sneci rychlosti kvuli bezpecnosti, a nebo az pri chuzi budu potrebovat madla u kazdeho sedadla, abych pri prejeti spoje koleji bud neproskocil zavrenym oknem, nebo se pri "vyskoku vagonu" neprastil hlavou o strop, jako jsem to zazil na ruskych kolejich :-) (vycurat se "bez nehody" na zachode na takove trati byl jeden z nejzajimavejsich zazitku z tamniho putovani :-) ). Z tohoto pohledu je trat na Beroun stale naprosto v pohode, a "bezpecna" :-) :-)

Re: II/115 a tunel
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2011 18:10

Jen pro představu mimoúrovňového křížení železnice a silnice - podívejte se na [www.k-report.net]

Zdatnější si to jistě představí i obráceně...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.