cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Infolist
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 08:26

Černošický IL v novém formátu A4 má oproti původnímu formátu A5 jednu poměrně podstatnou nevýhodu: nevejde se do některých poštovních schránek...

Re: Infolist
Autor: marta (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 11:10

Formát ÍL mi připadá jako velmi nepodstatná věc pro řešení a dlouhé diskuse. Mně např. naopak vyhovuje (nezavírá se) a líbí se mi. A velikost poštovních schránek? - vždyť 90% novin, časopisů a reklamních letáků jsou ve formátu A4.... Nechtělo by to větší schránku? A opakuji - je to úplně nepodstatný problém. Marta

Re: Infolist
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 11:32

ten křídový papír je také nepodstatný problém???

Re: Infolist
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 12:41

Ne všichni mají předplatné na noviny a časopisy. Reklamní letáky lze na rozdíl od IL jednoduše v souvislosti s druhem papíru složit. Ale ano, máte pravdu, jde - až na ten křídový papír - o marginální záležitost. Důležitější je obsah. Možná by stačil jen v elektronické podobě na městském webu; ušetřilo by se. Jde veskrze o podivnou módu posledních několika let, že radnice vydávají - leckdy prostřednictvím spřátelených firem - reklamní tisk ve stylu "když nás nikdo nepochválí...".

Re: Infolist
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 13:48

Mám předplacené jedny noviny a také menší schránku - myslím, že i křídový papír se dá složit. Už bych to neřešila. Byť internet denně běžně používám, papírová forma je mi přesto milejší - tam opět záleží na úhlu pohledu. A ano, máte pravdu - obyčejný papír by byl levnější, nicméně ve světle vyhozených milionových částek za zbytečné věci za minulého vedení radnice mně křídový papír stále příjde jako nepodstatný problém...

Re: Infolist
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 14:03

není tak důležité, co bylo v minulosti utraceno,ale na co má městská kasa teď, pokud je prázdná, tak by asi obyčejný papír stačil,
na co si hrát na hogofogo IL, když na to není,
možná by nebylo od věci přestat s tím srovnáváním, "co ti před námi" a začít prostě od tlusté čáry znovu, to srovnávání zavání alibismem

Re: Infolist
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 16:37

Halíře dělají talíře. A co říkáte na nový obsah IL? Osobně vítám, že se vrátily zprávy z rady. Zprávy z odborů, kultury atd. se zdají být tradiční a kvalitní. Zbytek veskrze ovládly emoce. Uvítal bych, kdyby samospráva seznamovala obyvatele s konkrétními budoucími záměry a plány, které zlepší jejich život, prostředí ve městě. Zprávy podobné těm, kolik dětí má nová odpovědná redaktorka a jak se v komisích skvěle a zadarmo pracuje pro veřejné blaho, jsem už kdysi zaznamenával. Vzpomínám si, že podobně psalo Rudé právo a vysílaly Televizní noviny a Aktuality. Takový ten vtip: pětiletka, za čtyři roky, na tři směny, ve dvou, za jeden plat. Čili tyto stránky příště s ohledem na nulovou informační hodnotu raději vynechám.

Re: Infolist
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 21:36

Díky za zpětnou vazbu. Na obhajobu svého textu s poděkováními jen tolik: Úvodníky často bývají osobní či subjektivní. Navíc jsme malé město, kde je myslím trocha osobních věcí na místě a příjemná; Za třetí ti lidé, kteří společně s námi věnují jen tak mnoho hodin svého času městu, čili všem ostatním, si poděkování opravdu zaslouží; A taky smyslem bylo i naznačit, že jsme otevřeni spolupráci i s dalšími.

Ale jestli jsem Vás nepřesvědčil, nevadí. Možná text nevyzněl, jak jsem chtěl (ani já jen nepovažuji za jeden ze svých nejlepších), ale už to nezměním. Příště bude pojetí zase jiné. No, to Vás ale vlastně už nemusí zajímat - protože tyto stránky příště přece vynecháte ;-)

K té další věci - cenu za tisk na obyčejný papír vs. křídový jsme porovnávali, rozdíl byl minimální (několik set korun za měsíc). Oboje má své pro i proti.

Re: Infolist
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2011 21:54

Pane Kořínku, dle názoru mého a mé rodiny je úvodník fajn, já si vždy ráda přečtu téměř vše :-)

misak, autor - halíře sice dělají talíře, ale nutno také brát v úvahu, zda při hledání úspor v minimálních částkách neutrácíme drahý čas, který by bylo možno využít jinak a užitečněji. A myslím, že při práci pro město je kdokoli ze zastupitelstva velmi vytížen a nutno tedy čas věnovat podstatnějším věcem.

Re: Infolist
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 09:17

Dobrý den, pane starosto, omlouvám se, že jsem nepochopil, že Váš text je úvodník. Za úvodník jsem pokládal článek paní místostarostky :-). Možná by tedy příště - i s ohledem na rozsah IL - stačil jeden :-). Co se týče možné úspory - je nakonec věcí vedení radnice, zda případně možnost zlevnění IL - ač by mělo jít "jen" o stokoruny měsíčně - využije, nebo ne.

Re: Infolist
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 09:49

Marto, prosím Vás... schovejte tu láhev medu :-)))

Re: Infolist
Autor: Dadika (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 09:49

Dobry den,
byla delana nejaka selekce? Nam jako naplave (bydlime tady zatim jenom 8 let) zatim IL nik nedorucil. Tak mi nezbyva nic jineho, nez si je vytisknout, ale to budeme ochuzeni o to, precist si tyhle zajimave informace na kridovem papiru.

Re: Infolist
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 11:49

Autore, nechci nikomu mazat med kolem pusy (pokud jsem Vaši narážku správně pochopila). Myslela jsem, že je jen zdvořilé také občas poděkovat těm, kdo se o město jakkoli starají a věnují mu čas (zastupitelstvo, technické služby, doručovatelky atd. atd.). Obvykle se lidé obrací spíše s kritikou a stížnostmi a myslím, že kohokoli občas potěší i kladný ohlas či prosté poděkování. Samozřejmě tím netvrdím, že souhlasím a vždy budu souhlasit se vším, co zastup., techn. služby, doručovatelky atd.atd. dělají.

Re: Infolist
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 12:16

Marto, myslíte to dobře, ale na nějaké ovace je ještě brzy, dobré vedení se většinou časem ukáže dobrými výsledky, ne chválou, a "kritika", pokud je k věci, může napomoci i k jistému posunu pohledu. Je zákonité, že lidé zvnějšku mají na věc jiný pohled, a nemusí být vždycky ten špatný. I když může být samozřejmě zkreslen nedostatkem konkrétních informací.

Neberte všechny připomínky tady jen jako nepřátelskou kritiku. Možná mohou být novému vedení užitečnější než servilní poplácávání po zádech. Někdy je "kritika" nepříjemná, někdy dokonce bolestná, ale může pomoci. Už jenom tím posunem úhlu pohledu. Samozřejmě by to měla být "kritika" věcná a smysluplná.

Vymezení My dobří X Oni špatní většinou nikam moc nevede.

Re: Infolist
Autor: Marta (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 15:18

Autore, s tím, co jste teď napsal nelze než souhlasit :-)) Samozřejmě, že konstruktivní kritika je v pořádku. Možná to, co jsem psala jsem myslela spíše z mého pohledu maminky - pokud děti trochu zkritizuji a hodně pochválím, snaží se příště více a lépe. Ale je fakt, že dlouhá mateřská možná mírně "leze na mozek", budu se nad tím muset vážně zamyslet :-))) Krásný den.

Re: Infolist
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2011 15:35

Míra negativní a pozitivní motivace je individuální.
Obojí funguje do určité míry. Někdy je velmi obtížné odhadnout, co zafunguje lépe :-)
Záleží na věku, situaci a prostředí.
Hodně štěstí ve výchově dětí, je to běh na dlouhou trať :-)), ta trať se někdy zdá býti nekonečnou :-)

Re: Infolist
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 11:02

nestrašit,já běhat rád :-)))

Re: Infolist
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 12:36

Jééééééé Lojzorybo, jen počkej, za chvíli si budeš masírovat končetiny, abys to uběhl :-))))
Hele, už máte postýlku a vaničku? :-)

Jinak samo zdravím :-), a nenech se strašit :.-) mrk mrk

Re: Infolist
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 13:24

vanu mám u máti a postýlku nechci ani vidět...
a nebojim se :-)))



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.