cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 3 z 7
Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2011 00:43

A jeste male doplneni. Prazska MHD neni soukroma. Ale naposledy, kdy jsem se zajimal o naklady a dotace to bylo tak, ze jizdne (bez primestskych linek) uhradilo cca 2+ miliardy korun, a dotace byla 7+ miliard korun. Od te doby se lecos zmenilo, ale pomer zustava zhruba stejny. Porad nic ??? Co treba linky 300 ??? Ty jsou taky statni ?? :-))) Nebo rekneme skoro lokalni Probo Trans ? Taky statni ? :-))) Ne, jsou to v drtive vetsine soukrome spolecnosti, a vyuzivaji dotaci stejne jako pan Bergman se svou soukromou spolecnosti u privozu. Jakepak asi maji pomery dotaci tyhle soukrome spolecnosti ? Taky 2 dily z jizdneho a 7 dilu z dotace ???

Nejak mi ty pocty zkratka nesedi. Napriklad:
[www.prazskebenatky.cz] (pozor, nejsou tam pocty lidi za kazdy rok)
a nebo [webcache.googleusercontent.com]

To jsou mi teda veci...
At se na to divam jak se na to divam, tak pokud by pomery dotaci zustavaly stejne pro vsechny provozovatele, tak Ceske drahy jako cerna dira davno skoncily, podobne jako cela uzasna prazska MHD, ale privozy by dal vesele jezdily...

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 07.06.2011 10:02

Ne nadarmo je ministerstvo dopravy jednim z nejzkorumpovanejsich v nasi zemi.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Marie Šestáková (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2011 18:39

Když chcete parník na Berounce,jak se budou zpevňovat břehy,které po povodních se rozrušují a povodně jsou dost časté,letos je Beronka obzvláště špinavá,chodím se koupat každý rok letos vůbec ne,není lepší lávka od Křižárny k Tetaurům?Doufám,že obecní úřad uděla navigaci od Černošic do Mokropes.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2011 10:04

Lavka od Tetauru na Krizarnu je v schvalenem uzemnim planu, ale asi tezko na ni budou finance.Kvalita vody v Berounce neni vubec spatna, rozhodne se za poslednich dvacet let vyrazne zlepsila.Bohzel je tradicne pres leto zkalena a zahnedla diky vyskytu ras, potazmo fosforu, ale to je problem vetsiny vodnich toku v Cechach.Kazdopadne se koupu prakticky kazdy den a voda je luxusni.

Re: Přívoz Kazín
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2011 12:23

Ono taky záleží na tom, kde se koupete. Loni jsem si vzal pod mokropeský jez člun a chtěl jsem splout k černošickému. Až ke Kazínu jsem z něj občas vyskočil a namočil se, proplaval se. Pěkná voda. Proti Tetaurům už mě nějak chuť namáčet se do vody přešla a na úrovni fotbalového hřiště se mi tam už ani nechtělo dávat pádlo do vody, jaký to byl humus a jak se tam voda zhoršila, tak jsem jízdu ukončil.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Hladká skála (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2011 16:25

MichalIT: jako starousedlík mohu říci, že ve srovnání s tím, jak vypadala berounka před dvaceti pětadvaceti lety, je to dneska čistá krása. Další otázkou je, co byste tak očekával od nížinné řeky, než měkkou zelenavou vodu plnou sedimentů. Nebo si myslíte, že za starých dobrých časů za krále Klacka byla berounka průzračná a stříbropěnná jak Vydra na soutoku s Křemelnou?

Nejste vy také jeden z těch, co vyděšeně volají mokropeským hasičům informace o ropné havárii na řece, když na jaře plave pyl? smiling smiley)


Jinak přívoz nám nějak usnul, na březích není vidět žádné přípravy, žádná mola... ví někdo, jak to s tím je?

Re: Přívoz Kazín
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2011 12:05

Nebojte, mam od rodicu informace od roku 1953 jak voda v Berounce vypadala, odhadem od roku 75 si to pamatuju z osobni zkusenosti.
Napadat a zesmesnovat me nemusite.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Hladká skála (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2011 14:21

Potom opravdu nechápu, jak můžete o současné Berounce psát, co píšete. Jó, když Plzeň měla čističku se čtvrtinovou kapacitou, když Rakovnickým potokem přitékal saponát a tonulo na něm překvapené vodní ptactvo, když v Hýskově frčela obří panelárna, v Berouně železárny, cementárny a eternitka, když žádná vesnice kolem řeky neměla kanalizaci (její funkci plnil místní potok) a když ji měla, neměla čističku, když chataři běžně umývali v řece auta a prali prádlo a když pěna na hraně mokropeského jezu byla černá a hladina pokryta mastnými oky a bublinami, to byl humus. Dneska je čistota vody v Berounce někde úplně jinde a to i v dobách velkého sucha. Takhle zelená a zakalená prostě má být. Osobně jsem za posledních dejme tomu 10 let nezaznamenal snad ani jeden případ, kdy bych po vylezení z řeky smrděl či se musel po příchodu domů pečlivě umýt, jak to bylo běžné třeba v 80. letech (kdy byly často vydávány i zákauzy koupání).

Re: Přívoz Kazín
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 13.07.2011 15:37

zajedou si do číny,ať viděj,jak taky může řeka vypadat...

Re: Přívoz Kazín
Autor: Hladká skála (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2012 00:30


Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.06.2012 16:10


Re: Přívoz Kazín
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2012 09:53

...co je to za svět, ve kterém žijeme - už ani ty vzpoury nejsou co bejvaly!:-)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2012 21:40

No, hezci kostlivci zacinavaji vypadavat. Vyzkousel jsem prakticky vsechny stavajici prazske privozy (a nepochybne bych vyzkousel i obcas vyuzil ten planovany provoz na Berounce), ale pokud je pravda jen polovina toho zverejneneho, tak me prozatim presla chut je vyuzivat (nechci podporovat takovyhle "byznys" prikryty politiky). Prestoze me planovany provoz na Berounce nijak nurazel ani neiritoval, tak ve svetle techto dotacnich "pomeru" se zda vcelku dostatecne zrejme proc takovy zamer vzniknul (kvuli dalsimu "vyuziti" dotaci).

Odnasim si z tohoto dalsi potvrzeni toho, ze cokoliv, co potrebuje dotaci, je podezrele uz z principu. A ze na jednu uzitecne pouzitou vybranou korunu na danich je ve slozitem prerozdelovacim systemu (ala dnesni "moderni Evropa" s mnozstvim dotaci) potreba tak deset dalsich, a leckdy asi i mnohem vice, hozenych do stoupy (pripadne na ucet "potrebnym")...

Re: Přívoz Kazín
Autor: mlíčňák (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2012 15:01

Tomm1 napsal výše v diskuzi dne 02.06.2011 11:33 napsal:

Panu Bergmanovi drzim palce. Malokdo i v dnesni dobe ma odvahu neco podnikat, a nestat jen s natazenou rukou, az mu nekdo neco milostive da sam od sebe...


Tomme1 - víte co máte s panem Bergmanem společného - jste taková lesprdelka.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2012 19:51

:-D
Ta ceska povaha je opravdu vytecna - po bitve kazdy general, ze ??? :-) A kde jste byl s timhle nazorem, kdyz jsem to tehdy napsal ? Jiste, spousta lidi v CR vi vsechno nejlepe, ovsem az potom, co uz je davno po bitve. Ceska malost je opravdu neskutecna.

Ano, porad drzim palce komukoliv, kdo se snazi starat sam o sebe. Provoz na Berounce by se mi libil a v tomto zameru jsem panu Bergmanovi drzel palce. Pokud by tehdy byly verejne zname fakta, ktera vyplula ted, tak bych nepochybne mluvil castecne jinak. A lezt do prdele komukoliv je to posledni co bych zrovna ja delal. Fandit komukoliv v tunelovani statnich penez opravdu nikdy nebudu. Fandit komukoliv treba v zameru privozu nebo lodniho provozu na Berounce, pokud k tomu nebude nutne stavet zdymadla a bagrovat reku, budu ale kdykoliv znovu. Jen budu mnohem vice s tou podporou obezretnejsi u projektu, kde to bude dotovat stat - protoze jak je videt, co je zavisle na statu je velkym pokusenim ke zneuziti.

A na rozdil od mnoha jinych nemam problem s tim si priznat, ze jsem se mylil a podporoval nekoho, kdo si tu podporu nezaslouzil, tedy pana Bergmana (mimochodem Pavla Bema jsem take sveho casu podporoval...). Presto jsem presvedcen, ze privozy Praze prospely a prospivaji. A i na Berounce si dovedu predstavit, ze by to mohl byt prinos (ovsem ne stylem, ze stat/obec proplati vse, co si dotycny provozovatel rekne, a jeste pridelene bez verejneho vyberoveho rizeni)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2012 22:27

Vážení diskutující, upřímně řečeno, když jsem to sem "plácnul", nečekal jsem, že reportáž budete číst jako pohádku o prohnilém podnikateli. Tohle je přeci především o našich daních a přebujelosti veřejného sektoru, který místo toho, aby byl privatizován a veřejná správa doznala radikální minimalizace, je námi štědře dotován. Pan Bergman v těchto mantinelech nedělá nic jiného, než co dělá každý, kdo se do podnikání pustí - realizuje zisk. A nevšimnul jsem si, že by nějak nastavená pravidla hry překročil. Hlavní roli v tomhle příběhu tedy nehraje ani pan Bergman, dokonce ani Pavel Bém, natož nějací "stateční" převozníci ale opět především "plné kádě našeho zlata" do kterých všichni štědře přihazujeme (což je mimochodem v Čechách zhruba od roku 1420 taková tradiční představa o způsobu zajištění všeobecného blahobytu, práva a spravedlnosti :-). Když si pak ovšem někdo tzv. hrábne, je oheň na střeše. Takže zakopaného psa vidím úplně někde jinde, než tam, kde ho hledají reportéři ČT. Ten zakopaný pes je v těch kádích.
S pozdravem "snižte daně" M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (25.06.2012 22:28)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2012 00:12

Ja se s Vami jednoznacne shodnu na tom, ze cim mene se bude prerozdelovat z tech kadi, tim lepe pro vsechny. Hodnotit pana Bergmana nemuzu, neznam ho osobne. Nicmene, jak jsem rekl, i kdyby byla pravda jen polovina toho zverejneneho (nedelam si iluze o poctivosti, natoz o poctivych a cistych umyslech kohokoliv, natoz jakychkoliv tzv investigativnich reporteru), tak nemohu souhlasit s tim, ze jde o chovani v ramci mantinelu. S tim bych dokazal souhlasit jen tehdy, pokud by ta vazba zisk-politik-verejne penize (dane) nebyla az tolik zrejma a prima (podobne jako se zacina ukazovat vazba Bem-Janousek, a dalsi, coz je rozhodne dobre). V tuto chvili jsou to ale jen dohady, rozhodnout by o tom mel soud, stejne jako v ostatnich pripadech (vcetne Ratha). Za chovani v ramci mantinelu nastavenych politiky, kde se ziskem podnikatelu je nutne pocitat, povazuji napriklad byznys s tzv obnovitelnymi zdroji (ty krasne louky a pole obehnane ostnatymi draty, ktere me osobne hybou zluci opravdu hodne, na rozdil od malych elektraren na strechach domu koncovych uzivatelu, kde to smysl dava a davalo...). Tohle ale zavani trochu uz necim jinym. Osobne me to mrzi, protoze ty privozy se mi opravdu libi, a davaji mi smysl. Proto doufam, ze reakce nebude takova, ze by to nekdo zrusil a zadne dalsi uz nezavadel, ale ze se nastavi/zmeni rozumnejsi mantinely, vcetne treba i vypsani noveho a plne verejneho vyberove rizeni, a ze i kontrola proplacenych statnich penez nebude spat (natoz aby si kdokoliv mohl domyslet, proc asi spi...).

Kazdopadne, osobne opravdu nerad podporuji takovyto druh "byznysu" (svou ucasti), a je uplne jedno, kdo ho provozuje. Pokud by to delal nekdo jiny, mel bych k tomu uplne stejny pristup. Nic osobniho primo vuci panu Bergmanovi v tom tedy neni. Minimalni stat = mene prilezitosti pro takovyto "byznys", a tedy vice penez na skutecne potrebne veci, jako je napriklad i katastrofalni stav silnicni a zeleznicni site (oboji muzeme videt dnes a denne i tady v Cernosicich).

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2012 02:12

V podstatě se shodujeme. Jde o to, že pan Bergman jenom využil příležitosti, což se sice nemusí někomu líbit, ale to je tak všechno. Vazba zisk-politik-veřejné peníze bude vždy, dokud půjde o zisk, budou existovat politici a v kase budou nějaké veřejné peníze. Jestliže je v této trojčlence motivací zisk veřejných peněz, pak nejúčinější prostředek, jak tuto motivaci minimalizovat je minimum veřejných financí. Zbytek je hra na "čestné a spravedlivé", ale ta, jak se již mnohokrát potvrdilo nefunguje (viz. vlákno "Mediální tanečky - vzpomenete si ještě?). Nejúčinější způsob jak se tedy podobným věcem bránit je neplatit státu víc, než kolik potřebuje na erární toaletní papír a ne se honit s kamerou kolem řeky. Samozřejmě trochu přeháním, ale rozumíme si, že?
S pozdravem "snižte daně" M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2012 09:40

Ja bohuzel nemohu rici, ze pan Bergman "pouze tu situaci vyuzil". Jak jsem rekl, neznam ho osobne. Ale osobne mam obavu, ze neslo jen o jednostranne vyuziti, ale prave o vedome vyuziti vazby podnikatel-politik, kdy obema mohlo byt dopredu zrejme, jak to bude fungovat a kolik penez z toho pujde pro oba vytahnout (z verejnych penez). Takze pokud by mesto (resp stat) nastavilo podminky, ze by bylo "stedre" vuci podnikatelum, a ti by takovou stedrou zakazku ziskali od mesta treba regulernim vyberovym rizenim, pak by to sice byla smutna vizitka politiku, ale ne tech konkretnich podnikatelu (jako v solarnim byznysu na loukach a polich). Tady to ale vypada ponekud jinak. A jak to bylo ve skutecnosti, to musi pripadne rozhodnout soud na zaklade vysetrovani prislusnych slozek, ne ja. Ja si o tom jen muzu myslet svoje. A samozrejme muzu udelat i to, ze pokud budu mit pochybnosti o cistote takoveho podnikani, tak to muzu dat najevo i tim, ze takove sluzby nebudu vyuzivat (dokud se ty podminky nezmeni tak, aby k tomu evidentnimu plytvani verejnymi penezi dal uz nedochazelo, pripadne aby byly ty penize protaceny zpatky do te provozovane sluzby, pro jeji dalsi vylepseni/rozsireni pro zakazniky)

Re: Přívoz Kazín
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2012 11:06

pane Strejčku, pragmatický oportunismus, který zde popisujete nezmění nízké daně ani diktatura proletariátu (obojí je dost iluzorní). Příčina je v tom, že lid se chová (a bude chovat) jako velmi špatný akcionář - valná hromada jednou za čtyři roky a ani není usnášeníschopná - jak to pak má vypadat... z pohledu lidu :-) - a jak známo, neinformovaní jsou náchylní k manipulaci.
Škoda jen, že přívoz nebude žádný??? (vodní autobus na Berounce mi tedy přišel příliš pokrokový, ale přívoz na Kazín to chce).

Re: Přívoz Kazín
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2012 11:16

....ale tady žádný most není....pořád s tou svojí pravdou, nekecej a plav.....

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2012 20:08

Od Tetauru na Krizarnu je docela melko...cyklista by to mohl nosit nad hlavou suchou slapkou.
Osobne mi pani Kadlecova chybi, bylo fajn si s ni dat pifko a pokecat.
A pane Strejcku, nehlasoval jste nahodou s radlovou partou v listopadu pro Bergmana??

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 27.06.2012 20:31

Jooo a jeste jeden od reky..
V soucasne dobe provadi povodi Vltavy monitoring dna kvuli vzedmouti cernosickeho jezu, tak to pro jistotu zmonitorujou komplet az k Mokropsum aby si to Bertik nemusel platit sam....

Re: Přívoz Kazín
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 28.06.2012 09:08

A nedělají to spíše kvůli městem požadovanému bagrování u mokropeského hřiště, aby se každý rok neucpávala řeka ledy?

Re: Přívoz Kazín
Autor: Strejček (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 08:15

Volič: nevzpomínám si, že by pan Bergman město o něco žádal.
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jiri Mudr (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 11:48

Tak jsem se ptal přímo u Bergmanna ve firmě a dostal vyhýbavou odpověď, že "nejsou získána všechna potřebná povolení".

Zřejmě se asi mafie, která je u koryta teď,snaží všechny podobné taškařice sebrat mafii, která tam byla předtím.

Volič: kdepak přívoz, Strejček chtěl jen vyvlastňovat břehy nebo tak něco, ne? (mám na mysli ten projekt stezky po břehu a přes ostrov).

Re: Přívoz Kazín
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 12:36

souhlas dala panu Bergmanovi minulá rada. Problémů je víc, prý i včetně mělké řeky.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Strejček (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 13:00

Pane Mudře, opak je pravdou. Opět uvádíte pouze lži a pomluvy. Několikrát jsem Vám nabízel setkání, ani jednou jste nepřijal. Takže naposledy, chcete-li můžeme se sejít a vše co budete chtít vysvětlit, Vám vysvětlím. Tato nabídka je ale již skutečně poslední.
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 14:30

pane Strejčku,
vaše vysvětlování, či spíše vykrucování (maně vzpomínám třeba na pokus zašmelit pozemky pod školou či změny územního plánu na posledním zasedání před volbami) už jsem zažil tolikrát, že je cokoli dalšího zbytečné. Prostě vám nevěřím a nikdy nebudu věřit ani nos mezi očima.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Strejček (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 15:32

Jak chcete, mimochodem, ty pozemky mohlo mít již město ve svém vlastnictví. Nazývat to šmelinou je zcela mimo. Doposud nemáme ovšem nic. Co se týče změny ÚP, myslím že šlo především o legalizaci tzv. věžičky, kterou změna neobsahovala, ovšem současná změna ji legalizovat nejspíše bude a o tunel, kde se v současné změně prozatím nepočítá s tím, že by byl z ÚP vyřazen. Ale věřit samozřejmě můžete komu chcete, jenom prosím přestaňte šířit nesmysly.
S pozdravem M.S.

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 3 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.