cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 4 z 7
Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2012 16:07

To Michal Strejcek:

96.schuze 1.11.2010

Je fakt, ze jste tam nebyl...omlouvam se.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.07.2012 21:59

V pohodě, je to jenom diskuze. Jinak další fóra lze zakládat zde:
[www.cernosice.netmilk.net]
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2014 09:19

tak co, už jste se svezli?

[www.privozkazin.cz]

je vidět, že zdroje tu jsou, když někdo může provozovat prázdnou loď....
Asi zase nějaká dotace na nezbytnou a správnou věc

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jan Liška (IP zapsáno)
Datum: 15.12.2014 10:01

My jsme se s rodinkou projeli, a bylo to - navzdory moji počáteční skepsi- moc pěkné. Loď tedy byla úplně plná - v sobotu odpoledne bylo nádherně. Jak je to s financováním, nevím. Určitě by z hlediska dopravní obslužnosti stačil normální přívoz Kazín-Jedličkárna, jak vždycky býval, to bezpochyby. JL

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.12.2014 17:49


Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 24.12.2014 11:58

Včera byla tato loď potopena jeřábníky firmy Zavadil na Císařské louce.
Začínám veřit, že boží mlýny melou.
Všem výletníkům po Berounce doporučuji kánoi místo plavby v řece plné oleje.
...a tunelářům???.... tunel až na Ruzyň

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2015 09:28


Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 13:28

Kde se ztratila původní myšlenka přívozu???
Z Berounky bude jen další turistická atrakce ke škodě místních rybářů,plavců a vodáků.
Předpokládám, že naše zastupitelstvo absolvovalo vánoční plavbu s občerstvením a všichni jsou touto myšlenkou nadšeni.
Volím kánoi.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 16:20

Voliči,

chápu, že z nějakého důvodu nemáš zastupitelstvo rád, což ti samozřejmě nehodlám nijak brát, leč nenech se hněvem unášet natolik, abys povídal nesmysly.

Radnice nemá s parníkem na Berounce co do činění a nemá ani žádné páky jeho provoz jakkoli ovlivnit. To si běž stěžovat na Povodí Vltavy či Plavební správu.


Jinak i mně by byl mnohem milejší prostý přívoz než tahle turistická atrakce, o tom žádná.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 16:37

No to nemáš úplně pravdu mlho. Černošice se musely vyjádřit k plánované plavbě jako účastník ve správním řízení, ale mám pocit, že je to dědictví rádlovskojiroutovské mafie.
Bergman v rámci zalíbení pořádá podobné plavby pro pražské pohlaváry běžně, tak počítám, že něco podobného proběhlo i v Černošicích.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 16:42

...odhaduju, že záměrem tohodle rádoby dobrého počinu je budoucí možnost výstavby na ostrově, který Bergman z poloviny vlastní...

Re: Přívoz Kazín
Autor: Nemeles (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 16:45

Pane Mudře, volič nenapsal nic o zášti k zastupitelstvu, pouze konstatoval, že mohl proběhnout výlet s občerstvením a následné nadšení z myšlenky. To, že po těch jízdách byla Berounka cítit olejem o tom taky žádná. No aspoň se MP vyřádí na autech lidí přijíždějící na atrakci a nebude prudit, když čekáme u vlaku na členy rodiny a jsme v autě.Nějak to městečko ztrácí kouzlo. Měl jste recht s tím odstěhováním na kopec blíže k lesům. Také objímáte stromky? Není čas. Pan Hlaváček to položil, máte tedy nově funkci PR/t.m. radnice.Jste jak Blaničtí rytíři, vždy když někdo zmíní radnici, přicváláte a šíříte svůj pohled na spravedlnost. Radnice nepotřebuje obhajovat, nechte názor na lidech. No nic.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 17:09

Jen bych rád zklidnil vodu...
Současné zastupitelstvo je "zlaté" oproti té partě gaunerů kolem Rádla a Jirouta.
Akorát je tam už druhé volební období a je na čase být nejen transparentní.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 17:49

Nemeles:

až na to, že řešíte a vkládáte mi do úst něco, o čem jsem vůbec nehovořil...


Volič:

nechci rozebírat Bergmanna, můj názor na něj není nikterak pozitivní - šlo mi čistě o to, co jsem napsal. Tedy spílejme komukoli za cokoli, za co je skutečně odpovědný, nikoli za to, co jde zcela mimo jeho pravomoc. Nic víc, nic míň. Ono pak totiž navíc to spílání za cokoli podstatně snižuje věrohodnost spílání oprávněného.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 18:27

reakce pana Mudra na voliče je příznačná. Jakmile zazní slova starosta, rada, zastupitelstvo v kontextu něčeho, co by mohlo zavánět kritikou, je oheň na střeše a věcná diskuse jde stranou, škoda. Volič vcelku trefně popsal, jak se tyto věci dělají a jak se prezentuje "hezká věc" - já jeho příspěvek vnímám spíš jako upozornění na tento "fenomén", varování: "zastupiteli mysli, i když se ti plavba líbila"...dalo by se o tom dost napovídat.
Samospráva má svou funkci i tam, kde je "bezzubá" - měla by obyvatele informovat, zastávat postoje a tak.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 19:27

Takže podobná nabídka proběhla?? Kdo se svez???
Nicméně Jirka Mudr má pravdu, cesta vede přes SPS případně Ministerstvco dopravy.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 21:59

Pane Špetláku,

to, co píšete, je ubohé. Nikde jsem zastupitelstvo (které, což byste mohl vědět, není jen Kořínek, ale třeba i vy) nehájil, jen jsem si dovolil konstatovat, že s danou věcí nemá nic společného a nemá na ní jakýkoli vliv (což bych konstatoval, ať by v zastupitelstvu seděl kdokoli jiný).

Krom toho, pana Voliče dlohá léta znám a myslím, že mou reakci bere zcela věcně. Oheň na střeše vidíte jen vy, zřejmě z portálu všenorského tunelu.

Mimochodem, kdybyste skutečně četl, co jsem napsal, místo abyste si cosi vyfabuloval a pak mne zadupával do země, tak byste narazil i na větu "nechci rozebírat Bergmanna, můj názor na něj není nikterak pozitivní".



Volič: děkuji za věcné reakce, jsi jeden z mála, kdo je jich tu schopen. Stejně jako jsi jeden z mála, kteří se dokázali ozvat nejen dnes, ale i v době, kdy se to nesmělo smiling smiley.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 00:27

V rámci běžného provozu jsem se svezl spolu s asi tak dalšími 50-ti pasažéry. Občerstvení nebylo, zato pěkná zima :-) Loď byla na každou plavbu plná. Pod Kazínem jsem viděl volavky a kapitán říkal, že když hledí proti proudu bude povodeň, když po proudu tak ne. Koukaly tak nějak na střídačku, takže asi ještě neví :-) Pod hladkou skálou seděl na keři ledňáček a u bývalého přívozu naproti Tetaurům plavaly v řece nutrie. Také jsem sledoval hloubkoměr v kabině kapitána a největší hloubku (počítáno ode dna lodi - ponor cca 40 cm) jsem zaznamenal pod hladkou skálou, zhruba 4m. Nejmenší kousek za Jedličkárnou proti proudu zhruba 08m. V průměru tak 1,5m. Cesta trvala hodinu, plavba byla klidná.
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 08:31

Viděl jste ledňáčka??? Měl jste štěstí. Opravdu je Dolní tok Berounky bohatý na spoustu přísně chráněných živočichů jako například užovky podplamaté,hohola severního, morčáka velkého, či zvláště chráněného mlže velevruba malířského.
Uvidíme jak si poradí s hlukem a naftovými spalinami.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 09:52

Volič: přesně tak, na Berounce je neuvěřitelně živo, že tomu lidi ani nevěřej. Dokonce tu máme bobry. A v Dobřichovicích jsem jednou dokonce viděl plavat Jirouta! smiling smiley

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 17:28

Podívej jakého bobra má paní Helena.
[www.ceskatelevize.cz]
...to se musí chránit zuby nehty...zvlášť proti zkur...staromilcům

Re: Přívoz Kazín
Autor: Není bobr jako bobr (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 18:06

Bobr paní Heleny??? Velmi zajímavé téma.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 20:07

pane Mudře,
snad se tak moc nestalo:-) je to takový jev, se kterým se setkávám příliš často a nepsal jsem jen o Vás a uznávám, že to tak mohlo vyznít. Napsal jsem to blbě, tak se omlouvám. Na druhou stranu jste na "voliče" reagoval docela ostře a zjevujete se zejména, když si někdo dovolí narážku na porevoluční vedení. Často narážka ani není míněna nějak zle, ale Vy to tam asi čtete. Buďme na sebe hodnější, ne? :-) A tunel zas taková blbost není a stávající příkrá silnice taky funguje, prostě by to šlo a určité výhody by to mělo. Ale klidně si z toho nadále dělejte legraci - aspoň to hned tak nezapadne. Pěkný večer.
Voliči,
Nabídka proběhla prostřednictvím městského sms rozhlasu a výlepů po městě. O ničem jiném nevím. Jinak ten PR článek je docela výstižný, ne?

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 23:16

Kéž jsou všechny bytosti šťastny

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2015 07:16

Pane Špetláku, ten článek je jen další z výsměchů pana B. Pokud existuje povolení SPS na provozování přívozu na Berounce, jak je možné, že se veřejně píše o turistické atrakci a nic se neděje (až na pár diskutérů na tomle fórku...)??
To je přesně stejný důvod proč jsou naštvaní pražští kapitíáni, kteří musejí projít několikaměsíční praxí na lodích aby mohli naložit pár cestujících a bergmanovi nochsledi jezdí turistické výletní lodičky po Čertovce pomalu na VMPčko.
Samozřejmě uznávám, že je šikovný a přeju mu ať se mu daří, ale na Vltavě. Prostě můj názor je, že tento typ plavidla a vlastně jakýkoliv se spalovacím motorem na Berounku nepatří.Jinak díky za obhajobu, ale pokud budu mít pocit, že na mě někdo nepřiměřeně útočí, poradím si sám. Jak říkal jezevec, známe se léta. Tohle fórum potřebuje taky trochu smyslu pro "prdel".

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2015 07:47

Voliči,
neobhajoval jsem Vás, to je fakt na Vás a to jste nakonec udělal :-) Jen jsem reagoval, což už není nutné rozvádět. Jinak představa řady motorizovaných plavidel na řece je opravdu příšerná. Na druhou "přívoz" převážející podél osy řeky je asi světový unikát...takový český. Benátky jako vzor, vodní bus?? Smysl pro "prdel" by se tu mohl víc uchytit, jasně!

Re: Přívoz Kazín
Autor: JIrka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2015 09:39

Pane Špetláku,

jak definujete "příšernost"? Zatím to vypadá, že jejím základním kritériem je pro vás vzdálenost od vašeho bydliště. Protože jak tak koukám, rozsáhlé demolice v okolních obcích, prosazované jen proto, že vy něco nechcete za barákem, vám přijdou jako dobrý nápad.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2015 11:08

pane Mudře,
s trochou nadsázky - definici slova "příšerný" si nechám pro sebe, nerad bych se Vás dotknul :-)
Jinak mi, prosím, vysvětlete jaké "rozsáhlé demolice" máte na mysli. Co se týká mých zájmů kolem baráku, tak se mě cokoli na II/115 nebo dráze nedotýká a můžu říct, že jakkoli to dopadne, bude to buď lepší, nebo stejné… odtud vítr nefouká. Mám někdy "strach", že vaše podezřívavost vypovídá víc o Vás než o mě – taky s trochou nadsázky, ne?:-) A co se týká pana Bergmana, bude lepší se držet tématu a bavit se o loďkách s motory něž si brát do úst jeho. To ostatně je lepší vždy, ne? :-)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2015 15:55


Re: Přívoz Kazín
Autor: Vasek (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 12:09

No jak tady čtu a pročítám, jednotlivé příspěvky tak si zde opravdu dosti lidí plete pojem a "přívoz" a "parník"!

Rád bych aby se všichni, kteří jsou zde pro tento "parník" zamysleli nad tím co toto vše může přinést do budoucna.

1. naše malá řeka není pro provoz takovéto lodi určena, jak bude probíhat provoz v letních měsících, kdy je na řece velký provoz( vodáci, rybáři, lidé koupající se v řece). Nejsou určena žádná plavební pásma, kde by tato daná loď mohla jezdit.

2. Přívoz převáží lidi z jednoho břehu na břeh druhý a ne, že jezdí jako výletní parník.
Přívoz zde byl již za našich dědů a pradědů a budu moc rád když bude obnoven, ale
v podobě jak má přívoz vypadat.

3. To, že někdo jako pan obnovitel Bergman, dostane vyjímku mě vůbec nepřekvapuje, ale co když se z toho stane precedens pro ostatní a nejednou zde budou jezdit vodní skůtry a budou zde marina s motorovými loděmi.

Opravdu se zamysleme nad tím pro koho je tato věc prospěšná co přináší a co vezme.
Myslím, že bychom si takováto krásná místa měli bránit a ne je nechávat pro někoho, kdo na nich chce pouze rýžovat zlato.

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 4 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.