cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 5 z 7
Re: Přívoz Kazín
Autor: = (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 13:07

1. reka je odnepameti urcena pro odvod vod z prilehleho povodi do nejblizsiho po spadu dostupneho oceanu. bud primo nebo prostrednictvim jine reky, do ktere se vleva. parniky ani privozy s tim nijak nekoliduji.

2. pokud ma vyletni parnik zastavky na obou brezich, pak, ciste technicky, splnuje i vasi "definici" privozu

3. jasne a P&O sem presunou nepotrebne trajekty z linky Dover - Calais. a USA nam budou pod Kazinskou skalou parkovat letadlovky.

Re: Přívoz Kazín
Autor: % (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 13:14

= zřejmě budete pražák jenž si nevidí na š pičku nosu a chatu máte úplně někde jinde, jinak nemůžete napsat takovou hovadinu.

Re: Přívoz Kazín
Autor: = (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 13:36

%: omyl. jen nesdilim Vas nazor, ze dolni Bernouka je perla nasich vod (s letnim provozem, ze by se Vaclavak stydel, ale dalsi lodku uz nezvladne), jez je treba tak uzkostlive chranit. A uplne nejdulezitejsi je, ji chranit pred nekym, kdo jen "ryzuje zlato" (...ale cihelny je mi obzvlast lito. jake cihly muze palit takovy nelida).

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 15:57

= jste zřejmě amatérský vodohospodář, ale vážně se zamyslete nad blábolem, který zde píšete. Možná máte chatu pod ČOPkou a uznávám, že kvalita vody je tam horší, ale to se snad zlepší díky dotaci schválené ještě za Chalupy.

Vašek to popsal naprosto přesně.
Rybáři a vodáci k Berounce patří odjakživa a budou provozem výletní lodi ovlivněni.
Černošice se dělí na lidi, kteří se v Berounce koupou a ostatní, co se oklepou i při pouhé myšlence.
Co se týče koupání, Řád plavební bezpečnosti na vodních cestách ČR zakazuje dle článku 9.11 bod 1 písmeno C koupání v trasách přívozů, což v případě přívozu s volnou plavební dráhou lze chápat jako zákaz v celé délce od říčního kilometru 8,2 až po 11,8.

Re: Přívoz Kazín
Autor: = (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 18:15

k zamysleni je toho hodne. treba ti vasi slavni vodaci, kteri patri spis k hornimu toku a kteri by po davech hynuli pod kylem zle lodi. za nekolik desitek let koupani na mokropeskem jezu, jsem jich veru prilis mnoho nezahledl. ono, ruku na srdce, to neni prilis vodacky atraktivni teren. ale asi ta spravna vodacka Mekka je az pod kazinem, chaticka vedle chaticky na obou brezich, volej, to srdce kazdeho vodaka zaplesa a uz se pise na poradnik, aby se na ten zazrak vubec vesli. a to, ze budou rybari ovlivneni, ma znamenat konkretne co? jak to delaji treba na skorohorni Vltave (Hluboka - Budejice) s jeste o neco vetsim parnikem (a to je tam reka mensinez Berounka v Cernosicich)? anebo chudaci rybari na Vltave v Praze, dyt tam jezdi ucinene kolosy.

k vasemu zakazu koupani: zase, jakto ze to v te Hluboke jde? nebo o tom, ze to nejde nevedi? (ano, odpovidal jsem jen na Vaskovu "definici" privozu)

ten presny Vaskuv popis by sel napsat taky nejak takhle: mam chatu u reky a voni mi po ni chtej jezdit parnikem. po MOJI rece, Mano. to by neslo tohleto. A jeste by na tom ten Bergman chtel vydelavat a ryzovat zlato. vydelavat na MOJI rece. to by tak hralo, Mano! vis, co by to mohlo vsechno zpusobit!

takze jeste jednou, respektive naposledy. co konkretne je na tomhle pomerne sirokem useku Berounky uprostred chatovych osad tak jedinecneho, ze by tam nemohla jezdit jedna turisticka lodka s motorem v zhruba hodinovem(nebo kolik?) intervalu? krome toho, ze Volis se tam chodi koupat a Vasek tam ma chatu smiling smiley

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 20:23

To co jezdí nahoře do Budějek je osobní loď uřčená pro dopravu osob viz:
[spspraha.cz]

To co jezdilo a zřejmě bude jezdit na Berounce je převozní loď viz:
[spspraha.cz]

Pro převozní lodě platí trochu jiná pravidla, ale to je na delší povídání.

Každopádně co je cenného na tomto kousku Berounky?? Hlavně ten klid...

Re: Přívoz Kazín
Autor: = (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 21:58

ale pointa byla v tom, ze u tech Budejek je na mensi (a z meho pohledu cennejsi) rece vetsi lod a problemy jsem nezaznamenal. ani jsem se jako plavec vedle ty lodi necitil nijak ohrozen.

klid - mno, uprostred chatovych osad (a jak jste rikal vodaku, plavcu a rybaru) bych to zas neprecenoval, ale budiz. a opravdu to lod jedouci jednou za hodinu (mozna dvakrat - tam a zpet, jestli to stihne, nevim) tak zasadne narusi? moje osobni pozorovani z ty Hluboky rika, ze (subjektivne) ne.

Za klidem do Cernosic prisly tisice lidi (uz jen to prece nedava smysl!). at uz za prvni republiky, pozdeji do chatovych osad, a nakonec do "satelitnich mestecek" na Ladech a spol. kdyz vypichnu ty hlavni vlny. opravdu je vyletni lodka to dulezite, co je uz za carou? opravdu v Cernosicich nechceme a nepotrebujeme turisty? nebo jenom atrakci pro deti, vzdyt co tu, s trochou nadsazky, krome fotbalu a hokeje je? nebo chceme mit Cernosice jen jako klidnou zakonzervovanou nocleharnu pro Prahu, kde bude hlavne ten klid?

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 23:53

Vašku,
Nevim, co plašíš! Zrovna jsem si řikal, že bysme mohli udělat nostop kačery na návsi a mít tak další parádní atrakci pro turisty, dotace seženem, když tedy tůristé zrovna nedorazí. A vymyslíme další věci po městě a už nebude důvod kamkoli jezdit, i ta fabrička s pěknými manažerskými posty by se někam nacpat dala... Stejně se nás tu "usadily" už tisíce, takže k čemu klid, že?
Noclehárna je nesmysl - kdo v noci spí, že?

Není fér na jakoukoli konkrétní výtku k nějakému plánu reagovat tím, že její autor je označen za odpůrce zábavy, kultury a společenského života - to je příliš jednoduché a nefér. Často to bývá přesně naopak, autor jen vidí rizika :-)

Nemyslím si, že by podstata diskuse o "přívozu" měla být o tom, zda potřebujeme turisty nebo ne...Skoro mi přijde jako kdyby rovnítko říkal, že už nestojí za to si to tu trochu hýčkat.

S panem Rechem ve vedlejším vlákně souhlasím, že obecně je správné nechat podnikatele být a nevymýšlet účelová omezení, ale na druhou stranu - nestačí se držet výkladu "svobody" z 90. let. A kladu otázku, zda přínos se má posuzovat jen spokojeností "zákazníků" nebo zda by se v první řadě měl přínos posuzovat ve vztahu k městu, k místním? Nebo tedy alespoň dbát na jejich práva, zájmy, zvyky (i třeba bránit "nic", které má pro určité lidi cenu). A nějak se tu respektovat. Dělat věci adekvátně místu a nepředimenzovávat.

Asi by bylo správné se na věc podívat trochu konkrétněji a zjistit za jakou cenu lze "plán" realizovat a třeba zjistit, že ta cena je moc vysoká anebo alespoň nastavit pravidla. Také není od věci se zamyslet o vedlejších produktech „plánu“. Pak se dá předejít komplikovanému napravování a té nesprávné, dodatečné a omezující regulaci….. tento přístup se poslední dobou opouští.... Doufám, že se nám to nevrátí někde bokem, třeba z Ruska :-)

sláva přívozu na Kazín!

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 01:31

Pane Vašku, řeka není ani naše ani vaše ani nikoho jiného. Je to řeka, je to součást našich životů, kterými jsme na krátkou dobu vstoupili do toho jejího. Je to součást života převozníka, rybáře, plavce, chataře, náplavy i starousedlíka. Je to součást něčeho co máme společné a o co se na chvíli, která je nám dána, dělíme ať chceme nebo nechceme - voda, vzduch, nebe nad hlavou ... Té řece je jedno, kdo v ní bude lovit ryby a kdo po ní bude plout, odkud kdo je a jak daleko sahají jeho vzpomínky. Její existenci musíme jenom respektovat. Jak převozník tak i rybář. Pokud si ji ale bude kdokoli nárokovat a myslet si, že mu řeka patří, tak jsme do diskuze o smysluplnosti řeky v našich životech nedospěli.
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 07:51

Vašek nebyl ten, kdo řekl, že by řeka byla někoho, natož jeho. Jen vyjádřil obavu, aby převozník nebyl jako chlapeček s příliš velkým autíčkem na příliš malém pískovišti. S jeho obavou souhlasím. Ono se pak ostatním na to pískoviště nechce. Realita ukáže, ale o věci se nediskutovalo, prostě se najednou v tichosti stala. Pak se obavám nezle divit. A i v tomto to případě platí, že pohled nezaujaté většiny nemusí být relevantní nebo ten jediný správný pro posouzení záměru.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 08:09

Já mám zase obavu, aby rybáři neměli příliš velké pruty, jestli mi rozumíte :-)
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 09:31

to zajisté mají, takže zkrátit?

Re: Přívoz Kazín
Autor: Vasek (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 09:56

No vidím, že diskuse se čile rozrostla, za což jsem rád.

Ale musím se jen zasmát na panem IP, kterému ani nebudu odpovídat, jelikož s někým kdo píše jako anonym, nemá cenu ztrácet čas.

1. Vůbec jsem nenapsal, že řeka je moje, je všech.
2. Nechápu jak někdo jako pan obnovitel, může to co provozuje dál rozšiřovat, když je na něj podané trestní oznámení(už vidím jak mi zde někdo začne vysvětlovat rozdíl mezi trestním oznámením a pravomocným odsouzením atd))))
3. Pan Ip než začne psát o Doveru a Calais, by si měl nejdříve zjistit, jak vše na sebe navazuje, plán Radotinských jezer propojení s berounkou zatím jen studie.
No ale realita, která již vzniká nový jez v Černošicích a parník na berounce.
Co tedy máme očekávat dále?

Je to marný boj s někým kdo si v této republice může dělat co chce, vazby pana obnovitele Bergmana, na pana miliardového Béma a dalšího do party pana Jančíka, jsou nezvratné.
Jen poukazuji na věci, nad kterými se mnozí nezamyslí.
Kdyby pan Bergman udělal půjčovnu lodiček na lidský pohon, nikdo by neřekl půl slova, ale na to by nedostal tolik peněz.

No nic nebudu zde ztrácet čas. Jen mě to mrzí jak to zde funguje.

Václav David

Re: Přívoz Kazín
Autor: = (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 10:46

ad cernosicky jez. zde: [www.mestocernosice.cz] se pise toto:

Stavba zahrnuje odstranění původního jezu a jeho náhradu novým pevným jezem pražského typu. Délka přelivné plochy je navržena na 101,5 m spád jezu 2 m zůstává zachován. Těleso bude betonové celoplošně obložené kamenem. Pod jezem je navržen těžký zához. Na pravém břehu vedle malé vodní elektrárny bude obnovena štěrková propust šíře 4,4 m. Projekt obsahuje i rekonstrukci pravobřežní dělící zdi mez malou vodní elektrárnou a řekou. Na levém břehu bude umístěn rybí přechod délky 76,7 m a šířky 3 m.

Muzete mi prosim vysvetlit ty Vase navaznosti?

Re: Přívoz Kazín
Autor: Barbusa (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 11:38

Je vtipné nebo spíše smutné, jak se dají lidé zmanipulovat. Mluvit o přívozu a propojení břehů a zatím provozovat atrakci pro turisty. I když se mi provoz parníku na řece Berounce nelíbí a nejsem pro jeho provoz, dokážu si představit a smířit se s tím, že by se jednalo o nárazové akce, třeba dvakrát do roka podobně jako před vánoci. Pokud jde o přívoz na místě, kde dlouhá léta fungoval, jsem 100 % pro jeho obnovení. Je ovšem k zamyšlení chování lidí ke krásám naší krajiny. Málo kdo se zamyslí nad dopady provozu parníku na Berounce. Stejně tak jako plavci v letním období jsou ohroženy zvířata, ale celoročně. Ruku na srdce, v čem je pro obyvatele města tento parník prospěšný? Kolikrát se na něm svezete? Jednou, možná dvakrát? Jízdné stojí 80 Kč, takže pochybuji, že jej někdo bude využívat jako přívoz. Byla bych velmi ráda, kdyby se v této věci došlo na nějaký kompromis a všechny strany byly spokojené. Taky si myslím, že mezi inteligentními lidmi není potřeba nadávek a urážek.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 11:58

S tím bych souhlasil Barbuso.
Mít parníček pro Jazz Černošice, což je asi zájem hlavně pana Strejčka. Případně před vánocemi si zaspívat koledu na vodě, ale jinak dost.
Ale na to by pan Bergman nedostal ani korunu. Je lepší jednat o "rýžování zlata" v Ropidu.

Re: Přívoz Kazín
Autor: canoe (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 11:58

privoz bude vyuzivat predevsim obnovitel. Jako dotacni titul. Mali chlapci budou Jezisku psat o jizdu parnikem, aby ho mohli sdilet s jinymi 39 chlapci, ktere v zivote nevideli. Na parniku budou jizdy pro klienty domu s pecovatelskou sluzbou a pro skoly. Znate to urcite ze zakovskych knizek: Deti si prinesou 5kcs na solidaritu, deti si prinesou 5 kcs na promitani filmu Horici snih, a posleze jejich deti si prinesou 5Okc na prednasku o globalnim oteplovani.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 12:12

jj hodim si nick na "ledňáček" a budu si hledat jiné hnízdiště...

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 12:23

Ano, Barbuso - přesně tak!!!....to bych dal znovu ty tři grejcary a svezl se ke Kubíčkům. jeslti pan Bergman chce dotační titul nebo si plní sen, mi je jedno a ví to jen on - dopady jsou stejné.

Re: Přívoz Kazín
Autor: canoe (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 12:26

Jako chudak pani Kadlecova?

[rakovnicky.denik.cz]

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2015 10:26

[www.privozkazin.cz]
„1. 6. 2015 Na den dětí zahájíme přívoz Kazín v Černošicích u Prahy. Plavit se budeme mezi 6:00 – 22:00 hodinou až do 18. října.
Adventní plavby dopadly úspěšně. Na lodi Kazi bylo svezeno 623 dospělých, 489 dětí, 73 psů a 52 kočárků. Děkujeme Vám!“

Takže nyní se jedná o 140 dní a 16 hodin denně. Adventní plavby byly 10 dní a cca 5 hodin denně, takže 14 krát víc dní a cirka 3 krát déle přes den. tzn. loď svezla za průměrný den 7,3 psa po 10 dní tj. nyní 7,3 x 3 více hodin x 140 dní tzn. rekordních 3.066 psů a to vycházím ze zimního provozu, kdy mnozí psi zůstávají doma.

Co se týká dopravy osob (kočárky nechám jako statistickou chybu) bylo v zimě svezeno 111,2 osoby za den, pak nám algoritmus říká, že nyní to bude 333,6 osoby denně, tudíž 46.704 lidí za sezónu - takže se není čeho bát, všechny nás převeze.

Pozn. prosím autora webu, aby si opravil jméno našeho města na Černošice. U Prahy se jmenují Roztoky u Prahy a.j.
Nemám tam někde chybu?

Re: Přívoz Kazín
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2015 11:37

Koukám na fotku pana Bergmana a připomíná mi to spolužáka, co se rozhodnul, že bude žít 50 let na zpět. Takže např. v květnu v roce 1995 se do školy dostavil v uniformě s puškou přes rameno s tím, že odchází do pražských ulic stavět barikády :-) Co asi dělá dnes, v roce 1965? :-) To jenom tak, aby řeč nestála.
M.S.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2015 11:41

asi si počká 3 roky na "Rusáky"...to aby řeč nestála...

Re: Přívoz Kazín
Autor: canoe (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 12:08

Krom "rekordních 3.066 psů a to vycházím ze zimního provozu, kdy mnozí psi zůstávají doma," hned 1.6.15 popluje aligator
[www.youtube.com]
a oslavi dia de la marina, con toda la riqueza y biodiversidad acuática que ello significa. Pripomene, ze podle něj ČR nepotřebuje „kázání o lidských právech, kterému se každý vysměje“, ale potřebuje aktivní ekonomickou diplomacii Více na: [zpravy.e15.cz]
a zucastni se pilotniho splutí k jezerum na APC-70, alias BTR-60PB-MX, co nam hospodari se zkusenostmi 70 let vlady jedne strany vymenili za vzorek trolejbusu pro GDL, Jal, Mex, lo que significa igual número de posibilidades de intercambio político, económico, social y militar que, mirado estratégicamente también significa ser actores en escenarios de conflictos de las mismas naturalezas que las oportunidades, dependiendo su intensidad del valor de los intereses que los vinculan.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 23.03.2015 22:44

Tuto středu od 19:00 hod se koná v klubkinu zasedání konšelů. Jeden z projednávaných bodů bude i plavba na Berounce. Těšme se tedy na obhajobu pana velkoobnovitele Bergmana. Věřím, že se sejde dost zastánců i odpůrců plavby.
Ahoj v Kině

Re: Přívoz Kazín
Autor: kormidelník (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2015 08:49

Možná, že nejsem dostatečně erudovaný, ale mám pocit, že městští konšelé stejně nemohou plavby zakázat, i kdyby náhodou chtěli. Řeka městu nepatří a na tyto plavby není třeba žádné zvláštní povolení. Takže ve středu to bude jistě plamenná diskuze, ale bude smysluplná asi tak stejně, jako kdyby naši konšelé debatovali o odvolání prezidenta Zemana.

Re: Přívoz Kazín
Autor: ČG (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2015 10:14

Řeku si brát nedáme. Založíme Černošické gardy a ubráníme se.

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2015 10:18

a povede nás sám Jiří Vyvadil:-)

Re: Přívoz Kazín
Autor: RG (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2015 10:26

Ne ne, v čele bude žralok od Radovana..

Re: Přívoz Kazín
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2015 10:40

mechashark s wankel motorem?

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 5 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.