cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 1234567Následující
Aktuální stránka: 1 z 7
Přívoz Kazín
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2011 12:54

Dneska jsem slyšel v televizi, že od června bude znovu fungovat přívoz Kazín...Huráááá...

Re: Přívoz Kazín
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2011 13:21

tak to se bude zase chodit tůr de ráj???

Re: Přívoz Kazín
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2011 17:35

Televizor pravil, že to bude od roku 2012 na tramvajenku!

Re: Přívoz Kazín
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 26.02.2011 19:00

jako na oupnkárt,jó???

Re: Přívoz Kazín
Autor: Big Smoke (IP zapsáno)
Datum: 02.04.2011 00:24

chci jedině NGC Card! a to v barvách města .....

Re: Přívoz Kazín
Autor: Katka (IP zapsáno)
Datum: 02.04.2011 07:30

Big Smoke napsal(a):
-------------------------------------------------------
> chci jedině NGC Card! a to v barvách města
> .....

I like it :-)))

Re: Přívoz Kazín
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 22:22

s tim vokousanym lupenim???

Re: Přívoz Kazín
Autor: BaraVesela (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2011 13:41

dle magistrátu to má být v roce 2012

[magistrat.praha-mesto.cz]

Plánovaný přívoz:
P7 Lipence - Mokropsy na Berounce u Kazína, zřízení přívozu v roce 2012
Přívoz má pomoci řešit problém velké docházkové vzdálenosti z oblasti Kazína k autobusové dopravě PID do Lipenců – cestující budou moci využít železniční linky S 7 z Mokropes do Prahy. V provozu by měl být v období duben - říjen.

Re: Přívoz Kazín
Autor: BaraVesela (IP zapsáno)
Datum: 13.04.2011 13:48

aha tak zpět - je to nějaký zkušební provoz viz Cernosické forum

Můžete prosím sdělit, zda je pravda, že se od června 2011 obnoví přívoz pod Kazínem? Děkuji.

Ano, plavební společnost pana Bergmana zahájí v červnu zkušební provoz přívozu u Kazínské skály mezi pravým a levým břehem Berounky (tam, kde ho dříve provozovala paní převoznice).

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2011 10:32

Je pravda ze pan Bergman planuje provozovat prevoz mezi Kazinem a Jedlickarnou a prenechat jej pani Kadlecove.
Planuje vsak sam ve spolupraci s ministerstvem dopravy provoz parniku pro 25 osob od lavky po mokropesky jez.Tento parnik by mel udajne jezdit kazdou hodinu a to od osmi do dvaceti hodin.Takze konec koupani a rybareni v tomto useku o soukromi ani nemluve...

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2011 15:44

jj, v Praze je ted v okoli vsech novych privozu provozovanych "malymi parniky" "uplne mrtvo". Zadny rybar, zadny kanoista (protoze v Praze ve Vltave uz jsem dlouho nevidel se nikoho koupat, privoz neprivoz)...

Nevim proc by jakykoliv provoz na vode mel ukoncit rybareni a jine aktivity kolem vody. To uz by jsme tedy meli pripadne nad Mokropesky jez rovnou dat ceduli "vodakum, a i vsem jinym plavidlum, do useku reky v Kocourkove - v Cernosicich - vjezd zakazan" nebo ne ?

Re: Přívoz Kazín
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2011 22:20

řeka je všech,tak proč né parník :-)))

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2011 09:33

ono nejde Tome o malej privoz mezi Kazinem a jedli.Mel by jezdit parnik s peti zastavkama kazdou hodku a jak jinak nez zabudovanej diesel, coz kvalite vody moc neprida.A co si vzpominam nedavno ses tady rozepisoval o vode a rece a prirodnich mokradlech, tak na to si asi budem muset nechat zajit chut.V kombinaci s planovanou prestavbou cernosickyho jezu se muzem v brzke dobe dockat vodni cesty az do Prahy.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Anna (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2011 13:14

Právě proto,že řeka má sloužit všem.Je vhodné se více zamyslet na dopad pravidelným a poměrně častým průjedzdem parníčku cca.pro 25 osob.
Parník s dieslovým motorem neni kanoe.Berounka není Vltava,rozlohou je podstatně menší,takový parníček bude muset jezdit danou trasou,vzhledem k hloubce,která v určitých částech neni ani na půlku ponořenýho pádla.To znamená odtranění některých rybářských míst.Osady přilehlé k řece využívají po desítky let lidé utíkající z Prahy(od Vltavy)aby okusily trochu klidu nad houpajícím se splávkem.
Také nevěřím tomu,že parník bude sloužit pouze jako spestření pro cyklisty a místní obyvatele.
Vzhledem k tomu,že pan Bergman má výhradní právo na průjezd Čertovkou,má i dobré kontakty s Pražskými cestovními kancelářemi.Které vyloží turisty v Mokropsích a nechá je svést do Černošic.Větší koncetrace lidí znamená více hluku,více odpadků atd.
Nechci se stát cvičenou opicí pro turisty.
Ano jak správně tušíte bydlím u řeky a už jsem si zvykla na vlaky i na inlinisty a cyklisty,zvyknu si i na parník.Otázka je,jestli nezachovat ráz dolní Berounky,která Černošice dělá Černošicemi.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2011 08:52

Ale ja vim, o jaky jde privoz, i o jaky zhruba typ lodi. Kdo jel treba z Cisarske louky pod Vysehrad, nebo kterymkoliv jinym privozem v Praze, tak tu predstavu ma. Ja tedy nevim, ale dnesni "moderni doba" mi prijde opravdu divna. Driv byl privoz normalni a lidi ho pouzivali a rybarum nevadil. A dnes jak se nekde objevi zminka, uze se lidi muzou s prominutim posrat az na pudu. Presne podle vzoru NIMBY.

Predevsim, zatim tam nic neni. Je to v urcite fazi, ktere se da rict idea nebo napad. Pokud nekde bude moci byt nejaka zastavka (nebo dokonce 5) zcela jiste to bude muset byt se souhlasem vlastniku prislusnych pozemku a jejich sousedu. Takze v soucasne podobe je to mnoho povyku pro nic, jak je ostatne ceskych zvykem. To jestli je neco dobre nebo spatne, nebo zivotaschopne, se vetsinouprokaze az praxi. Takze ja osobne se zkusebnimu provozu nijak nebranim. Spise naopak. Zbytek viz dale.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2011 09:01

Pokud by se reka mela bagrovat kvuli privozu, tak je to podle me blbost (ostatne jako je blbost vubec reku bagrovat (tedy pokud neni cilem ziskat z ni pisek...). A pokud by melo byt cilem prilakat sem turisty, kteri by se radi podivali na Kazin i Kazinskou skalu, a na Cernosice ze reky, a pri tom by meli moznost prekonat usek Lipence-Vsenory relativne lehce pomoci privozu, tak ja jsem jednoznacne pro.

Nejsem odbornik jako Vy na tema "co Cernosice dela Cernosicemi" nebo "jaky je vlastne prirozeny raz dolni Berounky". Ale muj skromny nazor je, ze prirozeny raz dolni Berounky urcite nedela hromada chat nalepenych na sebe, ani Cernosice nedelaji Cernosice s prazdnymi hospodami, a kde budeme vsichni pouze hezky zavreni na svych soukromych pozemcich za ploty. Uvahy o soukromi v Cernosicich dosazitelne tim, ze nebude provoz na rece, a ze II/115 povede obchvatem jsou dle meho zcela zcestne.

Jak jsem zminil vyse, zatim je to ve fazi uvah, takze hysterie neni na miste. Klidne jsem pro zavedeni provozu (treba i jen zkusebniho). Ono se do roka ukaze, zda to je zivotaschopne, a zda to vubec je realne (coz se domnivam, ze pokud by kvuli tomu bylo potreba bagrovat, tak je to jen utopisticky navrh, nemluve o potrebach domluvit se s konkretnimi soukromniky kvuli vybudovani pripadnych zastavek)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2011 11:18

Ono "ukaze se po roce" mi prijde jako blbost.Pokud se neco nezastavi v zacatku , tak potom s tim byva problem.Velikost lodi je zhruba jako Puskvorec co jezdi pod Karlovym mostem a to mi prijde na Berounku docela dost.V jake je to fazi??No rozhodne ne uvah, kdyz lod je jiz ve vyrobe a je vystavene povoleni plavebni spravou a mesto Cernosice se k tomu ani nyvyjadrovalo, protoze zkaratka ze zakona to neni potreba.Mate pravdu v tom ze jediny problem jsou pristaviste, kde je potreba souhlas vlastniku pozemku.Sam jsem vodak i rybar a zkratka provoz parniku mi k Berounce nesedi, stejne jako provoz jakehokoliv spalovaciho (vznetoveho) motoru na ni.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2011 11:37

S povoleni vlastniku nebude zas takovy problem podle LV 11269,2137 je to Bergmana a na pravem brehu je dost pozemku ve vlastnictvi povodi Vltavy.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2011 15:23

A co chcete zastavovat v zacatku ? A proc ? Lidi kolem vody do reky nahazi podstatne vice bordelu, nez unikne z jakehokoliv motoru za mnoho let provozu (natoz z tech podomacku vyrobenych nebo upravenych, co prave rybari dost casto pouzivaji...), a nebo ten bordel do reky splachne z jejich pozemku a diky nevhodnemu uskladneni povoden. Takze toho se od privozu taky neobavam. A vychazet z toho, ze kdyz tady za dobu neciho zivota neco nebylo, ze to k zivotu nepatri je ponekud zvlastni pohled opet "moderni doby".

Za vodaka se dovolim taky povazovat, ale aby mi vadil privoz, nebo takovato lodka na Berounce a prave v tomto prakticky nevodackem (olejnatem) useku, tak to mi opravdu nevadi :-)

A ja osobne se snazim spise starat o veci me rozhodne blizsi, nez je nejaky privoz, ktery financne mozna ani neprezije vice nez ten rok (a pokud to financne prezije, tak jedine dobre). Zajima me treba stav cesty v okoli meho pozemku, a staram se tedy o tu cestu a sve nejblizsi okoli. A jestli nekdo neco nekde dela, tak at si to dela, kdyz neporusuje zakony. Argumentovat ale "klidem" nebo "charakterem oblasti" mi prijde ponekud postavene na hlavu, a to obzvlaste v situaci, kdyz si troufam odhadnout, ze ti sami, co jim ted vadi tento privoz jeste nedavno zcela jiste horlive prikyvovali bagrovani reky kvuli udajnemu snizeni rizik z povodni (hluk, bordel a efekt z pripadneho bagrovani asi nadela mene "skody", nez privoz, a asi je bagrovani "vice prospesne")...

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2011 15:27

:-)
Taky dobre. Aspon se ukaze, zda to je nebo neni zivotaschopne. Pokud privoz pojede, klidne tam vezmu deti na vylet ;-) (at uz pesky nebo na kolech)

Docela obdivuju, kolik casu jako cesi dokazeme venovat takovy kravine, jako je protestovani proti privozu...

Re: Přívoz Kazín
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2011 09:31

Mas pravdu Tome, s tebou se diskutovat neda.Klidne se koukej dal kolik bordelu kolem reky vznika z elektromotoru, ktere pouzivaji rybari a z povodni....a hlidej si svoji zahradku,predzahradku a chodnik.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2011 14:00

:-D Ach jo...

Ale da se diskutovat i se mnou. Horsi to byva pokazde, kdyz nekdo "protestuje", a nema poradne argumenty. To se pak nemuze divit, ze rejpu a rejpu a rejpu.

A mate pravdu. Starostmi o sve nejblizsi okoli udelam mnohem vice uzitku pro sebe i sve okoli, i pro obec, nez resenim pitomych protestu treba proti privozu/malemu "parniku" ;-) (a dokonce i vice uzitku, nez prinese reseni presunu skateparku a jinych soucasnych hovadin...)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jakub Špetlák (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2011 00:30

Milý strýčku Tomme,
díky za přihrávku - mám také mnoho starostí o své nejbližší okolí a právě proto řeším problém s hlukem ze sk8parku – mimo jiné i pro to, abych mohl být vyrovnaným a klidným občanem naší komunity a třeba přispěl i jinde. Díky za prostor na cernosice.org, který jsem tímto vyčerpal - více k problematice zájemci najdou v našem vyjádření v příštích IL.
Argumenty máme dobré.
Mír a zdar dalekému i blízkému.

Re: Přívoz Kazín
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2011 12:57

rozhodně nejsme příbuzní, takže tím svou argumentaci značně a zbytečně shazujete, opět hezky po česku. A jestli hodláte řešit přesun skate parku za svoje a ve svém volném čase, tak v tom případě smekám klobouk v hluboké poklone. Ale obávám se, že tady někdo dost lze. Protože město řeší, že by se to dělalo z peněz nás všech, a to jestli dovolíte je mi při stavu veřejných rozpočtu hodně proti srsti. Navíc já jsem rozhodně proti přesunu. Takže pokud to bude za vaše peníze a vaši práci, tak máte mou plnou podporu ;-) :-)

Re: Přívoz Kazín
Autor: Kyselá rybička (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2011 16:19

Proč jste pane Špetláku neprotestoval, když se skatepark stavěl? Jako soused jste na to měl právo. Není vybudován tak dlouho a hned se bude za veliké obecní peníze stěhovat? Obec nemá peníze na realizaci důležitějších věcí a vy se dožadujete takovéhle hlouposti. Tak prosazujte omezení provozních hodin. Problémy se dají řešit i kompromisem, nemyslíte?

Re: Přívoz Kazín
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2011 18:45

Nabízí se řešení - z U-rampy skate parku udělat vlek za přívoz :-)!
Teď vážně. Nástřik tlumící hmotou by měl základní hluk skate parku výrazně potlačit. A na hluky sekundární máme tuším Městskou policii, jejíž sláva se dotýká mnoha lokalit ve Středočeském kraji. Případně by se mohla Městská informovat jak to dělají jinde. Např. na Strašnické, kde okolo obřího skate parku žije řádově víc lidí.

Re: Přívoz Kazín
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 25.04.2011 22:09

popřípadě rampu natočit nad vodu a využít budoucího mola výtetního parníku coby doskočiště...
zabijem tak dvě mouchy jednou ranou-ta banda skejťácká bude dopadat na nevítaný přivandrovalce z řeky :-)))

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jakub Špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 11:01

To víš, Tomme1, někdy se průsečíky mezi reálným světem a světem virtuálních identit na cernosice.org hledají těžko – proto ten strýček. Kdo a kdy říkal něco, co není pravda?
Kyselá rybičko, to jsem tu ještě nebydlel (náš dům tu stál). Sousedé nebyli účastníky řízení a pro skatepark neproběhlo územní ani stavební řízení – to proběhlo pro asfaltovou (betonovou) plochu…skatepark měl být původně jinde, ale nakonec přistál zde, tady mělo být snad dětské hřiště.
Honzáku, věřím, že na Strašnické byla zpracována hluková studie a další náležitosti. Sice tam žije řádově více lidí (ano, nás není moc), ale skatepark je dost jiný, je mnohem dále od jejich obydlí a hlukové pozadí Strašnické je také jinde, tudíž skatepark asi neprodukuje hluk nad poměry. Nebo tam obyvatelé vedou podobný boj jako my. Nevím …Ale s nápady sem! Díky!
Ještě bych rád identifikoval problém. Problémem č. 1 je HLUK ze skateparku (hodnoty mezi 60-70 dB(A) v chráněném prostoru sousedících nemovitostí nejsou výjimkou, tolerovat to nejde, bohužel…). Problém č. 2: místo skateparku a pláže je mokropeským místem neřesti a zašívárnou se vším co k tomu „patří“…tj. den i noc.
Problémem není „co se skateparkem“, problémem je hluk a to druhé (obojí je nepřiměřeným zásahem do našeho soukromí). My nepotřebujeme obhajovat svou existenci – to potřebuje skatepark.
Řešení jsou 4, jde o to najít to optimální:
a) Zrušení bez náhrady (není výjimkou).
b) Nový a dobrý sk8park (tj. dle představ jeho uživatelů) na vhodném místě.
c) Odhlučnění a regulace zdejšího skateparku.
d) Řešení dle lojzyryby
Prací i troškou peněz rádi přispějeme na řešení problému, který způsobil někdo jiný – napravovat chyby vždy něco stojí.Tolik můj průnik se světem cernosice.org
Pěkné jaro jš

Re: Přívoz Kazín
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 11:34

Pane Špetláku,
nevím, jestli máte děti nebo ne.
Ani nevím, zda máte malé děti nebo puberťáky.
Ale zkuste se na to podívat z hlediska dospívající mládeže. Kam jako mají ti mladí dneska chodit?
To se mají scházet na nádraží nebo kde? Dřív byla spousta volných "zašíváren", dnes se v Č. těžko najde volný plac. Zajímalo by mě to Vaše "vhodné místo", myslíte, že se v Č. vůbec ještě najde?

Na malé děti se myslí neustále, to se furt omílá, kde se jim postaví prolézačky a klouzačky a kolotoče, ale ti dospívající toho až tak moc nemají.

Přiznejte si, že Vám vadí hlavně ti puberťáci, co se tam scházejí.

Mimochodem, bydlet u dětského hřiště, to musí být také bezva. Nevím, co více přehluší normy - zda skejtpark či hřiště plné malých dětí ....

Re: Přívoz Kazín
Autor: Jakub Špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 12:21

problém 1 je netolerovatelný hluk ze skateparku, nikoli přítomnost dětí a mládeže (já nepotřebuji nikomu nic nalhávat, natož sám sobě – vadí mi to, co říkám). A jak jsem řekl - řešení jsou v principu tři - jde o to nalézt to správné, ne z nás udělat nepřátele mládeže a stěžovatele - to je jen nejjednodušší.
problém 2 z většiny způsobují dospělí lidé, protože děti ani mládež užívat alkohol aj. nesmí.

ps. děkuji za náměty k vysvětlení.

Jdi na stránku: 1234567Následující
Aktuální stránka: 1 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.