cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234
Aktuální stránka: 4 z 4
Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 09.05.2012 21:36

Drahý Tomme,

zastupitelstvo našeho města je ten správný orgán, který může v této věci rozhodnout o změně. Jelikož máme jen jedno zastupitelstvo pro rozhodování ve všech záležitostech, máte pravdu, že v něm nesedí kvalifikovaní dopravní odborníci. Stejně jako v něm nesedí architekti, když řešíme náves u kostela, a také tam nesedí bankéři, když schvalujeme přijetí úvěru. Tak to prostě je, ve všech našich městech a, pokud vím, tak ve všech demokratických státech a je zbytečné nad tím hořekovat.

Jestli chcete opravdu něco změnit, zpracujte návrh, předneste jej (jak jsem již psal, rád Vám tento bod navrhnu k zařazení do programu) a uvidíme, kolik pro něj získáte hlasů. Chápu, že to může být pracné a anonymně si zanadávat je snazší, ale bez toho se (v žádné záležitosti) nikam nepohneme. Pokud toto udělat nechcete, oba tady jen ztrácíme čas.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 08:10

Je velice zajímavé jak se „diskuse“ nad různými tématy na tomto fóru přesune k diskusi o demokracii a vládnutí (prostřednictvím většiny). Demokracie resp. její zastupitelská podoba funguje někde mezi způsobem delegace úkolů voliči na zastupitele a způsobem, kdy po volbách voliči na zastupitele nemají valný vliv (skutečnost). V podmínkách Černošic, si myslím, má ovlivňování zastupitelů voliči v jejich funkčním období velký prostor, vyžaduje to pouze zájem a angažovanost voličů – realita na schůzích zastupitelstva je ale jiná – poměr mezi občany k zastupitelům společně se zaměstnanci úřadu je v nejlepším případě 1:1…. Takže celou tíhu „rozhodování“ přenecháváme na zastupitelích. Co se děje mimo schůze zastupitelstva mezi konkrétními zastupiteli a voliči nevím, ale z pozorování moc velký vliv občanů na různé diskuse neidentifikuji – možná se mýlím.
Jedna poznámka k „většině“: názor většiny se v čase hodně mění. Jako dobrý příklad poslouží samotné volební výsledky, kdy, pro ilustraci, uskupení VČ mělo 4 mandáty, nyní má 12 a v dalších volbách bude číslo zase jiné (prosím, nehledejte zde skryté významy nebo narážky – jen ilustruji). A jsou v zásadě dva druhy „rozhodnutí“: ta která reflektují momentální názor většiny (nebo pseudovětšiny pro Tomma :-), ale nejsou podstatná a v čase se dají (holt) měnit bez větších problémů (od značky 30km/h k hlukové vyhlášce) a ta, která významně přesahují rámec volebního období a určují stav věcí na dlouhou dobu. Je jisté, že je třeba si tento rozdíl uvědomovat a umět zvážit, kdy se jedná o závažnou věc a kdy o věc „provozní“ – zdání někdy klame. V této věci považuji za velmi podnětný film 12 rozhněvaných mužů (původní verzi s Henry Fondou v roli zastupitele Strejčka :-)
Takže vzhůru na zastupitelstvo!
Jakub Špetlák

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 09:38

Tak drahy pane Hlavacku, to ze si politicti trotlove upravili rozhodovani v CR po svem, rozhodne neni zadny vecny argument (a uz vubec ne ten, ktery by mel slouzit pro rozhodovani treba o umisteni znacek). Je tedy zrejme, ze zadne vecne argumenty nemate a presto plytvate za nesmysly, byt ve zdanlive nicotnych castkach. Jenze ruku na srdce, kolik mame v CR obci ??? A kolik se takovychto "nicotnych" vydaju objevuje ??? Jsou v tom mym skromnym odhadem minimalne miliardy (i kdyby byl prumer nesmyslu jeden na kazdou obec v CR, coz je nepochybne mnohem, ale mnohem vice, tak jeden takovy nesmysl za 5000 rocne v kazde obci je 32 milionu - jen v Cernosicich jsme ale za poslednich par let takovych nesmyslu meli uz desitky, vzpominate??? Namatkou Sesedni z kola, zona 40 - ta, pokud vim, stoji jedna znacka dokonce 20000, a bylo jich vice nez 1, instalace 70, pak jeji sundani, atd, atd, a penizky se kutaleji...). A jedinym efektem takovychto "opatreni" je dalsi zvysovani agrese na silnicich, kdy se jedna skupina snazi suplovat ten chybejici policejni pluk, co by v kazde obci mel ty desitky nesmyslu dozorovat a vymahat jejich dodrzovani (kdyz jsou tedy "tolik potrebne"), a druha skupina pak neudrzi nervy na uzde (a bude hur, zatim po sobe jeste ridici nestrileji, ani se jeste nerezou/nepropichuji nozema...)

Takze zpatky na stromy. Ano, zastupitelstvo o tom muze silou sve pozice rozhodnout, to mate nepochybne trpkou pravdu (o to spor neni, nebyl a nebude). Otazka je, k cemu je to dobre a potrebne ??? Kazdy dobre fungujici, kapitalisticky podnik, ktery pri investicich obraci kazdou korunu s cilem maximalizovat zisk (nebo snizit schodky verejnych financi, pripadne maximalizovat prebytky), si VZDY porovnava DVE strany. Na jedne strane vydaj, a na druhe strane efekt. Vydaj v tomto pripade mame. Takze, kde mate ten efekt, ktery se za to poridil ???? A kde mate proboha vecne argumenty, ktere zastupitelstvo vubec opravnuji takto nesmyslne nakladat s vybranymi danemi (vcetne na maximum zvysene dane z nemovitosti) ?? Az priste zase nebudete vedet, co s 5000, tak si pripravte dohodu o provedeni prace, a nechte ty penize nekomu (klidne v otevrenem vyberovem rizeni), kdo pro obec za tech 5000 opravi diry ve sterkove ceste treba v delce 200m (nebo v jine - jiste si to dokazete vecne zargumentovat a spocitat). Na usek, o ktery se obcas staram ja, by to bohate stacilo jako rocni vydaj, efekt by byl zarucen (na rozdil od nesmyslu se znackami), a jeste bych mel suprovy hodinovy plat.

Co se tyce navstevy zastupitelstva, chodival jsem tam v dobach, kdy me VV/VC krmily populistickymi nesmysly a lhanim, abych na vlastni oci mel moznost videt, jak to je (kdo vic lze - a rozdil v tom opravdu prilis nebyl a neni). Ale ani tehdy, ani dnes v tom nebyl a nebude zadny vyznamny rozdil. Dnes se na zastupitelstvech nedeje nic extra jineho nez driv, a navic za dane poplatniku pokracuje politicky marketing (jen v jinych barvach a v jine podobe).
Jak proste, ze ??? Vyhovi se kricici skupince, vladnouci stranu to nestoji ani korunu a ani vterinu vazneho premysleni nad skutecnym resenim, z verejnych penez se utrati treba 5000 za pozadovany nesmysl, kricici skupinka ztichne a je uspokojena (presto, ze se v realnem chovani ucastniku provozu nezmenilo vubec nic), a politicke body jsou za tech 5000 verejnych penez "doma". A jednou je to 5000 sem, podruhe tamhle, proste suprovy politicky marketing za dane poplatniku. A abych skupinu takhle uvazujicich lidi presvedcoval o vecnych argumentech, kdyz sami nejsou schopni ani ochotni se nad nimi zamyslet a vysypat je z rukavu, to opravdu nehodlam. Co ale udelam je, ze preci jen vytvorim ten dokument s fotkami ze zahranici a komentarem o mistech porizeni, a vystavim ho verejne na web, aby se kazdy (i "slepi" trotli) mohli podivat, jak vypadaji krajske tahy v beznych civilizacich.
A jsem si take naprosto jist, ze o konkretnim umistovani znacek a o podobe prechodu a o podobe jinych silnicnich uprav, tam zastupitele stoprocentne nerozhoduji (nekrmte me tedy prosim opet populistickym lhanim bez vecnych argumentu). Jedine spravne rozhodovani v odbornych oblastech muze byt pozadovani vysledneho efektu, a schvaleni objemu verejnych penez, ktere jsou zastupitele na ten efekt ochotni venovat (ani jedno se tady v CR ani v Cernosicich nedeje). A ten pozadavek efektu ma slouzit pouze jako podklad pro odborniky, kde samozrejme nesmi chybet ani vyjadreni policie (napriklad minimalne s ohledem na statistiku nehodovosti daneho mista, a nasledne s pripadnym pozadavkem zvyseneho dozoru na tom upravenem miste - a zda to policie vubec bude umet dozorovat, aby se ridici naucili, ze to tam neni pro srandu kralikum - ale opet, ani jedno se v CR prakticky nikdy nedeje).

Ja si opravdu zacinam cim dal vice prat, aby to tu do rukou vzali konecne poradne oranzovi a rudi, zejmena na urovni CR (volit je ale nebudu, at si vetev pod sebou uriznou jini "chytraci" - treba tech 100000 z Vaclavaku a jejich sympatizanti). Az se cely ten socialisticko-evropsky system podela az na pudu, tak proste nebude jine reseni, nez podobne nesmysly opustit a zacit se konecne chovat normalne a inteligentne. Je cim dal lepe videt, ze jine reseni evidentne neni (coz je dost skoda, protoze takove reseni bude opravdu hodne moc bolet kazdeho z nas, na rozdil od reseni, kdy by se konecne zacaly pro utraceni verejnych penez pouzivat vecne argumenty a zkoumat prinos a ziskany efekt)...

Mimochodem, naves u kostela je taky dost "dobry priklad", protoze o tom by zastupitelstvo taktez nemelo rozhodovat (o jeho vysledne podobe - maximalne o te silnici, a to jeste s velkym otaznikem u takovych veci, jako je povrch te silnice). Necht je soutez, vzejde par navrhu, a nechte o podobe v referendu rozhodnout obcany. Na takovehle pociny se prima demokracie, ktere jste mimochodem meli "plnou h..." predvolebnich kecu, presne hodi. 21 lidi v zastupitelstvu rozhodne neni prurezovy vzorek obce pro takovato rozhodovani...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 10:02

Taky dobry priklad politickeho marketingu: [zpravy.idnes.cz]

I kdyz, v tomto pripade je to slovy jednoho diskutera mozna spise o rezance v hlave misto mozku, aneb "Recka cesta nas vzor"...

A je fakt, ze kdyby Cernosice tu a tam nenainstalovali nejakou tu znacku, tak by snad (proboha, jaka to politicky nepopularni katastrofa) museli i nekoho propustit...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 10:04

Ale zpet ke znackam.

Jaksi jsem nikde nezaznamenal ty vecne argumenty, ktere ukazuji na nutnst utratit 5000 za znacku omezeni rychlosti na 30 u Kazina ??? takze, kdepak ty vecne argumenty jsou ?? Na zakalde ceho zastupitele rozhodli ??

A co to prodlouzeni obce do poli ?? Kdepak jsou vecne argumenty ? Kde jsou vysledky, tedy ten ziskany efekt ??

No nic...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 11:08

Drahý Tomme,

máte z mého pohledu dosti extrémní názory na ledacos. Já Vám se vší vážností nabízím možnost, abyste se pokusil o těchto svých názorech přesvědčit ostatní, kteří mohou v dané věci rozhodovat (zastupitelstvo). Pokud této možnosti využijete a uspějete, dosáhnete nějaké změny. O to Vám předpokládám jde. Pokud jí nevyužijete, Vaše názory zůstanou nadále vnímány jako, mírně řečeno, okrajové. Je to na Vás.

Hezký den, Tomáš Hlaváček

PS. Důvod omezení rychlosti u Kazína jsem zde již psal - nepřehledná křižovatka (špatně viditelný přechod za křižovatkou při cestě dolů, obtížné odbočování vlevo do Dr. Janského při cestě od Prahy).

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 12:51

Drahy pane Hlavacku, misto vecnych argumentu (napriklad opakovanym merenim policie zjisteno prekracovani rychlosti 50 v tu a tu dobu takovou a makovou casti ridicu, opakovane nehody na prechodu a v jeho tesne blizkosti, opakovane nehody diky spatnym pomerum pri odbocovani do Dr.Janskeho, atd, atd) mi nabizite "moznost", abych se stal soucasti nesmyslneho "rozhodovaciho stroje", a abych se tak pokusil do tohoto "stroje laiku" prihodit dalsi "laicky nazor", a cele to jeste vice zeslozitit a zdrazit. Nezlobte se, ale to neni alternativa hodna civilizace. Alternativa je, ze zastupitelstvo (a nejlepe i urednictvo a stat) prestane strkat svuj cumak do veci, kterym nerozumi (a predevsim za ne konecne prestat utracet dane poplatniku), a o kterych by meli rozhodovat odbornici (umistovani znacek a reseni dopravnich problemu mezi ne jednoznacne patri). Je proste videt, ze politici holt ziji zcela odtrzene od reality beznych veci.

Pokud pouziji primer z realneho sveta, je to asi stejne, jako kdyby jste chtel stavet dum, ale preci si na stavbu nebudete zvat "draheho" projektanta natoz pak "draheho" zednika. Nejlepe bude sverit takovou cinnost od zacatku az do konce treba sberateli znamek (nebo nejakemu kolegiu podobnych intelektualu). Ten bude dostatecne nestranny a hlavne "levny", a dum jiste postavi bez modernich "tendenci" (treba "podepreni" Nove Mariny v Holesovicich TAHLY...), a jiste i bez zavad, kvuli kterym by treba v budoucnu bylo potreba dum zbourat (nedavny pripad jednoho rodinneho domu v CR - za 2,5 milionu po prohlednuti statikem ke zbourani...). Jinymi slovy, misto toho, aby jste o odbornych vecech nechali rozhodovat skutecne odborniky (a nebo to radeji nechali tak jak to je - zadna statistika zvysene nehodovosti tady nepochybne neni, takze lidi se s tim nepochybne popasuji lepe nez jim naridi ta znacka 30 nebo jine "obecni narizeni"), tak radeji laicky plytvate penezi poplatniku a jeste ke spolupraci na plytvani zvete dalsi a dalsi laiky (vcetne me), aby jste jim tim tzv "zavreli hubu" (pripadne aby jste ziskali dalsi lacine nebo koupene politicke body), a aby Vase laicka rozhodnuti nekritizovali (asi stejne, jako kdyby jste k tomu sberateli znamek jeste pribrali vyzkumneho pracovnika treba z oboru historie ceskeho jazyka, co pred tim tu stavbu provadenou sberatelem kritizoval).
Nezlobte se, to proste skutecne neni alternativa. A presvedcovat 21 laiku (protoze vystudovany dopravni odbornik, navic treba i se zkusenostmi ze zahranici, tam neni ani jeden...), aby rozhodli o odstraneni znacky opravdu nehodlam (je to totiz nemozne - neni mozne presvedcit subjektivni pocit kohokoliv, kdo odmita pracovat s vecnymi a meritelnymi argumenty). A presne a jen podle subjektivniho pocitu jste umistili tu znacku omezeni na 30, nic vecneho ani meritelneho za tim rozhodnutim neni a nebylo. A nebudu se o tom dohadovat ani s uredniky, protoze jak Vase, tak jejich odpovedi jsou, byly a budou, ze "to nejde". Jenze z magistratu Prahy uz mam zkusenost, ze "to" jde (prikladu mam dost). Sice to na rade mist chtelo cas (aby urednik nemel pocit, ze musi napravit svou chybu), ale jde to (stejne jako to jde v civilizovanem zahranici). A tady to budu delat naprosto stejne. Na kraviny budu upozornovat svym stylem. To je tak maximum casu, co jsem ochoten tomu venovat. Bojovat s vetrnymi mlyny jeste na laickem zastupitestvu (po nocich) a na urade (pres den) opravdu nehodlam (to si radsi pri pristim nasrani vezmu do ruky hrabe a koste a pujdu se vybit na srovnani "obecni cesty", az se v ni zase udelaji diry po desti, protoze na obci neni evidentne jediny odbornik, co by umel na sterkove ceste udelat podelny a pricny sklon tak, aby tam po desti voda nestala jak v bazenu, a tim padem se nemelo co vymilat).

Za cely zivot, co touhle krizovatkou projizdim, jsem NIKDY nepotreboval zpomalit na 30, abych mel pocit, ze tu krizovatku projizdim bezpecne (pri jizde zeshora). Zaroven jsem NIKDY nemel problem bezpecne pribrzdit nebo zastavit pred prechodem (a tedy pred chodci) za tou zatackou. Pri poslednim prujezdu jsem meril svou rychlost, a nameril jsem tachometrovych 42km/h cestou dolu, coz je nejakych 38-39 ve skutecnosti (a bez potizi z teto rychlosti zastavim v klidu a bezpecne jak pred prechodem, tak pred pripadnym odbocujicim). A nehodlam jezdit jinak ani po instalaci znacky 30 (at si zastupitele raceji dalsi silou prosadit policejni dozor v tomto "fakt 'nebezpecnYm' miste", a necht me a ostatnich cca 80-90% ridicu donuti k dodrzovani toho nesmyslu). V zahranici jezdim kdekoliv naprosto stejne jako tady v CR (stejny styl, stejna rychlost), jenze tam NIKDY pri jizde nemusim predpisy ignorovat a porusovat (v drtive vetsine jsou to logicka opatreni, ke kterym neni nutne slapat kazdou chvili na brzdu, nebo skakat pres montovany zelezny retarder, pripadne se tahnout za nejakym "vychovatelem" 60, kdyz je v miste 90 a vice, a v drtive vetsine pripadu staci jen spravne ubrat plyn nebo podradit, abych jel dle predpisu v civilizaci). Za dobu, co zde u Kazina jezdim autem i na kole, jsem si take NIKDY nevsiml, ze by tam byl problem s odbocenim (maximalne pro jednotlivce, a to jeste jen ve chvilich, kdy je opravdu husty provoz - takze par okamziku denne, protoze diky zavoram je tam provoz dostatecne prerusovany). Mimochodem, je opravdu desive spatny zvyk ridicu v CR, se nasrat s prominutim do krizovatky a do prechodu, kdyz za nim nemam dost mista, abych v krizovatce a na prechodu nezustal stat (a toho si naopak i u Kazina vsimam dost casto, ze je tam zeshora az od zavor kolona, a nekolik trotlu, z nich rada z nich byla tutove i pro tu znacku 30, stoji v krizovatce a i na tom prechodu, takze se pak do Janskeho neda vubec odbocit, natoz alespon blbe).

Takze instalace znacky omezujici na 30 vubec nic nezmenila, natoz jakoukoliv bezpecnost, ridice to k lepsimu chovani nevede (jen k ignoranci takoveho znaceni a k vetsi agresivite), a obecni kasa je prazdnejsi o dalsich 5000. Fakt super stav ala laicke rizeni vsehomira v CR vzor brouk pytlik, "vsude jsem byl, vsechno muzu udelat/rozhodnout sam (odborniky nepotrebuji)"...

Mimochodem, ja jsem Vam zcela vecne psal, co v te krizovatce rozhodne chybi (a co tedy realne snizuje jeji bezpecnost a prehlednost). Ale mate recht. Radeji to ignorujte (to by totiz stalo podstatne vice penez i casu na reseni, ale alespon by to melo efekt, a co vic, dokonce to jsou veci, ktere by tam mely byt AUTOMATICKY, na rozdil od te pitome znacky). Jeste by jste se museli vetsinove na zastupitelstvu zamyslet, a priznani chyby (nebo dokonce nesmyslu), jeeeeje, to boliiii.
Kdepak je treba to vodorovne znaceni, ktere by tu krizovatku zvyraznilo pomerne znacne ??? Kdepak je to smerove rozdeleni prechodu, ktere opticky rozbije silnici a donuti kazdeho ridice zvysit pozornost (mozna bude pro vetsinu zastupitelu prekvapive zjisteni, ze zvyseni pozornosti=zvyseni bezpecnosti) ??? A co ty diry a kopce a propadle a couhajici kanaly, ktere ubiraji ridicovu pozornost uplne jinam, nez k bezpecnemu provozu?? Uz je ta znacka (mrcha jedna lina) 30km/h opravila ???
Ale je to marny, je to marny, je to marny. Kdyz odmitate nad argumenty premyslet tady v diskusi, tak mam jako verit tomu, ze na zastupitelstvu to bude jinak ??? Tady jste ochoten nad tim dlouze a plane placat svou obhajobu, ale na zastupitelstvu se z Vas a dalsich 20 lidi stane jiny clovek (asi tezko...) ???
Je to podobne, jako kdyz jsem pred lety prinesl na policii zcela zrejmy a jednoduchy podnet pro odhaleni podvodu s evidenci kradenych aut a kradenych dokladu. Pripad jasny jako facka, ale policajti na me cumeli jak telata (museli by neco skutecne prospesneho delat, a to se jim nechtelo). Tady je to naprosto stejne. Jen pro ilustraci, slo o to, ze na kradene doklady nekdo zaregistroval auto v elektronicke evidenci vozidel, a pojistovna pak chtela, aby nekdo na to auto platil pojistne. Forem bylo, ze "majiteli" auta bylo v te dobe 5 let (ctete dobre, pouzilo se z kradenych dokladu pouze rodne cislo, jmeno a adresa). Mozna ze je snadne do elektronickych systemu neco podvodne zadat, ale zcela nepochybne lze na takove zaznamy prijit (a to v rade pripadu i zpetne), a nebo je vysledovat z aktualne zadavanych dat (a tedy vysledovat, kdo a na ci pokyn a za jaky uplatek s tim dela machinace).

Jak rikam, policajtum se do takove prace nechtelo (pry bych MUSEL podat trestni oznameni, ac v jinych pripadech vysetruji kraviny i bez trestniho oznameni), stejne, jako se zastupitelum nechce ustoupit od toho, aby prestali za verejne penize laicky utracet za kraviny (posunuti obce do poli, omezeni na 30 u Kazina, ...), ktere drtiva vetsina ignoruje, atd, atd

Za me jsem jiz rekl vse podstatne, takze dal si tady klidne obhajujte svuj nesmysl...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 14:27

Už toho asi nechme, že ano. Diskuzní fórum cernosice.org o změně dopravního značení nerozhodne, Vám se na zastupitelstvo, které to změnit může, nechce (obava z veřejného vystoupení nebo lenost návrh seriozně sepsat?), tak to nechme tak. Škoda, docela jsem se na Vás návrh a hlavně jeho odůvodnění (bez "trotlů") těšil. Pokud byste změnil názor a odhodlal se nějaký návrh připravit, moje nabídka platí (na zastupitesltvu nás je 21 - já svůj názor opravdu asi nezměním, ale za ostatních 20 opravdu mluvit nemohu).

Přeji Vám hodně zdaru i bezpečných průletů naším městem.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 17:11

:-D
Nemusite spekulovat o mych duvodech. Sdelil jsem je jasne. Zastupitelstvo by o takovychto vecech vubec nemelo rozhodovat, to by meli odbornici na dopravu (a pochybuji, ze nekoho takoveho mame alespon na odboru dopravy - viz drivejsi znacka Sesedni z kola...). Zastupitelstvo by na to pouze melo uvolnit penize, a po odbornicich pozadovat efekt. A tenhle spravny proces zadna moje ucast na zastupitelstvu nepochybne nenastartuje. A jak jsem rekl, nehodlam se ucastnit nesmyslneho procesu, ktery o znackach vubec nema rozhodovat. Takze proto to pisu sem, a je na odpovednych, zda budou pri absenci mozku a rozumu plytvat dal za nesmysly typu jedna znacka sem, dalsi tamhle, a pristi rok zase nejak jinak, a nebo zda konecne prestanou razit nesmyslnou cestu a zacnou se chovat rozumne. Pokud to zustane u te prvni varianty, budou tady me komentare k nesmyslum pokracovat a pribyvat. A az skutecne budu mit neco, o cem by zastupitelstvo melo rozhodovat, tak verte, ze osobne prijdu (a uz jsem na mnoha zastupitelstvech byl, a i sdelil i svuj nazor). Mimochodem, z pozice sily mam take pravomoc, treba pravomoc naridit svym detem, ze si nebudou zadky utirat sami, ale ze jim je budu utirat ja (opravdu ale nevim, k cemu by to bylo dobre), a to do odvolani - to je docela hezka paralela k tomu, ze o instalacich znacek (a o jinych podobnych "dulezitostech") by melo podle Vas rozhodovat zastupitelstvo, a ze je to ten spravny organ pro takove rozhodovani, a ze je to navic spravna a potrebna vec (ale je spravna a potrebna asi tak, jako narizeni, ze budu detem utirat zadky ja i proti jejich vuli, a ne oni sami).

Stejne tak jsem jasne formuloval, co na te krizovatce jednoznacne chybi ohledne bezpecnosti (ta znacka to fakt neni...). Opakovat se jiz nebudu, a ani Vy ani kdokoliv jiny to stejne resit nehodla. Jinak by jste totiz vecne argumenty podporujici tu znacku uz davno zverejnil, misto jakychsi subjektivnich pocitu.

A co se tyka mych "pruletu" kdekoliv, tak to je s dovolenim moje vec a moje odpovednost ;-). Se znackou 30 u Kazina to nema absolutne souvislost. Mozna jen tu, ze pokud me tam chcete zmerit (nebo nekde jinde), jak tam pojedu jak jsem zvykly tech cca 40 pri ignorovani te znacky 30 a pri vyhybani se tem diram a kopcum, tak budete muset ve sve silove pozici zastupitelu s moci o tom rozhodnout vyrazne pritlacit a instalovat tam radar nebo tam dotlacit policajty s radarem. A jestli me (a tisice dalsich) tam pak nekdo chytne, necht kona svou urednickou povinnost.

Howgh

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 19:23

Jakkoliv s Tomm1 v oblasti dopravní problematiky zhusta nesouhlasím, tak se musím zastat jeho hodnocení "hlukové" padesátky na Strakonické. Takovou kravinu jsem již dlouho neviděl!!! O kolik dB se liší hluk ŠKODY Fabia, jedoucí z Prahy v levém pruhu od hluku STEJNÉHO vozidla, jedoucího v levém pruhu směrem do Prahy??? Měřil to někdo??? Ve směru do Prahy zůstalo od lávky 80... Zvonku to vyzerá, že autorem je nějaký úžasný úředník, nemající nejmenší technické vzdělání.
Dá se někde najít výsledek měření akreditovanou laboratoří před a po zavedení té 50? Moc rád bych si to přečetl! Vzpomínal bych při tom na buzerační 40 v oblasti benzínky v Malé Chuchli. Byla řádově kratší...
Mám silný pocit, že kráčíme mílovými kroky do brusele.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.05.2012 01:24

No, hodilo by se rici, "...dockej casu jako husa klasu..." (aniz bych chtel drze jakkoliv tykat...). Vsak ono tech 50 bude nakonec vsude (tedy v brzku predevsim na Strakonicke v obou smerech). A tam, kde ted je a bylo 50 bude nakonec vsude 30 (a mene - a kde to nepujde, tam budou krasne zelezne, montovane pricne prahy). V te dobe jiz jiste vsichni budeme placeni ze statniho rozpoctu podle vzoru Recka a podle vzoru nasi velmi bystre ustecke hejtmanky (tedy podle oranzovych a rudych), pro kazde vozidlo a cyklistu bude vyclenen jeden chodec s praporkem (aby snad nahodou probuh nekdo nekde nepouzil vlastni mozek, rozum a predevsim osobni zodpovednost za sve konani), za priplatek samozrejme bezec s praporkem (nejlepe v duchodovem veku, aby se udrzoval v kondici, az pro nej ani soudruzi nic lepsiho nenajdou), a v socialne spravedlive Evrope (vcetne CR) zavladne konecne uplny blahobyt, klid a mir, proste raj na zemi (spasa je na dosah)...

Soudruzi z dnes zatim stale jeste civilizovanych zemi, jako je Rakousko, Nemecko, a samozrejme i z dalsich zemi, k nam budou jezdit za poznanim, aby se od nas ty zazraky na silnicich (ale i jinde) take naucili, a dohnali nas nejen v pokroku na silnicich, ale i v tech socialne spravedlivych (vy)plodech

To bude naaaaaadhera

Dost trpce se na vsechny podobne nesmysly (a predevsim na autory tech nesmyslu) hodi (bohuzel) nedavny komentar, s notnou davkou cerneho humoru, moji maminky smerem k ucastnikum demonstrace na Vaclavaku (adresovany jejim vrstevnikum, se kterymi se casto potkavala a povidala): "...jsem nevedela, ze jste byli na amputaci casti mozku s pameti..." (v tomto pripade se jaksi "bleskove zapomnelo" na nesmyslnost znacek Sesedni z kola a Zona 40)

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 19.06.2012 21:52

[auto.idnes.cz]

Ze by konecne zahranicni inspirace hodna nasledovani v CR ??? Tady v tom nasem Kocourkove by to jiste naslo vseobecnou podporu a zastani :-))) - hezky vsechno zregulovat, omezit, vymytit pouzivani vlastni odpovednosti a rozumu, ..., a pak se divit, ze to vlastne vubec nic nevyresilo. Nejak me vubec neprekvapuje, ze se podobne napady lihnou v nekterych hlavach (...s návrhem přišla levicová opozice...).

V Cernosicich a okoli by to dle takoveho "logickeho uvazovani" mohlo vypadat tak, ze by se u stavajicich zacatku a koncu obce instalovala zona 30, a k nejblizsi dalsi obci by to bylo vsude 50 (samozrejme v Radotine v mistech kolon by take bylo omezeni alespon na 30 - kdyz pry by to melo za nasledek vetsi plynulost provozu a mensi emise :-))) ). Verim, ze zastupitelstvo Cernosic ma uz v soucasnosti pomerne vyznamny pocet "dopravnich odborniku", kteri by pro takovy navrh hlasovali :-))) - prvni vlastovku u Kazina, kterou "vsichni" (urcite aspon vetsina) respektuji a dodrzuji, uz mame dokonce jeste driv nez ti Nemci :-))) (aspon neco uz od nas zacinaji kopirovat...), podobne jako na viceproude Strakonicke a i jinde na 50

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 19.06.2012 21:58

kdyby se s kárama do měst nesmělo vůbec-to by byl ráj :-)))

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 19.06.2012 23:12

Levičák do domu - hůl do ruky.
P.S. po buzerační padesátce na strakonické se chystá před nádražím ve Velké Chuchli světelný přechod /pro toho jednoho člověka za hodinu/ a dále třicítka na silnici mezi závodištěm a tratí...
[www.chuchle.cz]

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2012 01:52

No vida, jak se nam ty 30tky pekne mnozi :-))). Jiste budou mit stejne pozitivni prinos, jako napriklad v celych Reporyjich (uz jsou tam pocitam minimalne 10 let...). Po jejich tehdejsi instalaci jsem patral, co je duvodem jejich vzniku. Podle tehdejsiho starosty Reporyj to bylo proto, ze ridici nerespektuji 50 a jezdi 70, tak kdyz se tam da 30, budou jezdit 50 (ponecham stranou hodnoceni teto briskni uvahy, stejne jako to, jestli pokud je to nebezpecne by tam tedy nemeli chytat policajti s radarem na bezne 50, aby se to ridici naucili respektovat). Kdyz jsem to pak reklamoval na Praze 13, na odboru dopravy, ze je to opatreni uplne na prd, protoze ho ignoruji vsichni (pokud tam nejsou policajti), vcetne policajtu a mhd, tak na me koukali jak zjara, jak pry to muzu vedet - no jel jsem postupne za obema, a kdybych jel 30, zmizeli by mi velmi rychle v dali, stejne jako drtiva vetsina ostatnich (pravda, naslo se par vyjimek, a ti byli temi nejdrzejsimi predjizdeni na zakazu predjizdeni, a ano, opet bez jakehokoliv trestu - pak se neni moc co divit, ze se predjizdi a umira i tam, kde zakaz predjizdeni smysl rozhodne dava). Dodnes tedy netusim, jestli mam mit radost z toho, ze ted kdyz uz se tam opet da jezdit jakz takz normalne, a neni to uz tankodrom s prekopy po kanalizaci coby poradny retarder kazdych 20m, tak ze tam na te 30 jezdi kazdy tech 50 jak zamyslel starosta, a nebo byt smutny z toho, ze zakony a predevsim predpisy pro provoz na silnicich jsou jen carem papiru a je nutne jezdit podle sveho citu a usudku a na zadne znacky se radeji nespolehat (kdyz neni jasne dane, co tim kdo vlastne zamyslel, nebo kde zustala ktera znacka zapomenuta....).

No nic... Az nam tady bude ouvej, treba az to na jihu zacne poradne jit do kytek, tak to stejne skonci ve sberu coby srot (pro trochu piva, pokud jeste bude)

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: xycz (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2012 11:07

Ano tak je to správné, tak to má byt, bezpečnost je co, Kefalín, přece to hlavní.
Na každých pěti metrech bude dopravní značka, slušní budou jezdit 20 v hodině, těm neslušným to bude jedno a všichni se budeme tvářit, jak máme bezpečno.
Pokud trochu odbočím, poslední dobou se nám začínají rozmáhat obytné zóny, tak bych chtěl vědět, zda bojovníci za jejich vznik vědí, co ta značka znamená. Nebudu napínat - mj. rychlost max. 30km/h a parkování pouze na místech označených jako parkoviště . Doporučuji si zajet k novému kostelu, do ulice Střední u Ottománku či k MŠ Ptáčnice a uvidíte, kolik lidí by tam dostalo pokutu. Nevolám vůbec po buzeraci ze strany MP, chci jen upozornit na nesmyslnost vzniku těchto zon...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Petr (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2012 11:16

S obytnými zónami souhlas. Konkrétně u nové modlitebny většině lidí dělá problém zaparkovat u Tesca a dojít 50m ...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2012 13:12

:-D
No jo, konecne super napad :-D - misto instalace zon 30 (nebo mnoha instalaci znacek 30 jako u Kazina) by se rovnou na zacatku obce instalovala znacka Obytna zona :-D (tak genialni napad me zatim mijel). Zabily by se hned dve mouchy jednou ranou: vsichni by (zcela nepochybne) dodrzovali maximalni povolenou rychlost, vcetne cyklistu (jen mam pocit, ze tam je dokonce maximalka 20 nikoliv 30km/h ;-) - [www.vsechny-autoskoly.cz] , respektive paragraf 39 - tuseni jsem mel spravne), a jeste by se tim vyresil problem s parkovanim v cele obci. A dokonce by to bylo nepochybne bezpecnejsi, nez ten nesmely navrh zapadnich soudruhu s omezenim na 30...

No, snad se tehle "satiry" nechytne zase nejaka trotlovska hlava, ktera umi vyuzit zastupitelskou vetsinu, coby nejlepsi dopravni odborniky a odborniky na bezpecnost v silnicnim provozu v sirokem dalekem okoli (nejen CR a Evropa se tady od nas muze ucit)...

Vcelku by me zajimalo, kdo a na zaklade ceho posoudil jako potrebny, a pak i financoval, vznik tech obytnych zon. Pokud o tom opet rozhodlo nase zastupitelstvo za dane poplatniku, tak by me to vubec neprekvapilo (zdroje jsou...)

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2012 21:37

Ježdění ve stylu "bezpečněji než bezpečně" je naším cílem! Muž s praporkem do každé rodiny! Vstup na přechod pro chodce za družného rozhovoru bez rozhlédnutí je právem každého euroobčana!

Lidi, prostřednictvím podobných kravin se řítíme přímo do brusele. A užiteční idioti to nadšeně podporují....

Poslední heslo prakticky ověřeno v Lomnici nad Lužnicí tento čtvrtek. Naštěstí na kole, takže jsem se plochodrážním smykem vyhnul. Baběnky hovor nepřerušily....

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2012 22:02

Tak tentokrat pochvala a diky za rozumny pocin, jen nevim komu.

Bud nekdo v prvni zatacce nad delfinariem prelestil zasle cedule s mimikry prilehleho krovi, a nebo spise nekdo konecne instaloval jeden z prvku upozornujici na zatacku, ktera obzvlaste za mokra muze prekvapit nepozorneho nebo nezkuseneho ridice (ignorantum, hazarderum, unavenym, ozralym a podobnym to stejne nepomuze) - mluvim o trech vodicich tabulich (znacka Z3). Takze jeste jednou, dekuji. Tohle mi smysl dava.

Veskere prvky smysluplne a vcas upozornujici na nebezpeci a zvysujici ridicovu pozornost vitam (na rozdil od nesmyslnych a nijak nekontrolovanych omezujicich znacek). A co u Kazina ? Tam to potreba neni ? S vodorovnym znacenim se predpokladam ceka az na rekonstrukci II/115 (snad to zase neprobehne stylem "odfrezovat 5cm a schovat co nejlepe soucasne zavady nic neresici novou vrstvou asfaltu" na dalsich par let, nez se diky neopravenym zavadam objevi ty same nedostatky - praskliny, vyverajici voda, propadliny, diry, boule, propadla/sesunuta/utrzena/zarostla krajnice, ...)

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: honzaj. (IP zapsáno)
Datum: 20.12.2015 12:30

bych řekl, že většina našich řidičů by potřebovala kurz bezpečné jízdy... ani 70 jim nepomůže [www.autostudy.cz]

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2015 09:29

Spíše než o bezpečnost jde o státem garantovaný byznys pro spřátelené autoškoly.
Iváku kamaráde, musíme si pomáhat :-)

Jdi na stránku: Předchozí1234
Aktuální stránka: 4 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.