cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Znečišťování ovzduší kotly na tuhá paliva
Autor: Vladimír Müller (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2011 22:52

Vážení představitelé města,
začala topná sezóna a s ní se opakuje neblahá situace z minulých let, kdy několik málo sousedů, kteří používají topeniště na tuhá paliva, spalováním nekvalitního paliva znepříjemňuje život velmi širokému okolí. Např. tento týden se z jednoho objektu vedle Centra Vráž valí poněkolikáté za sebou šťiplavý nepříjemný kouř, nechci ani domýšlet spalováním čeho vznikl.
Nemám nic proti zvyšování daně z nemovitosti, je to daň za kvalitní prostředí, kterou rád zaplatím. Kvalitní prostředí ale nedělají jen silnice a chodníky, ale možná více čisté a zdravé ovzduší.
Chtěl bych se proto zeptat, co město dělá proto, aby v Černošicích nebylo čisté prostředí záležitostí pouze letní sezóny.
S pozdravem
V.Müller

Re: Znečišťování ovzduší kotly na tuhá paliva
Autor: Jan C. (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2011 17:15

Dobrý den,
Naprosto s Vámi musím souhlasit. V Černošicích je čím dál tím více smogu. Silnice s tím nemají co dočinění, myslím že směšujete dvě věci dohromady. Tuhý smog z kamen mi ovšem přijde hnusný. Nevím proč nemá město nějakou pověřenou osobu, která by kontrolovala jestli někdo nevypouští jedovaté čmoudy. Tady je na Vráži několik takových výtržníků. Přesně vím o jednom takovém v ulici 3kolní..
Byl bych rád kdyby se k tomu někdo vyjádřil, nevím proč zrovna tento podnět nevyvolal ŽÁDNOU diskusi. Asi má tak trochu každý doma kostlivce ve skříni, že?

Re: Znečišťování ovzduší kotly na tuhá paliva
Autor: Chytrák (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2011 17:52

Jo taky vim vo jednom, ve Fugnerový ul.petflaškama zasmrdí celý údolí

Re: Znečišťování ovzduší kotly na tuhá paliva
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2011 19:17

Zadnou diskusi to dle meho nevyvolava proto, ze se s tim neda nic moc delat. Mame sice uzasnou kourovou vyhlasku, ale tem co ji pouzivaji jako nejlepsi prostredek po pouziti WC, je mimo jine pro smich, a zakon je na ne dosti kratky (pokud vim, neni mozne vstoupit na pozemek hrisnika jen kvuli tomu, ze se nekomu kouri z komina/ohniste, a nebo je to minimalne velmi problematicke). Holt tradicni, vitej Koucourkove - tam, kde jsou dulezitejsi putky s opozici o to, zda se statni vydaje pohnou o procento sem nebo tam, misto razantniho seskrtani vsech statnich vydaju a zjednoduseni jak danoveho systemu, tak zakonne dzungle (aby to bylo jednoduche i pro obycejne lidi, ne jen nekdy a to jeste jen pro pravniky a soudce, a predevsim vymahatelne).

Smutne se pak pripomina, jake argumenty se pouzily napriklad proti zavedeni vyrazne zalohy na pet flasky. Vyrazna zaloha by z nich totiz vyrobila velmi drahe palivo (nevyplatilo by se). A podobne by slo zcela nepochybne nakladat i s jinym odpadem, ktery se da spalovat v kamnech a dela vic bordelu nez uzitku (ruzne obaly od mlika, dzusu apod, atd). Ale bohuzel, nic, jen nesmyslne politikareni (se kterym obecni politici a ourednici neudelaji nic, i kdyby nakrasne chteli), a po nas potopa...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.