cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jak je to s uzavírkou
Autor: Martina V. (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 15:25

Dobrý den,
ví, prosím, někdo, jak je to opravdu s uzavírkou mezi Radotínem a Černošicemi? Slyšela jsem více variant - buď že bude objížďka přes Třebotov nebo nakonec že nebude a bude se ta oprava dělat za provozu.Děkuji. Martina V.

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2007 19:19

Vážená Martino V.
Z vyjádření v posledních I.L. (viz. níže) vyplývá, že město o definitivním uzavření II/115 jedná. Pro přesnou informaci budete tedy muset na úřad. Bohužel se opět potvrzuje nešťastně nastavená registrace na ofic stránkách města, protože před tím, než byste zde vznesla tento dotaz, musíte stejně na úřad.

"Silnice mezi Radotínem a Černošicemi má být uzavřena
Z důvodu pokládky nových kanalizačních sběračů, stok, vodovodních řadů a rekonstrukcí komunikací na území Radotína je plánována uzavírku silnice II/115 v úseku Zderazská (Radotín) – železniční přejezd směrem na Černošice. Předpokládaný termín uzavírky je od 23. 4. do 30. 9. 2007. Základní trasa navržené obousměrné objížďky je ve směru do Černošice vedena z Radotína ul. Zderazskou přes obce Třebotov, Kuchař, Roblín a Solopisky. Po dobu uvedené uzavírky bude po silnici II/115 mezi Radotínem a Černošicemi zachována pravidelná autobusová hromadná doprava. Akce je ve stádiu projednávání, kompetentní k vydání povoleni k uzavírce a stanovení objížďky je odbor dopravy Magistrátu hl. m. Prahy.
Martínek Jan, vedoucí odboru dopravy ÚMČ Praha 16
Město Černošice s tímto řešením nesouhlasí a požaduje, aby v průběhu dlouhodobé uzavírky silnice II/115 byl umožněn průjezd Radotínem přes místní obytnou lokalitu Rymáň a následně ulicí pod železniční tratí."

S pozdravem M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (15.04.2007 19:20)

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 01:27

Dovolil bych si to jen upresnit. MC Praha 16, tedy Radotin, s jinou verzi nez pulrocni uplnou uzavirkou Karlicke a objizdkou pres Trebotov a Roblin nesouhlasi a ani nepocita. Nevim, jakou zadost a v jake podobe dorucily Cernosice na kompetentni mista, tedy zrejme na odbor dopravy magistratu, ale pravda je, ze se o tom stale jeste jedna, respektive, ze finalni reseni jeste neni znamo (Karlicka spada pod spravu odboru dopravy magistratu HMP, ne pod Radotin, zatimco prujezd pres Ryman zrejme spada vyhradne pod rozhodovani Radotina - z toho je dle meho nazoru tak trochu patrne, jake sance asi panuji na povoleni osobni dopravy pres Ryman - v soucasnosti je tamtudy planovan jen provoz autobusu).

Ac nejsem zastupitel, natoz opozicni, tak mi bylo sdeleno, ze dnes v pondeli 16.4., by melo byt znamo finalni rozhodnuti, a bylo mi prislibeno, ze o tom finalnim rozhodnuti budu poinformovan (jakozto odpoved na mou zadost o informaci). Proto prosim, vydrzte jeste chvilku. V tuto chvili je vice nez pravdepodobne, ze jak to nakonec bude nevi zatim nikdo, natoz Cernosicti urednici (takze ani registrace na strankach Cernosic, ani osobni navsteva tamtez, by Vam v nicem nepomohla, jak Vam bylo doporuceno, a postaci bud jeste chvili vyckat, nebo si to overit treba v utery na urade v Radotine nebo primo na MHMP ...).
Prozatim je tedy stale platna verze o pulrocni uzavirce, ktera ma zacit od pondeli 23.4. (viz puvodni oficielni informace Radotina: [www.mcpraha16.cz]).
Ke sve puvodni informaci zverejnene tady z 11.4. [cernosice.netmilk.net] a k informaci Burgerkinga [cernosice.netmilk.net] jen dodavam, ze skutecne se cela uzavirka ma dit ve 3 fazich. Prvni faze ma zacinat od Zderazke po Vinicky prave od 23.4. a pro vsechny faze by to Radotinsti chteli uzavrit cele a uplne (vcetne pokladky asfaltu v cele siri najednou a ne po pulkach, a ne se semafory - opravdu nam nezbyva nic jineho, nez vyckat na to finalni rozhodnuti ...).

Moje informace jsou ziskany telefonicky primo od vedouciho odboru dopravy MC Praha 16 pana Jana Martinka (mailem mam prislibeno oficielni vyjadreni o konecnem rozhodnuti).

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: Martina V. (IP zapsáno)
Datum: 16.04.2007 21:48

Děkuji za odpověďi. Na MHMP, odbor dopravy, jsem už na základě zprávy v I.L. psala, ale bohužel mi zatím nikdo neodpověděl. Každopádně se cestování na pár měsíců zkomplikuje.

Re: Jak je to s uzavírkou - Uplne uzavreno od 24.4.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 03:35

Tak a je to tady: ;-)
Potvrzeno! Karlická se již 24. dubna uzavře (tedy posun o jeden den), a to az do 30.9.2007

Konkretni odkaz:
[www.mcpraha16.cz]

Stranky dopravni sekce Radotin:
[www.mcpraha16.cz]

Re: Jak je to s uzavírkou - Uplne uzavreno od 24.4.
Autor: Aja (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 09:54

Zvláštní, včera v Radotíně hlasali mistnim rozhlasem, ze uzavirka bude do 11.cervna.....

Re: Jak je to s uzavírkou - Uplne uzavreno od 24.4.
Autor: Martina V. (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 10:09

TOTO JE STAŽENO ZE STRÁNEK MĚSTA RADOTÍN:

Potvrzeno! Karlická se již 24. dubna uzavře
Magistrátní odbor dopravy 16. dubna potvrdil informaci, že Karlická ulice bude od úterý 24. dubna až do konce září úplně uzavřena. Oproti původně zveřejněnému termínu (např. Noviny Prahy 16 č. 4/2007) jde jen o zpoždění jediného dne.
Práce budou zahájeny ze dvou stran současně. Od 24. dubna se Karlická uzavře od Zderazské ulice až po Staňkovku. Příjezd do Sídliště bude umožněn pouze přes oblast Viniček po trase Kolová - Na Viničkách - Týřovická. Uzavřena bude také jedna z větví v Sídlišti - od Týřovické kolem potravin ke konečné zastávce autobusů. Výjezd ze Staňkovky bude možný jen do Karlické směrem na Černošice (platí po celou dobu stavby).
Do 11. června bude dokončena výstavba všech inženýrských sítí a zrekonstruována komunikace mezi Zderazskou ulicí a prvním vjezdem do Sídliště, díky čemuž bude do oblasti možné vjet již ze dvou stran. Další část Karlické zůstává uzavřena stejně jako v 1. fázi. V samotném starém sídlišti po otevření větve před prodejnou potravin bude nově uzavřena návazná komunikace od mateřské školky po Týřovickou ulici. Tato fáze by měla skončit 12. srpnem.
Až do konce září bude do oblasti Sídliště a Týřovické ulice opět jediný příjezd, a to z východu od křižovatky Zderazská – Karlická. Důvodem bude nejen pokračující výstavba IS v Karlické, ale souběžné uzavření křižovatky Karlická – Týřovická a spodní části ulice Na Viničkách až nad Kolovou ulici, kde se bude provádět konečná fáze rekonstrukce komunikace.

Nutnost Karlickou uzavřít úplně vyplývá z délky opravovaného úseku a hlavně technické náročnosti stavby všech sítí – zahrnuje výstavbu splaškové a dešťové kanalizace, vedení kanalizačních výtlaků, vodovodu a STL plynovodu. Uzavírka po polovinách (řízení dopravy semafory) je podle projektantů nerealizovatelná, výstavbu by prodloužila a způsobila dopravní kolaps v centru městské části.

Postup výstavby (uzavřené části komunikací)
1. fáze od 24.4.2007 do 10.6.2007
Karlická - úseky Zderazská - Na Viničkách, Na Viničkách - Staňkovka
Sídliště - úsek Na Viničkách - konečná BUS MHD
2. fáze od 11.6.2007 do 12.8.2007
Karlická - úseky dům čp. 1071 - Na Viničkách, Na Viničkách - Staňkovka
Sídliště - úsek MŠ - Týřovická
3. fáze od 13.8.2007 do 30.9.2007
Karlická - úsek dům čp. 1071 - Staňkovka
Sídliště - v prostoru křižovatky s Karlickou a Na Viničkách (po parkoviště)
Na Viničkách - úsek Karlická - Zadovská (neprůjezdná křižovatka s Kolovou)

Jak pojedou autobusy
Po celou dobu trvání uzavírky budou linky MHD přesunuty do oblasti Rymáně. Pro nejvíce oblíbené linky 204 a 244 bude trasa z Nádraží Radotín přes Horymírovo náměstí do Loučanské ulice a výstupní zastávka bude v ulici Ke Zděři u tunýlku do ulice U Starého stadionu. Nástupiště bude sloužit i pro autobusy 315, 601 a další spoje VHD směřující do Černošic (linky Praha - Čenkov, Praha - Strašice). V opačném směru bude zřízena zastávka pro stejné spoje v tomtéž místě (za vstupem do sportovního areálu). Výše uvedené změny si vyžádají omezení možnosti parkování v oblasti ulic Loučanská a Ke Zděři.

Prosíme řidiče, aby respektovali zákazy zastavení a nekomplikovali průjezd hromadné dopravy.

Jak se rychle dostat do Černošic?
Nejrychlejším spojením Radotína a Černošic bude hromadná doprava, především vlaky a pak autobusové linky Pražské integrované dopravy a pravidelné spoje společnosti Probo trans Beroun, které budou moci využívat panelovou cestu z ulice Na Rymáni. Individuální doprava bude vedena Zderazskou ulicí přes Třebotov, Kuchař, Roblín a Solopisky do Černošic, v opačném směru budou moci osobní auta využít opravenou spojku z Roblína (Tůmův mlýn) do Třebotova, jež bude zjednosměrněna. Vedle této „základní objížďky“ budou vedeny ještě dálkové pro odklonění co největšího počtu vozidel z centra Radotína. Trasa SEVER z Pražského okruhu do Hlásné Třebaně (Ořech – Kuchař – Mořina), trasa JIH po Strakonické a z Řitky do Řevnic a Hlásné Třebaně.

Re: Jak je to s uzavírkou - Uplne uzavreno od 24.4.
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 10:19

[www.mcpraha16.cz]

Postup výstavby (uzavřené části komunikací)
1. fáze od 24.4.2007 do 10.6.2007
Karlická - úseky Zderazská - Na Viničkách, Na Viničkách - Staňkovka
Sídliště - úsek Na Viničkách - konečná BUS MHD
2. fáze od 11.6.2007 do 12.8.2007
Karlická - úseky dům čp. 1071 - Na Viničkách, Na Viničkách - Staňkovka
Sídliště - úsek MŠ - Týřovická
3. fáze od 13.8.2007 do 30.9.2007
Karlická - úsek dům čp. 1071 - Staňkovka
Sídliště - v prostoru křižovatky s Karlickou a Na Viničkách (po parkoviště)
Na Viničkách - úsek Karlická - Zadovská (neprůjezdná křižovatka s Kolovou)

************************************************
Myslim si, ze v tom odkaze, kde je to popsano cele, je to popsano docela jasne a presne ;-) . 11.6. ma jen proste zacinat druha faze ze tri celkem. Pro Cernosice se toho 11.6. mnoho nezmeni.

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: tupolev (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 20:19

Kdo prosadil ten jeden den odkladu? Rádl? Rádlová? Tlučhoř?
...hoši děkujem

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: Amigo (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2007 22:47

Ja bych si tipnul radotinsky gympl. 23. jsou totiz prijimacky.

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: M. (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2018 14:26

Dobry den, prosim, nevite nekdo do kolika hodin je zitra uzavreny prejezd v Cernosicich/ Radotinske? Dekuji, M

Re: Jak je to s uzavírkou
Autor: S (IP zapsáno)
Datum: 20.08.2018 10:26

Do úterý.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.