cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2012 23:45

Tomme, rovná páteř (tedy v přeneseném významu) je každého věc a nemyslím, že je vůbec možné míru její křivosti nebo rovnosti zodpovědně posoudit, takže tato diskuse je mimo téma skoro vždy. Já jsem reagoval na oddělování názorů od jejich nositelů - asi souhlasíte, že například nyní názory Davida Ratha o korupci (tzn. jím deklarovaný jeho názor) jsou veřejností brány jinak, než byly vnímány veřejností před časem a úplně jinou váhu by měly, kdyby je vyslovil třeba Magor Jirous - to jsem chtěl sdělit.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2012 23:59

A jen jeste dovetek. Jakekoliv kastovani lidi na ruzne skupiny a do ruznych "prihradek" jeste nikdy neprineslo nic dobreho (rozhodne ne dlouhodobe - staci se podivat do nedavne historie v CR a Evrope). Kastovani na "dobro a zlo" pouzitim argumentu "ja nejsem anonym=jsem dobro s rovnou pateri, ty jsi 'anonym'=jsi zlo" je jen jednou z mnoha zvrhlych variant takoveho uvazovani (a neni v tom vubec nic osobniho vuci panu Kunikovi, ani vuci komukoliv jinemu, jen se proste staci podivat treba do politiky a zamyslet se nad tim, jestli je problem v anonymite, "anonymite", a nebo nekde uplne jinde...).

Me zkratka mimo jine vadi, ze je spousta lidi v CR, kteri radsi zahazuji argumenty (casto i ciste vecne a v rade pripadu velmi padne) napriklad s odkazem na to, ze jejich autori jsou v jejich ocich "anonymni" (nebo se nedostavili na jakousi schuzi, nebo z jinych pochybnych duvodu). A myslim si, ze pokud se takovehle veci maji probirat, tak v jinem vlakne, takze tady k "anonymite" budu uz mlcet. Zdejsi "anonymita" totiz rozhodne nijak nesouvisi s "rovnou pateri". Do absurdity je to napriklad dotazene na ministerstvech - i kdyz mailem se jmenem podate jen podnet k zamysleni (ne stiznost, jen podnet, treba pro diskusi k problemu), tak se tim zadny urednik nebude zabyvat, pokud neuvedete krome celeho jmena i adresu (nikdo ale neoveruje spravnost tech udaju...). Do te doby nikoho nezajima, co jste vlastne chteli sdelit (i kdyby to bylo ciste vecne, a i kdyz nepozadujete zpetnou vazbu, - a i uredniky, co takovehle kraviny a nesmysly vymysleji, aby anonymitu nahradili "anonymitou", platite i Vy ze svych dani...)

A abych se vratil k tematu vlakna, to jestli na kraji bude lepsi pani Langsadlova, nebo nekdo jiny, to se neda posoudit jinak, nez jeho zvolenim a posleze v dalsich volbach vyhodnocenim jeho "vladnuti". A jedine minimalni stat (tedy i kraj, a i obce) muze byt zarukou, ze proste nebude co korumpovat. A kdyz nebude co korumpovat, nebudou vznikat nove platebni jednotky, jako napriklad "1. Rathova sedmicka". A kdyz nebude duvod davat nekomu nejake "sedmicky", nebude politika zajimava pro "zlatokopy" (respektive pro tvurce sklepu pro "zeleninu"=melouny...), takze nebude tolik nutne se pokouset o kastovani na "dobro a zlo". Je to trochu zacarovany (a asi demokratickymi prostredky neresitelny) kruh, protoze politici (jedno z ktere strany) si pod sebou tuhle "zlatou" vetev evidentne neuriznou, a skoro polovine volicu (mozna i vic) je to sumak...

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 00:08

Vsak to je ale to, co jsem se snazil sdelit. Dokud budeme vahu ruznych sdeleni posuzovat podle toho, kdo je vyrknul, je to proklate spatne. Nepochybne porad jde o to, ze to co o korupci pan doktor rikal, je proste fakt :-). A je velmi nutne to oddelit od toho, ze to rikal prave on. Naopak, jemu by to volici meli radne spocitat, protoze se ukazuje, ze kazal vodu, ale chlastal vino :-) (coz je ponekud uz cerny humor). Je totiz dost dobre pravdepodobne, ze se z toho vykrouti. A prave proto je nutne nepremyslet o nazorech z takoveho uhlu pohledu, kdo je rika. Ale drzet se pouze jejich vecnosti a smyslu. Jedine tak by se totiz mohlo dojit k tomu, ze by masy lidi nesly sveho casu (z nedavne historie) za Hitlerem, Stalinem, Gotwaldem, ..., Zavadilem, ..., atd, protoze by si vecne umeli vyhodnotit, ze to co dotycni rikaji jsou puze blbosti pro oblbnuti tupeho stada bez vlastniho rozumu pro neci prospech. Jakmile se ta vecnost jakkoliv pokrouti (treba tim, kdo TO a ONO zrovna rika), byva to cesta do nejvetsich pekel...

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 00:35

hodně se toho napovídá...

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 02:38

Volby jsou také anonymní a celkem bych to tak nechal. Než aby mi nějaký bolševik kontroloval, zda vůbec a koho jsem volil, jak bývalo jejich dobrým zvykem :-) Myslím, že se zde míchají dvě věci. Jednak jakási obecná věcnost sdělení, ke které skutečně nepotřebujeme znát autora, a sdělení, jemuž lze ještě přidat nějakou váhu osobní důvěryhodnosti (+ nebo - ,např. když něco napíši já, tak to Melesovi tak akorát zvedne mandle :-). Tohle ovšem není hra na sraby a hrdiny, tohle je anonymní diskuze a tak to také zůstane. Takže Stando, podpis je bonus k dobru :-), chceš, nechceš, tvoje věc. Každý se může rozhodnout podle vlastní libosti. Prostě jde o prostor, který má nějak nastavené mantinely. Můžeme je zúžit, ale vzpomeň si, jak neslavně skončilo diskuzní fórum města po zavedení registrace.
Tak a že bychom se vrátili do té budoucnosti? "Pes je otráven, cesta je volná", osobně si ale nemyslím, že by to měla H.L. zas až tak snadné. Nicméně asi nejpodstatnější bude, aby se podařilo překlopit krajské zastupitelstvo zleva doprava a socani s podporou KSČM měli tak více času na návštěvy ve vazební věznici.
M.S.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 07:37

ano, právě nick nebo jméno dává stejnému sdělení určitý rozdíl. V některých případech je existence určitého sdělení svázána s jeho anonymitou absolutně - jinak by neexistovalo :-)
Rovná páteř je zajisté hezká věc, ale například si myslím, že Reinhard Heydrich ji měl dokonale rovnou (bohužel v hlavě to bylo zamotané) a například Bill Clinton je naopak příkladem určitého pokřivení - důsledky jejich konání jsou dost rozdílné (nenašel jsem ve spěchu lepšího "křiváka":-) je to takové zamotané....takže (mlčky) ke strojům!!!

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 10:24

"...V některých případech je existence určitého sdělení svázána s jeho anonymitou absolutně - jinak by neexistovalo :-)..."

A presne to je ta situace, kdy by kazdy mel zapojit svuj vlastni rozum (a ne skatulkovani podle jakychsi "kriterii"), a oprostit se od uvazovani KDO a PROC to a ono rika/sdeluje, ale soustredit se POUZE na to, CO je v tom sdeleni. Pokud se zda, ze jsou to same kraviny, je nejlepsim resenim to ignorovat (a pak je jedno, jestli se takove sdeleni, anonymni i podepsane, ignoruje anonymne, nebo s "podpisem"). A pokud se zda, ze je v tom neco rozumneho, tak se z toho da vzit ponauceni, nebo dokonce cely podnet pouzit (pripadna anonymita tak pak maximalne muze toho anonyma pripravit o autorstvi napadu, ale to je jeho volba). A pokud jsou v takovem sdeleni vypady, invektivy a lzi, ktere neni mozne ignorovat ani tolerovat, tak nepochybne existuje cela rada "nastroju", jak to eliminovat. A zdejsi forum uz hodne dloho nijak extremne nevybocilo z tech rozumnych mantinelu (ukazuje to tedy spise na fakt, ze ta zdejsi "anonymita" prakticky nicemu neprekazi, a nijak neukazuje na rovnost pateri). Co se tyce voleb, tak to je opet jine tema. Tam by samozrejme volici nemeli zapominat kdo co kdy a proc rikal, a u voleb to takovemu spocitat i s uroky (to by se na to ale nesmela polovina vysr...). Ani to se ale nedeje, prestoze politici nijak anonymni nejsou (ani pri sdelovani lzi a kravin)

Co se me osobne tyce, sdeluji sve nazory tady, stejne jako je sdeluji kdekoliv jinde, kde na to prijde rec. Nikdy ovsem nesdeluji jine nazory pred tim koho se tykaji, a jine nazory kdyz u toho neni. A to vcetne pripadne zvolenych ostrych slov.

A co se tyce voleb na kraji, ktere muzou mit na Cernosice v budoucnu velky vliv, jeste hodne dlouho bude trvat, nez sprava veci verejnych prestane rozpoctum poustet zilou za nesmysly (jedno jestli zleva nebo zprava). A jestli pani Langsadlova bude pro kraj, a tedy i pro Cernosice, lepsi volbou, to se dopredu da tezko odhadnout. Na prikladu Bike and Ride se da myslim vcelku dobre sledovat zvracenost uvazovani volenych zastupcu (bohuzel prakticky vsech bez vyjimek). Je totiz opravdu smutne sledovat, ze podoba jednoho mista se nemeni podle toho, co by se tam hodilo/bylo akutne potreba, a co by tam chteli lidi bydlici v miste, ale podle toho, kdo a kde sezene nejakou dotaci - tedy penize, ktere se lidem pomerne hodne slozite a draze sebraly na danich, aby pak vetsina z nich skoncila v urednicke (resp zbytecne) stoupe, a jen zlomek se vratil kamsi na almuzne=dotacich. Teprve v okamziku, kdy voleni zastupci zacnou prosazovat takova reseni, ktera nebudou promenliva podle toho, kdo je u vesla, a podle toho, odkud na to pujdou penize, pak to bude teprve rozumna sprava veci verejnych (nemuzu rict rovnou dobra, protoze dobrych hospodaru je rozhodne omezeny pocet, v politice se obecne zatim blizi spise nule). A pak se snadno ukaze, ze penez je dost, jen se proste nesmeji vydavat za kraviny nebo za zfusovanou praci, a jejichz trvanlivost je navic silne kratkodoba a casto i velmi vratka vuci politickemu vetru (napriklad umistovani ruznych znacek volenymi zastupci misto dopravnich odborniku je jen jeden z malinkatych prikladu, Drath je naopak uz prikladem prakticky vrcholoveho provedeni toho plytvani, a to jde podle me stale jen o drobounky zlomek, ktery navic jeste neni pravomocne potvrzen - tedy zatim je Drath v demokraticke a pravni spolecnosti nevinny... i kdyz tvrdil, ze nesl vino :-) )

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 10:32

Jeste (bez)vyznamne doplneni:

Je totiz opravdu smutne sledovat, ze podoba jednoho mista se nemeni podle toho, co by se tam hodilo/bylo akutne potreba, a co by tam chteli lidi bydlici v miste, ale podle toho, kdo a kde sezene nejakou dotaci ... pripadne kdo dostane/poskytne nejaky uplatek ... pripadne bez ohledu na to jak se k verejnym zamerum stavi majitele pripadnych pozemku...

Bohuzel i pro tohle mame v Cernosicich radu prikladu. Asi nejkriklavejsi a nejvice vratky vuci politickemu vetru/uplatkum/dotacim je prostor pod skolou. Dobra sprava veci verejnych by to resila ve shode napric (jedno jestli zleva nebo zprava), aby to skutecne byl prinos pro obec a pro lidi, a to dlouhodobe, a ne aby se UP a zamery menily podle toho, kdo zrovna ma moc (sedi na te zlate vetvi - at uz zlate od uplatku, od dotaci, ...)

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 25.05.2012 13:06


Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2012 13:25

Autoevaluace:
[www.vecicernosicke.cz]

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 07:54

Ahoj Stando, je na čase začít se ptát, na co se mohou lidé těšit ve svém městě v roce 2013. Včera zastupitelstvo schválilo záměr vzít si další úvěr na 35 mega. Schvalovat by se měl 20. prosince. Úvěr je plánovaný na tyto ulice:
Čapkova, Dr. Janského (parkoviště u pláče včetně úseku ke Slunečné), Erbenova, Chebská, Jičínská, Jiráskova, Jižní (úsek Nad Statkem - Komenského), Lermontova. Libušina, Měsíční (spojka se Slunečnou), Pardubická, Plzeňská, Pod Višňovkou, Táborská (úsek Chebská - Kladenská), chodník na křižovatce Dr, Janského - K Lesíku a chodník na Vrážské mezi Dr. Janského a Riegrovou
Včera ses mě ptal, jak je to s novou radnicí a plánovaným přemístěním pošty. Vše je zatím ve fázi koncepčních návrhů. S novou poštou všechny návrhy počítají, ale prozatím se jedná o vize, které jsou s poštou komunikovány, nicméně ze strany pošty nijak závazně. Musím říci, že diskuze kolem radnice je zajímavá a stojí za to ji sledovat již teď, než se rozhodne, kterým směrem se vydáme.
Tak, měj se krásně, kdybys chtěl vědět více, zavolej mi.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.10.2012 07:59)

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 10:23

Michale ahoj,děkuji za info.S tím asfaltem jsem počítal,vše kolem tomu nasvědčovalo...
Nemám rád manipulace typu slibem nezarmoutíš.Přislib přemístění pošty je brnkání na citlivou strunku.Stejně jako vize, že se vše poplatí prodejem pozemků exradnice a MP včetně objektu..Takže v budoucnu předpokládám další zadlužení.
Vlk taky sliboval..
Myslím ,že ani dluhová brzda, která jde do PS k projednání nás nezachrání...
Fajn den všem.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 10:26

to jsou teda hospodáři, to by se jeden posral! to bylo keců!

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 10:41

Financování rekonstrukce radnice je v požadavcích na projekt prioritně nastaveno jako limitní s hranicí předpokládaného výnosu z prodeje exradnice atd. To by mělo být když ne rozhodující, tak rozhodně jedno z rozhodujících kritérií. Finanční imit je prozatím stanovem odhadem na 16 mega (pokud jsem to tedy správně pochopil), což se právě odráží v různých koncepcích přístupu architektů. Zda bude tento princip dodržen je jistě otázkou, ale prozatím jsou k němu projektanti tlačeni a snaží se svůj rozmach tomu přizpůsobit. Jak moc, to nedokáži teď říci, protože se nepohybujeme v přesných rozpočtech ale spíše v průměrovaných objemech. Jsou to pořád především jenom vize.
M.S.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 14:02

Ahoj Michale,
prosím Tě, nevíš, proč se přeasfaltovával i ten kus mezi lékárnou a zrcadlem (tuším Riegrova)?

Já to teda nesleduju přesně, ale mám dojem, že to bylo děláno nedávno a že ten asfalt byl ještě dobrý. Jestli se tedy nemýlím.

Dík.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 14:46

Proč je která ulice zařazena k opravě může vysvětlit jenom vedení města. Klíč k výběru ulic neznám. Riegrova se skutečně dělala v podstatě nedávno, ale povrch byl příšerný, protože pokud se nepletu, byla opravena pouze postřikem původního povrchu, nebo jak se to jmenuje. Zda to mohlo počkat, na to neumím kompetentně odpovědět.
M.S.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 14:51

Dík.

Jen tak na okraj - Je současný asfalt, z něhož se opravují silnice kvalitnější než ten minulý? Jakou má takový asfalt trvanlivost a záruku?

Ptám se jako naprostý laik :-)

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 16:38

V tom jsem také laik. Ale musí určitě splňovat normu a je věcí kontroly OISM, aby se to neošidilo. Občas pana Jiránka potkám na nějaké stavbě, občas si něco málo sdělíme, tak myslím, že je v tomto svědomitý. Určitě již samotná technologie odfrézování starého povrchu a položení kompletního koberce je lepší, než postřik. Záruka bývá běžně dva roky, zda je domluvená jiná nevím. S trvanlivost do prvních oprav se běžně počítá 5 let. To se dá celkem dobře i vysledovat na ulicích, které se dělaly v minulých letech. Záleží na kvalitě podloží, zátěži a údržbě.
M.S.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 16:48

"Záleží na kvalitě podloží, zátěži a údržbě". Ano, ale chybí ještě dodržování nápravového tlaku a řádné odvodnění!!!! A na to se v tomto státě zvysoka sere už 20 let!
Kdo nevěří, nechť se podívá nahoře na Vráži na stav II/115. Osobní auta a autobusy na Karlík ty příšerný koleje neudělaly... A spodní stavbu nenarušil pot cyklistů, na to vezměte jed!

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 16:58

Ano jistě, nápravový tlak investor asi neovlivní, ale to odvodnění by mělo být součástí projektu. Tedy pokud se příliš nešetří, aby se udělalo více metrů-kilometrů. Minimálně kde to jde stačí stará dobrá strouha. I dyž kolem II/115 jsou a stále se propadá, tak nevim, kde je chyba. Nejsem stavař.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (12.10.2012 16:58)

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 20:00

" I když kolem II/115 jsou" :-))) Bývaly, když jsem se v roce 1980 přistěhoval. Ty zbytky nahoře na Vráži vodu neodvádějí (nemajíce spádu a průtočnosti), ale jen shromažďují. Dešťová kanalizace je řídká a často ucpaná. Po zimě to bude zase o poznání horší.
Uvědomuje si krajské a místní vysokoprevoschoditelstvo, že havárie a oprava II/115 bude velký průser? Třeba s dojezdem IZS? Mám nepříjemný dojem, že si to uvědomují jen někteří členové těchto vysokoprevoschoditelstev a v situaci "je krize a musí se šetřit, ať to stojí co to stojí" s tím stejně nic neudělají.
Vzpomínám na rekonstrukci dobřichovické rampy a jízdu na pohotovost do Řevnic. Kdo nepotkal v noci v Karlickém údolí neosvětlený autojeřáb ví prd co je pravé vzrušení! Horečka spadla tak o 3 stupně Celsiovy stupnice...

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 20:33

No, asi máte pravdu. Mohu jenom připomenout, že máme krajské volby a tímhle by se dalo začít :-)
M.S.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2012 21:55

Taky nejsem stavar, ale co si pamatuju, tak ta krajnice takhle plus minus vypadala vzdycky (co si pamatuju znamena tak nekde tesne kousek po roce 1980, kdyz jsem tam zacinal coby samostatny cyklista...). Vzdycky tam byly po stranach vlny, a pri kazde oprave se to "opravovalo" stejne - prefrezovala se jen ta horni vrstva a polozila se nova, co pokazde (prekvapive) skoncila po par letech stejne jako vsechny predchozi. Je fakt, ze treba ve vrazskem kopci byvaly po stranach storuhy, ktere funkcni byvaly (ted uz jsou davno zanikle, a voda tak vyvera v ruznych dirach uprostred silnice...). Ale obecne je podle me problem v odvodneni plane pod silnici. Zrovna nahore mezi samoskou a transformatorem je pomerne dost jilu, a i dost vody. Kolem byvaleho zahradnictvi (nebo co to vlastne byvalo, uz ani nevim) byl vzdycky remizek se strouhou, kde voda byla vzdycky, a tekla prave uz od II/115. Dnes je tam ze strany toho byvaleho pole udelana navazka (coz kousek od transformatoru dela i nekolik metru tloustky), a samorejme tim padem propustek, ktery tam byval, je dnes uz zasypan a tudiz nefunkcni. A pokud je muj predpoklad spravny, s tim nefunkcnim odvodnenim plane, tak skutecna oprava by v nekterych usecich v podstate spocivala v kompletne nove stavbe, coz muze byt nejakych 70cm az metr dolu od soucasneho povrchu, a vse komplet znova - a na to dle meho nikdo penize neda (bohuzel, a ke skode nas vsech, protoze prefrezovani a novy povrch neresi absolutne zadnou z tech soucasnych zavad)...

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2012 12:07

A můžeme se také tešit na novou cyklostezku z Dobřichovic. A obzvláště se mohou těšit ti, co jezdí autem do oblasti Laviček po asfaltové cestě od Dobřichovic, cituji z posledního dobřichovického zpravodaje:

Stezka povede pod tělesem bývalé skládky a v její poslední části ji překříží a dostane se na stávající asfaltovou cestu do osady Lavičky v  Černošicích. .......... V části kde cyklostezka povede po stávající asfaltové komunikaci plánujeme velmi omezený provoz aut rezidentů, kteří zde budou moci jezdit max. 20 km rychlostí a pouze na povolení městského úřadu Dobřichovice. Dodržování rychlosti bude kontrolovat městská policie.

Hurá, opět se sníží nezaměstanost, bude třeba úředníků na vydávání bumážek a zvýšit početní stav MP na jejich kontrolu.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2012 12:22

a cyklisté budou jezdit jakou rychlostí? :-)))))))))))

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2012 16:52

Rychlost cyklisty je v tomto úseku silně závislá na směru a rychlosti větru. Vane-li do zad, tak na silničním kole klidně 35 km/h. Ale podle informace z dobrichovického listu to nebude nic proti ničemu. Jsou tam už teď i 2 místa na předjetí :-)

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2012 18:06

"cyklista rezident": 20km/h
cyklista obecný: rychlost vyplývající z výslednice sil...
Otázka se v omezeném rozsahu týká i chodců, jelikož například keňský běžec Ngany na olympiádě v Sydney 2000, uběhl trať na 1500 m za 3 minuty, 32 vteřin...

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2012 18:48

ještě musíme zmínit zdatné bruslaře. Podle mých tachometrů někteří těch 30 taky udělají, což je při absenci použitelné brzdy docela vražedné.
Největší sranda bude, až asfalt dotáhnou k hospodě V lavičkách a od ní nahoru. To bude teprve maso!!!
Neví někdo k čemu jsou na stezce ty betonové nesmysly mezi dobřichovickou lávkou a skládkou (2x)?

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2012 15:23

A můžeme se těšit na Mikuláše:
[www.partycz.cz]
M.S.

Re: Na co se lidé mohou těšit v roce 2012 ve svém městě..
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2012 19:23

Tak jsme místním podnikatelům zvedli daně o 150 procent a teď jim ještě zakážeme reklamu?:
[www.mestocernosice.cz]
M.S.

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.