cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Vrakoviště karavanů
Autor: Clip (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2012 16:35

Tak nám začíná vznikat další krásné místo v Černošicích. Myslím tím u vjezdu do města od Prahy... Vzniklo zde celkem husté vrakoviště karavanů. Neví někdo, co je za tím a jak dlouho to zde bude strašit?

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2012 15:24

pane Clip,
nemáte fotografii toho místa? pokud by to vypadalo nějak takto tak by to bylo bezva ! [i124.photobucket.com]
poslední dobou je to u vás samá snobárna...

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2012 23:31

Je zajímavé, že každý prd tady musí pan Strejček okomentovat, ale něco z čeho vznikne za chvíli ohyzdný problém Černošic si ani nevšimne, že...
Ještě že ho tak zajímá dění kolem...

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2012 00:17

Vážený pane T. Na soukromém pozemku si může každý vyskladovat karavanů kolik chce. Ne že by se mi to líbilo, ale to je tak všechno, co Vám k tomu pan Strejček může sdělit.
M.S.
P.S: [www.kultcernosice.cz]



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (31.01.2012 00:24)

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2012 07:05

o dobré hnojiště je vskutku postaráno :-)
koukněte se taky nalevo - tam to zas vcelku prokouklo, ne?

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2012 10:01

A ten jak si jednou pulkou sednete na kamna a druhou na led znate?
Takze v prmeru vse pri starem.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2012 10:37

ten neznám,ale přijde mi to trochu divný,páč když v těch kamnech zatopíš,nemá led vedle šanci :-)))
no a v karavankempu se bydlí docela dobře,takovej lepší průměr...

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2012 18:31

Pane T, na městských stránkách je odkaz nazvaný "Nepořádek ve městě" s touto mejlovou adresou: problem@mestocernosice.cz Sice to trochu zavání odkazem "Udej svého souseda", ale to už je vaše věc, jak s ním naložíte.
S pozdravem M.S.
P.S.: 12.4.2011: [blog.eira.cz]



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (31.01.2012 20:01)

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2012 22:31

Již minulou středu 25.1. jsme měli jednání s majitelem, resp. nájemcem pozemků, na kterých se karavany najednou objevily. Jde o podnikatelskou činnost jiné osoby, ale samozřejmě k ní došlo s jeho vědomím a souhlasem. Jsem rovněž toho názoru, že tento nový prvek vjezd do města hyzdí, nicméně možnosti města s tím něco dělat jsou omezené. Projevili jsme zájem a vyjádřili svoji představu, uvidíme, zda se časem podaří dosáhnout změny.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Clip (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2012 12:47

Děkuji pane Kořínku, jsem rád, že věnujete aktivní pozornost i těmto věcem. Nezbývá, než doufat v kladný dopad Vaší intervence. Děkuji.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2012 14:08

Pane Clipe,

mohl byste tu uvést svoji adresu? Rád bych se podíval za váš plot a posoudil, zdali mne na Vašem pozemku něco esteticky neuráží.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2012 08:55

nebyla by tedy nějaká fotografie daného místa ? Z příspěvků začínám mít pocit, že některým lidem se karavany prostě nelíbí a raději by na zmiňovaném místě chtěli třeba Lidl.... to by pak bylo v pořádku... a nebo ,něco, reprezentativního.. [www.annonce.cz] , [www.uzak.eu] ...



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Sergej Rynitris (03.02.2012 08:59)

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2012 11:14

Podle mne by to tam mohlo vypadat třeba takhle:
[sreality.cz]
Pak by to snad bylo dostatečně reprezentativní. A o to přece především jde.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2012 11:16

Děkuji pane Minore, jsem rád, že věnujete aktivní pozornost i těmto věcem. Nezbývá, než doufat v kladný dopad Vaší intervence. Vila vznikla dle návrhu architektů Juana Alvareze a Alberta Gonzalese, kteří se nemálo inspirovali argentinskými telenovelami. Cílem patrně bylo vybudouvat v našich končinách rodinné sídlo s latinskoamerickým šarmem. Jako vstupní brána do Černošic tedy ideální...
Děkuji za Vaši aktivitu
Saslík

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2012 17:41

Konečně se mi podařilo jet autem za světla a karavany jsem v bývalém zahradnictví spatřil. Ví Bůh, že nejsou o nic horší než ten zbytek pozemku. Nijak se majitele nezastávám, ale myslíte si, že je to ošklivějčí než chatky Na vírku, nebo některé obzvlášť vyvedené chatky v Křížových Lázních?
Já ne.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 06.02.2012 18:31

moje řeč, aspoň není vidět ten bordel za nima a je šance, že s tím něco provedou - ta stavba má nový okna a něco dělaj s fasádou.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2012 00:39

Karavany mi nepřijdou esteticky o nic lepší ani horší, než ty podobné pixly, kterýma jezdíme všichni kolem, takže vůbec nechápu, co na tom komu vadí. To už zrovna tak můžete chodit bědovat na parkoviště. A chatičky? Amatérismus a neumětelství na svépomocí stavěné boudě z bedniček od syrečků je snesitelnější, než na baráku za pět mega od "firmy s tradicí"...

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2012 00:49

Pane Saslík, nemáte náhodou kontakt na pány Alvaréze a Gonzálese? Rád bych přikoupil několik hektarů půdy a vytvořil si tam malé zahradní posezení s grilem.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Jindřich (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2012 06:40

Nemusíte se inspirovat až tak daleko, stačí si zajít panelkou z Vráže k dubu a uvidíte podobné mauzoleum. Třeba Vám ochranka sdělí jméno tohoto vyhlášeného architekta (než Vás zastřelí).

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 07.02.2012 08:29

pane Minor,
kontakt jsem hledal ihned jakmile jsem zjistil, že tyto pánové jsou architekti vámi prosazované vily. Myslel jsem, že na jejich webových stránkách bude spousta dalších reprezentativních staveb. Také si pohrávám s myšlenkou - jak zde v minulosti byla někde debata o té velké soše (nevíte kde ta debata byla ? nemůžu jí najít stejně jako web Juana Alvareze a Alberta Gonzalese ). No jen by se mi moc líbyl název Alvarezova s Gonzalesova socha pana Petráčka z Rubaniny. Myslim, že když se pánové Juan Alvarez a Albert Gonzales chopili příležitosti realizovat své sny na papít v Předboji tak by je mohl oslovit zde v minulosti nabízený projekt na tu velkou sochu. Určitě by navrhli sochu s latinskoameryckým šarmem !


Kancius Minor napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pane Saslík, nemáte náhodou kontakt na pány
> Alvaréze a Gonzálese? Rád bych přikoupil
> několik hektarů půdy a vytvořil si tam malé
> zahradní posezení s grilem.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 08.02.2012 18:35

pane Saslíku,

dávejte si pozor na gramatické chyby..
děkuji

PRODEJ POUŽITÝCH KARAVANŮ
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 08.02.2012 19:02

dnes jsem také projížděl za světla kolem místa, které zde některé lidi tolik pohoršuje... nedalo mi to a zde jsou fotografie: [resize.like.cz] [resize.like.cz] řekl bych, že se jedná o zcela normální podnikatelský záměr - prodej použitých karavanů (jak je koneckonců i uvedeno na reklamě). Není náhodou strůjce stížností osoba, která se snažila také o pronájem pozemku například k účelu prodeje trpaslíků ( [www.zeleznaruda.info] ) a nakonec to dané osobě nevyšlo ? Jsem zaražen tím, že si zde například nikdo nestěžuje na Betonárnu, která se nachází o pár set metrů dále po levé straně. Uznávám tedy, že podnikat není lehké...



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Sergej Rynitris (08.02.2012 19:03)

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 10:49

No, víte, kdyby ty karavany byly vyrovnané v řadě nebo aspoň nějak upořádané, tak by mě taky tolik nevadily.
Ale bílé obludky bez ladu a skladu poházené po pozemku tu zastrčené pod borovičku, tu v křoví, jednou zadkem k ulici, jednou bokem, některé stojící, jiné umřelé opírající se o zem, mě prostě iritují.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 15:12

Je opravdu s podivem, jak spoustu lidi irituje to, co ma "soused" na pozemku, ale ty same lidi nechava naprosto v klidu treba derava silnice, pres kterou se museji koukat prave k sousedovi (inimalne napriklad cesta k Virku, nebo naproti U Vodarny). Zatimco postarat se o tu cestu znamena jen vzit obcas do ruky nejake to naradi a udelat kus fyzicke prace (coz je evidentne vetsine zatezko - vcetne uklidu snehu), tak nahlasit "souseda" na obec, nebo nekde verejne na foru, s tim si da praci leckdo.
Ze by mel nekdo pocit, ze kdyz na souseda s "klackem nemuzu ja" (nebo si jen netroufnu), ze to za me s "klackem vyridi obec" ? Nebo nejakej policajt ? Podobne starosti o "sousedovo" bych dovedl pochopit, az by opravdu nic dulezitejsiho a potrebnejsiho nebylo v obci v dosahu. Parkoviste karavanu za plotem na vjezdu do obce Cernosicim zadnou vetsi ostudu nedela - na rozdil od rozbitych cest, neupravenych "predzahradek", rozbitych a neudrzovanych domu, atd.

Tahle spolecnost je opravdu hodne nemocna...

Chtel bych podekovat vsem, kteri se zaslouzili o uklid pozemku mezi Virkem a betonarnou. Na rozdil od starosti o "sousedovo" je tohle plne chvalyhodny pocin.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 16:40

Podle mě si Tomme ve svém posledním příspěvku odporujete, takže se s vámi už přít nemusím. A to s tím spravováním silnic jste myslel jako žert? Kdepak asi končí naše daně a spotřební daně za palivo a poplatky za mýto a dálniční známky?
Navíc známý dostal za opravu cesty v Třebotově pokutu. Zbyl mu nějaký štěrk (žádný odpad typu rozbité tašky), tak s ním vyplnil díry v cestě kolem jeho zahrady. A byl za to po zásluze potrestán. Takže taková věc by mě opravdu ani ve snu nenapadla.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 19:15

To ze nekdo dostane pokutu za to, ze pomuze s opravou a udrzbou cesty je jen dalsi znamkou toho, ze tahle spolecnost je opravdu hodne nemocna (az tak, ze uz to ani nedokazeme leckdy dohlednout - ale nemuzu soudit zmineny pripad, neznam blizsi podrobnosti, ani jeho skutecnost). A muzu rict, ze se docela tesim, az to nekdo zkusi na me (az budu delat na obecni ceste, podobne jako muj deda a tatik, na kterou obec nijak nesahla uz nejakych 30+ let, aby me nekdo zkusil pokutovat)

Ale vzkaz ode me byl ponekud jiny. Patrani po tom, kam mizi ty prachy z dani by bylo mnohem prinosnejsi, nez starost o to, co ma "soused" na svem pozemku, coz nejen Vas "irituje" (pokud to ovsem neni cerna skladka - coz dle meho byl pripad v podstate cele lokality od Virku k betonarne). A mimochodem, moc jsem si nevsimnul, ze by napriklad alespon v Cernosicich dochazelo nejak hromadne k uklidu snehu a jineho bordelu z chodniku podel domku a pozemku v Cernosicich. Takze porad je to bohuzel tak, ze starost o "sousedovo" je nam Cechum mnohem blizsi, nez starost o bezne veci (a jeste si tyhle veci paradoxne vynucujeme na statni sprave, kterou ale mame svorne za cernou diru, aby je delala hezky draze a zhusta neefektivne i za Vase dane). A tim se bohuzel kruh uzavira, protoze pokud jsme spatni hospodari na "svem dvorku" a v jeho tesne blizkosti, neni se cemu divit, ze ty prachy z dani zmizi tem samym hospodarum pod rukama i na vyssich mistech (kde by se asi vzali ti se "zlatyma rukama, rozumem a srdcem", kdyz nejsou ani mezi "paroubkovsky obycejnymi lidmi" - tedy dole mezi volici)...

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 19:33

A s tim protimluvem to bylo mysleno tak, ze na vjezdu do obce, kde jsou mimo jine stavebniny, cisticka, betonarna, jakasi krabice moderniho vzhledu pro "vyhodny" nakup, me nijak neurazi ani odstavene karavany na soukromem pozemku u hlavni silnice. Mnohem vic mi napriklad vadi ostuda budovy mestskeho uradu, naprosto neudrzovane okoli cele II/115 (vcetne jejiho stavu - ktery diky nasi nemocne spolecnosti nebude lepsi jeste hodne dlouho), stav drtive vetsiny sterkovych cest v obci, stav predzahradek kolem cest, vzhled okoli obou nadrazi (se samotnym nadrazim toho moc udelat v tehle dobe a spolecnosti nelze), vzhled okoli obou skol, atd, zkratka to, co je skutecne videt kazdemu na prvni pohled, kdo sem prijede a vystoupi - z auta, vlaku, i autobusu (nebo dokonce hur na prvni pocit - pri vystoupeni do louze a blata, pripadne po ostriknuti z takove louze).

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 19:52

Myslím, že problém není v karavanech, ale hlavně v tom neudržovaném pozemku, na kterém stojí. jinak by to byl takový klasický autobazar.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.02.2012 21:20

No, nevim, proc by mel byt problem v neuklizenem soukromem pozemku, a zrovna tohoto jednoho. Takovych je nejen v Cernosicich hromada a vadi jen tenhle jeden ?? A co pozemky typu obecni cesty ? Namesti ? Okoli skol ? Jo ale jasne, uz to mam, tam si kazdy rekne, ze se to stejne nezmeni (na obecni se hazi proste obecne bobek) a jeste cloveka poslou v podstate slusnou formou do ..., tak co by se nekdo snazil si stezovat nebo se dokonce starat. To u soukromeho pozemku "souseda", to je jina. Tam jsme nejvetsi odbornici a Mirkove Dusinove, a navic muzeme krasne sledovat, jak nami postvany urad pripadne i policie na souseda vykonava buzer cinnost.

Tenhle zpusob uvazovani lidi zda se mi opravdu velmi podivny...

Kdyz uz bych mel pouzit stejne debilni starost o cizi a soukromy pozemek "sousedu", tak co treba takova Karlicka u bytovek ?? To je panecku vzor starosti o udrzovany soukromy pozemek :-), a navic s jakym krasnym kvetinacem :-) (na rozdil od osklivych karavanu). Jenze, proc bych do toho mel rypat?? Majitele to tam takhle chteji a me je do jejich pocinani v podstate kulovy - prestoze s jejich pocinanim nesouhlasim, tak jsem opravdu dalek toho, abych si stezoval na obci, ze by s tim mela neco delat (a to jen kvuli tomu, ze zrovna me a zrovna ted se neco nelibi...)

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2012 09:25

Já bych měl ještě 2 připomínky

1. stavíte si domek a město vám dá do podmínek, že musíte mít minimálně zpevněné stání pro 2 auta. Proč si troufnou na mě, jakožto obyvatele a na podnikatele ne?

2. Ono to podnikání stejně asi dlouhé trvání mít nebude. Může mít vůbec někdo chuť si půjčovat karavan v takovém mrdníku?

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.