cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2012 10:45

Vážený pane T, místní podnikatelé platí od letošního roku několikanásobně vyšší daně do městské pokladny, než kterýkoliv majitel rodinného domu. Např. firma ve které jsem zaměstnán ročně přispěje do městské pokladny částkou cca 150 000,- Kč jenom na dani z nemovitosti. Myslím, že je z toho celkem patrné, jak moc si vedení města na místní podnikatele "netroufne". Co se týká zpevněného stání, každá provozovna má povinost mít zpevněné stání. Jako příklad mohu uvést např. Salon Lucie na Vráži, který zaplatil veřejné parkoviště v řádu desítek tisíc. Takže prosím opatrně s těmi stesky, že si na místní podnikatele město netroufne.
S pozdravem M.S.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2012 11:40

MichalT napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Já bych měl ještě 2 připomínky
>
> 1. stavíte si domek a město vám dá do
> podmínek, že musíte mít minimálně zpevněné
> stání pro 2 auta. Proč si troufnou na mě,
> jakožto obyvatele a na podnikatele ne?
>
> 2. Ono to podnikání stejně asi dlouhé trvání
> mít nebude. Může mít vůbec někdo chuť si
> půjčovat karavan v takovém mrdníku?

MECHCETE PODNIKAT V PODOBNÉM OBORU? tEĎ MI TO POD BNOROVICEMA NEPŘÍJDE TAK STRAŠNÉ. TEDY KROMĚ SKLENÍKŮ

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2012 11:45

To ze stat dava leckomu spoustu nesmyslnych podminek neni preci argument pro obhajobu toho, ze nekomu cumim "pres plot" a nelibi se mi, co tam ma, a jeste kvuli tomu prudim obec, aby s tim neco udelala. Naopak, ty tisice zbytecnych podminek, ktere uz mnohdy nedokaze rozklicovat ani pravnik, a musi se poradit jeste s jinym pravnikem, jen ukazuji na opravdu tezkou nemoc dnesni "moderni spolecnosti". Ohledne domku a bytu je napriklad posledni euro-fantasmagorii povinny energeticky stitek (tusim uz za 3 roky pro vsechny) pri pronajmu nebo prodeji nemovitosti (opet jen dalsi povinnost platit pochybnym soukromym firmam za neco, co v te povinne podobe nema zadnou vypovidaci hodnotu - pokud by to majitele nabizeli jako dobrovolny bonus, aby tim vyzdvihli kvalitu sve nabizene nemovitosti, tak je to ale naprosto v poradku). Nicmene, nakonec vsech tech podminek (a i obecnich vyhlasek/zakazu) bude tolik, ze nejen ze je nikdo nebude dodrzovat, ale nepujdou ani vymahat, a lidi tak vezmou pravo do svych rukou (coz je rozhodne spatne). A bohuzel ono "cumeni pres plot k sousedum a starost o jejich poradek" jen zvysuje tlak na vytvareni dalsich nesmyslnych podminek/narizeni/vyhlasek/..., takze to jen urychluje konec rozumneho pravniho statu.

A ano. Prave pripadny neuspech tamniho "podnikani" to dost mozna vyresi pomerne rychle a nepomerne snadneji, nez na majitele "stvat" zalovanim/praskanim obec a policajty. A pokud ne, tak porad je do toho nam vsem v podstate kulovy - dokud nejsou porusovany zakony a prava ostatnich obcanu okolo.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2012 11:58

MichalT napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No, víte, kdyby ty karavany byly vyrovnané v
> řadě nebo aspoň nějak upořádané, tak by mě
> taky tolik nevadily.
> Ale bílé obludky bez ladu a skladu poházené po
> pozemku tu zastrčené pod borovičku, tu v
> křoví, jednou zadkem k ulici, jednou bokem,
> některé stojící, jiné umřelé opírající
> se o zem, mě prostě iritují.

pane T, nejste trochu puntíčkář ? nemáte fotografii své zahrady nebo bytu ? nebo alespoń přes plot bych k vám chtěl nakouknout !
co jste říkal na fotografii vyrovnaného šiku trpaslíků ? bylo by to z vašeho pohledu v pořádku ? jsou v řadě, uspořádané jak píšete...
Saslík

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2012 23:53

Člověk jen žasne, jak by lecjaký výtečník druhým nařizoval, co a jak mají mít na zahradě srovnané... Počítám, že nebýt změny režimu před dvaceti lety, asi by nám tu MichalT s gustem uličně důvěrníkoval.

Jinak pro pana Strejčka - přijde mi, že poskytnout zákazníkům parkovací místa musí každý rozumný podnikatel považovat za smysluplnou investici. Jo, bylo by hezké, kdyby to zaplatilo město, ale halt je kasa prázdná a zrovna vy jste, pokud se nepletu (nepletu), jeden z těch, kteří na tom mají vcelku slušný podíl. Co takhle trošku sebereflexe do toho okopávání kotníků, voni morální titáne?

A osobně si pak myslím, že je rozhodně lepší vynakládat peníze na na parkovací stání, než platit někomu za logo, které vypadá, jak by Yves Saint-Laurentovi z oka vypadlo...

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2012 03:12

Pane Mudře, rád bych Vás poznal osobně. Máte-li někdy čas, napište mi a můžeme se sejít. Do té doby si zde samozřejmě můžete psát cokoliv, co Vás napadne, ale smysl to moc nemá. Tedy pokud si tím neřešíte nějakou osobní frustraci.
S pozdravem M.S.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2012 08:26

prosím dejte pak fotky a přepis zvukového záznamu na tento portál

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2012 09:39

Jasně. Takže když si člověk posteskne na to, že u vjezdu do města vzniká obludné místo a zeptá se tady na fóru jestli je možné s tím něco dělat, tak je potřeba jej zesměšnit, urazit a zastrašit. Dobrý, aspoň tu dotyční projevili svoje myšlení.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Sergej Rynitris (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2012 10:02

pane Michale, své myšlení jste tu projevil především vy. Souhlasím s Tommem 1, že tato společnost je opravdu hodne nemocna...
a zastrašuje vás zde kdo prosim ? (mimo těch karavanů...)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Sergej Rynitris (13.02.2012 10:05)

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2012 13:40

Pane Strejčku,

ta touho bohužel není oboustranná. jestli vás někde potkám, klidně si promluvme, ale že bych musel vaši nic hezkého přinášející společnost aktivně vyhledávat, to věru ne.
Co se týče vaší úvahy o mé frustraci - na to jste přišel v souvislosti s tím ukradeným logem? Já vám nerozumím, ale to asi nebude nic divného, na to musíte být zvyklý nejen ode mne, že?


Pane MichaleT,

s tím zastrašováním jste to myslel jak? Vyskočil na vás z karavanu bubák?

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2012 14:41

Pane Mudře, nebojte, dáme pivko, proberem co Vám leží na srdci, já Vám třeba vysvětlím, jak je to s tím ukradeným logem, pak uděláme společné foto pro Dude a tak podobně. Mohlo by to být i zábavné.
M.S.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2012 18:57

prosím o to foto nejlépe u koksových kamínek na černošické zastávce vlaku (nádraží to není i přes úžasnost a velkolepost naší osady) - a dejte to jako tapetu - ta psí hovínka už dost prošla.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2012 19:55

Celej tanhle webik je už dávno za horizontem. V podstatě čekám jenom na obnovení diskuzního fóra na městských stránkách abych se mohl naplno věnovat jinému projektu:[www.kultcernosice.cz]
Ale pokud si to Meles rozmyslí a s fotkou u kamínek by souhlasil, tak ji sem ještě nahraji :-) Byla by to taková hezká tečka.
M.S.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: PK (IP zapsáno)
Datum: 19.02.2012 21:46

Pane Strycek, myslim, ze ta diskuze je hrava a produktivni, sic jste mozna uz presycen,ja jen letmo prochazim. S ,,kulturou,, vsak opatrne, preci, uz p. Knizak sdeluje - Umeni je na nic.

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2012 10:46

Prosila bych také o místečko na fotečce (hned vedle kamínek) :-DDDDDDDDDDDDDDDD

... a vedle Melese :-DDDDDDDDDDD

Re: Vrakoviště karavanů
Autor: Vlastimil Ištok (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2014 08:57

Prosim majitele vrakoviste karavanu zda by mi mohl zavolat,potrebuji zadni okno na karavan.Dekuji.728466350

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.