cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4
Re: Nové cyklostezky
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 12.03.2012 11:43

No, pouziti pausalniho prikazu se prave trochu desim :-) (stejne jako pripadneho pausalniho sloupku, retarderu, ...). Jeste jsem nikdy nevidel takove cyklisty, se kterymi bude potiz prave pod tim sjezdem u hospody (ale i jinde), aby z kola sesedli kvuli jakekoliv znacce. Takze doufam, ze nekdo prave zminenou ironii se znackou (tak jsem to pochopil ja) nebude brat jako dobry napad. Prikaz sesedni z kola totiz patri jen do rady ceskych, sebemrskacskych opatreni, kterymi se "dobrovolne" tresta normalni a slusna vetsina. A tehle normalni a slusne vetsine staci v normalni spolecnosti jasne upozorneni na nebezpeci (prudke klesani s konkretni hodnotou a vykricnikem, zatacky, ...) a doporuceni (dbej zvysene opatrnosti z duvodu zvyseneho nebezpeci, zkontroluj to a ono, ...).
Je to podobne, jako kdyz se jede treba od Grossglockneru dolu do udoli (tam je mensi klesani, nez do Lavicek, ale i na brzdy kol zatracene dlouhe) - v podminkach CR by tam zrejme bylo omezeni na 20km/h, a pro cyklisty prikaz "sesedni z kola". Jenze neni, coz by melo vest uredniky a politiky k zamysleni, proc to v CR nedelame podobne nebo dokonce stejne

Jak nalozit s tim zbytkem cyklistu, to je prave ta otazka, co jsem vznesl. I ze se obavam, ze zadne reseni proti takovymto individuim neexistuje, natoz rozumne (leda ze bychom se "vratili do Melesova stredoveku", a nebezpecna individua by byla vhozena i s kolem do blizke reky, kde by pak dotycni meli cas zchladnout a popremyslet, proc uz ponekolikate cestou z/do Prahy skoncili v rece... - jak pak resit prehmaty tech "novodobych katu", co by do vody obcas chybne vhodili i nekoho jineho taky netusim :-) )

Re: Nové cyklostezky
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 13.03.2012 01:28

The Dude: It's like what Lenin said... you look for the person who will benefit, and, uh, uh...
Donny: I am the walrus.
The Dude: You know what I'm trying to say...
Donny: I am the walrus.
Walter Sobchak: That fucking bitch...
The Dude: Oh yeah!
Donny: I am the walrus.
Walter Sobchak: Shut the fuck up, Donny! V.I. Lenin. Vladimir Ilyich Ulyanov!
Donny: What the fuck is he talking about, Dude?

Re: Nové cyklostezky
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 15.03.2012 17:40

Také nová náves:
[www.mestocernosice.cz]
M.S.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 19.03.2012 18:25

pramen poznání, aneb zdroj veškerého poberounsko - karlštejnského blaha:
[www.enterpriseplc.cz] IN.pdf
Sqělé počteníčko! Možná to někteří znají, pro mě to je novinka.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2012 01:46

honzak: ad stezka z Dobřichovic do Všenor odnikud nikam - vysvětlení je prosté. Ve Všenorech, Dobřichovicích, na Černolicích i mnoha dalších obcích okresu má pozemky jistá společnost jménem Altstaedter Development. A konkrétně ty mezi Všenory a Dobřichovicemi mají jeden drobný nedostatek - jsou bez přístupové komunikace (zato nestály moc). A hodný developer to tudíž vyřešil fikaně - pomocí dlouhých prstů sežhnal dotaci na asfaltovou cyklostezku (tím je navíc za hodného na obci) a až přijde čas, bude tato cyklostezka opatřena příslušnými značkami a využita jako přístupová komunikace ke zmiňovaným pozemkům, které díky tomu samozřejmě patřičně stoupnou na ceně.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2012 02:18

honzak: teď nevím - vy myslíte tu podle silnice? Ta zas tak odnikud nikam není, tam je to, zejména v sezóně - nutnost. Dokud to tam nebylo, nebyla nouze o cyklisty jdoucí ve trojici vedle sebe. Navíc to slouží i jako chodník, který tam taky citelně chyběl - jít tam zejména večer po krajnici bývalo dost dobrodružné.

Já měl na mysli tuhle taškařici: [www.vsenory.net]

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2012 18:56

Vedení cyklostezek po hrázích je v Evropě (alepoň tam kde jsem byl na kole) běžné. A účelné, protože hráze jsou opatřeny komunikací pro vozidla správce toku. Takže bych se za vedení cyklostezky od řevnické lávky k mokropeskému mostu po pravém břehu / hrázi přimlouval. Už jsem to 2x jel na běžkách (víckrát jsem v době použitelné sněhové pokrývky neměl čas) a je to technicky použitelné. Bez kolize se silnicí, zato patrně s problémy ohledně vlastnictví pozemků. V normálním státě by je erár za SKOUSNUTELNOU cenu vykoupil. A le my žijeme ve státě nenormálním a tak se to bude řešit jinak a líp....

Ohledně plíživého vyřešení dopravní infrastruktury jen tolik, že rádlův duch se vznáší nad vodami Berounky a tiše se chechtá.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 14.05.2012 21:23

Nevíte někdo z čeho a kdo financuje "obnovu" cyklostezky v zátočině Berounky u radotínského přejezdu? To je přímo krystalická hrůza, pakliže na to v dohledné době nepřijde asfalt. Projeto broděním v šotolině na horáku i na silničce, bohejehoitvojumáriu!

Re: Nové cyklostezky
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2012 08:56

Nechápu, co je tam tak hrozného - jel jsem tam v poslední době /na horském kole/ několikrát. Tak, jak vypadá cyklostezka kolem radotínských lázní a dál na Černošice, si ji představuji všude. Srovnaný, vyštěrkovaný pruh za minimální náklady, pro běźného cyklistu na horském či trekovém kole naprosto v pohodě sjízdné. Opravdu nevím, proč se musí vše asfaltovat, stojí to neuvěřitelné peníze a je to zbytečně umělé,hnusné a navíc zbytečné - horské kolo asfalt nepotřebuje a na silničním kole po cyklostezkách stejně nikdo nejezdí.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2012 16:13

"Srovnaný, vyštěrkovaný pruh " - to by bylo dobrý. Ale je to hajdalácky udělaný podklad a neuválcovaný povrch. Výsledek bude jednoznačný. Po jedné, max. dvou zimách to půjde do kopru.
Magistrální cyklostezka by měla být kvalitní (nemusí být asfaltová), aby něco vydržela.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiri Mudr (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2012 00:08

honzak: šak se nebojte, asfalt bude! Asfalt je dobro, neb po něm mohou jezdit inlajnisti, a inlajnisti sou in!!!

Smutným faktem je, že na šotolinovou cyklostezku vám, zejména v záplavové oblasti nikdo žádnou dotaci nedá, neb je obecně preferován "odolný a snadno udržovatelný povrch". Výsledkem pak bude paskvil, který je už dnes k vidění na pravém břehu Vltavy mezi Zbraslaví a Podolím - 2 metry široký pás asfaltu, po kterém se motají lautr všichni od chodců přes matky s kočárky a inlinisty až po flašinetáře v pestrobarevných úborech, co mají pocit, že jedou Vueltu (přičemž minimálně půlka všech uvedených má v uších hluchátka a zacinkání zvonku berou jako osobní útok). Zkoušl jsem to tam jet jednou a se slzou v oku jsem vzpomínal na časy, kdy po navigaci vedla hrbolatá stezka, na které si člověk jízdu na kole užil...

Inu pokrok nelze zastavit

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2012 16:46

Jiri Mudr - ono jde o to k čemu je cyklostezka určená. Zmíněná pravobřežní Zbraslav - Podolí byla koncipována jako dálková, vyvádějící cyklisty z Prahy. Dneska slouží jako sportoviště pro inlajnisty a cyklisty "pohodáře", kteří dojedou ke stánkům u mostu Závodu míru, doplní tekutiny a jedou zpět. Do toho pár severochodeckých důchodců a něco matek s kočárky a kapacita je zejména po 16. hodině naplněna na 110%. Jezdím tudy když vedro, abych doplňoval tekutiny mimo silnici :-). Je to sice z práce o 3 km dál, ale zato tam jezdí spousta pěknejch holek!

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 16.05.2012 22:25

Obávám se, že určení stezky je vedlejší - prostě pás hladkého asfaltu, na který se najednou vrhnou všichni vámi zmínění (demoverze je už dnes vidět v ulici Zdeňka Lhoty).

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 18.05.2012 19:48

Poznatek ze Zbraslavi. Uskutečniv nákup cyklistických pomůcek ve zmíněné městské části, vydal jsem se po značené stezce pro chodce a cyklisty na Baně. Stezka je značena zcela ve shodě s platnými předpisy a tak vždy před křížením s pozemní komunikací končí a za křížením opět začíná. Nejmenší vzdálenost mezi začátkem a koncem je nahoře u zahrádkářské kolonie cca 11 metrů.... Jako u blbejch na dvorečku.
Na souřadnicích 49°57'28.373"N, 14°23'0.058"E pak zcela bez značky stezka končí...
Doufám, že cyklostezka podle Berounky bude značena podle selského rozumu a ne dle nablblých euroúředních směrnic a předpisů. Zítra zkusím Křivoklát - Rakovník a poznatky sepíšu.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jan Liska (IP zapsáno)
Datum: 21.05.2012 10:06

Honza K.: ty cedule me taky vytacej. Zrejme zatlacila firma *** zabyvajici se dopravnim znacenim. Napriklad na Sumave mezi Srnim a Prasilama musely jen za cedule vycvakat rocni rozpocet Angoly.

Cyklostezka z Berouna pres Krivoklat do Rakovnika je vyborna, nedavno jsem ji jel v obou smerech. Jeste dodelat zbyvajici kousek mezi Zloukovicemi a Roztoky a nebude mit chybu.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2012 12:36

"Jeste dodelat zbyvajici kousek mezi Zloukovicemi a Roztoky " - To je prakticky neřešitelné. překážejících skal je příliš mnoho. Kdysi jsem to šel pěšky a důvodně se domnívám, že tam cyklostezka nikdy nebude. Já jel v neděli vrchem po silnici na Nižbor (jako na Leontýn) a byly to galeje do kopce proti větru.

Ke stezce Městečko - Rakovník. Střídání povrchů (ty "zpevněné" celkem slušné), několik nebezpečných zatáček na prudkých sklonech (asfalt), ale slušní uživatelé a tedy žádný problém. Všude visí cedule, říkající v kostce, že ani chodec, ani cyklista a ani bruslař NEJSOU PÁNY STEZKY! Jezdci na koních mají v několika úsecích přímo zákaz. Obsazenost slušná, spektrum od makáčů na horácích přes rodiny s dětmi až k elektrodůchodcům.

Stezka do Laviček by na tom co do bezproblémovosti asi byla hůř...

Re: Nové cyklostezky
Autor: Míla (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2012 12:35

Mám dojem , že zákonný parametr šířky cyklostezky je 3 m a to v Lavičkách při sešupu u vjezdu Údolí staré řeky neodpovídá. Je to ke kiosku hrozný šesup, cesta je z jedné strany uzavřená skálou, z druhé strany prudký sráz, navíc jsou zde zákruty a nebezpečí nepříjemného, nebezpečného a nepředvídatelného střetu s vozidly, kdy není kam uhnout...Od kiosu k řece je také úzká cesta sevřená z obou stran chatami, kde není kam uhnout, navíc výjezd je prudká nepřehledná zatáčka, kdy ani nedomyslet, co by se mnohlo stát při nenadálám a neočekávaném střetu...Dále směrem k Dobřichovicím je cesta děsivý tankodrom, ten by se měl především opravit...

Re: Nové cyklostezky
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2012 09:21

O nové krásné cyklostezce z Dobřichovic k mokropeskému jezu se můžete dočíst na stránce 8-10 dobřichovického Kukátka:


[www.dobrichovice.cz]

3x hurá - budeme mít cyklostezku na obou březích řeky a na opravu ulic se musela zvýšit daň z nemovitosti, to holt jinak nešlo, takto se v Evropě hospodaří, v Bruselu vědí, co je pro nás nejlepší.
Jak říkal bratr předseda, "zdroje tu jsou" a "Finanční problémy Řecka jsou jen strašením"
Místo nebezpečné polní cesty budeme mít pro horská kola konečně tu správnou asfaltovou dálnici, na které již nebude hrozit smyk po listí, blátě, trávě či hlemýždi. Konečně budou moci jezdit na kole certifikovaně a bezpečně i nesvéprávní jedinci, kteří potřebuji i na vykonání potřeby směrnici z Brusele!

Re: Nové cyklostezky
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2012 09:27

Dovoluji si oponovat.

Po hlemýždi se uklouzne na asfaltu lépe a rychleji, a radostněji. :-)

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2012 15:59

Když si odmyslím ekologistickou omáčku o chráněných živočiších (že by datlík tříprstý?) a kácení stromů (místy fest proschlé topoly, ze kterých padají suché větve zvící mužské paže), tak zbytek je opravdu síla. Partička nastrčených "občanů" se snaží protlačit kolosální nesmyl ve prospěch někoho, kdo potřebuje zatnout v dané lokalitě drápek. Proč nevím, ale prosákly informace o pozemcích bez přístupové cesty...

Cyklostezka na druhém břehu je to samé v bleděmodré - jde hlavně o zlepšení příjezdu chatařů (a "sportovních" rybářů) do Laviček. Jezdím tudy na kole už desítky let, tak mám trochu reálných poznatků.

Smysluplným řešením cyklostezky podle Berounky je úprava u železničního mostu (rozšíření a odstranění 90 stupňových zatáček) s tím, že na mokropeské straně je třeba vyřešit odbočení cyklistů vlevo u hasičárny.
Dále pak vedení stezky po pravém břehu (od dobřichovické lávky přes kemp a dál pod letovský most) a zde navázat na stávající stezku po hrázi.

Ale to je pro případné developery k ničemu, že?

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2012 06:32

včera jsem kousek nad hospodou V lavičkách potkal v protisměru velký Mercedes (snad CLK, jestli jsem v tom prachu dobře viděl). Vyhnuli jsme se jen proto, že tam je poslední kousek trávy (směrem k řece). Výš už by to byl prakticky neřešitelný problém, protože šířka auta a šířka řídítek jízdního kola dávají v součtu šířku cesty nebo víc. Šofér byl velmi vstřícný a navíc šikovný - cestou nahoru jsem neviděl žádné zbytky jeho podvozku!

Já bych tudy cyklostezku nevedl!

Re: Nové cyklostezky
Autor: Walter Sobchak (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2012 19:40

Honzaku, ono je to jednoduche.
Pokud to bude cyklostezka, tak tam auta nesmi a mel by tam byt zakaz vjezdu. (Myslim, ze vsichni z Lavicek to privitaji s pochopenim, ne-li primo s nadsenim).

Pokud to bude cyklostezka po cesku, tak tam na jednom klandru bude oznaceni cyklostezky ( [www.dopravni-znaceni.eu] ) i C14A ( [www.dopravni-znaceni.eu] ). Postavime cyklostezku pro auta a jeste podojime Brusel.
Doufam, ze vprostred bude neprerusovana bila cara jako na zbytku cyklostezky a ridici budou pokutovani za jeji prejeti.

Nebo se tady mluvi o cyklostezce, ale bude to cyklotrasa ( [www.dopravni-znaceni.eu] ).

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 12:08

walter sochak: předně doporučuji udělat si asno v pojmech "cyklostezka" a "cyklotrasa". A za druhé by mne zajímalo, kdo jiný, než o chataři z Laviček, má dle vás potřebu jezdit autem do Laviček, že byste tam dával zákaz vjezdu.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Walter Sobchak (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 17:14

Ja mam predstavu o legislative ohledne cyklotras a cyklostezek vcelku dostacujici a presnou. Muze mile meles blize specifikovat, co je tam za blbost? Nebo je to zase takove klasicke jezevci placnuti do vody?
Pokud uz melete o pojmech, tak podle platne legislativy je na CYKLOSTEZKU zakazan vjezd motorovych vozidel. A tady se porad mele o cyklostezce v Lavickach (nebo V Lavickach). Tak si laskave udelejte konecne jasno v pojmech.
Blbe kecat umi kazdy. Zkuste si kritizovany prispevek precist jeste tak trikrat a hlavne ho pochopit.
A doporucuji shlednuti Big Lebowskeho, aby nedochazelo ke komoleni meho nicku.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 29.06.2012 19:04

pohled do wiki mi říká, že W.S. má zcela pravdu. Na cyklostezku NESMÍ auta. A mně se nechce věřit, že by se do Laviček zakázal vjezd od Kamenného mostu. Takže to bude zase nějaká voklobárna.... Uvidíme.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 01.07.2012 16:24

cyklostezka (např. levobřežní vltavská) se mění na cyklotrasu na úrovni závodiště v Chuchli pomocí dopravního značení. Nikde žádná mechanická zábrana proti vjezdu aut na stezku. Ověřeno dnes po obědě. Něco podobného asi chystají do těch Laviček.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 14:49

Walter Sobchak: jo, není nad to chytat se slovíček a vše vždy pro jistotu pochopit tím nejméně pravděpodobným způsobem. Je asi vcelku zřejmé, že je-li někde stávající komunikace, po které jezdí auta (už jen proto, že tam jiná nevede), nikdo normální tam asi nebude vymýšlet řešení, které by neumožňovalo průjezd aut. jinými slovy, že se sice nepřesně mluví o cyklostezce, leč myšlena je tím cyklotrasa

Jinak myslím, že netvrdím nic, kvůli čemu byste musel předvádět tak afektovaně přiblblou reakci.

Co se týče Big Lebowskiho, rád ho po čase opět zhlédnu. Shlédnout znamená něco krapíteček jiného, když už jsme u toho komolení. Počítám, že se Jeff Bridges kvůli mně nenavleče do kostýmu a nepůjde si stoupnout pod kopec.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 14:56

Ježišmarjááááááááá

Tady na fóru už nějak umřela sranda...

Melesi, Vy máte zase den, co? Nojo, pondělí, nejspíš po dovolené.... :-PPPP


Jojo Jeff Bridges, to je C H L A P :-)))))

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 15:23

Milá Enzillo,

mám den jako každý jiný a opravdu nechápu, co na mé reakci na páně Sobchakův výlev shledáváš tak podivného (když už jsi, zdá se, neshledala pranic podivného na všech těch "blbostech", "mletí" a "blbých kecech", kterými mne ten titán ducha počastoval).

Re: Nové cyklostezky
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 15:50

pane Mudře, je rok 2012.

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 2 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.