cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4
Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 15:53

No, já jen tak při pondělku. :-)

Melesi, Vy už jste tady na fóru počastoval za tu dobu kdekoho. Ať v tom byli či nebyli nevinně.

Jednou Vám to někdo hodí zpět, a už se čertíte.

Nebo se mýlím a jste naprosto v klidu?

Byla to moje reakce na Vaši reakci nejen v tomto vláknu.

Abych pravdu řekla, tak už je z mého pohledu fakt dost únavné, jak jakoukoli AKTUÁLNÍ diskusi honem rychle hodíte do roviny TO ONI PŘED NÁMI.

Nechci nikoho hájit, abych pravdu řekla, už se ani moc nezajímám o ta témata, protože mám jiné starosti, ale tohle je zarážející.

Nezlobte se, ale fakt to působí, jako byste prostě nechtěl za žádnou cenu připustit, že ti, kterým jste pomohl se dostat k vedení, se občas také mohou mýlit, že také mohou dělat chyby. Teď nemám na mysli nic konkrétního, ale Vy takhle reagujete při jakémkoli sebemenším náznaku chyby vedení města.

Jestliže se to tady probírá, tak pokud nové vedení je s prominutím rozumnější než to minulé, tak mu to může třeba pomoci se těch chyb vyvarovat. Chápu, že probírat se některými úvahami (pan Tomm1 promine :-) ) je náročné, ale pokud se to vždy smázne jen tím, že za všechny chyby světa může minulé vedení Černošic a pan Strejček, protože dle Vašeho názoru tam minulé vedení sedělo jen díky němu, tak je to naprosto kontraproduktivní.

Co se taky občas kouknout prostě dopředu a zkusit pootočit úhel pohledu?

No nic, sorry, že jsem se vmísila do diskuse zrovna o cyklotrasách či cyklostezkách. Z mého laického pohledu - cesta jako cesta :-PP mrk. Ale chápu, že z právního či dopravního hlediska to může být naprosto něco jiného.

Hezký den a nohy v teple :-))

Mrk

Re: Nové cyklostezky
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 16:52

Enzillo,

tvoje vývody jsou mylné a naprosto nechápu, z čeho vycházejí. Nehájím současné vedení, jen mne vadí někteří panáčci, kteří neměli (a dodnes nemají) problém s evidentními zlodějinami svých kamarádů, leč strašně jim vadí cokoli, co udělají lidé, kteří tyto jejich kamarády nahradili u vesla.

Co se týče noho dívání se do budoucnosti - ano, to je potřeba, leč nikdy nesmíme zapomínat na historii, jinak se odsoudíme k jejímu opakování. A já bych na radnici Jirouta s žádným z jeho přicmrndávačů už fakt vidět nechtěl. U současného vedení vidím mnoho chyb (a nemám problém to lidem, které na radnici znám, říkat, a mám i pocit, že to poslouchají), ale nevidím tam apriori špinavé záměry. Zatímco u minulého vedení, jehož v podstatě jedinou aktivitou bylo zhodnocování vlastních pozemků, byly zlé úmysly modem operandi. Proto mne nebaví, když někdo, kdo se na tom všem agilně podílel, dnes zvedá prapor morálky a zodpovědnosti. Pokud v tom vidíš házení aktuální diskuse do "to ti před námi", já v tom vidím "Grebeníčku, přestaň nám tu kázat o lidských právech". Nejde totiž jen o to, co se říká, ale i kdo to říká. Někteří lidé prostě mají za sebou takové, řekněme eufemicky, přehmaty, že opravdu nejsou těmi nejsprávnějšími, kteří by měli ostatní upozorňovat na jejich chyby.

A kdybychom se třeba vrátili k oné evergreen dani z nemovitosti (tam ti nepřijde únavné, že to jistý zastupitel tahá už půl roku naprosto při jakékoli příležitosti?) - osobně z toho radost opravdu nemám, leč situace je taková, že kasa je prázdná (a opět jsme u toho, že sama se nevyprázdnila) a z této situace se musí vycházet. Nevím, třeba bydlíš v ulici, kde je asfalt i chodník, leč jsou mezi námi lidé, kteří tu bydlí desítky let, daně platí a dodnes se domu brodí bahnem jak v Dagestánu, případně po troskách asfaltu, co pamatuje Akci Z v roce 1967. Mají se brodit dál, protože za jejich peníze byla postavena třeba cesta přes pole k soukromému pozemku jistého pána s dlouhými prsty, nebo byly utopeny v naštěstí nerealizovaném projektu nejdražších 200 metrů cyklostezky ve známém vesmíru, případně za ně byly zasíťovány ulice v developerském projektu bývalého zastupitele? To je ta druhá strana mince údajné "rozpočtové zodpovědnosti a nezbvyšování daňové zátěže".

Babo raď, ať se k tomu město postaví jakkoli, někdo začne řvát, že je všechno špatně.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 20:01

Hele, Melesi,

já se s Vámi nehodlám hádat.

Nejspíš toho víte mnohem více, nemá cenu se s Vámi pouštět do debat.

Přeji silné nervy!

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2012 20:07

PS. Jen si dovolím malý dotaz.

V které komisi či výboru prosím figurujete jako občan Černošic?

Děkuji.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 13:28

Pane Melesi,
musím se přiznat, že jste mi včera fest zkazil náladu.
Nevím, kde se ve Vás bere tolik hořkosti a nenávisti.

Měla jsem dnes hodně co dělat, abych se tou Vaší hořkostí nenakazila.

Můžete to myslet snad "dobře", ale věřte, tenhle Váš jednostranný pohled není dobrý.

Jste ještě mladý, jednou to pochopíte.

Přeji Vám více slunce nejen v duši, a také to, abyste jednou tato Vaše slova nečetl či neslyšel od jiných a aby nebyla namířena vůči Vám.


Když už se tady rozjelo vlákno s citáty, dovolím si zopakovat to, co jsem na toto fórum už jednou hodila. Snad to pochopíte...



Povinnost bez lásky činí mrzutým.

Zodpovědnost bez lásky činí bezohledným.

Spravedlnost bez lásky činí tvrdým.

Chytrost bez lásky činí vychytralým.

Laskavost bez lásky činí pokryteckým.

Pořádek bez lásky činí malicherným.

Znalost věcí bez lásky činí neústupným.

Čest bez lásky činí pyšným.

Moc bez lásky činí násilnickým.

Vlastnictví bez lásky činí lakomým.

Víra v cokoli bez lásky činí fanatickým.

Běda těm, kteří v lásce šetří.

Oni ponesou vinu na tom, jestliže

svět nakonec zahyne sebeotravou.

K čemu a proč žít, nemáš-li milovat.

(Lao 'C)

Re: Nové cyklostezky
Autor: Kuník Stanislav/SK (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 14:51

Enzilo nepropadej panice.Pan J.M. je dravec v plné síle.Postupem doby zvolní,ubere..Oceňuji,že do toho jde po hlavě a neuhýbá..Mám rád takové lidi.
Život není procházka a poezie neléčí nešvary doby.Tak se nemrač a ahoj na pouti.Co kus to originál a to je na tom to hezké..SK

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 15:11

Mno, já panice nepropadám. :-))
Jen je mi ho spíš líto.

Neberu mu jeho názor. Je to nakonec docela sympatické, že si "stojí za svým".

Jenže já moc nemusím takové to "já mám patent na morálku". Nikdo není neomylný, a já spíš dovedu pochopit, když se lidé mýlí, ale dokážou si to přiznat, než když bezhlavě tlučou za "svoji pravdu" a nekoukají moc, koho. Nesnáším přísloví "když se kácí les, padají třísky".

Částečně ho chápu, ale pořád si nejsem jista, zda jeho výpady jsou založeny na detailní znalosti situace či na dohadech...

Vím, že donekonečna omílanými ušlechtilými myšlenkami dnes už nikoho neohromím, není to účel. Jen občas neškodí se podívat sám na sebe, zda to "moje konání je také v souladu s mým přesvědčením". Hovořím i na základě vlastních zkušeností... :-)

Já se nemračím, přesto dík :-)

Na pouť jsem letos obzvláště zvědavá...

Re: Nové cyklostezky
Autor: Walter Sobchak (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 16:17

Nejak jsem se pri tom vsem placani porad nedozvedel, proc bych si mel ujasnit pojmy. Cyklostezka zustava cyklostezkou , cyklotrasa cyklotrasou. To neni o zadnem chytani se slovicek, to je proste fakt.

Ono je uz asi dneska normalni mluvit o jednom a myslet neco jine. Treba jeden MUDr. snad uz chape, ze neni sedmicka jako sedmicka.

Ale koncim s diskuzi - uznavam, ze "Nobody fucks with the badger."

Re: Nové cyklostezky
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 22:58

jezevcová by se hádala-pokud neni frigitka :-)))

no a k tý zkažený náladě helenko-jiřík má osobitý projev,ale ve většině připadů s nim souhlasim a baví mne...
proto pevně věřím,že čas tento ostrý břit neotupí a dát pár piv bude i nadále velkou legrací :-)))

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.07.2012 09:22

Chrpouši, osobitý projev mu nikdo nebere.
Standa má pravdu, že jsme každý originál, tím je to taky zábavnější.
Být všichni stejní, to by byla absolutní nuda.

Ale jestliže obviňuje ostatní z "podpory zlodějíčků" apod., tak to musí být podloženo fakty. Pokud není, tak je to prostě obyčejné ubližování, no.

Nemusí se mi všechno líbit, taky nelíbí, ale obviňování z podpory rozkrádání a zlodějin, to je dost silné kafe na to, aby se ostatní bránili. A jestliže začne takhle plivat i na ty, kteří s tím nemají už vůbec nic společného, jen proto, že zrovna s ním nesouhlasí, tak by se měl taky zamyslet nad sebou, zda nemá nějaký svůj problém. Nic víc. (mimochodem, tohle jsem v Č. slyšela už milionkrát, ale nějak jsem nezaznamenala, že by to krom toho osočování pokročilo i dále, nikdo nebyl obviněn právně, nikdo nebyl potrestán..., tak tomu prostě nerozumím...)

A nezlob se, Jezevec už začal pitvat blbosti... to teda uznej....

Jinak se mějte, nic ve zlém.

S tou legrací máš pravdu, je jí málo. Kdysi tady bylo veseleji. Asi to bude taky tím, že už doba pokročila a situace je někde jinde, no....

Hezký den, pozdravuj všechny Chrpouše a Chrpoušky, popř. i Jezevcovy ... mrk

PS. Upřímně mu přeji, aby nebyl nikdy v situaci, že ten břit nejen bude muset otupit, ale že ho bude nucen přímo zahodit. Znám několik podobných případů, a věř mi, nejsou to veselé příhody. Ale to by bylo už naprosto jiné vyprávění.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.07.2012 10:30

Jen si dovolím maličkou poznámečku.

Pod jménem "Jiří M." se vynořil až těsně před černošickou revolucí, kdy už bylo vše jasné. Předtím pouze nick....... Když už jsme u těch břitů...

Buki ho při blahé paměti několikrát vyzýval, aby se ukázal, nic. No, odvahu každý chápe holt jinak...

Ono je to Chrpouši na delší rozpravu. To, čeho jsem se začala dotýkat, to se týká přímo základů demokracie. Nerozumím tomu také nijak extra. Spíš jen tak "žensky cítím", ale pokud si zde hrajeme na demokracii, na občanskou společnost, tak by to prostě mělo být košer.

Za provinění náležitý odpovídající trest. Ale jestliže sklouzneme k tomu, že po každém převzetí vesla budeme hledat ve všech viníky, tak to nikdy nikam nepovede.

Neustále se to opakuje.

Za první republiky se zpočátku neustále omílal viník císař pán. Jenže tenkrát byla právě díky císaři pánu nastartovaná ekonomika v českých zemích, takže to zafungovalo.

Od okupace už to jde neustále k šípku. Za války se hledali viníci v první republice, po válce v Němcích a v těch bohatých z první republiky, za "komunistické normalizace" se hledali viníci v osmašedesátém, po 89 se hledali viníci JEN v komunistech, teď zase v těch "před námi".

A přitom jsme stále stejní. Jsme to stále my. Ti, co tady žijeme. Jak pak máme žít, když neustále hledáme viníky ve všech ostatních?

Ano, teď řekneš, kradli ti a ti. Ano, vím to také. Ale proč zde komunisté vydrželi tak dlouho, déle než v ostatních zemích, proč mohli po revoluci někteří lidé dělat to, co dělali????

Odpověď ať si dá každý sám. Pak to tady možná nepůjde tak s prominutím do.....

On to Jezevec myslí dobře, vím to, jenže začínám mít dojem, že ten břit používá opravdu jednostranně....

Toť vše.....

Čus

Re: Nové cyklostezky
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 25.07.2012 17:41

možná sem s tim únavnej,ale jaký blbosti jezevec pitvá???

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.07.2012 21:33

písmenka


Hele, Chrpouši, já jsem z toho taky unavená.

Dřív jsem si prostě myslela, že Melesovi jde o to, o co mně (nám). Zmiňovaný Buki, který už věděl svoje, jím byl svého času nadšen, jen nevěděl, o koho jde. Ale fakt jsem už před časem nabyla dojmu, že prostě hájí jen "svoje barvy".

Já proti tomu nic nemám, ale ...... ale....

Jestli to chceš se mnou probrat, tak mi napiš.

Nechci Melesovi ubližovat, ale fakt mě s prominutím se..., když se naváží do každého, kdo se "otře" o jeho vyvolené.

Nakonec, jestli Meles má zájem, tak to proberu i s ním, klidně osobně. Předem ale říkám, že toho, co se týká poslední doby v Černošicích, už moc nevím. Už jsem to pustila z objektivu, ale když se tady furt omílá už dva roky totéž, tak jsem měla prostě potřebu mu to říci.

Nakonec, kdybych byla nějak vztahovačná, mohla bych ty jeho řeči vztáhnout i na sebe. Svého času jsem tuhle stránku, na kterou také on ještě píše, dost podpořila. V dobré víře, že podporuji "občanskou společnost" v obci. Také Melese, jestli si to neuvědomuje. Pak jsem před volbami toho nechala právě z důvodu, aby lidé, které jsem prosila o podporu, nebyli zatahováni do předvolebních tahanic. Právě toho osočování "z podpory čehosi..." (čehokoli) jsem je chtěla uchránit.

Nevím, zda je to pochopitelné...

Ono to v Č. rozhodně není černobílé.

Za ta léta, co to zvenčí pozoruji, tak jsem už ledacos pochopila.

Nerada ubližuji, ale nesnáším "něco, co se nějak tváří, a je to něco jiného".

Jasný?

Měj se fajn a máš/te-li zájem, tak mi klidně napište, mejla máte.

Čau



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Enzila (25.07.2012 21:35)

Re: Nové cyklostezky
Autor: jan (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2012 10:14

tak se omlouvám, že jsem si myslel, že u nás satvíme cyklostezky přílíš umělé a drahé:

[www.lhotecka-cyklostezka.cz]

Re: Nové cyklostezky
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2012 10:21


Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2012 17:39

Projekt jsem neviděl, tak nemůžu hodnotit objektivně. Nicméně jako uživatel "cyklostezky" (dle značky končí kousek za radotínským Silver Gate) musím konstatovat, že provedení vzor "Langšádlová" je ZCELA K PRDU! Poslední projetí dnes před 35 minutami - od úrovně radotínského přejezdu totální humus, vzor traktorové gumy v jílu a oblázky z řeky. Něco takového jsou VYHOZENÉ PENÍZE!

Uvidíme, stále existuje nenulová, byť malá, pravděpodobnost že se mýlím a výsledek bude sqost,který budou obdivovati poutníci z celého světa :-)

Re: Nové cyklostezky
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2012 22:43

písmenka začal řešit valtr,jezevec jen reagoval...
a to je asi tak vode mne vše k této banalitě :-)))
že se votírá vo michala dost chápu...
a věř mi,že nejsem jedinej...

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2012 09:21

Hele, Chrpo, já už do dál pitvat nebudu.

Když se otírá o Michala, asi ví svoje. Ale co jsem zaznamenala v poslední době, tak by se měl začít víc dívat, než bude tak striktní ve svých soudech....

Čus.

Už mě to neba. Přemýšlím o tom už třetí den, je mi z toho nanic.

PS. Než aby cena za nové cyklistické stezky nesla zničené osudy starších černošických obyvatel, tak to raději budu chodit pěšky !!!!!!! Čus!!!!!!

Tímto jsem skončila!

Mimochodem, Ty Jezevcovi teď děláš mluvčího?

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2012 10:42

Opravuji:
".... já už to dál pitvat nebudu..." :-)

Re: Nové cyklostezky
Autor: central scrutinizer (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2012 14:27

jojojo.... doplníme Lao 'C
bez lásky ostrovtip jedem se stává (mistr Yoda:-))
a navíc už ten jed moc nefunguje, prostě se to časem omrzí a jsou už jiná témata - Historie je jistě poučná, ale zase bych na ní moc nestavěl - co bylo, bylo v určitém kontextu - neomlouvám nic, jen konstatuji, že ten kontext je důležitý, asi jako je současný kontext důležitý.... a do svědomí stejně nikomu moc vidět není, takže klid a do práce.

Re: Nové cyklostezky
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2012 23:11

nedělám,helenko,nedělám...
dělám, central scrutinizere,dělám :-)))

Re: Nové cyklostezky
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 09:43

Chrpo, řekni Melesovi, že se mu omlouvám....

Mějte se fajn...

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2012 17:49

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ!!! Zábradlí na levobřežní rampě cesty u mokropeského je v místě KULATÝCH SLOUPKŮ ZCELA UREZLÉ u země!!!! Vím to bohužel velmi dobře, protože jsem se opřel. Nespadnul jsem do řeky, ani jsem se úlekem nepodefekoval, ale chybělo k obojímu velmi málo.

Doufám, že s tím TS něco urychleně udělají, možnost fatálního průseru je veliká.

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 11.08.2012 20:30

Dobrá zpráva - TS už zabradlí opravily a to tak, že dobře. Jelikož jim nikdo jiný nepoděkuje, tak to dělám já.

Re: Nové cyklostezky
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 12.08.2012 09:40

Když neumíte poprosit, tak aspoň poděkujete:-)

Re: Nové cyklostezky
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 12.08.2012 17:40

Prosba (a následné poděkování) šly přímo na TS. Připadá mi to účelnější než prosit tady. Tady bych prosil, kdybych potřeboval netradiční názor nebo postup :-)))).

Re: Nové cyklostezky
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 12.08.2012 19:57

ok, proseb ani děkovaček není nikdy dost. Jinak dobrej počin - děkuju!

Re: Nové cyklostezky
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 16:06

Mel bych dotaz na pana Hlavacka.Ve ctvrtek hodlate prezentovat zmenu UP a moznou vystavbu cyklotrasy podel Berounky, a to od lavky az po ostrov.Jake mate podklady k teto cyklotrase, chcete zasahovat do vodniho koryta umistenim plovouci pontonove cyklostezky???Mate stanovisko spravce vodniho toku???Predpokladam, ze jste nekdy videl ledovou povoden na Berounce.Doporucuji si poradne prostudovat vodni zakon nez s necim prijdete.

Re: Nové cyklostezky
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 16:14

Pane Voliči,

děkuji za podnět k samostudiu. Také mám pro Vás jeden: nevím, z jakých podkladů čerpáte, ale CYKLO-stezka navrhována v tomto místě není. Předmětem je úzká stezka pouze pro pěší. Jde o ideový návrh architekta Myšky, nikoliv můj vlastní, já jej pouze předkládám zastupitelstvu k posouzení. Plovoucí pontony nejsou jediné možné řešení, v úvahu připradá i zpevnění a posunutí hranice břehu řeky.

Já se za ten nápad nijak vehementně nebiji, ale pokládám za vhodné, aby jej jako nápad zpracovatele územního plánu zastupitelstvo projednalo.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

Re: Nové cyklostezky
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 11.09.2012 17:01

No to je zase nesmysl, plovoucí stezka, kam se hrabe Alešova brána do Českého krasu na poli Na Vírku..... Opravdu zase potřebujeme být v něčem první? Myslím, že účelnějších příkladů využití peněz v našem městě se najde dost a dost....
P.S. staré moudro říká, že architekt je člověk, který si buduje svůj pomník za vaše peníze. Zastupitelé by se jím měli řídit, a to nejen v tomto případě - příkladů tohoto rčení vidím kolem sebe dost a dost.

Jdi na stránku: Předchozí1234Následující
Aktuální stránka: 3 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.