cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: Náves
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2012 20:11

Pro přátele nejlepšího řešení "návsi" doporučuju přečtení mého příspěvku v sekci "Optimaliace". Týká se mimo jiné i přeložky II/115, která od "velkého" přejezdu směrem do Prahy povede mezi tratí a ulicí Komenského. Něco mi našeptává, že to bude mít vliv i na připojení "návsi" k hlavní silnici...

Re: Náves
Autor: Jiří Mudr (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 10:57

Pane Strejčku,

jestli to dobře chápu, v současné době se řeší trasování "ulice" na návsi, s tím, že ty "serepetičky" kolem se dodělají, až na to jednou budou peníze. Nevím úplně, co je v tom za tak strašný problém, stejně jako netuším, co by se mělo tak strašně precizně plánovat. Esli na tu úpravu dojde za 5, 10 či kolik let, budou stejně všechny plány zastaralé.

No a jinak - když Rádl s Inspirou před pár lety na černošické návsi navrhovali ty svoje rekontextualizace paradigmat a vodní meandry, nevzpomínám si, že byste s tím měl nějaký problém (přičemž to byly zhůvěřilosti nesrovnatelně větší, než cokoli, co kdo navrhuje u kostela teď a o jakékoli veřejné diskusi se tenkrát nedalo mluvit už tuplem). Ono to pak trochu vypadá, že vám ani nejde o to, co na návsi bude či nebude, ale že to předložila parta, která se s vámi nekamarádí. No a jinak mne opravdu baví starost o městskou kasu od člověka, který svého času neměl problém zvednout ruku pro bajk end rajd (kolik nás to stálo a co z toho máme, to snad víme všichni).

Re: Náves
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 11:14

Melesi,
Vy jste s tím Rádlem fakt už nemocný.

Tady šlo o něco naprosto jiného. Petici iniciovali lidé, kteří současné vedení předtím podpořili, jak jsem pochopila. Šlo o vyjasnění situace.

Michal se k tomu postavil naprosto konstruktivně, bez emocí.

Když vůbec nevíte, oč jde, tak prosím nestrkejte do toho rypák ! (sorry)

Chápu, že máte pocit hlídacího psa demokracie, ale s tímhle jste jaksi mimo.

Petice myslím splnila účel, i když jsem také váhala, zda se pod ní podepsat, nakonec jsem to právě v zájmu vyjasnění podepsala.

Nevzpomínám si, že bych Vás na tom zasedání zastupitelstva viděla... Hezký den!

PS. Jediné, co mě na tom fakt mrzelo, že lidé podepíší petici, ale nakonec se tam podívat nejdou. Teda až na těch pár, kteří tam přišli... Já kvůli tomu bohužel oželela oblíbenou aktivitu...

Re: Náves
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 11:22

Tady se musím pana Strejčka také zastat. Jeho přístup i navrhované usnesení bylo vcelku rozumné. Výsledek hlasování o něm byl dán spíše drobnostmi (příkaz zastavit práce, které se fakticky nedělaly, nejasný způsob soutěžení architektů), ale v jádru byl podle mě správný a fakticky nepříliš odlišný od nakonec přijatého usnesení.

Tomáš Hlaváček

Re: Náves
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 15:09

:-) dík. Stejně si myslím, že to nakonec v podstatě dopadne tak, jak jsem navrhoval. Zřejmě se to asi musí nechat trochu rozležet. Jenom bych byl rád, aby to celé nezůstalo u ledu. Je jasné, že jde o rozhodnutí, jehož realizace časově překračuje mandát současného zastupitelstva. Pokud se nechceme dočkat plánů, které za dva roky hodí jiné zastupitelstvo do koše, tak je nezbytné mít celou věc prodiskutovanou nejenom napříč zastupitelstvem, ale především s obcí. A jak se ukazuje, zájem je velký. Tomu ovšem nemůže předcházet nic jiného, než předložení návrhů, které vytvoří k tomu kompetentní a nikoliv zastupitelé (při vší úctě). Nepředpokládám, že by k realizaci došlo do dvou let a nemáme-li postupovat způsobem od detailu k celku (viz. poznámka pana Zmatlíka o koši na psí exkrementy, byť má pravdu), tak si nějaké odborníky holt budeme muset zaplatit. Zkusím prověřit ty soutěže, nemyslím si, že bychom soutěž museli nutně pořizovat za miliony.
M.S.

Re: Náves
Autor: (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 15:22

Jen si dovolím doplnit, že byla promarněna šance na vskutku konsensuální usnesení zastupitelstva, které by vzniklo "fůzí" obou navrhovaných usnesení spolu s malinkatým vylepšením třeba o větu, že zadání arch. soutěže bude projednáno zastupitelstvem - místo toho vznikla malinko malicherná (ale v mezích a vcelku konstruktivní) hra "koho" usnesení se nakonec přijme. Takto by se "koalice" podělila o problematiku napříč zastupitelstvem. Na druhou stranu je na podobné parády možná ještě brzy, ale jistě to je správný směr ve věci návsi. A jak čtu poslední příspěvek pana Strejčka, tak se to vlastně stalo...svým způsobem.

Re: Náves
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2012 15:33

Uvidíme, uvidíme, uvidíme. Ono je na druhou stranu pochopitelné, že vedení města schválilo návrh, který ve své podstatě do budoucna ničemu nebrání. Sice řeší jenom akutní stav rekonstrukce Komenského ve vztahu k návsi a nic víc, což jsem chtěl postrčit ještě o krok dál, ovšem silou jednoho hlasu se to fakt dělá těžko. No nic, aspoň to zaznělo a nemyslím si, že by to vedení města nezaregisrovalo :-)
M.S.

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.