cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567891011Následující
Aktuální stránka: 9 z 11
Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: xyzž (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 13:39

Sorry za odbočení od procent :-))))

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: x@y.cz (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 14:12

Naprostý souhlas s panem Špetlákem ohledně Centra Vráž.
Když si vzpomenu na ty všechny mediální tanečky, Reportéry ČT, angažovaného hérce Duška, měření kandelábrů, přeložku silnice 115 do Karlické....
[www.ceskatelevize.cz]
Dále si vzpomeňme na anketu ohledně Centra zde:
[www.cernosice.org]
Co ji tak zopakovat po 5 letech? Jaký myslíte, že by byl výsledek?
Dle mého by to byl ukázkový příklad změny myšlení v průběhu času a přizpůsobení se změně.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 15:05

Pane xyz, já si referendum vůbec nespojuji s podporou Věcí černošických (už jsem tady několikrát psal, že toto rozhodně nebylo "stranické" rozhodnutí). Ale chápu, že to tak někdo může (chybně) vnímat. V každém případě já na svém postu nijak nelpím - já budu vždy prosazovat věci, které sám považuji za správné a pokud to u voleb občané ("naštvané duše") vyhodnotí tak, že jsem je dělal špatně (a "vrátí mi to i s úroky"), nedá se nic dělat, budu to respektovat. A ohledně nestandarních metod - to, že jsme v černošicích referendum dodnes neměli, neznamená, že to je něco špatného. Nebuďme zas tak moc konzervativní.

Pane Špetláku, pro Vás jako nějvětšího referendového aktivistu uspořádáme referendum, k čemu budete chtít! Klidně i k Centru Vráž. Nevím, jestli by to prošlo. Já sám celý ten prostor z dnešního pohledu vnímám velmi pozitivně. V každém případě já sám budu navrhovat, aby se celá věc v novém ÚP už dořešila (společně i s nákupem kulturního sálu), mělo by obojí být na zastupitelstvu v listopadu.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 15:39

pane Hlaváčku,
že jsem protireferendový aktivista, jste vystihl naprosto přesně - být či nebýt aktivistou není problém, důležité je si uvědomit, jak to ovlivňuje moje myšlení, což si uvědomuji a například můj původní postoj k hlasování byl důsledkem mého aktivismu, ale naštěstí diskuse se vedla velmi racionálním způsobem a já byl obohacen :-)

Taky je dobré při pohledu a poslechu aktivistů poslouchat, co říkají a ne se jen koukat na jejich nepříčetný výraz :-) Zbytečně se nenechat ovlivnit jejich vlastní neobjektivností a hned je odepsat, občas mají point!

Díky za stručnou odpověď - dořešení je jiná "otázka", které mě nezajímá, fakt ne.

Takže zatím další referendum pro občany nemáte v úmyslu? Já se normálně ptám, není třeba se hned zlobit.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 15:56

V pohodě, já se nezlobím, žádné další referendum momentálně nechystáme. Tedy kromě referenda na neomezenou dobu provozu stánku na městské pláži smiling smiley

Jinak souhlasím ohledně aktivistů, ono je ale (pro mě osobně) těžké se přes ten nepříčetný výraz k tomu "pointu" dostat, ale beru to.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 16:10

Pane Hlaváčku,

být aktivistou vyžaduje i snést trest, který očekávám :-)

Zrovna jsme si tady se sousedy říkali, že napíšeme krátký chvalozpěv do IL na nalezení přijatelného kompromisu ohledně bordelu souvisejícího s umístěním našich domovů v blízkosti pláže s dovětkem, že řešení zatím nepovažujeme za nalezení rovnováhy mezi zájmy návštěvníků pláže (a Černošic) se zájmy lidí zde bydlících, ale že si ceníme zájmu, se kterým vedení města přistupuje k našim prosbám a že bychom chtěli město znovu zdvořile požádat, aby napravilo křivdy vzniklé arogancí při divokém rozvoji zdejších sportovně rekreačních ploch… přitom stačilo tak málo a všichni mohli žít v míru a harmonii jako bratři a sestry!

Vpřed na besedu :-)

ps. co ty betony u lávky??

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 16:19

Dole u lávky bude parkování omezeno na 2 hodiny, podobně jako v Karlštejnské a Vrážské (schváleno na poslední radě). Uvidíme, jak to bude fungovat.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Walter Sobchak (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 18:14

No mozna ta formulace nebyla pro kazdeho srozumitelna, tak vysvetlim ty asfaltery - jak jsem si mohl vsimnout, asfaltuji se cele NC - pan starosta tomu snad rika BIG BANG - Velky tresk. Tusim, ze kvuli tomu se vzal uver a jestli se nepletu, tak na splaceni uveru se zvedla domovni dan az kam to jde.

A s referendem to souvisi tak, ze na tohle se lidi bohuzel nikdo neptal. I kdyz se to bude splacet jeste v dobe, kdy ty ulice uz mozna zase budou derave. A v teto situaci je pro otevrene vedeni mesta podle mne povinnost se lidi zeptat na jejich nazor. Vymluvy na cas jsou zcela mimo.

Navic zatim stale visi ve vzduchu otazka co bude, kdyz nahodou lidi reknou NE. Bude rybnik?

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 20:03

Rozhodujeme se mezi rybníkem a hlubinným vrtem pro geotermárlní elektrárnu, zatím je to nerozhodně.

A k velkému třesku - máte recht, celá akce se dělá "jen proto, aby se dostali asfaltéři k lizu", za což jsme předem vybrané asfaltérské firmě (ve zmanipulované elektronické aukci) starosta i já vyfakturovali poplatek za zprostředkování z našich tajných firem na Bermudách. A nádavkem k tomu jsme arogantní. A vůbec, Franta v hospodě to říkal.

Víc k tomu asi nemám co dodat.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Walter Sobchak (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2012 20:38

No jako for to beru, jako odpoved ne.

Otazka byla myslim polozena srozumitelne - jaky bude postup, pokud se vetsina obcanu Cernosic vyslovi v referendu pro NE.

A k tomu asfaltu - zase jako for dobry, ale porad nevidim nejmensi duvod, proc se pred zadluzenim nevypsalo referendum.

Pokud jsem vas snad svymi dvema dotazy nasral a je to tajny, tak sorry. Ale ty otazky jsou myslim relevantni, kdyz uz se za to referendum tak prsite. VV, posleze pak VC v minulem volebnim obdobi dolovaly (i soudne) z uradu vetsi prkotiny.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 09:18

Drahý Waltře, na slušné otázky nemá problém odpovědět, na hospodské úlety podobné tomu včerejšímu vašemu většinou ano.

Nicméně k věci:

Pokud v referendu převáží odpověď NE a bude to závazné, pak bude na zastupitelstvu města, aby schválilo nějaký záměr konkrétního využití těchto pozemků. Podstata toho záměru by byla předmětem dalších jistě velmi vášnivých debat.

Referendum k velkému třesku - někteří diskutující v tomto vlákvě by vám na vaši otázku napsali, že by to byl absurdistán, protože by to bylo referendum iniciované zastupitelsvem. To jen pro ilustraci různorodosti názorů - z jedné strany kritika za toto referendum, z druhé strany kritika že referendum není na něco jiného. Tou myšlenkou jsme se nicméně zabývali, ale nakonec od toho ustoupili, protože rekonstrukce silncic se týká každého trochu jinak podle toho, jakou má silnici před svým domem. A obyvatel ulice, kde se vyasfaltovalo před pár lety, by měl spíše tendenci být proti, a naopak. Potenciální rozšiřování zástavby se naproti tomu týká všech obyvatel úplně stejně. Nehledě na to, že není nic proti ničemu, když zastupitelstvo bude mít volnost klidně každý rok měnit koeficient daně z nemovitostí dle momentální potřeby, oběma směry. Tato svoboda rozhodování pro územní plán bohužel neplatí: jakmile jednou jedno zastupiteltvo rozhodne o zastavění, to následující už to nikdy nezmění.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (11.10.2012 09:19)

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 10:17

Pane Hlaváčku,
není referendum jako referendum. Vy jste zvolili tu nejjednodušší a bezohlednou cestu (směrem do slepé uličky) a navíc si můžeme vsadit na nějaký soud - manažersky na jedničku! - to je podstata problému.

Myslím, že Černošice mají výrazně vyšší sebeúctu a nemají zájem o sabotážní metody. Myslím, že se k cíli dá dojít sice zdánlivě delší, ale promylšenější a příjemější cestou. To ale předpokládá změnu myšlení a posunutí se od spolku k celku.

Ok, jak jsem Vám už říkal - jsem rád za vaše chyby, protože kdybyste byli tak úžasní, jak jsem si myslel, tak by lidé mohli mít tendenci se opět na věci veřejné vykašlat a spoléhat se na "vedení" - díky za to - bez sarkasmu, je to přínos...tedy z dlouhodobé perspektivy.

Ano, od včerejška jsem váš odpůrce - po špičkové malichernosti, kterou starosta předvedl instalací citybloků před mapapmi u lávky už nemám naději...opravdu - sice blbost, ale s jasnou vypovídající hodnotou. Rodiče dětí ze školky jednoho stromu pošlou podnět do rady - myslíte si, že "veřejný prostor" - slovy starosty - vymezený dvěma betony je něco, za co stojí bojovat? A myslíte, že mapy mají být přístupné z vozovky?

Sorry jsem zklamán a jsem připraven nést důsledky....

Přeji vám, aby se vám dařily věci, které jsou pro město objektivním přínosem.

Z fandy k odpůrci ve dvou letech - žijeme rychle....

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 10:27

asi stojí za to dodat, že jsem starostu opakovaně zdvořile žádal (včetně náčrtků a vysvětlení o co ráno jde) o přehodnecení té žluté čáry před mapami a výsledkem jsou "zábrany" - ano důraz na detail a jednotlivce - tak nějak jste to říkali?

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 10:36

K referendu už se nevyjadřuji, své názory, ve kterých se lišíme, vydáváte za fakta... tím už jsme si prošli.

Ohledně parkování - už jsem tady psal, že jsme schválili 2 hod. parkování v té spodní části u řeky. To by mělo problém školky řešit (kam mimochodem chodí můj syn také a petici mi zatím nikdo podepsat nedal smiling smiley Jedno parkovací místo před mapou je fakt malichernost, sorry, jakkoliv jste na tom "zaháklý". Důvody jsou zejm. dotace (mapa nejde přesunout bez porušení dotačních podmínek) a ten prostor v místě je sporný - parkovací místo navíc by se hodilo, OK, ale trochu více místa pro příchozí a přijíždějící směrem k lávce je taky příjemné, nevidím to tak vyhraněně. A pokud budou uvolněna ta vedlejší místa pro krátkodobé parkování, tak nevidím z hlediska školky problém.

Problém také je, že takových věcí jako je toto jedno (!) parkovací místo se ve městě vynoří asi tak sto za měsíc. Chápu, že když se někdo pustí s vervou Vám vlastní do jednoho z nich, tak může věci vidět trochu jinak, než když kontinuálně řeší i těch sto jiných. Dopřejmě si trochu nadhledu prosím.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Také z Černošic (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:01

Pane Špetláku,
Vše za co jste zatím ve městě bojoval, mělo převážně jediný smysl. Váš prospěch! Vzpomeňme třeba .... skatepark (jak dopadl), průjezd ulicí Na drahách (jak dopadla),
kiosek na pláži (neustálé stížnosti), vjezd na pláž, parkování atd. Stihl jste toho zničit již velmi mnoho za tu chvilku, kterou zde žijete. Jste sebestředný zlý člověk, který staví svůj zájem před zájmy společnosti. Doporučuji se odstěhovat, třeba do rozvojového Somálska, řešit tamní problémy a dál černošičákům neotravovat život.
Pěkný den

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:03

Pane Hlaváčku,
nevím - takže tvrdíte, že soud nebude a že by věc nešla řešit jinak? Nevím co za domněky vydávám za fakta - v předchozí zprávě? Ale ano, k referendu jsme si vše řekli.

Parkovací místa tam mohou být minimálně tři, nyní se tam parkuje nadivoko, protože není zbytí - ty betony jdou posunout :-) - a pak jsou auta vytrčená do vozovky.
Proč chcete víc místa pro chodce, když tam jsou DVA chodníky? Líbí se Vám to tam? Nemyslíte, že je rozumné auta hezky uklidit ke zdi v šikmých stáních (které jsem navrhl - díky za realizaci .-) a pak by i ti chodci ve vozovce měli více místa?

Otočení map není jejich přemístěním a navíc jsme to navrhoval (už opakovaně) zrovna v čase, kdy tam ČEZ měl výkop.

Ale slovy klasika - kde nechce, hledá důvod, kde chce, hledá způsob.......dotace:-D

a abych byl srozumitelný - mě o ten chaos u lávky ani nejde - jde mi o tu zprávu, kterou jsem o vás instalací betonu dostal.

Vám jsem dopis nepsal, protože žádosti už máte jako radní a nepřišlo mi rozumné psát vaší paní a navíc byste se nemohl pak účastnit hlasování pro konflikt zájmů - raději Vás nechám v roli rozumného radního .-)
..tedy s výhradou, že o nadhledu se nechám poučit jinde .-)
a osobnostní analýzu také pořídím jinde hodnotnější.
Dobrý den.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:06

omlouvám se diskutujicím za úlet od tématu - přišlo mi to nějak podobné.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: TT (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:30

Jo, "ostrakizace", taky způsob, a možná by znamenal i novou (zapomenutou) metodu.
To Také z Černošic: to bylo dost silné kafe připomínající silně rétoriku minulého vedení vůči paní G.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:38

Názory vydávaná za fakta: nejjednodušší bezohledná cesta, slepá ulička, soud (dokud zastupitelstvo nebude CHTÍT plochu zastavět, tak podle mě není koho a za co soudit ani čistě teoreticky, ale nechme se překvapit), sabotážní metody... tolik referendu, konec.

Parkování - pořád nějak nereflektujete to dvou hodinové stání, proč? Psal jsem vám to mailu, s tím jsme se před časem rozešli. Na mail jste mimochodem reagoval doslova "Ty dvě hodiny stání mohou k vylepšení situace velmi přispět". Psal jsem to dvakrát i tady, vy na to pořád nic a pořád dokola k té zpropadené mapě. Jde vám o parkování nebo je za tím něco víc, co nevidím? Pokud za a), tak změna k lepšímu je už schválena a uvidíme, co to udělá v praxi (jak jsme si spolu odsouhlasili po emailu!). Proč je to teď najednou zase špatně? Dejte tomu šanci. Pokud za b), neumím tomu pomoci. Nějaké betonové zábrany nejsou žádným signálem nikomu, já osobně o nich slyším od vás prvně, toto rada neschvalovala.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:43

děkuji za zpětnou vazbu od obyvatele Černošic,
a) skatepark - myslím, že náš postoj se nám podařilo vysvětlit - tedy zejména skejťákům a že nám o skatepark nešlo, ale o hluk z něj - je to sice nedořešené, ale někam to snad spěje. A řeknu Vám, že stálo za to si v historii skateparku udělat jasno, ale to už je pryč.
b) s průjezdem ulicí na drahách jsem spojován neprávem - určitý takový návrh od nás kdysi byl - týkal se tedy průjezdnosti místa kolem pláže a spíše zákazu parkování a pouštění repráků - myslím, že z pohledu provozu pláže to má smysl, ale průjezd ulicí na drahách má smysl také. Nakonec nová cyklostezka věc řeší úplně jinak.
c)stížnosti na stánek, to je také malinko zastaralé téma - nevím kolik sousedů bylo nadšeno jeho divokým provozem zejména v noci - ale tento rok se díky našemu úsilí, které směřovalo zejména k vysvětlení podstaty problému - noční provoz - a pochopení a vstřícnosti ze strany radnice a provozovatele podařilo věc posunout tak, že nebyl důvod ke stížnostem (na pár výjimek, které se stánkem snad ani nesouvisely a přišlo nám vhodné to přehlídnout). Jinak místo je pořád trochu nedořešené, ale budiž, je to ok a není třeba mít vše dokonalé.
d) vjezd na pláž?
e) parkování? Myslíte to u lávky - co jsem tím zničil? A naštvaný jsem - a nevím, kdo je urputnější..
f) jsou i jiné věci, kterými jsem rozhodně neškodil :-)
g) ke svým krokům jsem z velké míry dostal impuls od malé části celku – sám bych do toho nešel, na to nemám..

Nevím jestli jsem něco zničil - nemám ten pocit - že se umím ozvat a nebrblat si pod fousy - to holt asi něco stojí a tuším, že se to někomu nemusí líbit.

Své zájmy nad zájmy celku nestavím, když mi celek neleze do domu a zahrady - myslím že je přirozené se snažit nalézt určitou míru harmonie mezi zájmy celku a lidí, kteří jimi jsou dotčeni, ale soud Vám neberu - trochu unáhlený - známe se? Přijdete mi povědomý - hlavně vhledem k detailní informovanosti…

Somálsko jste vybral proto, že tam žijí černoši?.-)

O odstěhování jsem také uvažoval, ale z jiných důvodů, už neuvažuji a jinak město považuji za velmi kvalitní a hlavně s kvalitním politickým prostředím - kde jinde by se se mnou radní bavil, jak se baví? :-)

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:50

pane Hlaváčku,
referendum - zítra to začíná a řekli jsme si na začátku, že do toho jdeme natvrdo - takže tak. Já Vás respektuji.

K tomu stání jsem se vyjádřil, prostě současné řešení přispívá ke stresu - ne mému, abych nebyl opět osočen ze sebestřednosti :-) - a je chaotické a nelogické. A ty betony - i kdybych náhodou starostovi křivdil - prostě doplnily pohár, který se dlouho plnil...

Já se prostě trochu cítím podveden, ale jinak to jde - jen jste si nasadili laťku vysoko - to je celé.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 11:58

Já Váš názor (tentokrát ohledně parkování) také respektuji, i když úplně nesdílím, a také se cítím trochu podveden smiling smiley Dohody se ctí a když jednou odsouhlasím nějaké řešení, tak to přeci vzápětí nebudu torpédovat.

Pro dnešek už končím, večer na zastupitelstvu (a případně pro zájemce na prezentaci pěti návrhů vily v Karlštejsné od architektů) nashledanou.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 12:09

Pane Hlaváčku,
v tom krátkém čase mezi nápadem pana starosty ( nyní nazvaném Velký třesk?) a schválením při jednání zastupitelstva jsem zkoušela různé formy, jak vyjádřit svůj nesouhlas: dopisování si s panem starostou, zveřejněním svého názoru odborníka pracujícího s lidmi v těžké životní situaci při jednání soc.komise a během zastupitelstva a nakonec odstoupením z funkce předsedkyně sociální komise.
Odstoupila jsem, protože nebylo možné v tak krátkém čase a s kompetencemi soc. komise zjistit zda a jak dolehne navýšení výdajů v dalších letech na občany a zda je možné, že se součtem životních nákladů může dostat některá rodina/občan do nouze, kterou nebude umět svépomocí řešit.
Odstoupila jsem, protože z jednání a odpovědí pana starosty na moje maily i vystoupení během zastupitelstva bylo patné, že se silnice dělat budou, i kdyby případné ( neuskutečněné) šetření dopadlo jakkoliv.
Považovala jsem za potřebné, aby vedení města rozhodovalo se znalostí následků svých činů pro všechny obyvatele. Aby dokázalo říct: uděláme to, protože víme, že v naší obci se tímto krokem na /pod hranici životního minima nikdo nedostane anebo neuděláme to, protože pro tolik a tolik občanů by to mohlo znamenat ohrožení jejich sociálního postavení, příp. asfaltování odložíme, protože v tuto chvíli nemáme potřebnou znalost stavu věci .
Ale to by pak znamenalo nemít medaili za asfalt od veřejnosti.
Možná i ti potřební by to neocenili, protože by ani netušili, že NĚCO hrozilo. Takový způsob rozhodování je někdy bez hlasité odměny a potlesku, která vás jistě za asfalt čeká.
Nebylo třeba iniciovat referendum. Ani po pravdě nerozumím Vašemu způsobu uvažování. Vedení města je spojeno se zodpovědností, demokratické vedení znamená delegování odpovědnosti na zvolené. Nemyslím, že je možné se z takového rozhodnutí vyvléci referendem. Jsou rozhodnutí, která jsou proti vůli většiny, nepopulistická, ale systémově správná. Ano, někdy bez medaile, občany netušené, v dalších volbách neoceněné. Ocenění asfaltu většinou je nyní měřítko- pro mne ale od počátku nastavené křivě. Během onoho zastupitelstva jsem seděla ve druhé řadě na balkóně, první řada ( Vaše věková skupina, což beru jen jako signifikantní náhodu) křičela: ať se senioři odstěhují, když mají na dům v Černošcích a nemají na silnici. ..
Jste zvoleni, protože jste chtěli být zvoleni. Za svá ne/rozhodnutí jste zodpovědní nejen sobě, ale i občanům Černošic. Občané se mohou vyjadřovat a třeba zkoušet protestovat formou referenda nebo jen v této diskusi. Připadá mi to jednoduché. Proč je tedy ze složité věci jen „asfalt“ a z jednoduché „referendum“.
Hana Řepová
PS: byla jsem proti asfaltu z výše uvedených důvodů, ač naše ulice patřila mezi potřebné.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 13:33

omlouvám se diskutujícím, ale dostal jsem malinko za uši, tak bych ještě reagoval a pak šup pryč...

Také z Černošic:
musím přiznat, že se mne vaše výzva dotkla, ale na druhou stranu děkuji za prostor k vysvětlení mých postojů, které jsou často chybně pochopeny a pak předávány dál. Rozhodně musím uznat, že v určitých chvílích jsem byl důraznější než bylo zdrávo – zkušenost – ale ono to ani jinak nešlo, protože nás nehodlali brát vážně – se stánkem byl problém netolerovatelný a se skateparkem taky – jen jsme snažili věc řešit a myslím, že lidé, kteří byli ve hře nás pochopili – někdo opravdu, někdo mohl předstírat. Navíc jsme měli nabito hodně ostrým i náboji a ty jsme nepoužili – i vzhledem k důvěře v pana Kořínka, která v základu trvá, jen už nejsem podporovatel mnoha jeho kroků resp. způsobu s jakým tyto kroky realizuje, což je legitimní a k demokracii patří.

Chápu, že z lidí, kteří něco chtějí, je ideální udělat notorické stěžovatele…

Mrzí mě to, ale do určité míry jsem podobnou reakci čekal, ale buďme pozitivní a uznávám, že dostat přes prsty je občas zdravé – díky! :-)

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2012 22:51

No, opravdu zajimave nazorove kotrmelce nekterych zastupitelu. Referendum je udajne potreba, aby nejake pristi, "zle" zastupitelstvo nemohlo udelat nejake zmeny bez toho, aniz by se udelalo dalsi referendum. Podsouva se k tomu dovetek, ze je to potreba, protoze dalsi rozvoj obci "skodi" (prelozeno jako: "majitele pozemku, co o dalsi zmenu od ted budou zadat, obci skodi")... A tady je prvni vec, u ktere me to cele neustale zarazi. KDO a PODLE CEHO usoudil, ze jeho soucasny nazor je krystalicka a neprustrelna pravda, a tedy ze pripadne dalsi stavby v mistech, kde dnes nic nestoji, skodi obci, potazmo VSEM jejim obcanum ? Jsem si temer jist, ze na to zadna vecna odpoved neexistuje, ale pro jistotu se udela referendum, aby se "nas uzasny" nazor zakonzervoval (a jeste vice se dal hrotily vztahy vuci majitelum pozemku a zivila se dal ceska zavist - protoze to neni pausal na vsechny plochy, ale jen na nektere "vybrane" ... proc asi??). Dovedl bych takove referendum respektovat, kdyby v takovychto otazkach pozadovalo vysledek minimalne 50% volicu pro ANO, ale rozhodne ne, pokud by ANO (v krajnim pripade) reklo pouze 25% volicu.

A jsem opravdu moc zvedav, jak ti, co dnes jsou s centrem Vraz spokojeni, ale v minulosti si na tom prihrali volebni body silnou retorikou, ze to sem nepatri, ze je to hnus (velebnosti), a nekteri by to mozna nejradeji zbourali jeste i dnes, se v budoucnu popasuji s tim, az by nektere pristi (i treba "hodne") zastupitelstvo rado zmenu udelalo (i se stavajicimi propagatory referenda), ale nebude jak (pokud by nedej boze ta zavaznost referenda byla navzdy do doby jineho takoveho referenda s vyjadrenim pro zastaveni - cemuz neverim, a myslim si, ze spise dojde na prohrane soudni spory, a tedy na zbytecne vydaje navic)

No nic. Pevne verim, ze to soucasnym propagatorum neprojde, a ze referendum nebude zavazne, nebo dalsi rozvoj umozni v ramci pravidel zastupitelske demokracie. A taky doufam, ze tohle brnkani na ceskou zavist a ceskou malost oceni volici v pristich volbach.

Mimochodem, slovy pana Hlavacka, ze ho s prominutim ..., ze je nejaka louka zastavena, bych mohl rici, ze me ..., ze nekteri soucasni zastupitele a "bojovnici za vsehomir" si postavili domy puvodne na loukach a polich, ktera jsem znal jako maly kluk, a kam jsme treba i se skolkou chodili v zime jezdit na snehu nebo delat jine radovanky. Jenze to bylo jeste v dobe, kdy UP nebyl, a pozdeji z doby kdy s UP umel malokdo nakladat, natoz ho pouzivat jako "zbran" pro sve cile (v tomto pripade dosti "pochybne"). Kde tedy vznikla ta hranice, ze to co vzniklo pred par lety neskodi a neskodilo, ale to co vznikne od ted skodi ??? Opravdu dost podivne uvazovani soucasnych "vladcu"...

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 11:10

Vážená paní Řepová,

nechci se až příliš vracet k již několikrát probraným tématům a ani Vám nechci nijak ubírat právo na odlišný názor, ale myslím si, že sociální aspekt zvýšení daně z nemovitostí podceněný nebyl. Současně se zvýšením jsme schválili kompenzační program, který byl jednak určen pro definovanou skupinu obyvatel (věk, bydlitě a další podmínky) a jakékoliv jiné žádosti "hodné zvláštního zřetele". V rámci tohoto programu bylo letos vyhověno 37 žádostem, z toho 4 právě v této kategorii.

Nesnižujme se prosím k obviňování, že to celé děláme kvůli nějaké "medaili za asalft" nebo "hlasitému potlesku". Nevěřím, že tomu sama věříte.

S pozdravem Tomáš Hlaváček

P.S. Tomma nechávám bez komentáře, opět bychom se dostali do několikahodinové diskuze plné demagogických polopravd.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (12.10.2012 11:13)

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 11:49

A PROČ TO TEDA VŠECHNO DĚLÁTE?

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 13:28

Pane Hlaváčku,
v této diskusi je pro mne hlavním tématem ono referendum, a tedy i možnost a zasahování občanů do rozhodování volených zástupců. Téma „asfalt“ se mi nabízí, protože strana, která má v zastupitelstvu většinu, nenašla čas potřebný k vyjádření názoru obyvatel. A tedy konala bez ohledu na něj, ve zkratce : bezohledně.
Jsem proti zbytečně podporované a nedobrovolné závislosti lidí na státu, obci a tím vzniku stigmat „ hodných zvláštního zřetele“. Nevím, kolik lidí se nepřihlásilo a radši šlapou dál ..a protože ona síť není ( dělá se předem, ne zpětně podle přihlášených o dávky), není jasné, kolik lidí a jak veškeré zvyšování výdajů postihlo a postihne. Byla bych samozřejmě ráda, kdyby jich bylo co nejméně. V každém případě mne ale již proběhlý postup nemile překvapil a vnímám ho jako rozpor mezi volebními sliby VČ a realitou.
Poznámka k větě: „Nesnižujme se….“
1.os.č.mn. jsem si zažila na stranických nástěnkách předrevolučních dosyta, velmi ráda si i gramaticky uchovám stav vyjádřený gramaticky 1.os.č.j. Tedy přeloženo a jednodušeji: pokud mne chcete oslovit, uvítám 2. os.č.mn., nebo-li vykání .
Děkuji
S pozdravem
Hana Řepová

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 14:40

Paní Řepová,

to, že jsme se neřídili názorem Vaším a několika dalších kritiků ještě neznamená, že jsme jednali "bezohledně". Většina rozhodnutí není podporována úplně všemi občany, to je bohužel realita, ktero když nepřijmeme a budeme dělat jen to, za co nás budou plácat po zádech úplně všichni, neuděláme nikdy nic. Pasáži o rozporu s volebními sliby upřímně nerozumím.

S pozdravem

Tomáš Hlaváček

P.S. 1.os.č.mn. jsem použil záměrně, adresoval jsem tu výzvu Vám i sobě, i já bych mohl reagovat na stejné vlně, ale nechci.

Re: alibismus - ať lid rozhodne
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2012 14:58

Pane Hlaváčku, nechci se do toho paní Řepové míchat, ale musím Vám investiční program VČ připomenout:
PROGRAM ROZUMNÉHO HOSPODAŘENÍ
Víme, že rozumná investiční politika, účelné vynakládání prostředků na smysluplné projekty a nekorupční rozhodování při zadávání zakázek ušetří městu peníze. Budeme aktivně hledat finanční zdroje v krajských, státních a evropských dotačních programech.
Zatím hledáte aktivně peníze především v peněženkách občanů města.
M.S.

Jdi na stránku: Předchozí1234567891011Následující
Aktuální stránka: 9 z 11


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.