cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5
Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Sibylla (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 00:41

Volební tipovačka v procentech:

ANO 2011 - 0%
Fair Play - HNPD - 0%
Nezávislí pro Černošice - 0%
TOP 09 - 09%
Trojlístek - 0%
Věci černošické - 90%
Volba pro město (VPM)- 0%

Celkem současná vládnoucí garnitura 99%.

Nepřipomíná vám to číslo něco?? Celých 40let se v téhle zemi takhle volilo.
Výsledek tipovačky jsem čerpala ze snů současných zastupitelů města Černošice.

Ve hvězdách je psáno jak to dopadne...

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 09:04

Pane Špetláku,

pouštíme se na tenký led spekulací: KDYBY bývala studie EIA prošla, tak by projekt musel vypadat výrazně jinak a žádné zásadní námitky by dost možná nebyly třeba. Hluková zátěž je jedním z hlavních problémů v Černošicích i Mokropsech (což je řešeno právě v EIA). Smyslem dosavadních jednání jinak samozřejmě je, aby byl projekt pro město přijatelný a aby město nemuselo žádné další připomínky do územního řízení podávat.

Jinak mi prosím nepodsouvejte, co jsem neřekl - nesnažím se obhájit, že "řešíme úplně vše a dobře", ani že "není důvod k brblání". V tomto vlákně výše jsem napsal pravý opak: určitě nebylo (a nebude) vše bezchybné + "brblání" ovlivňuje v pozitivním smyslu některá rozhodnutí.

Ale na kritiku, kterou považuji za neoprávněnou, reagovat musím, to určitě chápete (i když to třeba vidíte jinak).

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 12:36

Michal Strejček: ano, kandiduji. Přesunul jsem se o kopec dál a vzhledem k tomu, že kamarádi vašich kamarádů tu pojali před pár lety úmysl prodat vesnici developerům z party od Rittiga, nezbylo mi než si to nenechat líbit a trochu se veřejně angažovat. Výsledky jsou zatím asi takové, že developeři mají díky koordinovanému a efektivnímu občanskému odporu po ptákách se 13 hektarovým satelitem a vývarem kolem 100 milionů, loni jsme vyhráli mimořádné volby a podařilo se nám svou trochou přispět ke zrušení ODS na Praze-západ. Já myslím, že dobrý.

Nicméně v Černošicích jsem dost často a mám k nim tak hluboký vztah, že tamní dění i nadále vcelku bedivě sleduji. Nu, a vzhledem k tomu, jaké problémy tu řešíme my (třeba vloni, kdy se místní ódéesáci ve snaze znemožnit předčasné volby rozhodlli najmenovat si do zastupitelstva, jehož část odstoupila, své vlastní členy, které nikdy nikdo nikam nezvolil, až se tady muselo vystřídat několik kontrol z MV, aby zkonstatovaly, že takový případ nemá od roku 89 precedent, nebo že bývalý starosta za ODS ukradl peníze na 600 tun asfaltu z povodňové dotace a tak podobně), kroutím občas hlavou nad tím, na co všechno si lidé v mém rodném městečku dokáží stěžovat...

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 13:00

Pane Hlaváčku,
sice jsem použil "kdyby", ale nespekuluji, konstatuji. K EIA jste jako vedení města neměli námitek, námitky podala skupina dotčených občanů. Vám se asi projekt líbil. Takže můžu říct, že kdyby EIA prošla, jelo by se v těchto notách dál a za vaší podpory - neměli byste totiž rozumný důvod pro změnu kursu.
Opakuji, že jsem vás tj. vedení města kritizoval konkrétně za přístup k trati (což jsem asi už vysvětlil). Nemyslím si, že bych vám (opět vedení města) něco podsouval - to ať posoudí každý sám.

Pane Mudře,
Odvažuji se říct, že akce na dráze v Černošicích a satelit v Černolicích jsou proporčně stejně nebo alespoň obdobně závažné věci a jak vidíte, dobré úmysly často nestačí. Navíc opravdu nevidím důvod, abychom byli uspokojeni v půli cesty.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 13:16

Pane Špetláku,

nu, proporčně je to možná podobné, leč jsou tu určitá ale:

- pochybuji, že se reko trati dělá proto, aby nějaký spekulant udělal z luk za 7kč/m2 stavební pozemky.
- trať přes Černošice vede a vést bude, s tím nic nenaděláme, zatímco satelit na louce nestojí a není ani důvod, aby tam stál.
- pochybuji, že současné vedení Černošic je jedna ruka s investorem a fakt nevidím, že by prosazovalo jeho zájmy.
- satelit na louce není liniová stavba celostátního významu.
- územní plán si může každá obec udělat dle libosti, diktovat však železnici, kolik po ní smí za den přes katastr města denně projet vlaků nelze.

Nebudete mi to možná věřit, ale přečetl jsem si do posledního slova Vaši diskusi s panem Hlaváčkem. Ale zaboha nedokážu přijít na to, o co vám vlastně jde a co že by se mělo dělat jinak. To neberte nijak útočně, prostě jsem na to fakt nepřišel.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 13:26

Sibylla: nezapomněla jste ve svém věštění na fakt, že součástí "vládní garnitury" jsou i Nezávislí pro Černošice, že jim přisuzujete 0 %?

Jinak, vyfabulovat si sama 99 % pro "garnituru" a na základě tohoto vlastního diskursu pak položit "sugestivní" otázku "Nepřipomíná vám to číslo něco?? Celých 40let se v téhle zemi takhle volilo", to je slušná mozková akrobacie. Asi jako kdybych si vyfabuloval, že máte právě chuť žvýkat chrousta a na základě toho vyvodil, že jste pěkné čuně.
Jste pěkné čuně?

Jinak abych byl k tématu, pak můj tip:

ANO 2011 - 10%
Fair Play - HNPD - 13%
Nezávislí pro Černošice - 15%
TOP 09 - 18%
Trojlístek - 10%
Věci černošické - 3O%
Volba pro město (VPM)- 4%

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 13:28

pane Mudře,
ok - tyto rozdíly chápu. Kdyby satelit dělal někdo osvícený a prodělal na něm, byl by v tom nějaký rozdíl? Nebyl. Jde o výsledek a tím je ve vašem případě satelit sám o sobě, což opravdu chápu.
Mrzí mě, že se nevyjadřuji srozumitelněji. V principu chci promyšlený a připravený přístup vedení města k akci na dráze - tzn. mít jasno:
a) o tom, co tedy vlastně chceme - nemáme jasno
b) jasno technicky, mít schopnost fundovaně argumentovat - nadále nemáme.
c) legislativně - třeba namítkovat EIA nebo územní řízení - nemáme
d) nedělat chyby ve změně ÚP - zrušení podjezdu (ů) je jednoznačná a zbytečná chyba
e) navíc vedení města tvrdí jak to má v ruce, tedy do té míry do jaké jim to SŽDC umožňuje - a s tím také nesouhlasím.
f) myslím si, že určité nástroje vůbec nepoužíváme a podceňujeme svoje postavení.
Jinak Váš pohled zvenčí vítám.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (25.09.2014 14:01)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 13:45

Pane Mudře,
smějete se někdy?
Dokážete se ráno na sebe usmát do zrcadla?

Možná z jistého hlediska dokážu pochopit Vaše pohnutky, nicméně na rozdíl od pana Špetláka já osobně Vaše zásahy zvenčí moc nevítám - právě proto, že se Vám podařilo před minulými volbami nevědomky ve své svaté víře nespravedlivě zasáhnout i lidi, kteří s tím, proti čemu jste bojoval, neměli nic společného.

I když přiznávám, že čas pokročil, a mnozí už jsou zase trochu dál... včetně mého pohledu... :-)

Tenkrát jsem se na Vás hodně zlobila.

Přísloví "když se kácí les, lítají třísky" neberu. Nikdo nikdy neví, co zaseje taková malá tříska v duši člověka....

Víc to rozebírat nehodlám, dál na Vás reagovat nebudu.

Děkuji za pochopení

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 14:19

Enzillo,

už poněkolikáté povídáte něco o tom, že jsme zasáhli lidi, kteří "s tím neměli nic společného".
Koho máte konkrétně na mysli? Své "oběti" jsme si tehdá vybrali velmi pečlivě a na nikoho nevinného jsme rozhodně "nestříleli". Mimochodem, že vy se pořád tak vracíte do minulosti, když u mně vám vadí jakákoli zmínka o tom, co bylo?

Jo a znáte ten Kunderův citát o opiu lidstva, ne? Život mne přesvědčil, že je pravdivý až běda. A já dodávám, zejména ve chvíli, kdy si někteří lidé pletou optimismus se zavíráním očí před čímkoli, co není sluníčkové. Sluníčkově se "bojovalo" i tady u nás na kopci a za 5 let tohoto sluníčkového "tytyty" směrem ke spekulantům jsme se propracovali k návrhu územního plánu, který jim přiřkl 60 % plánovaných domů (tzn. 80 % rozvojových ploch). Nu, a poté, co se mi podařilo přesvědčit lidi, že naivní hipízáctví vede do pekel, měli spekulanti do půl roku utrum. Takže bych vás prosil, abyste mi neradila, co mám dělat a jak se mám tvářit. Vím co dělám a proč.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 14:32

No comment... :-)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jiri Mudr (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 14:41

Jo, Enzillo, nepřekvapila jste. Dokážete plkat v obecné rovině, neustále něco naznačovat, semlít živé mrtvé a hrušky s jabkama, ale když máte být konkrétní, nic z vás nevypadne. Vaše věc, ale v tom případě vás nelze brát ani trochu vážně.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Černolice (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 14:42

Svět mi leží u nohou. (Goliáš)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 14:48

Svět mi neleží u nohou a ani po tom netoužím. Jen mám jisté hranice toho, čemu jsem a nejsem ochoten nečinně přihlížet. Toť celé.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Vtip (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 14:57

Rád bych to trošku odlehčil. V souvislosti s tipovačkou jsem si vzpomněl na jednu pravdivou historku ze slovenských voleb v polovině 90. let. Tehdy se před volbami novináři ptali předsedu sdruženia robotníkov slovenska Jana Ľuptáka jak tipuje výsledky. Odpověděl, že si udělali průzkumy a pro jeho stranu vyšlo 60% pro HZDS 30% a pro ostaní strany dohromady asi 40%. Když mu novináři namítli, že je to přes 100% tak lakonicky odpověděl, že si to mají vysvětlit jak chtějí.....

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 15:00

Dobře.

Pane Mudře,
zareaguji ještě jednou.

Mohl jste mě už dávno zkontaktovat emailem. Dokonce jsem Vás k tomu několikrát vyzvala. Váš pohled a přístup k životu a ke světu je odlišný od mého, nakonec, pravda může ležet někde uprostřed.

Nicméně, zareaguju na Vaše slova.

Když pominu skryté invektivy, které se ovšem objevují skoro ve všech Vašich příspěvcích ke komukoli, tak si dovolím říci tohle.

Moje názory, příspěvky a úvahy jsou, stejně jako Ty Vaše, moje vlastní, je to snaha o příspěvek k tomu, aby svět "byl lepší". Na rozdíl od Vaší bojovnosti za každou cenu, se snažím přispět k tomu, aby se uzdravila "duše člověka". Tím nemyslím nikoho konkrétního, žádné urážky či napadání. Ale jsem přesvědčena, že hlavním důvodem, proč dnešní svět vypadá tak jak vypadá, je právě to, že je často opomíjeno to, že zasáhneme-li, byť v rádoby ušlechtilém duchu a s "velkým" cílem lidi, kteří jsou v tom nevinně, tak to může mít v budoucnu nedozírné následky. Příkladů najdete ve světě dnes a denně.

Nejsem naivní ani přehnaně "sluníčková", mám také jisté (i dost neblahé zkušenosti, možná byste se divil, co si dokáže člověk v sobě nést), nicméně, jsem přesvědčena, že pokud lidé spolu dokáží pokud možno pozitivním smysluplným a věcným způsobem komunikovat, tak toho dokážou mnohem více a třeba i zabrání tomu, čemu se snažíte svojí bojovností zabránit Vy.

Brát vážně mě vůbec nemusíte. Je to Vaše právo. Nikdo Vás nemůže donutit brát někoho vážně. A abych pravdu řekla, mně to vůbec nevadí.

Konkrétní lidi, které jste zasáhl, jmenovat v žádném případě nebudu. To bych jim ublížila ještě více. Černošice jsou malé město, vztahy v nich jsou nadmíru složité, možná složitější než jinde. A mojí letitou snahou je právě to, aby v nich bylo k žití, aby lidé žili v tom městě (zemi) rádi.

Dělám to způsobem, na který stačím. Nejsem Bůh ani nadčlověk, který by měl ambici měnit velkými gesty svět. Ale pokud člověk dokáže ledacos pochopit i v sobě, tak to je dle mého názoru cesta, jak z toho bludného kruhu alespoň trochu ven.

Mějte se dobře a přeji Vám hodně sil, protože je budete potřebovat, to mi věřte. Přeji Vám, aby Vás ten Váš boj nezlomil, abyste si dokázal vždy udržet úsměv i po ránu. Je to někdy hodně těžké, to mi věřte.

Helena

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Černolice (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 15:05

Čínské moudro: Pes, který štěká, je nedovařený.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Meles Nemeles (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 17:37

Poslední dobou nabývám dojmu, že pan Mudr si vzal za svůj celý ten obdivovaný Kunderův citát. Musím přiznat, že se Lvem Davidovičem poslední dobou sleduji určité styčné plochy.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 18:58

Pane Mudře, jednak děkuji za potvrzení vašeho angažmá v Černolicích a zároveň si dovolím vyslovit naději, že pokud volby dopadnou jak tipujete, změní se vláda v Černošicích z vlády Věcí černošických na vládu koaliční. Tak to bych považoval za výrazný posun správným směrem.
Mějte se krásně M.S.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Tomáš Jandura (IP zapsáno)
Datum: 25.09.2014 23:58

Pro Jirku Mudra:

Ano za Rádla a jeho předchůdkyně se kradlo ve veřejných zakázkách a územním plánu. Měl jsem to z první ruky, neboť jsem byl v té době v zastupitelstvu, ale bohužel s jedním opozičním mandátem se toho moc nezmůže. Tedy když nepočítám storno největší zakázky za éry HL a AR "Rekonstrukce Slunečná", která se měla dělat za 56 mil. Kč a kterou jsem aspoň nechal dát na ÚOHS a reportéry ČT1, takže následně byla investice "jen" 24 mil. Kč. Každopádně, že by dnes nebylo v Černošicích "křoví", no uvidíme. Každopádně chápu, že v Tvém případě z pohledu Mokropečáka je vše růžovější. V Černošicích taková situace však není. Byl jsem při éry současného vedení 4 roky členem investiční komisi a měl jsem několikrát připomínky k rekonstrukci železnice, abych se v IL následně od starosty dozvěděl, že jsem měl možnost se k tématu vyjádřit a tu jsem prý nikdy nevyužil. Měl jsem za nové otevřené radnice před třemi roky články k tunelu a k nekoncepčnímu napojení Černošic na Strakonickou a to nesmělo v Černošickém otevřeném IL vyjít. No když to řeknu zkrátka, kdyby těch pár brblalů v Černošicích nemluvilo, tak zde stále radnice tvrdí jak má vše pod kontrolou a nakonec krom ní, na to doplatí většina lidí. Obec přeci nemusíš poškodit jen tím, že jí tuneluješ, ale také např. tím, že se laxně chováš k připomínkování ÚP vyššího územního celku. V této věci nejde o vlaky, těm snad většina lidí fandí, ale o auta a hlavně tranzit. No abych nekřivdil, tak i současná radnice, která vznikla vlastně také ze super brblalů si to již pomalu uvědomuje. Nejsem zrovna spisovatel a už vůbec zastáncem diskuzních fór, pojď někdy na pivo.

TJ

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 00:36

Enzillo, když chcete vůbec nic neříct, fakt nechápu, že k tomu potřebujete dvacet řádek smiling smiley). A pokud všude v mých příspěvcích vidíte skryté invektivy, vidíte asi lépe než já.


Tomáš Jandura: opakuji, že mi nejde o eliminaci věcné kritiky, můj podotek byl směřován na ty spoluobčany, kteří si opravdu nevidí do úst.
Pivo klidně příští týden.


Michal Strejček: počítám, že VČ nemají šanci dosáhnout výsledku jako minule, čili na jejich úkor posílí jiní, což je naprosto v pořádku. Jinak, pokud se nepletu, i nyní vládne v Černošicích koalice, ne? A nechcete snad říci, že takový Šimon Hradilek, David Otava nebo Petr Volf dělají VČ jen křoví?

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Tomáš Jandura (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 01:07

Pro Jirku Mudra:

výborně, příští týden mě tedy po práci čeká roznos Trojlístku a hned od středy soustředění s kapelou. Tak případně určitě ten příští týden. Nemám na Tebe kontakt. Napiš prosím tel. na tomas.jandura@seznam.cz. Díky!

TJ

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 01:44

11 zastupitelů VČ z 21 je většina :-) Zbytek je menšina, která se k té většině přidá, nebo ne. Jmenovaní určitě křoví nedělají, což není špatné připomenout.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (26.09.2014 01:55)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 09:13

Jirko (Mudře),
řekla jsem Vám toho víc, než si dokážete v tuto chvíli připustit...

Promiňte, již víc na Vaše příspěvky reagovat opravdu nehodlám.

Hezký den všem (i v ten neblahý předvolební čas)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 09:37

Enzilo, chápu že Vám některé věci nejsou příjemné a rozumím. Ale toto provětrání (jednou za čtyři roky) je opravdu potřebné. Bez něj by to bylo mnohem horší :-)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 10:16

Jakube, moc nevím, o čem mluvíte. :-)

Mně není nic nepříjemné, já to beru přesně tak, jak to je.

Není mým cílem umlčet Jirku Mudra ani nikoho dalšího, to vůbec ne. Chápu i jeho pohnutky. Ale jak říkám, pravda bude někde uprostřed.

Provětrání je potřeba, ale nesmí se zvrhnout v boj hlava nehlava. Protože ty následky mohou být fatální.

I předvolební boj může být korektní a smysluplný. Nakonec, to je přece to, po čem tahle společnost touží celých 25 let (a více).

Problém je v psychologické rovině. (sorry, jsem takový filosof-psycholog-amatér :-) ).

Hezký den

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 12:28

Nikdo nikomu nerozumí :-) vypadá to, že pravda je spíš subjektivní, ne? :-) Myslím, že dohady s panem Hlaváčkem jsou adekvátní. Nepliveme po sobě a tak podobne. Je to posun. Jiří Mudr to vidí stejnou optikou jako před čtyřmi roky a s odstupem. Já to před čtyřmi roky "viděl" hodně podobně, ale měl jsem možnost pár věcí vidět zblízka a přehodnotit. Asi budu v přehodnocovani pokračovat :-)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 12:39

Zlatá slova :-)

Jen to přehodnocování nepřežeňte, ať se neztratíte sám sobě :-)

No, to už asi přeháním...

Konec vysílání radia Jerevan.... :-DDD

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.09.2014 21:00

Enzilo,
v pohodě. A nebojte! Případně lze to přehodnocení znovu přehodnotit :-)
"Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované"
"Pokud nějaká část teorie není pro dosažení výsledků nezbytná, do teorie nepatří."
....slova by se dala do kamene tesat :-D

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 27.09.2014 13:00

Pane Špetláku,

na optice vidění "jiroutovské" éry nemám co měnit. Leváctví nepřestává být leváctvím jen proto, že se otočilo pár listů na kalendáři. Po čtyřech letech je ale můj náhled navíc doplněn o to, co se za tu dobu odehrálo. A i když se rozhodně nepovedlo všechno, o lecčems lze vést spory, jestli se to mělo udělat lépe nebo vůbec, ale nelze podle mne zavírat oči před faktem, že Černošice roku 2010 a 2014 jsou nebe a dudy.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 27.09.2014 14:29

Jiří Mudře,
já oči nezavírám, naopak se snažím je mít otevřené a koukat se kolem sebe a i trochu za humna…
Zjednodušeně: Před čtyřmi lety bylo pole rozdělené na ty s nimi a na ty proti nim, bylo to černobílé a šlo o jiné věci než teď - vůbec to nekritizuji, konstatuji to, byl jsem na tom stejně. V průběhu posledních čtyřech let, zdůrazňuji v průběhu, nestalo se to teď před volbami, se věci probarvily a vybarvily a navíc už nejde o to, kdo je padouch a kdo hrdina, i když hrdinové nám to takto podávají, jde o vcelku "běžné" věci správy města. A souhlasím, že není od věci se z historie poučit a být obezřetný a právě se nenechat ukolíbat…
To, že se na věci nahlíží stejnou optikou jako před čtyřmi lety (kdy to bylo k věci, i přes určité zobecnění) kritizuji i proto, že to náš pohled směřuje příliš dovnitř. Měli bychom se stejnou intenzitou koukat i ven – a vidět hrozby: trať a plán obchvatu Radotína proti kterému město nic nedělá a i věci na druhé straně spektra: jako kulturní spolupráce , nebo i spolupráce ve věci tranzitní dopravy atd...
Nemyslím, že se zjednodušeným pohledem, který byl k věci a zafungoval před čtyřmi lety (krátkodobá záležitost), bychom někam došli, spíš naopak. Myslím, že nyní potřebujeme metodu úplně jinou.
Asi tak. Pěknou sobotu.
j.

Jdi na stránku: Předchozí12345Následující
Aktuální stránka: 2 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.