cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5
Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Predvolebni triky nebo tiky (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2014 15:03

Jakube máte můj hlas včetně manželky(vaší).Nemáte prosím tip na dalších 19 lidí?
Případně můžu se stavit a vyplníte mi to?

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2014 15:08

díky moc, nějak to tam napiště - návodů tu bylo už dost :-)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2014 18:42

Optimista: náhradní lodní doprava je nepoužitelná v zimním období. Před lety cca 40 jsem několikrát jel z Výtoně k Podolské vodárně náhradní lodní dopravou (opravoval se vyšehradský tunel). Namrzlé můstky a paluby fakt kloužou velmi.
V případě úseku Černošice - Mokropsy bych viděl i dost velký problém jak na vodu dostat kapacitně použitelná plavidla. Vytočit návěs i s tou nejmenší motorovou lodí v poslední zatáčce před velkými šraňky by byl hooodně velký problém. Dalším problémem by byla vzdálenost mezi mokropeským "přístavem" a zastávkou. Zhruba srovnatelná se vzdáleností k zastávce černošické...
Dost srandiček, chápu že to bylo myšleno jako žert. Ale jsou mezi námi lidé (jeden z nich kandiduje v Praze 5), kteří by se takové myšlénky chytili jako ono pověstné hovno košile...

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jerry (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2014 23:18

Někdo - myslím že TOP09 slibovala ve volebním programu cyklovýtah na vráž - netuší někdo o jakou blbinu jde?

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2014 08:30

Netuším, je to ale úplně jedno.
Na výsledcích voleb je vidět, že klidně stačí založit spolek dva měsíce před volbami, ale hlavně něco slíbit. Například tunel pod Všenorama či oschlou koblihu z ošizené mouky.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2014 19:05

Pane Špetláku,

ukazoval jsem ten váš nápad v obcích, kterých by se to vaše nimby řešení dotklo. Myslím, že byste to měl podniknout taky, když už jste jim to tak hezky vymysleli smiling smiley.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2014 19:22

Pane Mudře,
předem mi dovolte Vám pogratulovat k získání mandátu v zastupitelstvu vaší obce. Námět na řešení alternativní trasy II/115 (NRAT) zajisté poskytneme dotčeným obcím darem. Katastry jsem zatím přesně nestudoval, ale jedná se o Jíloviště - tam řešení sjezdu považuji za proveditelné a přínosné pro obec a to bez vztahu k NRAT (nebo chcete-li "naše-vaše NIMBY"), pak Všenory a Dobřichovice. V případě, že by se týkalo i katastru Černolic, ho také rádi poskytneme - zajisté originální výtisk opatřený kulatým razítkem. Při té příležitost bych Vás mohl poznat osobně.
Jinak Vaší aktivitu vítám, jen si nejsem jistý, jestli byste se stejnou vervou oznamoval i nějakou novinu, která by se Vám líbila - ale to je jen domněnka, založená na neosobní diskusi na tomto fóru.
Mír dalekému i blízkému.
S pozdravem Jakub Špetlák

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2014 22:33

Pane Špetláku,

ten váš nápad mi přijde s prominutím taková konina, že jsem se musel podělit smiling smiley. Každopádně mne velmi baví už jen představa, kterak vysvětlujete u nás na Černolicích několika chatařům, že jim hodláte zbourat chaty (ano, ty chaty u vámi zamýšleného portálu jsou na našem katastru) a ve Všenorech u portálu druhého totéž asi tak 8 majitelům domů nad welnessem a panu Chladovi z Krijcosu, protože nechcete, aby to jezdilo přes vás smiling smiley. Neméně vtipná by jistě byla scénka, ve které na příslušných úřadech vysvětlujete, jak má "jílovák" naprosto v pohodě sklon pro silnici 2. třídy a jak tam budou v zimě náklaďáky (a taky hasiči) jezdit naprosto bez problémů. No a v Radotíně také jistě rádi pochopí, že jejich obchvat je zbytečný a že 4500 černošických aut denně (to vyplývá z čísel intenzity dopravy) v každém směru je pohoda jazz, kterej tam budou mít für immer smiling smiley.

Jinak vám též gratuluji k zisku mandátu.

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2014 23:35

Pane Mudře,
Věc jsme otevřeli především z důvodu, že naše město není připraveno na vyřešení dopadů obchvatu Radotína, které bude - v případě, že bude realizován - muset snášet.

Prostě nechceme koukat a pak snášet dopravu celého Dolního Poberouní a být hlavním tahem regionu i pro nákladní dopravu. To se v případě zatraktivnění trasy skrz město (obchvat Radotína, MUK, přeložka podél trati) stane. Navíc naše silnice je jediná II. třídy v regionu DPB a s ní toho jako město moc nenaděláme. Že tento pohled z Černolic nesdílíte, mi přijde vcelku přirozené.

Návrh alternativní trasy jsme pořídili z našich peněz a jedná se o návrh, a jak to u návrhů občas bývá, mohou se najít validní argumenty, které je nakonec smetou ze stolu. Jsem zastáncem důkladné diskuse, spíš než schopnosti protlačit "svoji věc" – na to je čas po ukončení diskuse, která nalezne správné řešení, pak je i jednodušší věc prosadit. Ale aby diskuse vůbec byla, je potřeba do ní něco přinést.

Návrh vzniknul na vcelku jednoduché úvaze: Dobřichovice by užily druhý most, aby se ulevilo centru, Všenory jsou dost zatížené úzkým průtahem, Jíloviště by užilo sjezd mimo obec. Tunel je cca poloviční než náš, exhalace v lese jsou lepší než ve městě, sklon je přísný, ale v normě, měl by se tam vejít stoupací pruh, povrchový úsek přes řeku je výrazně kratší než u varianty přes Radotín atp. Že něco přijde do cesty, co to složí, s tím se zajisté počítat musí. Studie nebyla tak drahá, než aby nestálo za to mít přesnější parametry - myslím, že tento přístup by naše město mohlo uplatnit u řady věcí.

Nevím, proč by tudy nemohli jet hasiči, když tudy jezdí, tedy když musí? Nechápejte to tak, že v Dolním Poberouní navrhujeme všechny cesty zrušit a nechat jen naší-vaší. Diskuse se pak trochu stáčí do soutěže v přechytračování a občas se zbytečně opíráte o autority, které si umějí velmi dobře poradit samy.

Jak jsem již napsal, že jsme přiložili mapku k našemu programu, bylo asi zbytečné a i nevhodné, rozhodně to příliš odpoutalo pozornost od našeho programu. Na druhou stranu si myslím, že ti, kdo chtěli pochopit, že se jedná o námět k diskusi a upozornění na téma, to pochopili (Na mapce je napsáno "pojďme se o tom bavit se sousedy“).

Já zase chápu Váš postoj, kdy už dlouho bojujete proti nesprávné výstavbě a jste proto citlivý na jakékoli plány někde něco stavět, ok. Věřte ale, že naším úmyslem bylo ukázat na problém, před kterým stojí naše město, a asi jsme zašli dál, než jsme sami chtěli. Je to dobrá zkušenost, ale na druhou stranu se v této věci vytrvale nic nedělo a možná i proto jsme do toho řízli víc.

Díky za přínosné výtky (které chaty máte na mysli? Ukazoval jste "studii" ke stažení nebo naší-vaší?). Jaké nabízíte řešení Vy? Nebo tedy námět či alternativu, abychom se nevylekali navzájem :-)



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (14.10.2014 00:18)

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 10:27

Již nám není třeba drahého tunelu! Ani pod Černošicemi, ani pod Všenorami!
Stačí II/115 zjednosměrnit /z Černošic do Dobřichovic/, značky stojí pár korun!
Poučme se, jak podobný problém vyřešili radotínští soudruzi v Chuchli:
[www.mcpraha16.cz].
Zklidńování dopravy 3x zdar - nazdar!

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 10:43

to se dalo čekat, že to tak nenechají na dlouho. Spíš jsem změny v Radotíně a Chuchli čekal "až" bude obchvat Radotína, ale nekonec se jim nelze divit (trasa podél trati zatěžuje už centrum Radotína kolem nádraží, dají-li tam jedny světla navíc, tak se už nevyplatí tudy jezdit). I to vytvoří další důvod-tlak na projednání obchvatu. Takže o důvod víc to nějak u nás řešit. To bude ještě "spousta legrace"...v první fázi by to asi chtělo vrátit tunel do ÚP (a podjezd v Mokropsech, což se nepodaří).

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: chytrák (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 16:56

NAVRHUJI JAKO ŘEŠENÍ USPOŘÁDAT SPANILÉ JÍZDY OD NÁDRAŽÍ K MOSTU . TAN KDO RÁNO JEZDÍ VÍ JAKÉ JE TO ZDRŽENÍ A POPOJÍŽDĚNÍ PO STRAKONICKÉ. JEŠTĚ KDYŽ JE Z JEDNÉ STRANY PADESÁTKA A Z DRUHÉ NE. JSME JEN OD TOHO PLATIT DANĚ

Re: Volby 2014 - tipovačka
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 17:04

nebo navrhnout úpravu trasy: Radotín kolem benzinky, aby se provoz vyhnul centru kolem nádraží, pak pod dálničním mostem k trati (kruhák?:-), podél trati až na stávající MUK u OMV (s tím, že by se podél baráků na Radotínské před zastávkou Chuchle mohla vybudovat protihluková stěna jako je dál na Mezichuchelské), většina této "trasy" je "brownfield" nebo tech park...přesto je jejich návrh logický a pochopitelný, a rozhodně by vzniknul po realizaci obchvatu - kde to pro nás bude ještě horší, protože bychom najížděli na úrovni Zbraslavi ještě před velkým MUK s okruhem.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (03.11.2014 17:15)

Jdi na stránku: Předchozí12345
Aktuální stránka: 5 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.