cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4
Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 13:02

Tak jsem se uz skoro tesil, ze konecne zvitezilo neco ze zdraveho rozumu, kdyz se na vjezdu do Cernosic objevila 70tka, ktera logicky koncila u prvni krizovatky, tedy u autobusove zastavky. Ale, uz je pryc. Zdravy rozum tedy v Cechach a Cernosicich zrejme neni vitanym hostem. Skoda...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 13:47

Nevzdávejte se naděje, Tomme. ;-)

Mým hlavním záměrem bylo posunout značku "začátek obce" na skutečný začátek zastavěného území, aby se okolo prvních domů nejezdilo 90 km/h (hluk, bezpečnost), ale zároveň legalizovat 70ku v nějakém úseku, kde se to zdá bezpečné a přijatelné (a pouze ve směru od Prahy, kvůli bezpečnému vyjíždění od osady Na Vírku).

Současně s posunem začátku obce jsem chtěl tedy ještě umístit 1) "70ku" na vjezdu a 2) 50 km/h před křižovatkou s ulicí U Vodárny, protože značná část řidičů není tak znalá a uvědomělá jako Vy, Tomme, a jeli by sedmdesát (až devadesát) až k začátku zóny 40 km/h (to není jen můj názor, ale obava i naší městské policie a min. některých členů dopravní komise a rady, a asi i reálná zkušenost).

Bohužel část tohoto záměru neprošla zatím u státní policie, která trvá na tom, že 70ku by rušila už odbočka do chat. osady Na Vírku (tj. ne až u autobus. zastávky) a značka 50 km/h tedy není třeba. Toto stanovisko se už ke mně ale včas nedostalo a odbor dopravy a technické služby mezitím nainstalovali jaksi jen to, co šlo... Jenže riskovat, že neuvědomělí řidiči pojedou sedmdesátkou ještě u stavebnin (a po zamýšleném odstranění zóny 40 km/h třeba ještě dále), to opravdu nechceme, takže byla 70ka po krátké době opět sejmuta, než se to dořeší uceleně.

O finálním řešení tedy ještě budeme jednat - buď aby tam byly obě (70 + 50, ale ta už u odbočky do osady Na Vírku, protože jinak by tady ještě musela znovu být druhá 70ka, a teprve U vodárny 50ka ) nebo to tam zůstane tak, jak je to teď (jen posun začátku obce).

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 14:23

:-)
Hmmm, tim jste mi ale bohuzel presne potvrdil, ze zdravy rozum tu vitany rozhodne neni. Tech 70 totiz neni nebezpecnych ani v useku az ke stavebninam, a nejen v Nemecku jsem ho presne na takovemto prehlednem a sirokem useku videl opravdu hodne casto (podotykam v obou smerech). Zdravy rozum tu tedy stale schazi, a co je horsi, ze kvuli jakesi priposranosti a neoduvodnenym argumentum to zase pomrsime hezky po cesku (instalaci dvou znacek, ktere budou za 10 tisic zase jen pro smich a pro ignoranci, a v kombinaci s temi, co je budou dusledne dodrzovat to bude nebezpecnejsi nez ted). Jestli je problem s vyjezdem od Virku, tak jedine proto, ze je tam dira jak do pr...., a neda se tam najet pomalu ani opatrne na jednicku. Podobne problematicky je pak vyjezd diky diram i z ulice U Vodarny u zahradnictvi (u zastavky autobusu). Naopak u stavebnin je to uz naprosto v klidu v obou smerech, stejne jako dal do Cernosic.

Stejne tak je nesmyslna ta 40tka. Vcera jsem mel tu cest projet Cernosice ve smeru na Prahu v kolone za trabosem, ktery z obavy, aby se snad nahodou k te povolene 40tce nepriblizil, a neprisel do konfliktu s nasimu uzasnymi radarovymi mestskymi strazci ceskych poradku, projel cele Cernosice uzasnou rychlosti 30-35km/h. A nejaky hluk z motoru z asi 20ti aut, ktera se na dvojku tahla za nim, ten je preci vedlejsi...

Mimochodem, kterymi vecnymi argumenty ma mestska policie a statni policie podeprena svou argumentaci ? Tak nejak vidim pouze jediny argument - "strach". Strach z toho, ze by snad neco mohlo fungovat i bez policejniho dozoru. Nejak si nepamatuju, ze by se v teto oblasti stavaly nehody. Obcas nekdo vyleti v zatackach mimo obec k Radotinu, obcas v serpentinach, a obcas seskoci do pangejtu pri vyhybani na Vrazi. O jake argumenty se tedy obe policie opiraji na vjezdu do Cernosic (a samozrejme i na vyjezdu) ? O mereni z radaru, ktere jen doklada, ze tam velka cast jezdi tech 70 uz ted ? A nebo ze by to dokladalo, ze kdyz by tam bylo 70, tak uz by nebylo co merit, protoze by tam rychleji jelo jen par hovad, ktere tam pojedou vic bez ohledu na jakekoliv znacky ? Proto bohuzel vidim absenci toho zdraveho rozumu - bez ohledu na nej je cilem dal bezduvodne buzerovat normalni vetsinu (nebo ji alespon dal ucit ignoranci predpisu a znacek)...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2011 14:49

Mimochodem, jeste k tomu doporuceni policie (a tim opet ke zdravemu rozumu), ze by to uz rusila odbocka na Virku. Mozna by nase policie mela lepe studovat nase zakony, a to predevsim ty, ktere se ji tykaji (a ostatni, vcetne clenu ruznych komisi a poradnich sboru, by policii nemeli jeji nesmysly tolik "zrat"). Vyjezd z osady na Virku je totiz zcela nepochybne pouze vyjezdem z mista leziciho mimo silnici a takovy vyjezd krizovatkou zcela jiste neni, a nikdy nebyl (a bude jen pokud to bude rikat znacka). Dalsi doklad absence nejen zdraveho rozumu, ale i absence ciste argumentace, a bohuzel i dukaz neznalosti zakonu CR nejen nasi policii. Ani me to neprekvapuje. Zrovna nedavno jsem jednomu mestskemu policistovi musel vysvetlovat, ze jaksi zakon stani za prechodem umoznuje. Takze se jejich strachu ani nedivim. Kdyby znaceni na silnicich bylo logicke a prehledne, tak by nemeli koho buzerovat a museli by skutecne makat pri chytani skutecnych hovad (coz uznavam, ze je skutecne tezke...)

Pokud je vyjezd z osady na Virku krizovatkou, tak necht tam laskave policie dodela jak vodorovne tak svisle znaceni. A pokud je vyjezd z osady krizovatkou, tak nepochybne je krizovatkou i vyjezd z pole na druhem "konci" te "komunikace" vedouci pres Virek, mezi Radotinem a Cernosicemi (a to proste neni ani omylem).

A pro pochybovace o vyse napsanem. Podivejte se napriklad na podrobnosti o nehode pana Hlinky u Karlovych Varu. Kolik nesmyslu se napsalo, ze pres plnou caru tam nesmel odbocit... Dokonce (opet, jako ted) i policie tvrdila, ze nesmel. Jenze smel. Slo o misto lezici mimo silnici...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2011 12:25

[zpravy.idnes.cz]

Hmmmm, vzdycky jsem rikal, ze vymyslet bic v podobe MAXI pokut je nebetycna kravina (a podotykam, ze vetsinou ten prisnejsi bic nedopada na gaunery a piraty, ale na ty "normalni, paroubkovsky obycejne" lidi, kteri ten prisny bic chteli prave na ty gaunery a piraty...). Jen proste Cesi zase holt maji svou vlastni cestu - a i nadale s absenci zdraveho rozumu. Mnohem ucinnejsi by bylo, kdyby ti policajti byli na cestach videt, a klidne aby staveli dle svych pocitu, a ne POUZE podle radaru (zrovna nedavno jsem byl takto "podle pocitu" zastaven :-), bez pokuty, a uznavam, ze to na me melo pozitivni dopad :-) - nervove jsem totiz nevydrzel ridice pred sebou, pred kterym bylo u nekolik km volno, a ktery bez zjevneho duvodu uz ponekolikate slapnul na brzdu, ostatne, jak to spousta Cechu dela, protoze neumeji jezdit plynule bez slapani na brzdu; a protoze pri tom poslednim zabrzdeni proti nic nejelo a bylo mozne predjizdet, byt to bylo ve vesnici, tak uz jsem na brzdu znovu neslapal a predjel jsem ho, abych mel klid, a hned jsem videl duvod jeho posledniho strachu a slapani na brzdu a jizdou pod limitem :-) - policejni hlidku; zdrzeli me cca 10 min, bez pokuty, bez jakekoliv vytky :-), z cehoz plyne, ze kdyz se chce, tak to jde i bez radaru i bez pokuty, ale s efektem). Kdo pospicha, je poznat a videt uz zdalky. Kdyz takoveho pospichalka zastavi na ceste do Prahy nekolik kontrol a vsichni mu udelaji komplet prohlidku, priste zase, tak si to prespriste rozhodne rozmysli a zklidni se (i bez pokuty a i bez ztraty bodu). Tohle se POUZE pomoci MAXI pokuty jednou za nekolik let nikdy nepodari. A co mohu soudit, tak agrese za volantem diky absenci policajtu v terenu znacne vzrusta (zrovna v pondeli vecer jsem videl dalsi rvacku dvou ridicu - klasika, jedno SUV, a jeden osobak, ale nemuzu posoudit, kdo byl vinen, nicmene diky absenci policajtu v terenu jsou proste rvacky a agrese cim dal castejsi).

Zajimava je v clanku (konecne) i zminka, ze za cca 40% nehod muze stav silnic. Jake to "prekvapeni" po 20 letech tankodromu v CR (opet, velmi smutne srovnani je videt okamzite po prejezdu hranic treba s Rakouskem nebo Nemeckem, a jako facka to pusobi pri navratu zpet). Takze uz ne jen rychla jizda (a to ani nemluve o nepozornosti vlivem sledovani mobilu, ladeni radia "doktorskym kochanim", atd ... ??? To jsou mi teda veci :-))) :-)))). Takze asi to ani s tou 70tkou na vjezdu do Cernosic nebude az takovy problem, ze ??? Mnohem vetsi problem je stav te silnice a stav najezdu na tu silnici (prakticky nulove znaceni jak vodorovne, tak svisle, bordel ve smerovkach, ktere jsou jen nekde, a kdyz uz jsou, tak zbytecne daleko pred krizovatkami spolu se znackami o prednosti v jizde, a pokud uz nejake znaceni je tak az prilis casto nesmyslne nebo ciste buzeracni pripadne rovnou zapomenute, a na vjezdu do Cernosic, a obecne na II/115, je katastrofalni stav krajnic a najezdu na II/115 - to jsou ty skutecne problemy)

Trochu se ale bojim praktickeho reseni v Cernosicich. Uz jednou se tady "jakoby zvysovala bezpecnost" tim, ze se namalovala plna cara mezi Cernosicemi a Radotinem. Pri tom co ja pamatuji tam ale pri prerusovane care nebyval problem. Problemem jsou tam takzvani "vychovatele" (kteri by meli prijit o papiry na fleku), kteri tam jedou "priposrane" 60-70, a kdyz se date do jejich predjizdeni, razem nemaji problem jet ani 100...
Takze se trochu obavam, ze pokud tam nekdo vodorovne znaceni dodela, tak ze se predjizdeni plnou carou opet nesmyslne zakaze v mistech, kde to vubec neni potreba, a nebezpecna mista, jako je vyjezd od Virku, zustanou netknuta (klasicky po cesku...)

Mimochodem, vite opravdu vsichni, ze na prechodu pro chodce se nesmi predjizdet ? A schvalne, zkuste se podivat, jak je provedeno vodorovne znaceni v nejblizsim okoli Cernosic (treba na mnoha komunikacich v Radotine) - na spouste mist je prerusovana cara vedena i pres prechod, coz radu lidi mylne vede k tomu, ze se tam predjizdet smi (a taky to zhusta praktikuji). Jenze nesmi, a navic jsou to pak tezke nehody, zpravidla smrtaky. Asi je prilis prace se podivat do toho Rakouska a Nemecka, kde je rozumne pred prechodem plna cara, na jejiz pritomnost upozornuji i znacky "Zarad se zpatky..." (a to ani nemluve o tom, ze na "rychlych" a hlavnich silnicich jsou prechody rozdeleny ostruvkem uprostred, aby byl kazdy chodec chranen nejen na strane, ale i uprostred silnice).

No nic. Asi to s cekanim na prichod zdraveho rozumu na silnice bude jako s cekanim na Godota...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2011 15:02

Tomme, veřejná moc přeci existuje ze 70 pct. kvůli tomu, aby buzerovala. Ve zbylých 30 pct. vymýšlí důvody pro svou existenci.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2011 16:31

Tak jiste :-))) O to se nepru ;-), ani v budoucnu. Nicmene, tenhle system prerozdelovani dani (obecne i system jejich vyberu a u rady dani i jejich (ne)smyslu), statni moci a voleb (vse v CR) je opravdu spatny. Pokud by se takto jako stat choval hospodar nebo ucitel, tak by hospodar brzy sel o zebracke holi (muj skepticky pohled - bude nam v CR jeste hodne zle, a obavam se, ze to neni daleko...), a ucitel by hodne brzy dostal poradne po tlame.

Ale to sem do experimentu se 70, s temetem policie a kvality silnic az tak nepatri. To je jen takovy muj povzdech.

A s policajtama je to ve vetsine pripadu tak, ze uz mezi nimi nastesti je hodne rozumnych a znalych veci (a takovi rozhodne nebuzeruji, a pokud uz delaji neco na nerozumny rozkaz shora, tak v ramci skutecne zdraveho rozumu). Bohuzel Ti spatni jim to dle meho pomerne dost kazi, a to hodne viditelnym zpusobem (rada lidi je skutecne u policie proto, aby mohli buzerovat...). Proto policie jako takova pro me rozhodne jeste dlouho nebude instituci, ktere bych jeji nazory a doporuceni dokazal verit, nebo se jimi beze zbytku ridil (podobne jako to delaji poradni organy obce Cernosice - viz vyse), a radeji dal budu spolehat na svuj rozum a cit :-) (ohledne "bezpecnostnich" nazoru policie v silnicnim provozu se mi to prozatim osvedcuje vice nez dobre, taktez u mestskych policistu, jen u ostatnich slozek, treba kriminalnich, nemam zadnou osobni zkusenost, tak tam to nemam s cim porovnat :-)) )

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2011 20:30

A co takhle zůstat u 50 od cedule k ceduli? Nebylo by to jednodušší a bezpečnější? Jako např. v Dobřichovicích či Řevnicích? Oni chataři z Vírku jezdili i když bylo od cedule k ceduli 60, že?
Navíc ti, kteří svým způsobem jízdy vytváří nehodové situace na nějaké značky zvysoka kakají, že?

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2011 21:05

S 50 km/h souhlas.
Nevím jak jiní, ale 50 km/h dokážu jet kromě vrážského kopce 4. rychlostním stupněm při cca 1200 otáčkách za minutu, 40 km/h musím řadit 3. rychlostní stupeň při otáčkách cca 1600 za minutu.
Myslím, že 40 km/h vede jen k většímu hluku a exhalacím. Je otázka, zda to vyváží údajně kratší brzdnou dráhu, než je při 50 km/h.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2011 21:12

HonzoK, jestlize nekde nedodrzuje zakon drtiva vetsina lidi, a pri tom se tam nic extra nedeje (zadne nehody, zadne extra nebezpecne situace, atd), tak je evidentni, ze je takovy zakon nebo narizeni zcela spatne. Pokud na vjezdu do Cernosic zustane nizka rychlost, tak to bude mit jen jediny efekt. Dal budeme jako Cesi (vetsina z nas - staci se tam postavit a sledovat, kolik % ten limit 5o dodrzuje...) ignorovat znaceni a ubereme jen tam, kde budou stat policajti, a to je dle meho opravdu hodne ale hodne spatne. V kombinaci s temi, co naopak nevahaji jet z Radotina 60-70, a pres Cernosice 30-35, a s nervaky, co takovou jizdu za 10 takovyn ridicem z Prahy nervove nevydrzi, a zacnou predjizdet i v situaci, kdy je to kravina, jde prave o smrtici koktejl, kdy umiraji lide. Ja jsem presvedcen, ze tenhle koktejl neni spravna cesta, stejne jako je spatna cesta tam davat dve znacky omezujici rychlost prakticky hned za sebe (a to jeste jen kvuli neznalosti zakonu CR a kvuli jakemusi tvrzeni policie).

A znovu zopakuji, co jsem tady v diskusich napsal uz mockrat. Az pojedete (kdokoliv) autem v Nemecku nebo Rakousku, zkuste se divat, kde vsude je povoleno 70 (a kde jsou znacky zacatek a konec obce, tedy jak vypadaji srovnatelne useky). Na takovychto usecich je to opravdu pomerne casto se 70, a je to tak vcelku logicke (protoze pak na ten limit staci ubrat a podradit). Navic je zajimave, ze kdybych mel v Cechach dodrzovat vsechny rychlostni limity dane hovadskymi znackami, tak proste nedokazu jet plynule, bez zbytecneho slapani na brzdu. Zatimco v Nemecku, kde jsem jezdil scela stejny styl sve jizdy, mi stacilo spravne a vcas podradit, a brzdu jsem pouzival opravdu malo. A to i diky tomu, jak tamni ridici jezdili - skoncila obec, a prakticky vsichni (cela kolona) slapla na plyn a rozjela se na limit, ktery tam mimo obce je 100, prisla obec, prakticky vsichni sundali nohu z plynu, a podradili, a na tech 50 uz jen pak zlehka dobrzdili, pokud to bylo potreba (napriklad z kopce). Tim padem nikdo zbytecne nepredjizdel, protoze vedel, ze tim skutecne nic neusetri (ani cas, ani svoje nervy za nekym, kdo neumi jet plynule, a nebo treba jeste "skoli" druhe). Na dlouhe ceste (cca 600km) se mi tam stalo tak jednou za celou cestu, ze jsem musel neco resit kvuli nejakymu pitomcovi. Tady na 20km do Prahy tech situaci musim resit tak 10-20 (podle hustoty provozu), coz je opravdu katastrofa.

Nerikam, ze logicke znaceni odboura vsechny nesvary a hned. Ale debilni znaceni a debilni buzerace to nezlepsi tutove (dle meho to jen jeste zhorsi), tak proc tam kde to nedava smysl nechavat 50, a nebo dokonce 40, nebo i 30....

Vasi logikou bychom mohli nechat 50 uz z Prahy (a kvuli chybejici cyklostezce jeste zakaz predjizdeni a treba i maximalne 30), proste by se cedule Cernosice posunula jeste vic nez ted - dyt je to preci jen "kousek" ;-) :-)...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2011 21:15

:-)
jj, nejlepsi by bylo se vratit k bezci s praporkem pred kazdym autem, ne ? A zacatek Cernosic posunout hned za konec Prahy. Vsichni pak pojedou sporadane na 4, ze ?? :-) :-)

Asi tezko. Jen se pak najde vice tech, co budou predjizdet hlava nehlava. A ze to nekoho zabije ? Aaaale, koho by to zajimalo. 50 je preci bezpecna rychlost...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2011 21:41

50 km v obci, nikoli mimo.
Modelový příklad: automobil A jede mezi Phou a Č 90 km, automobil B jej předjede řekněme 120 km. Pokud vozidlo B neskončí v příkopě, celá akce dopadne tak, že se oba vozy seřadí v pořadí B - A před zavřenými závory v Č, které jsou navíc zablokovány stojícím vlakem směrem na Prahu... A poznámka: vedení města je proti posunu stanice za závory směrem k Radotínu.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2011 23:10

:-D
Modelovy pripad ??? Ma trochu mezery. Predevsim, uz hodne dlouho jsem si nevsiml, ze kdyz jede nekdo mezi Cernosicemi a Radotinem 85+, ze by ho nekdo predjizdel. V drtive vetsine jde o pripady, kdy tam nekdo jede 60-70 (v Cernosicich pak tech cca 35 - jak kdy, nekdy + nekdy -), a za nim jede vlacek nekdy 5, nekdy 10, nekdy 20 i vice aut, protoze takovy clovek je za sebou tahne zpravidla uz z Lahovic nebo Dobrichovic :-). Pokud jsem v te kolone ja, tak si holt povzdechnu, pomyslim si cosi o priposranem ridici a v klidu "trpim". Pokud takovy clovek ale jede hned prede mnou, v poklidu ho predjedu, svymi normalnimi 85-90 bez brzdeni dojedu k ceduli Cernosice na 5tku, a kousek pred ni proste sundam nohu z plynu. U zahradnictvi uz mam tachometrovych mene nez 70 (s nohou pripravenou na brzde), pred odbockou do stavebnin pak tachometrovych cca 55. Nic nebezpecneho (ani jednou me tam jeste nezmerili, a to jsem krome snad jedne vyjimky nemusel ani trochu pribrzdit). V poklidu tech tachometrovych 55 dojedu k zavoram a v drtive vetsine (cca 15-16 z 20 jizd) uz takoveho predjteho cloveka za sebou pak nevidim. Navic kvuli nemu nemusim zbytecne podrazovat ani zbytecne brzdit a muzu jet na male otacky na 5tku a na 4ku. Nahoru na kopec stejne nejde jet vic nez nejakych 55 na 3jku (pokud clovek nechce, aby spolujezdci nebrali hlavou o sklo v zatackach, pripadne aby se pak poblili ze zmen pretizeni).

Pokud pak jedu v te kolone vzadu, tak zhusta naopak vidim modelovy pripad, jak se v te kolone najde par nervaku, co to nevydrzi a jdou predjizdet, coz v ceskem podani vypada tak, ze jsou nalepeni na kufru toho pred sebou a maji pocit, ze maji pod kapotou nejmene 400 koni, o ktere vyjetim do protismeru prijdou (a navic maji v tu chvili vetsinou i spatne zarazeno). Predjizdeni coby nejnebezpecnejsi manevr pak trva zhruba 3x dele, a zhusta to konci zbesilym brzdenim a zarazovanim se do malych mezer, ktere "vychovatele v kolone" jeste umyslne zmensi (asi jim jeste nedoslo, ze tim jednak nikoho nevychovaji, jednak se v tu chvili chovaji stejne hovadsky jako ten, kdo tam takhle predjizdi, a jednak primo ohrozuji na zivote a zdravi nejen sebe, ale i predjizdeneho, predjizdejiciho a protijedouciho, plus par aut za sebou). Pokud se to dotycnym nervakum nepodari pred ceduli Cernosice, jdou zpravidla dokoncit sve dilo uz v obci pote, co ti co predpisy dodrzuji dusledne zpomali na brzdy u cedule Cernosice (ze pri tom tihle strelci nejedou ani 50, ani 70, to je snad kazdemu jasne...). Videl jsem tam takove predjizdet i na tech odbockach pres zebry ke stavebninam, i k novemu obchodaku.

Druhy modelovy pripad, ktery tam vidim taky zhusta je, ze nekdo jede krz Radotin od posledni MHD zastavky cca 65, prejede zavory a furt jede 65, prijede do Cernosic a furt jede 65...

Treti modelovy pripad uz jsem popisoval. Nekdo jede tech 60-70 mezi obcemi, a "vychovava" (to znamena, ze by mel prijit na fleku o papiry nejmene na nekolik let). Pokud ho predjedu (diky jeho spatnemu kvaltu se mu zpravidla nepodari me "vychovat" pridanim plynu, a tedy protizakonnym chovanim), a dal jedu 85-90, jede dotycny zpravidla celou dobu poctive hned za mnou :-)

Opravdu nejsem presvedceny, ze jsou tyhle "ceske modely" bezpecnejsi nez ty, co se pouzivaji treba v tom Rakousku a Nemecku. A uz vubec si nemyslim, ze se to zlepsi zprisnenim limitu nebo pokut (zprisneni limitu v rozporu s logikou a v rozporu s chovanim vetsiny to spolehlive jeste zhorsi)...

Za me osobne nejde o to usetrit cas. Ale usetrit si nervy a tim jak sily psychicke, tak fyzicke, protoze pokud si toho nekdo nevsiml, cim vice toho za volantem musite resit, tim vic a drive jste unaveni a tim vic a drive zvysujete riziko, ze sami udelate chybu (ne nadarmo asi jeden zavodnik rikal, krome toho, ze silnice neni zavodni okruh, ze nehodu udela nekdo v okamziku, kdy udela chybu, a druhy mu nepomuze). Chybu muze udelat kazdy, i kdyz pojede v limitu nebo pod limit, zcela slusne i defenzivne, a ta chyba muze nekoho stat zivot. Pokud mi tedy dava smysl nekoho predjet a usetrit si nervy diky jeho zbytecnemu brzdeni, nebo zbytecne pomalou jizdou, a usetrit si riziko, ze se jeho i me bude snazit predjet nekdo zezadu, kdo tu chybu udela, tak radeji predjedu, a v klidu a plynule a troufam si rici i bezpecneji mu ujedu (s mensi spotrebou, s mensim hlukem, s vetsi pozornosti diky mensi unave - byt nekdy za stejny cas, ale ja v drtive vetsine nepredjizdim kvuli uspore casu nebo dokonce kvuli "zavodeni", ale jen kvuli sve pohode za volantem).

Jestli je potreba dole na vjezdu do Cernosic 50 (nebo i mene), tak predpokladam, ze tu 50 budou policajti tvrde hlidat, vyzadovat i trestat. Jedine to me presvedci, ze je tam to omezeni opravdu potrebne...



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomm1 (03.05.2011 23:20)

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2011 12:15

Jj, souhlas s modelovými příklady i vším ostatním v poslední reakci.
Jen malá poznámka: 50 km od cedule po vjezd do zahradnictví není jak hlídat, nikde není místo pro radar, říkám naštěstí.
Víte, co je legrace? Že když policie pokládá výjezd z Vírku za křižovatku, měla by se tam tedy dávat přednost zprava!!!

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2011 14:07

:-D
No jo, to s tou prednosti zprava u Virku, to je tedy hustej fakt :-D. Proste policajtum rozhodne clovek nesmi verit vsechno a vzdy se pri jejich tvrzeni vyplati byt hodne ale hodne ostrazitej - jestli nahodou nekecaj kraviny :-)

Merit (i chytat padouchy na silnici) by slo, jenze to by "soudruzi" od policie (hlavne ti vyse postaveni) museli chtit neco skutecne delat a ne jen buzerovat tam, kde se dobre buzeruje. Radary dosahnou pomerne hodne daleko, a jdou provozovat opravdu hodne nenapadne (sam mam vzpominky z detstvi, kdy minimalne cestou autem na vikend a z vikendu musel clovek davat bacha bud na policajty, nebo alespon dusledne na rychlost a jine prestupky, protoze byli s radarem i dalekohledem casto sikovne schovani - i kdyz i tyhle jejich skryse se daly odhadnout dostatecne predem, a vetsinou tam pak byli, takze za jednu patecni cestu bylo k videni treba 4-5 hlidek, coz dnes vidim tak za cely mesic...). Problemem je, ze nejsou ochotni merit v mistech, kde to zapotrebi je, a venovat trochu usili tomu, aby na tech skutecne nebezpecnych mistech nebyli pri kontrole videt na km daleko. A ze nemuzou nekoho nekde zastavit nebo zmerit ? To jsou jen kecy. Kdyby opravdu chteli, vcetne jejich nadrizenych, tak to jde. Na jednom miste by se merilo, na jinem stavelo. A pokud by se nekdo snazil ujet/objet to staveci misto a spolehal by na spravni rizeni a paragraf umoznujici odeprit vypoved (z medii mame vymyte mozky osobou blizkou, ale ono tam stoji cituji doslova "...pokud by jim SOBE, nebo osobe blizke..."), cimz se v drtive vetsine dosahne odlozeni pripadu, protoze se to nikomu nechce slozite dokazovat, tak hezky mit v zaloze jednu moto hlidku, a tu za nim hned poslat (s pustenou kamerou v dobe sledovani, zastaveni i projednavani po prestupku). Nedavno jsem zasah motohlidky videl na nabrezi u Palackeho namesti, kdy jeden strelec proste projel regulerne na cervenou (ne hned po bliknuti, ale nekolik sekund...) na Jiraskove namesti, a jaksi si nevsiml, ze dve auta za nim jel policajt na motorce. Tehdy jsem si rikal, jestli to tak necha, nebo za nim pojede, a jel :-), na nabrezi o par desitek metru dal si ho zastavil :-) (a tak to ma byt - trest ma prijit okamzite, jinak je na ho...pip, vcetne slavnych bodu). Krome toho, jak jsem rikal, neni potreba ani radar. Denne toho vidim na silnici tolik, ze uz jen zastaveni "podle pocitu" by pro ruzna hovada za volantem plne stacilo (pokud by je takto zastavilo kvuli jejich chovani nekolik hlidek denne...)

Takze, na vjezdu do Cernosic (a i na vyjezdu) je dle meho bez problemu 70. A ta at se tam klidne drsne meri, kontroluje a vyzaduje, vcetne pripadneho zakazu predjizdeni. Pokud tam ma byt 50, tak predpokladam, ze ty kontroly a policejni buzerace budou jeste masivnejsi nez v pripade 70, aby se ridici ucili znacky respektovat, a ne ignorovat jako debilni, zapomenute a zbytecne buzeracni...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 08:34

Vážený pane Tomml,
Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina byl naštěstí jen jednodenní.
Dávala jsem dotaz na státní policii a bylo mi sděleno, že v obci je 70ka dost neobvyklá, tato značka se dává jen na místech, kde jsou po celé délce chodníky a ještě k tomu kryté zábranami. Nehledě na to že o umístěné značce nevěděl ani odbor dopravy v Podskalské, takže tam značka byla nainstalována asi bez jakéhokoliv povolení.
Paní D. Gottelová na můj dotaz, kdo dal návrh na zvýšení rychlosti a proč, mi sdělila pouze, že se tam stejně 50kou nejezdí.
V obci se má jezdit 50kou a když tu všichni sviští 70kou, tak místo aby se vybíraly pokuty tak se rychlost zvýší? To se vám zdá logické?
Asi nežijete v této lokalitě, a proto si nemůžete pamatovat nehody, které se zde staly.
Dovedete si představit, jak jdete po pravé krajnici do Černošic, protože ráno nemáte šanci silnici přejít a kolem vás jedou vozidla třeba 90kou? Když na 50ce se jezdí 70kou tak, na 70ce budou jezdit 90kou a na to vemte jed. Tady je to fakt bojovka, každodenní boj o přežití.
Vy byste měl raději jezdit vlakem, nebo se přestěhovat do Německa nebo Rakouska, když jste takovej nervák.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 09:09

:-D
Prave pani Hulikova. Vetsina tam tech 50 vcelku logicky nejezdi, ale jezdi tam vcelku logicky kolem te 70. Jestli je tam potreba ta 50, a jestli je potreba, aby byla uz takhle daleko, tak tlacte na policii, at tam meri, nebo at tam da stacionarni radar, a hezky at se buzerujeme (zbytecne) vsichni navzajem. Pokud to zustane takto, je to proste cesky kocourkovske reseni, ktere nema v civilizovanem svete obdoby a vede jen ke zvyseni agrese, a tim i ke zvyseni nehod i jejich nasledku (jedni se snazi druhe vychovavat misto policie, a ti druzi, kteri jsou tercem toho vychovavani, jsou tim vic agresivni, tedy klasicka dzungle bez jakychkoliv pravidel). A o odstehovani do zahranici opravdu uvazuji. Obzvlaste s ohledem na predpokladany vysledek pristich voleb, kdy se k moci zrejme vrati komousi (byt prozatim asi ne primo do vlady)...

Nevim, kde jste vzala, ze jsem nervak. Ja proste jen nemam duvod podporovat reseni, ktere uci ridice ignorovat znacky, a ktere podporuje chovani nekterych ridicu vychovatelu coby suplentu policie. Stejne tak nejsem zastancem zcela zvrhlehoa zvraceneho reseni, ze je nekde potreba dat 50, aby tam lidi jezdili 70, nebo nekde dat 30, aby tam lidi jezdili 50 (v relativne blizkem okoli treba Reporyje, kde mi to primo potvrdil starosta Reporyji - a samozrejme to nikdo uz davno nekontroluje, a nedodrzuji to ani tam jezdici linky MHD...). Navic tyhle uvahy jsou uplne zcestne. Kdy jste jela naposledy po nasich dalnicich ? Treba po novem okruhu ? Vite vubec, ze je tam krome tunelu a mostu povoleno 130 ? A presto, pokud si na tempomatu nastavim 125 (to je rychlost, kterou nejcasteji po dalnicich jezdim jako kompromis mezi rychlosti a spotrebou - nekdy treba s vetrem v zadech i 130, nebo 135 tachometrovych, nekdy jen 120 nebo i mene), tak svete div se porad musim predjizdet, kdyz i na povolene 130 jede spousta lidi 120 i mene (a nejsou to jednotlivci nebo vyjimky). Uz jsem slysel podobne nesmyslna vyjadreni, ze kdyby se zvedl limit na 160, tak ze vsichni budou jezdit 180, coz je proste uz ted natolik evidentni nesmysl, ze me prekvapuje, ze tomu jeste nekdo veri. A zcela analogicke je to s rychlostnimi limity i jinde. Lidi v drtive vetsine nejezdi nekde rychleji jen proto, ze je tam znacka a ze chteji za kazdou cenu jet o 20 vice. Vetsina lidi jezdi podle citu, a na znacky kaslou, protoze zhusta jsou instalovany podobnymi lidmi, jako Vy, bez logiky, bez ohledu na skutecnou bezpecnost a skutecnou situaci. Naopak by to melo byt tak, ze znaceni by melo byt takove, ktere nema problem respektovat vetsina ucastniku provozu. Jen takove znaceni povede k vetsi discipline, bude mene stresovych i nebezpecnych situaci, a celkove by doslo ke zklidneni a k ubytku agrese (v zahranici uz na to prisli a pomalu takova reseni realizuji - napriklad mene znacek, mene hlavnich silnic v obcich, misto zakazovych znacek radeji uprava silnice tak, aby rychlejsi jizda byla bud nemozna, a nebo alespon znemoznovala nebezpecne predjizdeni - u nas jsou prvni vlastovky treba na II/240, atd). Skoda, ze my si musime projit stejne experimenty, jako v zahranici pred mnoha lety, a neumime to okoukat uz bez tech hovadin (zhusta jeste zbytecne predrazenych)...

A co se tyce provedeni. To ze by tam mely byt zabrany odelujici chodnik, to patri ke klasicky ceskemu priposranemu reseni. Mate pravdu, ze od cedule Cernosice k zahradnictvi se musi jit po silnici, coz je nebezpecne (stejne nebezpecne, jako kdyz cyklisti diky mizerne ceste museji casto jet tamtez). Resit to 50, kterou prakticky nikdo nebude dodrzovat, ani kontrolovat, a kdy pak skutecni nervaci a hovada Vas budou predjizdet prave proto, ze tam Vy a dalsi zpomalite dusledne na tech 50, a navic Vas budou predjizdet stylem, ze skutecne o zivot pujde (kdyz v te chvili treba nekdo pujde prave po te krajnici), je proste reseni postavene cesky a kocourkovsky na hlavu. Uz davno mel byt chodnik protazeny minimalne k poslednim domum (nemusi byt nutne dlazdeny nebo asfaltovany, pokud na nem nebudou zaroven rybniky). Stejne tak tady uz hodne let tvrdim, ze by se melo uvazovat o chodniku vedenem za prikopem a to az do Radotina (opet nemusi byt asfaltovy ani dlazdeny). Ze by takovy chodnik musel byt oddeleny jeste zabranami, to uz je jen cesky alibismus. Na drtive vetsine mist v zahranici, kde jsem tech 70 videl na podobnych mistech, byl proste jen takovy chodnik, a vsechny prechody byly dusledne rozdelene ostruvky (aby byli chodci chraneni, a aby se tam pokud mozno vubec nedalo predjizdet). Jen u nas asi mame papezstejsi normy, kdy nam neustale zastupci policie a uredniku tvrdi, ze zabrany MUSI byt.

Ponechani ceduli konec Cernosic a 50 povede ke zhorseni bezpecnosti. Takze pokud se tam doted obcas objevila nebezpecna situace, tak odted budou podstatne castejsi (pokud to policie nebude dusledne a tvrde kontrolovat a vyzadovat). Ale kdo chce kam, pomozme mu tam...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: ajinka (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 10:14

Vážený pane starosto,
cituji Vaše slová "Současně s posunem začátku obce jsem chtěl tedy ještě umístit 1) "70ku" na vjezdu a 2) 50 km/h před křižovatkou s ulicí U Vodárny"
Mohl byste mi prosím zodpovědět na několik otázek:
1) V Černošicích se teď bude dělat to co Vy chcete bez toho, abyste to konzultoval s dotčenými orgány?
2) V obci, která má jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou si můžeme dovolit nakupovat dopravní značky na to, aby se nainstalovaly na jeden den jenom proto, že to tak chce pán starosta?

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 12:50

Tomm1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nevim, kde jste vzala, ze jsem nervak.

Tak nějak mi to vyznělo z vašich slov.

> Vetsina lidi jezdi podle citu, a na znacky kaslou, protoze
> zhusta jsou instalovany podobnymi lidmi, jako Vy,
> bez logiky, bez ohledu na skutecnou bezpecnost a
> skutecnou situaci.

Myslíte? To si děláte snad legraci.

> Naopak by to melo byt tak, ze znaceni by melo byt takove, ktere nema problem
> respektovat vetsina ucastniku provozu.

A kdo je ta většina? Chodci to nejsou, že?

> A co se tyce provedeni. To ze by tam mely byt
> zabrany odelujici chodnik, to patri ke klasicky
> ceskemu priposranemu reseni.

Pro vás je asi bezpečí chodců nepodstatné.

> Stejne tak tady uz hodne let tvrdim, ze
> by se melo uvazovat o chodniku vedenem za prikopem
> a to az do Radotina (opet nemusi byt asfaltovy ani
> dlazdeny). Ze by takovy chodnik musel byt oddeleny
> jeste zabranami, to uz je jen cesky alibismus.

Mezi Radotínem a Černošicemi pochopitelně ne, ale ve městě ano, tak jako je to všude tam, kde je povolená vyšší rychlost než zákonem daná 50ka.

> Na drtive vetsine mist v zahranici,

Ale my žijeme v Česku

> Ponechani ceduli konec Cernosic a 50 povede ke
> zhorseni bezpecnosti. Takze pokud se tam doted
> obcas objevila nebezpecna situace, tak odted budou
> podstatne castejsi (pokud to policie nebude
> dusledne a tvrde kontrolovat a vyzadovat). Ale kdo
> chce kam, pomozme mu tam...

Nemyslím si, že ponechání 50 v Černošicích nezhorší bezpečnost jak řidičů, tak ani chodců.

Přeji vám všem pododové odpoledne

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 14:12

Ad1)
Myslíte? To si děláte snad legraci. -->> Ne, bohuzel si nedelam legraci. Staci mi sledovat provoz kolem sebe. A napriklad pri nedavne nehode s vybuchovanim lahvi na D5 si to overila i policie, a i Vy si to v prislusnem clanku muzete precist ;-) :-) (asi opet s ooooobrovskym prekvapenim... - ale kdo vidi tu dzungli reklam a bilboardu kolem ceskych silnic v kombinaci se zapomenutymi znackami po skonceni ruznych praci, a s nulovou kontrolou na skutecne nebezpecnych mistech, ten se tomu divit nemuze)

Ad2)
A kdo je ta většina? Chodci to nejsou, že? -->> Ale jsou to samozrejme i chodci a cyklisti. Proto jsem rikal, ze instalace znacky "Cyklisto sesedni z kola" na Virku je kravina na n-tou. A ruku na srdce, to ze na vjezdu do Cernosic ponechame 50 uz od poli, chodcum bezpecnost nezvysi ale ani o prd, takze bavit se zrovna v tomhle pripade o vetsine je zcela typicky cesky nesmysl

Ad3)
Pro vás je asi bezpečí chodců nepodstatné. -->> Ne, znovu opakuji, bezpecnost chodcu je naopak na prvnim miste. Proto neustale uz mnoho let tvrdim, ze zadna znacka, ani vodorovna, ani svisla, nezlepsi bezpecnost chodcu (ani nikoho jineho). Ale je to marny, je to marny, je to marny... Porad budeme kreslit a hybat se znackami a divit se, ze se jaksi zadny efekt vyssi bezpecnosti nedostavuje a nedostavuje...

Ad4)
Mezi Radotínem a Černošicemi pochopitelně ne, ale ve městě ano, tak jako je to všude tam, kde je povolená vyšší rychlost než zákonem daná 50ka. -->> Opravdu ???? Takze treba Modranska, Strakonicka, Radlicka, ...., a spousty dalsich ulic, kde je 70, maji vsechny chodniky oddelene zabranami ? Ale leda tak velky kulovy. Neni to totiz v drtive vetsine pripadu vubec k nicemu potreba (ostatne jako na podobnych mistech v zahranici). A nevsiml jsem si, ze by prave tam, kde je 70 bez zabran mezi ulici a chodnikem, meli chodci nejaky problem. Naopak, vetsinu problemu maji chodci na prechodech. Cim to asi bude ? Tou bezpecnou 50 ? Nebo absenci nejakych malo prisnych limitu ci znacek ?? Nebo je to v necem jinem ???

Ad5)
Ale my žijeme v Česku -->> Jiste, stary dobry for od Rencina: "Nevadi, ze vedle je most, my mame svou vlastni, ceskou cestu... (postavicky s ceskou vlajkou po krk ve srackach vedle mostu...)". Rozumny clovek se diva, kde se co deje dobreho a to se snazi aplikovat (aby neopakoval chyby, na ktere uz nekdo jiny nekde jinde davno prisel, a zaroven nezkousel slepe cesty, ale takove, ktere uz nekdo jiny uspesne proslapal jako bezpecne pred nami). Hlupak oproti tomu neustale zkousi metody typu "zda vdechovanim koure do vody nahodou nevznika zlato..." (bez ohledu na pozitivni efekt...)

Ad6)
Nemyslím si, že ponechání 50 v Černošicích nezhorší bezpečnost jak řidičů, tak ani chodců. -->> Ponechana 50 na vjezdu do Cernosic nic dobreho neprinese (ve zbytku obce nemam jakykoliv problem s 50, mam problem pouze s tou nesmyslnou 40). Tedy pokud to tam policie nebude dusledne vyzadovat a kontrolovat. Porad plati, ze kdo chce kam, pomozme mu tam (jen me sere, ze se na podobny kraviny utraceji i moje dane, vesmes zcela zbytecne a bez jakehokoliv pozitivniho efektu)...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Lenka Hulíková (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 16:04

Ne od polí, ale od cedule Černošice !!!
No vy jste řidič, a kdo je víc.
Možná, že experiment se 70tkou na příjezdu od Radotína byl i na váš popud. Kdo ví?

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2011 19:52

"Dovedete si představit, jak jdete po pravé krajnici do Černošic, protože ráno nemáte šanci silnici přejít a kolem vás jedou vozidla třeba 90kou?" napsala paní Hulíková.
Jediné logické vysvětlení je, že bydlí v prvním baráku Černošic na vjezdu od Radotína. Pak jsou její obavy pochopitelné, nicméně bych byl pro technické řešení - vybudovat chodník. Tak jako u viladomů ve vrážských serpentinách (kde k mému zděšení stále není označený přechod!!!).
Ale kde vzít pozemek, že?

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2011 02:36

Ano. Já jsem řidič. Stejně tak jsem občas i chodec a cyklista. A jako chodec a cyklista říkám, že mi žádná značka, natož posunuta do poli nebo nakreslena na asfaltu, nemůže zvětšit mou bezpečnost před auty a před hovady za jejich volanty, a to kdekoliv, ne jen na vjezdu do Černošic. Tu může třeba zvýšit chodník, a třeba přechody chráněné tak, aby na nich a v jejich blízkosti pokud možno nebylo technicky možné předjíždět, případně nešlo jet bezohledně nebo výrazně rychleji než bezpečně (nebo třeba i další řešení vedoucí ke zklidnění dopravy i bez debilních značek a i bez policejní buzerace). A věřte, že jako řidič Vám coby chodci na přechodu zastavím.

Na můj podnět ta 70 opravdu nebyla. Abych se doprosoval zdravého rozumu, nebo doprosoval pitomosti s posouváním značek začátku a konce obce, tak to bych si musel nakopat i nafackovat zároveň.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2011 21:15

Tomme, ať jsi chodcem, cyklistou, řidičem, nebo čímkoli dalším,jinačí už asi nebudeš. Věř mi, jezdil jsem nějaký čas po Německu a tam mají ve srovnatelných obcích klidně 30 a nikdo ani nepípne. Dokonce i při té 30 tam někdo porazil dítě a tak tam těm blbečkům dala místní radnice 20, striktní radar - a taky nepípali. Klidně tady dále exhibuj, ale mně ta 40 v celé obci zcela vyhovuje. Když si to spočítáš, tak při povolené 50 budeš u počítače asi o minutu dřív a napíšeš tím pádem asi o tři věty více - to já ale klidně oželím. Ale proboha, nezkoušej v Čechách vymýšlet nějaké další finesy pro zdejší řidiče. Na to - jak jistě víš - tady máme zcela jiné hlavy. Tak nohu z plynu a prsty z klávesnice, ogare!!

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2011 23:22

:-)
Chápu, že se Vám to nechce číst celé, ale za prvé jsem psal, že dávat zónu 40 když na většině míst se rychleji prostě nejezdí nebo ani nedá, je prostě kravina. Stejně tak já nejezdím 50 natruc, nebo všude a bez ohledu. Někdy a někde jedu 50, někdy 40, někdy 30 i méně, a někdy více, prostě záleží na situaci na silnici. Rozhodně ale nejezdím někde rychleji proto, že bych chtěl ušetřit tu minutu nebo 2, nebo za každou cenu předjíždět, tak mi to prosím nepodsouvejte.

A k tomu Německu. Nevím, kde a jak moc jste jezdil a kdy, ale 40 nebo 30 nebo 20 jako zónu jsem rozhodně nikde neviděl na hlavním průtahu obcí, tedy na srovnatelné cestě s naší 115. Zažil jsem mnoho lokálních omezení na hlavních tazích třeba na těch 40, a to omezení vzápětí logicky končilo, nebo zónu 20, 30 nebo jinou v dojezdovych oblastech. Používají je totiž ne debilne celoplošně, ale rozumně tam, kde je to skutečně potřeba, a tam kde je to opravdu potřeba to ještě navíc velmi často hlídají, a to ať už pevným radarem nebo hlídkami. A ano, s takovým řešením jsem neměl v Německu sebemenší problém, stejně jako s ním nemají problém i jejich řidiči, a světě div se, jezdil jsem tam dle svých pocitu zcela stejně jako jezdím tady v Čr, ale tady zhusta jde můj pocit, který v německu fungoval prakticky zcela bez brzdy, zcela proti značení a limitům. Tady je to totiž řešeno jako v Kocourkove, což je škoda.

A co se týče českých řidičů. Jak si je vychováváme, takové je máme. Všichni se tu učíme, že značky jsou zapomenuté a zbytečně buzerační, a takové ani logicky nikdo nekontroluje. A tak se mezi řidiči zrodila džungle a právo silnějšího, kdy jedni druhé zkoušejí vychovávat místo policie, a ti druzí jsou o to víc agresívnější. Řešení je jednoduché. Ubrat debilní značení, a začít se skutečnými řešeními zvyšující bezpečnost. A k tomu to začít učit i přes média a v autoškole, třeba přesně jako v Německu (díky čemuž by tak třetina lidí vůbec papíry nedostala...). Ale dokud zde bude vládnout nesmyslné značení a džungle v provozu při absenci policie, tak se nezlepší nic. A posunutí ceduli víc do poli, ani přísnější limit s tím nic dobrého neudělá.

Ale dobrá. Vezmu si to k srdci, a až zase někdy pojedu hlouběji do Německa, tak vezmu foťák a ty srovnatelné situace nafotim ;-) :-). 20, 30, nebo 40 plošně na hlavních tazích bude ale opravdu hodně málo, pokud se mi vůbec podaří na něco takového natrefit... ;-)

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2011 02:42

Řekl bych pane Holube
Že se Tomm1 skutečně
U pana Uzla léčí

Jeho mohutné slovní poluce
Nevyvolávají již texty DG
Ale pouhá 70 na kraji města

Je to nesporně
Pozitivní posun
Vzrušují ho značky

Váš Lojzík Nedělů

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2011 08:28

čau neděláku,
to už máte v cukrárně i sexuální výchovu???
za chvíli si střihnu průjezd obcí,tož prubnu,co to v negrech jezdí za výtečníky :-)))
abych se držel tématu,víme...

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2011 15:03

:-D njn, klasickej ceskej Lojza. K tématu nic, zato proti autorovi se najde lživého hnoje, že? V tomhle jste spolu s paní G opravdu mistr nad mistry. No nic...

Možná Ti ty ceskej Lojzo uniklo, že se ozývám kdykoliv, když mi něco přijde nelogické nebo pitomé nebo lživé, a nebo to těžce zavání zbytečným utracenim veřejných peněz. A v tomhle se dá najít mnoho společného jak u debilního (často také žádného) značení českých silnic, tak mnoha projevu i aktivit nejen u paní G. Ale to druhé sem teď s dovolením vůbec nepatří.

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: :-( (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2011 15:45

Tomm1 má móóóc pěknej slovník !!!

Re: Experiment se 70tkou na prijezdu od Radotina ?
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 08.05.2011 17:34

Buď zdráv, Lojzíku, jako téměř vždy jsi vyhmátl jádro pudla. Tommovi 1 bychom měli tu cestu do Německa nějak rozmluvit, co tam s ním udělá třeba "Achtung,die Kurven"?? Jsem rád, že jsi se ozval, byla tady tak trochu nuda....s pozdravem "Kremrolím zdar!!" Karel

Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.